Számítógépek nélkül nem tudunk élni

... szó szerint. :(
https://www.tagesspiegel.de/gesellschaft/panorama/it-ausfall-im-kranken…
Magyarul Google fordítóval: https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=hu&u=https%3A%2F%2Fwww…

Jó ez nekünk? Valahol kezd nagyon félremenni a világ.

Hozzászólások

Sok esetben valoban igy van. Az IT -nak rengeteget koszonhet az egeszsegugy.

De:

Azt is, hogy agyatlan emberek terveznek kritikus rendszereket, amelyeket masoknak uzemeltetniuk kell, s szinten hasonlo kvalitasokkal rendelkeznek. Alapbol nem ertem, hogy lehet egy EÜ folyamatszervező/etc rendszer egy olyan infra része, amely publikusan elérhető.

Anno ennél sokkal kevésbé lényeges rendszerekben dolgoztam felhasználóként és ott a -nem engedélyezett- pendrive bedugásakor azonnal zárolt a rendszer és az IT -s kollega egy biztonsagi or kisereteben megjelent megkerdezni, mit is szerettem volna.

Az elerheto kulso eroforrasokat valami sandboxolt IE-ben lehetett hasznalni; kulon engedely kellett barmi eleresehez ezeken kivul.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nálunk a hálózat volt úgy beállítva, hogy ha egy adott porton más MAC address jelent meg, akkor lekapcsolt az adott port. Talán még azt is észre tudta venni, hogy ha kihúztad a hálókábelt (a gépeken engedélyezve volt a Wake-on-LAN).

Nekem sok évvel ezelőtt azt oktatta egy biztonsági szakember, hogy az uniformizáltság a nagyságrendekkel olcsóbb előállíthatóságával, nagyságrendekkel olcsóbb üzemeltethetőségével értelemszerűen kinyírja az ágazati speciális zárt rendszerek létrejöttét (ágazati célhardverek, ágazati egyedi szoftverkönyezet, ágazati egyedi adatátviteli rendszerek). Viszont ennek az uniformizáltságnak az ára, hogy egyúttal kódolva van benne a széleskörű támadhatóság, hiszen a támadónak gyakorlatilag az ugyanaz  eszköztára, fejlesztői- és tesztkörnyezete megvan és ugyanazzal a TCP/IP kapcsolattal vagy VFAT-ra formázott pendrive-val fogja beinjektálni az általánosan használt szoftverkörnyezetbe a támadókódját.

És mi lesz itt ha bejön egy Carrington esemény szintű napkitörés. De mi csak építgetjük a nyomorult kártyavárainkat...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Amugy inkabb ez lett volna jobb - androidos telefon nelkul nem tudunk elni.

Valahol a  szamitogepek kellenek, de az hogy 0-24 ben online legyunk a telon keresztul, ez beteg! Egy ismerosom valami 2XX akarhany app-et hasznal napi szinten, es ezekbol az emberekbol egyre tobb van. En csak digitalis zombiknak hivom oket. Latom  nap mint nap azt a sok troger embert ulnek vagy tizen a lepcsohazak bejartanak a lepcsojen, az osszes nyomorult a telefonjat nyomkodja, mindenfele parbeszed nelkul, neha egy egy kocsog felvihog korbemutogatja a telojat hogy eppen mi megy a kocsogbook folyamaba es azon vonyitanak felvaltva. Beteg vilag nesze neked hello world