[HK][KV] Isten nem ver bottal (csak Coviddal), avagy Donald Trump koronavírusos lett!

Ma reggeli friss hír (számomra legalábbis) hogy Donald Trump (és a felesége is) koronavírusos lett!

Valamikor régebben valamelyik topikban pedig ami vagy eleve politikai volt vagy legalábbis átcsúszott abba (nem emlékszem már a címére) szóbahoztam, hogy felesleges a választási esélyeket latolgatni, mert az akármi is és a minden is lehetséges, és konkrétan megemlítettem, még akár az is lehet hogy mindkét jelölt (Trump is és Biden is)- elkapja a vírust, aztán mert mindketten a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, simán lehet hogy egyikük vagy akár mindketten is belehalnak, s akkor minden korábbi feltételezés a választási esélyekről borul!

Na most bár Trump egyelőre még nem haldoklik, de legalábbis megfertőződött. És már ez is igencsak megváltoztatja a választási esélyeket. Szerintem pedig NEM az ő javára. Más elnök(jelölt) esetén esetleg sajnálná őt a nép, de nem hiszem hogy ez Trumpnál így lenne, pláne mert mint kiderült róla tudatosan igyekezett elbagatellizálni a vírus jelentőségét tavasszal. Arra is emlékszik mindenki, amikor régen Hillary rosszul lett, Trump kigúnyolta a nőt.

Szóval még ha nem is hal meg (holott simán lehetséges mert nemcsak öreg de túlsúlyos is...) most megint minden megváltozott. Ja, és ugye ezek után eléggé esélytelen hogy személyesen kampányoljon. Még ha fel is gyógyul a választások előtt, nem sok mindenre lesz már ideje, és különben is kinézem hogy még ekkor is mindenki inkább kerüli majd mintha pestises lenne mert ki tudja tényleg teljesen egészséges-e vagy van még benne pár kósza vírus...

De az is lehet hogy Biden is fertőzött. Hiába csinálnak vele tesztet ma, inkább az egy héttel későbbi teszt lesz a mérvadó, mert a vita során elkaphatta Trumptól.

Szóval, sikerült az USA-nak az eddiginél is nagyobb káoszba kerülnie.

Hozzászólások

Kitartást és sok erőt kívánok a koronavírusnak, hogy hamar túl legyen Trumpon!

Akkor mar csak 99.97% eselye van a tulelesre! Esetleg kicsit tobb, mert ra valoszinuleg jobban vigyaznak, mint az atlagra.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Sőt, volt is példa rá ezelőtt talán két vagy három hónappal (már nem emlékszem pontosan) hogy váratlanul felkeresett valami kórházat vagy mit, aztán síri csend és hullaszag meg nagy kussolás arról hogy mit keresett ott... később úgy nyilatkozott hogy csak előbbre hozta a szokásos éves egészségügyi vizsgálatát. Na ja, persze, mert olyan naív vagyok aki ezt el is hiszi... előbbre hozta, egy utazás közben, váratlanul?! Na NEEE!

Ezeknek van egy marmonkanna vér a sufniban. Ha csak ezen múlik a büdös életbe nem fordulnak fel. Ugyan így a mi kedves vezetőnk is biztonságban érezheti magát. Feltéve ha még áll az az állítás, hogy a vércsere megoldja a gondot.

Ezek szerint Trumpnak is a se**éig ér a keze!

Nomostan a szavazói jellemzően covid-szkeptikusak. Ha kihordja "lábon" komolyabb következmény nélkül, akkor simán mondhatja, és építhet arra, hogy nem más az egész, mint hisztéria. Tehát ez a hír, hogy pozitív lett a tesztje még hozhat is a konyhára, pláne akkor, ha a teszte(ek) false positive ágát sikerült n-szer eltalálni...

Igen, de az USA egészének jobb lenne a mártírsága... Mert többé nem járathatná le a világ legerősebb szuperhatalmának elnöki posztját a viselkedésével!

Nem azért utálom mert nem értek egyet a politikájával, az csak egy dolog. De egyszerűen politikusnak se tudom tartani. Ő nem politikus hanem egy TROLL. Komolyan, bár Orbán Viktort is utálom, de mégis, kevésbé, mint ezt a Trumpot.

Én boldog lennék, ha úgy alakulnának a dolgok, hogy a hatalom Nancy Pelosira szállna, még ha akár csak ideiglenesen is... Sok mindent rendbe tudna tenni... Bár - mint tudod rólam - én Bidennek drukkolok, de Pelosival még sokkal elégedettebb lennék. Annyira így gondolom, hogy még Sanders vagy Warren ellenében is Pelosit pártolnám.

Javaslom neki az általa korábban javasolt gyógymódok egyikének vagy akár mindegyikének alkalmazását, különös tekintettel a fertőtlenítőszeres megoldás javaslatára! Itt az ideje, hogy megmutassa, nem a levegőbe beszélt! (Egyébként nem kívánom a halálát, csak ugye a fagyi visszanyal és ha valaha politikai vezető saját kútfőből ekkora baromságot állít, itt az ideje, hogy bizonyítsa az állítását! Ha megtenné és mondjuk mégis balul sülne el, majd azt mondják, hogy nem a vírus miatt volt, a megoldás működött csak magas volt a koleszterinje és az vitte el...mindegy, hagyjuk!)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Na de, végülis igaza van, vagy nem? Ha jó alaposan teleinjekcióznak valakit fertőtlenítőszerrel, meg kimossák valami effélével a tüdejét is (mondjuk Hypo vagy ilyesmi...) akkor tuti hogy ettől elpusztul a benne levő Covid vírus!

