Összeállt a Fairphone és az /e/ Foundation

Címkék

... annak érdekében, hogy bemutassák a piac számára az első privát-szférát tiszteletben tartó, fenntartható okostelefont.

Hozzászólások

Ez a francia srác, aki a Mandrake-be is belekezdett?

Dogwood batch mar kikerult es muxik. Az Aspen mar tavaly osszel kikerult, mondjuk ezt en sem veszem mervadonak, mert nagyon zart koru es nagyon beta volt. De elesben hasznaltak. 

Az, hogy a mostani rendeles mikorra kerul a kezedbe, nem azt helenti, hogy nincs jelenleg mukodo Librem 5 telefon a halozaton.

2017 októberében véget ért a kalapozás: https://puri.sm/posts/librem-5-over-1-6-million-what-this-means-for-you/

2019 szeptemberében elindult az első adag kiszállítása: https://en.wikipedia.org/wiki/Librem_5#History

Ez 8 hónappal ezelőtt volt, azóta sem sikerült érdemben felpörgetni a gyártást. Számomra a 6 hónapos határidő egy bizonytalan előrendelés, és nem vásárlás. Én vásárolni szeretnék, nem pedig adakozni. (erre is lenne lehetőségem de úgy döntöttem hogy nem).

Magyarul ez még nem egy élő és forgalmazott termék, hanem egy előrendelhető kísérleti eszköz. Sajnos.

fel eve hasznalom az /e/-t Essential Phone-on. Szerintem teljesen rendben van. 

Szintén ez a helyzet. Nexus 5X-re tettem fel, eleinte egész jó, de ahogy egyre több az alkalmazás, úgy egyre kevesebb a célbaérő push notification, egyre több a microg error. Márpedig push notification nélkül gyakorlatilag használhatatlan manapság egy okostelefon, erre sajnos a google is ráérzett, gondolom ezért akar a saját szerverén áttolni mindent.

Szerkesztve: 2020. 09. 26., szo - 14:06

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni? Vásároltam kéz alól egy Fairphone3-as telefont, amin jelenleg google android 10-es rendszer van, viszont /e/OS rendszert szeretnék rá telepíteni, de elakadtam benne.

Itt egy írás, ami alapján dolgoztam: https://community.e.foundation/t/how-to-flash-e-os-on-fairphone-3-using…

csak az a gondom, hogy fejlesztői mód bekapcsolása után, nekem teljesen inaktív az OEM-feloldása opció, nem tudom bekapcsolni, így viszont a fastboot flashing unlock parancsot visszadobja hibával.

Mivel korábban sose csináltam ilyet, így elakadtam, de gondoltam hátha van itt valaki, aki tudna segíteni.

Segítséget előre is köszönöm.

Megoldottam, ha valakinek kérdése lenne az /e/OS android rendszerrel kapcsolatban, privátban írjon.

Peace