Arista DCS-7060 License, support, tapasztalat meg hasonlok

Sziasztok!

Vasarlas elott allunk es switcheket nezegetunk.

Arista-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

License ugyan az mint a Cisco-nal? Smart license nelkul majdnem semmit sem er, es az bekoszonget "otthonra" idonkent hogy ellenorizze a license-t?

Ha nincs support, akkor nincs upgrade sem, vagy le lehet tolteni ujabb verziokat is es nem kell garancia meg license.

 

Sajnos Cisco teren csalodtunk es uj alternativat keresunk. Ez a penz lehuzas amit csinalnak... Szoval nem szeretnenk oket tovabb...

Mindenkeppen legalbb 32db 40 vagy 100 Gigas port-ra van szuksegunk.

Nezegetjuk meg a Dell Z9100 at, szinten 32x100G es nincs licenszes baromkodas. Minden benne van alapbol amire szuksegunk van. Vlan es L3 routing.

Ha esetleg stack-elheto lenne az meg jobb lenne, de jelenleg ilyet nem nagyon talaltunk.

 

Koszi a segitseget.

Hozzászólások

Dell: mihez kell a stack?

Sztem Virtual Link Trunking (VLT) amit keresel, bár Dellhez nem értek...

A Juniper very aranyosan megy, bár ahol használom, ott 1-1 48+4 portos darab van (EX3300 és EX4300-as történetek). Működik a lifetime szápport, pedig ebayen vettük, semmi ilyen ideoda telózás nincs. Mi L3 routingnál komolyabb dolgot csak ACL-eket meg tűzfalat használtunk, de elég világosan leírják mihez kell extra licensz. Néha a webinterfész jól jön, bár vannak sajátosságai, de használható. A CLI nekem bejött, bár mivel Extreme Networks, Dell, Cisco és Juniper is van vagy volt a kezeim között, ezért mindíg nehéz fejben váltani. :)

En tesztelnem elotte.

Dell switchek voltak a szolgaltatonal, ahol vannak a gepeink (Rackforest) es szupergyakran osszefostak magukat.

Aztan lecsereltek es azota oke.

 

Mit vetettek a Ciscok?

DellOS10-et kb 1 óra alatt sikerült elcrasheltetni. (L3 OSPF, semmi extra)

Én Mellanoxot néznék, nekik jó cuccaik vannak.

A Dell-t nem vetném el picit sem.

Mivel minden ilyen kategóriájú switch gyakorlatilag azonos hardver komponensekre épül és ugyanazokat a Broadcom komponenseket használják. Szerintem amiben eltér az a garancia, a támogatás, a licence kezelés, stb. Ezek alapjám a Cisco az egyik legrosszabb választás, mert drága, baja van rendesen, minden szarért licence kell, a kapcsolódó letöltések nem elérhetőek, a garanciális ügyintézése szánalom, mindemellett embertelen mennyiségű bug van minden termékükben és ráadásul rengeteg biztonsági rés.

A Dell esetében 4 órás onsite gari és 0-24 telefonos support isvehető olcsóbban mint egy alap Cisco és emellett Cisco alapú a CLI-je így migrálni is könnyű. Dell switchet nem láttam még tönkremenni, Cisco-t sokat.

A HP-t csak akkor ajánlanám ha abból is egy családot használtok mert a ProCurve, Aruba és H3C az mind külön gyártó, külön CLI, külön minden.