Az meg hogy ilyenkor a beteg maga is meghal, hát édes istenkém, járulékos veszteség, van ez így a háborúban néha, márpedig ez ugye egy háború a vrussal... a lényeg, hogy a vírus maga megdöglik a fertőtlenítőszertől és kész! Trumpnak tehát igaza van!

Persze, sok tényleg a sötétben bújkáló, hitetlen rémhírterjesztő, szóval nekik most valóban példát mutathatna...

Na akkor gyartsuk a konteokat:

- kamu az egesz, igy akarja meguszni, hogy neki beadjak a halal5Gchip vakcinat

- kamu, csak nem mer kiallni a kovetkezo ket debate-en, mert meglepte, hogy Biden be tudott fejezni egy mondatot begyogyszerezve

- direkt kapta el kampanyfogaskent, hogy megmutassa, hogy ez csak egy influenza

- tulelne konnyed tunetekkel, de a gyogyszeripar megoleti majd es Covid halalnak fog tunni, hogy el lehessen adni a vedooltast a repub szavazoknak is

- az egesz csak egy ujabb hidroxiklorokin reklam

- az egesz csak egy ujabb hidroxiklorokin reklam

Tudod mit? Drukkolok hogy hidroxiklorokinnal kezeljék! Annál nagyobb az esélye a drága jó Covidnak a győzelemre, minél több placebót kap Trump igazi gyógyszer helyett...

Amúgy, komolyra fordítva a szót, én azt se tartom lehetetlennek, hogy amúgy túlélné, de majd valaki titkos egyetnemértője a kórházban vagy máshogy tesz róla hogy mégse így legyen, mert miért is ne, rá lehet fogni a dolgokat a Covidra...

Aztán ez majd vagy kiderül vagy nem, de ha kiderül is már mindegy.

Mindenesetre, én reménykedem benne hogy eddigi élete során Trump diktátor rengeteg szénhidrátot bezabált, valamint hogy tele a szervezete oxalátokkal meg más ilyesmikkel a sok növényi táplálékból amit fogyasztott...

Láttam egy álmot. Isten minden léleknek kiosztotta a megszületés előtt, hogy mennyi szénhidrátot van joga megenni az elkövetkező életében. Amint elfogyott az engedélyezett mennyiség, az ember meghal...

Ööö... Nem tudom, a Covid betegeket itt az USA-ban vajon szénhidrátdús kajával etetik a kórházban?!

> Ööö... Nem tudom, a Covid betegeket itt az USA-ban vajon szénhidrátdús kajával etetik a kórházban?!

Nyilván! A hús drága, a zsír pedig... büntiben van az élelmiszeripar hazugságai miatt. Csakis zsemle tészta és ilyenek mennek. Kivéve, ha valaki cukorbeteg. Akkor zsemle és tészta megy, csak kisebb adagban.

Fura nekem egyrészt, hogy ennyira gyűlölitek Trumpot, másrészt pedig hogy ezt ennyire nyílt színen csináljátok. Ez a fajta gyűlölködés, hogy valakinek a halálát kívánjuk mikor beteg (mármint fertőzött...), nagyon nem udvarias dolog. Ráadásul kontraproduktív is, mert aki nincs már eleve egy platformon veled, azt csak elijeszted.

Tény hogy a gyűlölködés nem szép dolog, ezt magam is elismerem. De most mit csináljak (csinálJUNK, mert látszik, nem én vagyok az egyedüli ilyen), EMBEREK VAGYUNK, emberi érzelmekkel, nem mi vagyunk a jesszuskrisztus, de még annak valami kisebb angyala se... Nem vagyunk még csak indulatmentes tibeti guruk se.,..

Pontosan ismered különben az érzelmeimet régóta e téren. Mégis, ha mást írok, ha sajnálkozni kezdek hogy jaj szegény Trump stb, ELHITTED VOLNA hogy őszintén teszem?!

És még ha sikerül is megjátszani magamat, az hazugság lett volna. Szerinted szép dolog a hazugság?

Vagy akárcsak a képmutatás?

Nézd, én még amúgy nem is gyűlöltem őt korábban annyira hogy a halálát kívánjam, sokáig Orbán Viktort jobban utáltam mint Trumpot. Ez akkor fordult meg, amikor Trump elkezdett azzal kacérkodni hogy nem fogja elismerni a vereségét, ha nem ő nyer.

Az belefért volna ha olyasmit mond hogy kis különbség esetén a szavazatok újraszámlálását kéri meg efféle, ilyesmi már volt az USA-ban. De ő NEM EZT MONDTA.

Na ez nálam totál kicsapta a biztosítékot! És azért, mert ez rém veszélyes a demokráciára. ÉN NEM AKAROM HOGY AZ USA EGY KIBASZOTT DIKTATÚRA LEGYEN, értesz engem?! Nekem a tököm tele van már azzal is hogy Magyarország egy puha-diktatúra lett (bár már lassan nem is olyan puha...), nem akarom hogy az USA-ra is e sors várjon! IGEN, én Trump halálát kívánom, EMIATT, mert ilyesmivel kacérkodik!

