"Javított Magyarország kilátásán a Moody’s!"

Fórumok

Változatlan Baa3 besorolás mellett stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Moody’s péntek este. A lépés elsőre talán meglepő a jelenlegi válsághelyzetben.

[...]

A Moody’s értékelése szerint a kilátás javításának elsődleges oka a múltbeli és a lehetséges jövőbeli gazdasági teljesítmény, ami meghaladja a hasonló országok átlagát. Elismerik, hogy az erős gazdasági növekedést és az adósságcsökkenést a járvány megakasztotta, ugyanakkor

[...]

szerintük a válság hatása a magyar besorolásra kisebb lesz, mint máshol.

[...]

A hitelminősítő azzal számol, hogy a kedvező költségvetési és adósságcsökkenési folyamatok 2021-től visszatérnek, így folytatódik a külső sérülékenységünk csökkenése.

[...]

A látszólag meglepő döntést egyébként a cég azzal indokolta elsősorban, hogy a legutóbbi, 2018 novemberében végrehajtott felülvizsgálat óta további erőteljes gazdasági növekedést produkált Magyarország 2018-19-ben, ezt pedig csak átmenetileg akasztja meg az idei válság.

Link: Javított Magyarország kilátásán a Moody’s!

Hozzászólások

A lépés elsőre talán meglepő a jelenlegi válsághelyzetben.

Max. ilyen DK-berkekben. Ott biztos meglepődtek. 

trey @ gépház

szerintem a DK-ban tudják, hogy a Baa3 az épp csak eggyel van feljebb, mint a spekulatív, befektetésre nem ajánlott kategória (=bóvli). De gondolom ez is a Soros terv része. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3sbesorol%C3%A1s

 

Végül is Románia szintjét megütjük (bár őket már hamarabb pozitív kilátásba rakták, tehát max azt lehet mondani, hogy loholunk utánuk), gondolom, neked ez elég is (a bolgárok már jobbak mint mi).: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_credit_rating#Moody's

 

Itt van, hogy kik vannak még Baa3-ban:

 

 Bahamas Baa3 Negative 2017-08-25 [192]
 India Baa3 Negative 2020-06-01 [239]
 South Africa Baa3 Negative 2017-06-09 [295]
 Hungary Baa3 Stable 2016-11-04 [237]
 Italy Baa3 Stable 2018-10-19 [245]
 Kazakhstan Baa3 Stable 2017-07-26 [250]
 Portugal Baa3 Stable 2018-10-12 [283]
 Russia Baa3 Stable 2017-02-17 [287]
 Romania Baa3 Positive 2017-04-21 [286]

Érezzük ezt mi is! A TV-ben is folyton mondják: "Magyarország jobban teljesít!" Legalábbis amikor sok-sok éve utoljára néztem ezt mondták óránként többször is. :)
Sőt már a nyugat európai keresztények inváziójára is fel kell készülnünk, mert itt az élet minősége annyival, jobby hogy ide fognak menekülni!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

mondják: "Magyarország jobban teljesít!"

És tényleg. Számos területen jobban teljesít. A fenti is ezt igazolja.  Ez nem azt jelenti, hogy a segélyre várókhoz is nagyobb összeggel fog majd bekopogni a pénzes postás. Aki ebben várják a "jobban teljesít"-et, azoknak csalódniuk kell.

trey @ gépház

"És tényleg. Számos területen jobban teljesít. "

 

Bizonyára van ilyen. De a gazdaság és az adósság az tuti nem az. Azokban legjobb esetben is középszerű ország vagyunk, hosszútávú lemaradási potenciállal. Ezeket szimplán lehet számokkal mérni, azokat meg elég könnyű összehasonlítani, így sajnos itt kevésbé lehet hazudni propaganda céllal. Lehet, valami más témát kellene választanod. De leírtam már párszor, ahol nincs innováció és verseny, ott törvényszerűen lemaradás van hosszútávon, bármi mást is hazudik a propaganda.

 

Filippov Gábor: Az országot nem a nemzethalál fenyegeti, hanem a középszer és a lecsúszás

https://hvg.hu/360/202039_az_eljovendo_ido_nyomaban

Szerkesztve: 2020. 09. 27., v – 11:46

szerintük a válság hatása a magyar besorolásra kisebb lesz, mint máshol.

A régi szólás szerint: magasról nagyobbat lehet esni. Ami ebben csak implicit van benne, hogy van az a pont, ahonnan már nincs hova...

Szerk.: de gondolom majd erre is jól rácáfol a "negatív növekedés is növekedés" mottójú kormány...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ezeket a gittegyleteket mar reg be kellett volna szantani. Piac lathatatlan kezenek ez egy olyan isten szintu akarmilye, mert barmit mondanak az szentiras.

A 2008 nagy csod napjan a "lamaman" AAA+ besorolasu volt mindegyiknel.

Ennyit ezekrol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Moody's to pay $864 million for pre-2008 ratings deception
https://www.dw.com/en/moodys-to-pay-864-million-for-pre-2008-ratings-de…

Moody's ratings was "directly influenced by the demands of the powerful investment banking clients who issued the securities and paid Moody's to rate them".

Nagyon olcsón megúszták.

Standard and Poor's paid a $1.37 billion fine in 2015 for deceiving investors about the quality of subprime mortgages. S&P said at the time it settled to avoid the "delay, uncertainty, inconvenience, and expense” of litigation.

ezt is bokros, oszko, bajnai szakerto kormanyzo uraknak koszonhetjuk persze

let's go Brandon!