Előrendelhető a Manjaro Linux ARM-mal előtelepített PinePhone

Hozzászólások

  • Resolution: 1440×720 pixels, 18:9 ratio

Mindez közel 6 col-ra, karcsú :(

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Ezt nem értem én sem, ez konkrétan egy olyan developer eszköznek tűnik, mint a firefox os első telefonjai, amik szintén gyenge kis vackok voltak az akkori telefonokhoz képest, DE, tökéletesen lehetett rajta ismerkedni a rendszerrel, és olcsón.

A másik, hogy a most 3-4 éves telefonom lecserélésekor ez biztos, hogy ott lesz a listán, sőt, ezt a pénzt hobbi project-ként is rászánnám, mert rohadtul szimpatikus amit csinálnak, és ahogy csinálják.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ezzel nincs is probléma, de az a hardver+szoftver kombó, amit egyik másik telefon tudott, alkalmatlan volt telefonálásra és webböngészésre. Elég bűntudatom is volt miatta, hogy családtag vett egyet, mert szerintem jó ötlet volt, aztán kiderült, hogy a teljes életciklusa alatt csak a szopás volt vele.

nem, de ha 120 dollárba belefért 2340*1080 + egyebek akkor 150-be is belekéne valahogy, vagy indokolják meg, hogy van fapad 150-ért, és van mai igényeknek megfelelő +50,100-ért :).

Engem érdekelne a project egyébként, de így maximum a bookmarkok közé kerül be.

(https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-9-Global-Version-NFC-6_53-inch-Qu…)

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Szerinted összehasonlítható a Xiaomi eladott darabszáma ezzel a projektével? Ez eléggé almát a körtével, nemde? Szerinted ennek a projektnek a célközönsége van akkora mint a Xiaomi telefonoké? Ahol ha egyik típus nem megy, az se baj, mert keresztfinanszírozzák a jobban menőkből és csak azért vannak a piacon, hogy ezt a szegmenst is felfedjék?

Teljesen más a célközönség.

trey @ gépház

Persze, ezért is írtam: "vagy indokolják meg, hogy van fapad 150-ért, és van mai igényeknek megfelelő +50,100-ért :)."
Nem tudom elképzelni, ha legyártanak még 3000 darabot erősebb kijelzővel, esetleg hw-el +100$-ért mondjuk, hogy rájukrohadna.

Na de mindegy is, érdekes a project, nézegetem majd mikor lesz olyan belőle ami érdekes nekem.

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Szerintem a nagyobb felbontashoz keves a cpu+gpu.
Az uj soc teljesen uj projekt uj driverekkel. Sztem ez a soc ennyire kepes.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Erről a manjaros felületről van valami összefoglaló videó? Hívás, sms, appok, társai hogyan mennek? Mi a felület? Mennyit kell hackelni ahhoz hogy működjön? Autós navira van esély? :)

Majd google-özök, de hátha.

Hát nagyon nem! A Wine egy zárt forráskódú és teljesen más operációs rendszer programjaihoz részleges kompatibilitást biztosító wrapper réteg. Az Android pedig egy nyílt forráskódú Linux rendszer. Patchekre szükség lehet a stock Linux kernelhez képest, bár sanszos, hogy ezen a mobilon használják is az androidos linux kernel patcheket, mivel azok pont a mobil működést javítják. Két userland teljesen jól megfér egy Linux kernel felett. Semmi akadálya a 100%-os Android (LineageOS) kompatibilitásnak. Minden nyílt forrású itt is ott is. Egyedül a Google Play services hiányát kell kezelni. Amire egyébként van megoldás. Aki ilyen mobilt vásárol, talán pont Play-t nem akar, de akkor is Android kompatibilitásban pont ott lehet, mint egy Play-mentes LineageOS-sel. 

Amivel tartós problémát okoz, azok a DRM-es szutykok mint Netflix és társai. De ez már túl van a kompatibilitás kérdéskörén.

Hol van valami info arról milyen funkciók vannak és működnek rajta? Nyilván nem lesznek rá nagy appok, talán böngészőből ami működik , de mégis, jó volna tudni, egyáltalán használható-e alap telefonként. 

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Gondolom ugyanaz, mint az ubports alkotása - már ami anboxot és libertine-t illeti, hiszen mindkettő alapját ugyanazok a nyílt forrású programok alkotják. Az, hogy manjaro, még nem jelenti azt, hogy rendelkezésére áll és elbánik az összes pc-s manjaro repóból érkező appal, hiszen azok nem arm-re íródtak. Ahhoz, hogy futtathatók legyenek, arm-re át kell írni, illetve libertine-t kell használni. Gondolom a pinephone esetében  az ubports alkotását vették alapul, azt szabták át.

A manjaro, ubports, stb. telefonok mindig is "fapadosak" lesznek a google androidjához képest, hiszen pont az a lényege, hogy ne lehessen őket lekövetni, róluk adatokat gyűjteni, háttérben alkalmazásokat futtatni, stb. Így elvésznek azok a "kényelmi" funkciók, amiken keresztül az átlag GMS-használó önként és dalolva adatterabájtokat szolgáltat önmagáról.