Nem azért, mert nem értek egyet a politikájával. Sőt, még van is olyan húzása amivel egyetértek, például hogy Jeruzsálemet elismerte Izrael tulajdonának, meg hogy nekiment gazdaságilag Kínának, stb. Szóval utálom, de önmagában nem emiatt kívánom a pusztulását. Hanem ez, hogy diktátorsággal kacérkodik, na ez az utolsó csepp a pohárban amit nem tudok neki megbocsátani!

Sietve közlöm, ezt egy DEMOKRATA ELNÖKNEK SE bocsátanám meg! Teljesen mindegy, milyen jó elnök. A hosszú hatalom a legjobbakat is korrumpálja.

És ne gyere azzal hogy de ez úgyse sikerülhet Trumpnak. Őszintén remélem én is hogy nem sikerülhet neki, de nem ez a lényeg. Önmagában már az hogy ilyesmi az eszébe jut és ezt felveti mint lehetőséget, már HALÁLOS BŰN a szememben!

Eleve, még ha nem is sikerül neki, tudod mi lesz ebből?! Amerika tele van mindenféle fegyveres csoportokkal. Az USA-ban több lőfegyver van magánkézben mint amennyi a teljes népesség! És Trump egyre hergeli őket. Ebből simán lehet egy polgárháború! És még ha nem is Trump hívei győznek, annyi lesz a halott, hogy annál messze jobb ha Trump most szép békésen megdöglik a Covid miatt! Mert EGYETLEN ember halála még mindig sokkal jobb mint ezreké vagy tízezreké!

Amikor tehát Trump halálát kívánom, én kifejezetten humánusan gondolkodom, mert ezáltal remélem hogy megmenekszik rengetegsok másik ember élete!

Van amúgy olyan mondás hogy „Aki szelet vet, vihart arat”. Trump elvetette a gyűlölet magvait, amik kicsíráztak. Ő maga tett meg mindent azért, hogy aki nem kifejezetten a lelkes híve, az ne közömbös legyen iránta hanem gyűlölje.

Update: Most olvastam:

A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége "lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését".

Szóval, más is így gondolkodik az USA-ban, nemcsak én... Ez az ami igazán kicsapta a biztosítékot a nem-Trump-hívek körében, hogy nem elég hogy ez a troll lett az elnök, nem elég hogy újrázni akar, de már azzal is kacérkodik hogy akkor se megy el önként a fészkes fenébe ha veszít...

Hát ami sok, az sok! Persze hogy gyűlölik! Naná, nincs ezen semmi csodálnivaló!

UPDATE, BREAKING NEWS:

Donald Trumpot KÓRHÁZBA SZÁLLÍTOTTÁK!

Állítólag, „persze”, csak „elővigyázatosságból”, és megintcsak ÁLLÍTÓLAG onnan is el fogja látni a feladatait, egy a kórházban berendezett elnöki irodából.

Na most erre illik szerintem az a gyerekkori versike-töredék, hogy „aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál”. Korábban a Fehér Házból még azt kommunikálták hogy az elnök nagyonis „energikus”. Hát, aki a betegsége ellenére is energikus, azt nem kell kórházba szállítani... Azaz vagy kezdettől fogva hazudtak (nem csodálnám - egy pillanatig se bíztam soha fenntartás nélkül a Fehér Házban azóta hogy Trump beköltözött oda...) vagy talán még valóban energikus is volt Trump eleinte, de ez nagyon hirtelen megváltozott... Nem lenne csoda!

Sőt: Miért csak Trumpot szállították kórházba, a feleségét miért nem? Azért egy First Lady is megérdemelne ennyi „elővigyázatosságot”, ugye... Nos, a magyarázat szerintem kézenfekvő: Melániának egyszerűen nincs kórházi kezelésre SZÜKSÉGE. (Legalábbis egyelőre. Bár vélhetőleg nem is lesz. Ő nem néz ki túlsúlyosnak, de Trump esetén, ha jól számoltam, a BMI valami 30 fölötti, ami kifejezetten komoly...)

A következő napok izgalmasak lesznek, kíváncsian várom a fejleményeket...

Valóban fogalmad sincs.

Még a Fehér Házban apott cinket, D-vitamint, famotidint, melatonint, aszpirint, meg egy olyan antitest koktélt, ami még csak a klinikai tesztelés második fázisában van. Valamint a kórházban kapott remdesivirt is.

A "csodagyógyszer" hidroxiklorokint nem.

Azóta tájékozódtam, és nekem úgy tűnik egész jó amit csináltak vele. Számomra megnyugtató, hogy talán valóban jót akarnak neki az orvosai, és talán értenek is a dolgukhoz. Mindenesetre a tegnapi felvételen teljesen jól néz ki, nem úgy mint aki haldoklik vagy ilyesmi.

__Nekem__ ez rossz hír. Bár annyi jó ebben is van hogy azzal hogy kiautózott, újabb muníciót adott a demokratáknak. Még az egyik orvosa is kritizálta, mondván hogy ez egyrészt felelőtlenség volt, másrészt kockára tette a vele egy autóban ülők életét, akik különben is karanténba kell vonuljanak most.

> kockára tette a vele egy autóban ülők életét, akik különben is karanténba kell vonuljanak most.

