Porbeles hegesztő, melyiket? [eldöntve]

Fórumok

Üdv
 

Nem tudok dönteni a két gép között. Valakinek van tapasztalata valamelyikkel vagy esetleg mindkettővel?

Egy kicsivel az alfaweld szimpatikusabb a videók alapján.

Ezekről volna szó:

alfaweld hobby mig – mma 131

és a

iweld gorilla microflux 131

Tanácsokat, tippeket előre is köszönöm.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 09., k – 21:54

130A barkácsoláshoz is kevés, porbelest pedig kb semmire se használj. Ha gyűjtesz még hozzá, akkor egy 180A MIG-MMA az alap, amit a ház körüli munkákhoz már lehet használni CO vagy CORGON gázzal, illetve 3-as pálcával is ha olyan munka van. Itt a költségek tovább nőnek a palackkal és a reduktorral, de ezek ára nem vészes és később is beszerezhető ha addig elég az MMA.

A fenti márkák egyébként jók, még a Jasic és a Mastroweld gyárt hasonló árkategóriában és minőségben gépeket.

Disclaimer: A porbeles huzalok még a pálcákhoz képest is rossz védőgázt képeznek és tele lesz zárvánnyal a varratod, arról nem is beszélve hogy a max 130A -ral nem fog beégni rendesen az anyagba. Kb 1-1,5 mm vastag anyagot tudsz ezekkel hegeszteni, azt is csak pár percig, utána hűlnie kell a gépnek. Egy 2-3mm vastag zártszelvényt pl már nem biztos hogy rendesen megfog, ha pedig szépen le is csiszolod a varratot, a saját súlya alatt el fog törni.

Ha mindenképp kipróbálnál egy porbelest és nincs ismerősöd akinél ezt megteheted, akkor vegyél egyet a Lidl-ben, az pont olyan rossz mint bármelyik másik, de egy tízessel olcsóbb.

 

Szerk: Egy Haina MIG270 nevűt látok most nagyon olcsón (80e), de ezt a márkát nem ismerem. Ha belefér a keretedbe, próbálj ki egy ilyet akár porbeles huzallal, mindenképp jobb vétel mint a nyitóban lévő két másik.

A célom a rövid hozzákészülési idő. Ebben viszont a palackos hegesztőgépek nem jeleskednek. Persze ezen felül szinte csak előnyük van.

Az alfaweld-et már próbáltam. Ment vele az egyes lemez és a 2-es zártszelvény is. Ami nem tetszett, hogy fröcsköl, talán így lehet a többi géppel és porbeleshuzallal is? Viszont a beégést jónak láttam a 2-es zártszelvényen kb 1mm volt, itt-ott több is ha nagyobb volt a hézag. Az is világos, hogy kb 20% hegesztés 130A -en ezzel megtudok békülni mivel az már 3.25-ös pálca volna azt meg ritkán használtam.

A Lidl-set láttam videón, na azt tényleg senkinek. Az katasztrófa v rosszabb.

Az világos, hogy a profik jobb esetben is megmosolyogják eme teljesítményeket. A gép nyaranta kb háromszor volna elővéve kisebb munkákra, ezért gondolkodom ebben a teljesítmény kategóriában.

Azért beleültetted a bogarat a fülembe :-)
Köszönöm válaszd.

Fröcskölésen úgy lehet javítani, ha előtte fémig letisztítod a felületet és lehetőleg szélcsendben dolgozol, sokat számít. A test is legyen minél közelebb a hegesztéshez. A pálca még így is szebben tud hegeszteni, mert abból tudsz venni jobb minőséget, de fluxcore-t nem sokan gyártanak és a legtöbb gagyi. Meg ugye a védőgáz a probelesnél pont az ív közepén képződik és fúj kifele, míg a pálcánál többé-kevésbé az ív körül jön létre a védőgáz.

Ha mobilisnak kell lenni, akkor ezek a kis vállra akaszthatók tényleg kényelmesebbek a palackosokhoz képest, de ha nem kell messzire vinni, akkor egy hegesztőkocsin elfér az egész cucc és csak ki kell nyitni a palackot és mehet is a munka.

Sikerült vennem egy iweld gorilla pocketmig 205 aluflux hegesztőgépet. Messze jobb mint képzeltem.
Porbelessel és pálcával hegesztettem, szép varratokat sikerült csinálnom elsőre. A hegesztés hangja is jó nagyobbik fiammal azt hallgattuk :-)  A reduktor és a palack a következő hónapban lesz beszerezve.

Kedves s_balazs kösz az irányt. :-)