Vicces, hogy mint vírus elbagatellizáló is képes vagy ezeket a demokrata paneleket felvenni csak azért mert azt gondolod, hogy a te szekeredet tolják. Miközben pontosan tudjuk, hogy egy fiatal életerős testőrnek ettől az egésztől semmi félnivalója nincsen. Ha valamiért veszélyes Trumpot kocsikáztatni, akkor a hiszterizált tömeg miatt veszélyes, vagy esetleg profi támadóik is lehetnek. De hogy influenzás lesz vagy folyni fog az orra? Röhögnék, ha a világ legerősebb szuperhatalmának a testőrének egyáltalán megfordulna a fejében, hogy ez gond.

Csodálkozom, hogy a demokratáknak nem tűnik fel mennyire nevetséges ez az érvelés. Annyira kisstílű szurkálódás, hogy többet árt a demokratáknak, mint amennyit használ.

Ne tégy úgy minha nem értenéd. Akár lesz bajuk, akár egy apró tünet se, karanténba kell vonulniuk mindenképpen.

És nem is az a lényeg, hogy az esély a betegségükre jelentpsüe, hanem hogy a jónép elhiggye. Jól hangzik? IGEN. Akkor oké, mehet! A politika sosem logikára épült hanem érzelmekre, mert a népesség elenyészően kis része gondolkodik logikusan.

Nézd, az ilyen módszerek nekem se tetszenek, de nincs miot tenni, amennyire Trump fanatizálta a népet, minden eszközt be kell vetni a győzelem érdekében a másik oldanak is. Ez undorító valóban, de ilyen a háború. És ez már háború. Még ugyan nem fegyverrel de már attól se vagyunk messze, erre bizonyíték épp az hogy Trump arra célozgat, nem fogja átadni békésen a hatalmat ha veszít. Gondolod, akkor nem kerülnek elő a fegyverek?! Amerikában?!

Szóval igen, ez már háború. Háborúban nincs fionomkodás. Egyik fél se engedheti meg magának.

Nekem különben már korábban se tetszett nagyon sok módszer amit a demokraták megengedtek maguknak, de még mindig finomabbak voltak mint Trump.

Karanténba zárni őket valóban hülyeség, de hát ilyen ez a popszakma. A két hét karanténnél van rosszabb is. Nehogy már egy testőr két hét karanténján aggódjunk. Meg van fizetve érte, kibírja és kész. Nevetséges, és ezt a nép is érzi, hidd el.

Ugye nem az elvakult demokratákat kell meggyőzni és nem is a másik oldalt, hanem azokat, akik maguk sem tudják eldönteni, hogy kire szavazzanak. Ez egyébként a magyar baloldal hibája is: a saját ekocsémberjükben ragadva nem tűnik fel nekik, hogy a vacilláló emberektől nagyon távoli szélsőséges álláspontot vettek fel. Miután kitiltották maguk közül az ellenvéleményt annyira távol kerültek a valóságtól, hogy már fel sem tudják fogni, hogy egy átlagember mit gondolhat arról amit mondanak vagy csinálnak.

Kiváncsi volnék, hogy a BLM-ről mit gondolsz? Az, hogy az egész baloldal kivétel nélkül támogatta a BLM-et és a "békés tüntetéseket" még akkor is amikor már fosztogatás és gyújtogatás is ment a nevében, arról mit gondolsz? Ha te békésen kávézgatnál egy teraszon és lerohanna egy tömeg, hogy támogasd a BLM-et, különben megvernek, akkor mit csinálnál? Vagy ha a te autódat állítanák meg fegyverrel hadonászva? Vagy ha bedobálnák az ablakodat az utcáról ordítozva? Vagy ha a biztonságosnak hitt zárt lakóközösségedbe a kerítést áttörve bejönnének a békés tüntetők (az elhíresült fegyveres pár egy ilyenben lakott ugye)? És az "abolish the police" jelszóról mit gondolsz? Amit szintén mindenki támogatott a baloldalon. Vagy arról, hogy Biden most már arról beszélt, hogy nemhogy feloszlatná, hanem még több pénzt adna olyannyira, hogy minden rendőr mellett legyen egy pszichológus is? Ezt komolyan gondolta? Honnan vesznek annyi pszichológust, aki a dívány helyett az utcán akar dolgozni?

Vagy hogy a baloldal többtíz éves történeteket vesz elő férfiak lejáratására, amiket a vádlóknak bemondásra elhisz, mert bizonyíték az nincsen - lehetetlen is ennyi év távlatából ilyesmit bizonyítani. Eközben Floydból hőst csináltak, miközben ítélet van róla, hogy egy terhes nőre fogott fegyvert egy betörés során - ha jól emlékszem.

Felmerül a kérdés, hogy a demokraták kormányra kerülve is a káosz felé kormányoznák-e az USA-t, vagy csak Trump elleni megengedhető fegyverként használják-e az ilyesmit? Egyik változat rosszabb mint a másik.

Nézd, én sokszor kijelentettem már, hogy „középen állok”. Azaz, NEM, én NEM értek egyet mindenben azzal az oldallal amit te baloldalnak nevezel, illetve amit te most a demokratákkal akarsz azonosítani — amúgy teljesen tévesen!

A demokrata oldal egy nagyon tág spektrum, amint amúgy a republikánusoké is. Ékes példája ennek hogy a republikánusok közt is bőven akadnak akik utálják Trumpot, akadnak akik nyiltan merik Bident is támogatni most!

Nem, én nem értek egyet azzal, hogy minden BLM tüntetést békésnek igyekeznek bemutatni, akkor is amikor nyilvánvalóan nem az. Nekem az a véleményem erről nagyjából mint Trumpnak, sőt még sokkal olyanabb: Tüntetni lehessen, szabadjon, de ha elszabadulnak az indulatok akkor igenis menjen oda még sokkal több rendőr, és intézkedjék! Erőszakosan is ha kell! És ha nagyon muszáj, igenis menjen ki akár a hadsereg is, nehézfegyverekkel!

Nekem ez a véleményem. És az is, hogy a tüntetések amúgy alapvetően mégiscsak békések, de épp emiatt nagy baj hogy ami mégsem az, azt igyekeznek összemosni a valóban békésekkel, így lassan olyan érzése lesz az embernek hogy minden tüntetés csak fosztogatás vagy annál is rosszabb!

Szerintem tényleg úgy van, hogy akad egy vagy több csoport ami szándékosan kavarja a szart, és direkt provokál a tüntetéseken. Másrészt, lehet hogy ebben Trump maga is benne van valamiképp, mert elég nyilvánvaló hogy ez az ő malmára hajtja a vizet...

Én amúgy azzal se értek egyet ami az LMBTQxyz... ügyben megy. Épp ma olvastam egy jó cikket ajánlom figyelmedbe:

https://demokrata.hu/vilag/rohamosan-csokken-a-magukat-heteroszexualisn…

Ha a cikkben foglaltak igazak, akkor nem is olyan biztos hogy az ártatlannak tűnő „felvilágosító” propaganda valóban olyan ártatlan...

Szóval én nagyon sok mindenben nem értek egyet. Ez azonban elmondható vice versa is: azzal se értek egyet sokszor amit Trump művel!

Ettől még lehet hogy máskülönben vacillálnék hogy a republikánusok vagy a demokraták, de jelenleg erre esély sincs, mert simán a demokraták oldalára billenti a mércét a szememben Trumpnak a MODORA és a VISELKEDÉSE! Egyszerűen hányinger ez a pasas, undorító és gusztustalan, (nem as kinézetére hanem a stílusára gondolok...) és állandóan HAZUDIK! Ezt nem tudom neki megbocsátani.

De még ott van például a bevándorlás is. Azzal teljesen egyetértek, hogy ezt a kérdést valahogy rendezni kéne, de ezt nem Trump találta ki, már Obama is ezt akarta csak másképp, és a repoublikánusok megakadályozták. Obama normálisan állt hozzá a kérdéshez. Azzal kezdte volna hogy (majdnem) mindenkinek aki már egy ideje az USA-ban él és nem volt baj vele (azt kivéve hogy illegálisan jutott be és munkát vállalt engedély nélkül) adott volna valamiféle lehetőséget az állampolgárságra, vagy legalábbis a státusa legalizálására. És ez bölcs dolog, mert EZEKRE AZ EMBEREKRE SZÜKSÉG VAN!

Gondolod, ezek itt lehetnének ha nem volna rájuk égető szükség?! Még az se igaz hogy elveszik a munkát az „igazi” amerikaiaktól. 99 százalékuk olyan munkakörben van, amit egy igazi amerikai még háromszor annyi fizetésért se vállalna el! Látom. Tapasztalom. Az ismerőseim is. Ugyanakkor e munkakörökre szükség van. Ha Trump terve megvalósulna, s ezeket deportálnák, összeomlana a gazdaság!

Mit gondolsz te, Kalifornia azért védi ezeket a „undocumented immigrant”-okat mert annyira jószívűek és emberbarátok?! FRÁSZT. Azért, mert felismerték ezt amit fentebb írtam! Ez gazdasági érdek, kőkeményen!

Trump azonban hülye, s ezt nem látja. Vagy nem akarja, mert propagandának megteszi ugye ezek ellen lázítani. Ez ugyanaz mint amikor a második világháború előtt Németországban a zsidók ellen lázítottak. Mindig kell egy kis, gyenge csoport amire rá lehet uszítani a társadalom ostoba rétegeit, ellenséget kreálva belőlük.

A bevándorlás kérdésében én megint a két szélsőség közt vagyok. Nem, NEM jó MINDEN bevándorlás, pláne nem ellenőrzés nélkül! De:

—Akik MÁR itt vannak és nem volt baj velük, azok ugye BEILLESZKEDTEK valahogy. Ezeket békén kell hagyni, s megadni nekik az állampolgárságot! Vagy minimum a zöldkártyát. Azaz ahogy Obama akarta.

—Azt hogy a JÖVŐBEN kik jöhetnek be, szabályozni kell. Hogy hogyan, arról lehet és kell is vitatkozni. Annak én se vagyok híve hogy ellenőrizetlenül beengedjenek mindenkit, pláne mindenféle vallási fanatikusokat. Oké, legyen valamiféle pontrendszer, de ne az amit a republikánusok most akarnak mert akkor kábé senki nem érné el a bejutási ponthatárt. Tőlem akár fal is épülhet Mexikó és USA közt ahogy Trump akarja, bár kételkedem a hatékonyságában. De, ettől még ez is lehet egy értelmes vita alapja. A baj az hogy ÉRTELEMRŐL SZÓ SINCS, mindkét oldalon az indulatok dominálnak és ez nekem kurvára nem tetszik!

Látom azonban, az indulatokat elsősorban Trump srófolta fel direkt, készakarva. Emiatt rá jobban haragszom mint a demokratákra.

Remélem érthető voltam. És bocs ha hosszú lett de te kérdeztél...

Egyrészt, én nem azt mondtam hogy aki nincs még az USA-ban, az maradjon otthon! Én azt mondtam, az nem oké hogy jöjjön mindenki, minden ellenőrzés nélkül. Jöhessenek, akár sokan is, de azért valamiféle kritériumokat mégiscsak meg kell határozni.

El tudok képzelni például egy efféle szabályozást:

—Minden olyan amerikai állampolgár, aki amerikai állampolgárnak SZÜLETETT, felelősséget vállalhat élete során maximum 2 bevándorlóért, de nem egyszerre, hanem 10 évenként 1 főért és összesen csak kettőért. A felelősségvállalás azt jelenti, ezek az illetők megkapják az állampolgárságot, de ezután 20 éven keresztül ha bármi bűnt elkövetnek, annak az anyagi következményeit a felelősséget vállaló személy (a „mentor”) is „élvezi”. Azaz tegyük fel a pasi elkövet egy terrorcselekményt. Nyilván lecsukják vagy kivégzik érte. Közben keletkezett X millió dollár kár is. A mentorát nem csukják le, de ezt az X millió dollár kárt simán ráterhelik... Továbbá, ha a mentorált illető bűnt követ el, a mentora többé nem vállalhat felelősséget senki másért se!

—Emellett, bizonyos országokból egyszerűen megtiltanám a bevándorlást a férfiaknak. Nem titkolom, ilyen majdnem az összes iszlám ország... Kivéve a kurdokat mert azok elég normálisak. Legalábbis viszonylag. De ezekből az országokból is befogadnék nőket. Akkor is ha van férjük de elszöktek tőlük. Ilyenkor a házasságot automatikusan felbontottnak tekinteném. E rendelkezés értelme az hogy vallási fanatikusokra nincs szükség, a nők ellenben el vannak nyomva az iszlám országokban. De nőket is csak akkor fogadnék be, ha lemondanak a burka, csador, stb viseléséről. Ezeket egyszerűen betiltatnám az USA-ban ha rajtam múlna, mert a nők elnyomásának jelképe.

—Európából majdnem mindenki jöhetne, mert az elég fejlett ország, jó munkaerővel, s a lakói többnyire nem nagyon fanatikusak vallásilag. Ausztráliára és Új-Zélandra is igaz ez. Japánra is.

—Kínából mindenkit kitiltanék, mert erős a gyanú hogy kémek.

—Latin-Amerikából meg az lenne hogy akinek van felsőfokú végzettsége az jöhet, a többieknél meg csináltatnék országos felmérést hogy kábé hány „olcsó munkaerő” kell az országnak, aztán ennek fényében lenne valamiféle kvóta meghatározva. Na és most jön hogy szerintem nem ismered Amerikát. Az átlagos amerikai többnyire élből leszarja az egész bevándorlási témát. Az egyetlen kivétel az, ha valaki a déli államokban lakik a határ közelében. Ott is csak azért téma ez mert valóban nagy a kábítószerprobléma. Minél északabbra mész, annál inkább az van hogy még szeretik is a bevándorlókat. Mert SZÜKSÉG VAN RÁJUK. Amerikában még egészen komoly szállodák esetén is teljesen általános például, hogy a takarítók majdnem mindegyike nemcsak bevándorló, de ILLEGÁLIS. És ezt mindenki tudja róluk. Más nem vállalná el hogy kihajtja a belét azért a semmi kis fizetésért. (itteni lifestandard szerint). Még New Yorkban is igaz ez a legtöbb nagy hotelre! És senki se basztatja őket mert szükség van rájuk. Persze a szálloda védi is magát: nem ő alkalmazza ezeket az undocumented illetőket, hanem valaki „vállalkozó” akivel a szálloda szerződik... azaz a helyzet eléggé hasonló a magyarországihoz...

De a szálloda csak egyetlen példa. A benzinkútkezelők, a pizzafutárok, a kutyasétáltatók, a bejárónők, az idősgondozók, a pincérek és még rengeteg más „alacsonyrendű” szakma művelői is többé-kevésbé belőlük kerülnek ki. Némelyik szakma jobban, másik kevésbé van „elmexikósodva”, de mindegyik jelentős mértékig. És folytathatom a sort: az áruházi takarítók, a kukásautókon dolgozók, a mezőgazdasági munkások, a házicselédek, sőt, az olyan SZAKMUNKÁK esetén is igaz ez mint a festők, kőművesek, hidegburkolók, vasbetonszerelők, ácsok, hegesztők...

Nem azt mondom hogy ne lenne igazi amerikai szakmunkás, mert VAN. De igen jelentős részük már bevándorló, ráadásul illegális, és azért az mert „igazi” amerikai abból a szakmából már kevés van. Nem vállalják. Ez nem tűnik karriernek egy amerikai fiatal számára, érted?!

Most erre mondhatod hogy az amerikaiak elkényelmesedtek, s talán igazad is van ha ezt mondod. Ettől azonban ez még akkor is tény. Valójában ami itt megy, az egy modern kori rabszolgaság megint, még ha nem is korbáccsal meg lánccal. És igaz, a „rabszolgák” ide önként jönnek. De akkor is az van hogy itt egy óriási népréteg van, amire óriási SZÜKSÉG VAN, ennek ellenére lényegében minden jogtól meg vannak fosztva.

Ezeket nem lehet egyszerűen csak hazaküldeni. Egyrészt, a gazdaság azonnal összeomolna. Százszor akkora katasztrófa lenne gazdaságilag mint amit a Covid okozott! Másrészt, lehetetlen technikailag is. Óvatos becslések szerint is az amerikai lakosság 5 százaléka „undocumented” azaz illegális, ami alsó hangon is 10 millió (és most nagyon szerényen számoltam...) de szerintem az igazi arány valahol ennek kétszerese körül jár. És ennek legalább egyharmada még csak nem is Latin-Amerikából jött! Ha csak 2 millió főt tekintünk nem onnan valónak, ki fogja megfizetni vagy legalább megelőlegezni ennyi főnek a repülőjegyét hogy visszavigyék őket valami másik országba?! De ha csak a latinóknál maradunk is, a latinók bő fele nem mexikói, hanem olyan helyekről jön hogy Venezuela, Paraguay, Nicaragua, Honduras meg a tököm tudja még honnan... Ezeket nem lehet Mexikónak visszaküldeni, holott már az is pénzbe kerülne ha egy északi államból mexikóig elutaztatnák őt kitoloncoláskor.

Szóval ez így hülyeség és lehetetlen. Ez csak Trump álma. Néhány száz szerencsétlent elkaphatnak akiken látványosan demonstrálják milyen belevaló és könyörtelen az Elnök, de az csak egy csepp a tengerben. Erre a problémára végleges megoldást kell találni. Bevándorlók kellenek, de nem túl sokan, viszont nem is túl kevesen.

Azt elismerem, a probléma bonyolult. Amit fentebb írtam, azt se tartom szuperbiztos megoldásnak, csak elmélkedtem, s afféle „vitaalapnak” tartom inkább csak. De az tuti, hogy a szélsőségekben gondolkodás egyik irányban se vezet jóra, se az hogy senki ne jöjjön, se az hogy mindenki jöhessen, az meg pláne nem hogy azokat is üldözzük el akik már itt vannak és hasznossá tették magukat.

Az EU maga ugyan nem ország, de sok szempontból mégis tekinthető egyetlen entitásnak.

Különben gratulálok hogy észrevetted a leglényegibb magvát a közlendőmnek... De elárulom, peched van, amit írtam csak egy fórumos hozzászólás és nem egy szakcikk, amit lektorálnod kellett volna! Ha megnyugtat téged, gondolj ebben a kontextusban „ország” helyett tájékra, vagy térségre, vagy földrészre, vagy tőlem akármire amire csak óhajtasz!

Az EU maga ugyan nem ország, de...

Szerencsére páran már észrevették az ezirányú törekvéseket ("de..."/és) azt mondták, hogy ezt így nem.

Sokan nem kérnek a globalizációs törekvésekből, a homogenizációból, az asszimilációból.

Mi nem Inkák vagyunk; minket nem lehet csak úgy bedarálni a saját szülőföldünkön.

Civakodó országok laza, és az erősséget adó területeken pont nem egységes szövetségi rendszere esélytelen egy szoros államszövetséggel szembeállítva egyre kevésbé tud labdába rúgni. A valódi gazdasági-politikai súlyát pont az adná, hogyha a stratégiai területeken egységes, kifelé "egykapus" entitás lenne. Lehet persze nemzetállamokat fenntartva örömködni, de ennek gazdasági racionalitása már régóta nincs - tán nem is volt. (lásd Osztrák-Magyar Monarchia: nem nemzetállam, illetve nemzetállamok konglomerátuma volt - ennek ellenére, vagy talánpont ezért gazdasági-politikai téren komoly tényező volt Európában. Az utódállamok meg... Szóval nem igazán azok.)
 

Nem érdemes ezen rugóznod. Fogd fel úgy hogy annyira USE párti vagyok, hogy állandóan úgy gondolok arra a „földrészre” mint ami az Európai Egyesült Államok. Tudom hogy még nem az de annyira akarom hogy az legyen hogy a vágyaimban így él, ez jár mindig a fejemben és kész. Ha így fogod fel nem is jársz messze a valóságtól, mert bár ez szó szerint nem igaz, de nagyon közel jár ahhoz amit valóban érzek.

Például, Orbán minden korrupcióját és antidemokratikusságát meg tudnám bocsátani ha az USE létrejöttéért dolgozna amellett. Sajnos nem azt teszi hanem épp ellenkezőleg...

Trump olyan gyógyszert kap, aminél a kezeltek negyede belehalt a Covid-19-be

Az Egyesült Államok elnökének egyik kezelő orvosa közölte, hogy Donald Trumpot dexamethasone-nal is kezelik. Egy nagymintás kutatás alapján az Egyesült Királyságban azért vetették el a szer használatát, mert nagyobb eséllyel haltak meg, akiket ezzel kezeltek, mint akiket nem.

Uff, ha ez így van, akkor a fenti örömködő hozzászólásomat a kezelés minőségéről visszavonom.

Hogy minek kísérleteznek a politikusokon azt nem értem. Én biztosan nem engedném a helyében, de gondolom, hogy rábízta magát az orvosaira, azok meg ilyenek.

Putyin is a kísérleti vakcinával beoltatta a saját lányát állítólag. Azt értem. Kivéve, ha kamu és csak marketing volt.

Most olvastam, állítólag kap D vitamint... Sőt, hát ugye ő csókos, kap valami kísérleti készítményt is... ami még nincs rendesen letesztelve... Hát, fogjuk rá, mindenki jó valamire, annyit én is elismerek Trumpról, hogy egy humán kísérleti állat szerepére még alkalmas. Remélem, neki hála kiderül annak a kísérleti szernek valami ritka mellékhatása, amit így korrigálhatnak, s akkor így valami értelme is lett Trump életének, valami hasznosat is csinált mások számára, s jóvá teszi vele a rengeteg hibáját és gonoszságát.

Most nagyon szemét leszek:

Donald Trumpról mindigis tudni lehetett hogy igazából király szeretne lenni, ezért is rokonszenvezett annyit a mindenféle diktátorokkal. Hát most elérte amit akart: MEGKAPTA A MAGA KORONÁJÁT.

Vigyél neki virágot egy meleg kézfogással körítve.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Amikor koronavírusos voltam, gondoltam rá hogy de jó lenne meglátogatnom az öreget, a vén trollt, mert csodálatos ajándékot adhatnák neki... de letettem róla, mert úgyse fogadott volna, meg le is teszteltek volna előtte. Most meg már pláne nem érdekes, mert nélkülem is elérte amit akart, élete célját, hogy meg legyen KORONÁZVA...

Nyugi, teljesen mindegy mit írok, mert Snowden óta tudjuk hogy úgyis megfigyelnek mindenkit.

Emellett, az USA még demokrácia annyira, hogy a gondolat ne legyen büntethető. Pláne ha külön ki is emeltem, hogy nem tettem konkrét lépéseket a végrehajtás érdekében.

Aztán, azt hiszed én vagyok az egyetlen aki rosszat kíván neki? A Twitter tömegesen blokkolja/bannolja az embereket mert annyian küldenek ilyen kommenteket!

Végezetül pedig, szerintem az NSA úgy véli (mert van esze ennyi...) hogy nem a Trumpot gyűlölők jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot az USA-ra, hanem TRUMP MAGA! Volt is példa rá már hogy veszélybe sodort hírszerzőket azzal, hogy fecsegett Putyinnak... Nem csodálnám emiatt ha az NSA berkein belül is sokan kívánnák Trump halálát. Az más kérdés hogy ezt udvariasságból nem hangoztatják.

Egyre többen betegek a Republikánus holdudvarból, és már megy a terelés.

Szerkesztve: 2020. 10. 03., szo – 20:27

Akkor most van Isten, vagy nincs? Ha nincs, ki az aki nem bottal ver? Ez itt a kérdés?

Sok fertőzöttnél nem az első hét volt a nehéz, hanem az azt követő, közben időszakosan jobban is érezték magukat a betegek. Persze az is előfordulhat, hogy annyi kísérleti gyógyszerrel teletömték, hogy tényleg túl van a nehezén. De az is simán előfordulhat, hogy csak a látszat miatt ment vissza a WH-ba, ahol továbbra is kezelik az orvosok. Kb. a 2. vitáig kiderül.

A POÉNKODÁS, na az épp nem az amit én itt fentebb csináltam! Egyszerűen leírtam azt amit kívánok, ŐSZINTÉN. És épp amiatt használtam a „tiszta szívvel” kifejezést, mert az őszinteséghez az illik. ha megjátszanám magamat, ha képmutató lennék, akkor nem lennék tiszta szívű.

A véleményünk őszinte leírása nem poénkodás. Ez nem azt jelenti hogy kész ne lennék poénkodni is akár Trump halálával - a véleményem az, hogy megérdemli, mert teljesen LEJÁRATJA az USA elnöki pozícióját, azt a tisztséget amit én addig amíg ő elnök nem lett, tiszteltem!

Azaz nincs lelkifurdalásom amikor a halálát kívánom, s akkor se amikor netán poénkodom rajta. De most itt legutóbb még csak nem is poénkodtam, hanem - ismétlem - csak őszinte voltam.

Különben meg te vagy a legnagyobb troll, úgyhogy csak ne kritizálj engem, mindig amikor széttrollkodjátok a topikjaimat, a szólásszabadságra hivatkoztok - most akkor mégsincs szólásszabadság, vagy mi a tököm, hm?! Kettős mérce?!

Herman Cain utolsó hónapja így nézett ki:
6/24: Tulsa, Florida: Trump gyűlés, maszk nélkül
6/29: pozitív teszt
7/1: kórházba kerül
7/2: késéssel közlik nyilvánosan, biztosak benne, hogy visszatér a műsorához: https://twitter.com/THEHermanCain/status/1278735184893009921
7/6: bátorító hírek várhatóak a hét további részében: https://twitter.com/THEHermanCain/status/1279920774023913473
7/10: azt mondják javul az állapota: https://twitter.com/THEHermanCain/status/1281666308791250947
7/15: azt mondják hogy az orvosai elégedettek: https://twitter.com/THEHermanCain/status/1283431846374789121
7/27: azt mondják hogy tényleg egyre jobban van, a kezelés működik: https://twitter.com/THEHermanCain/status/1287819710025916417
7/30: halott

Később "The Cain Gang" néven a stáb és a család többek között arról tweetelt, hogy nem is olyan halálos a vírus (ezt később törölték). A gyász fázisaiból beleragadtak a tagadásba.