"Bahrein is békét köt Izraellel, Trump történelmi áttörésről beszél"

Fórumok

Bahrein alig egy hónappal azt követően döntött így, hogy az Egyesült Arab Emírségek is békét kötöttek Jeruzsálemmel, márpedig ezzel a palesztin kisebbség újabb muszlim szövetségest veszített a függetlenségért vívott harcban.

A közel-keleti fordulatról a közvetítő, Donald Trump amerikai elnök számolt be először pénteki tweetjében.

   "Újabb történelmi áttörés”

– értékelte diplomáciai sikerét Trump, hozzátéve, hogy Izrael és Bahrein a teljes körű diplomáciai kapcsolatok létesítéséről egyezett meg.

Link: https://index.hu/kulfold/2020/09/13/izrael-bahrein-donald-trump-kozel-kelet/

Hozzászólások

Nem emlékszem az előző elnök milyen hasonló békekötésekben jeleskedett. Trump asztalhoz hívott eddig olyanokat, akik évtizedekig nem tárgyaltak egymással. A fentieken kívül pl. a Észak- és Dél-Koreát.

trey @ gépház

bahrein es a tortenelem..hat nem is tudom.. :DD

 

eszak es delkorearol pedig ez jutott eszembe :

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/alekosz-allitja-neki-koszonheto-es…

Alekosz állítja: neki köszönhető Észak- és Dél-Korea javuló kapcsolata

 

trump es alekosz hasonlo mentalis kepessegekkel bir.. :DD

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 08:32

De nem erted, hogy Trump ideje alatt 200 ezren meghaltak Covidban????? Az o hibaja, hogy evtizedek ota draga a healthcare USA-ban!!!44!4

Meg most eszembejutott, hogy Mrs Clinton volt az ellenfele: 

"If women ruled the world, there would be no wars, just a bunch of jealous countries not talking to each other."

Mondjuk az o eseteben a "no wars" reszben nem lennek biztos. :)

Na mindegy, majd a tokre demens Biden biztos helyrehozza az egeszsegugyet, es a fekak is hazamennek a tuntetesekrol, mert biztos jol rendet tud majd tenni.

Ja es USA megosztottsaga is Trump hibaja, veletlen sem a mediaje!!4!44

Meg nem emlekszem hogy Obama alatt egett volna California erdoje!!!44!44

Nem o mondta. Ez egy altalanos megjegyzes, hogy "a ferfiak haboruznak, a nok nem beszelnek egymassal", az idezet eredete ismeretlen.

Ellenben amit tenyleg Mrs Clinton mondott:

 

Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat.

Tudsz te ennél értelmesebb is lenni.

A USA egészségügyének "megörökölt" állapotáról nem Trump tehet, de arról már igen, hogy semmit se tett sem ő, sem a pártja, hogy jobb/elérhetőbb legyen. Inkább próbálta az ACA-t megfúrni, ahol csak lehetett.

Arról azonban már ő tehet, hogy a sorozatos bénázásai, szándékos elbagatellizálása és nemtörődömsége miatt így elszállt a járvány az országában. Holott lett volna rá pénz és szakértelem is, hogy megfogják az elején.

Ja es USA megosztottsaga is Trump hibaja, veletlen sem a mediaje!!4!44

Mert Trump aztán a nagyon baráti és wholesome twitjeiről híres, igen. :) Média: valaki felveszi és kiposztolja, hogy a rendőrök lelőnek valakit -> kitört a lázadás -> média a hibás, jah.

Annak mi a neve, amikor a topik egy bizonyos témáról szól, történetesen arról, hogy Trump számos olyan helyen ért el békítési eredményt, amibe más elnöknek beletört a bicskája, de a demokrata-huszárok már kínjukban bozóttűzről stb. beszélnek, csak arról nem, amiről a nyitó szól?

trey @ gépház

ha kicsit gondolkodsz, akkor tudod mi a velemenyem. nem attol fog megvaltozni a helyzet, hogy trump egy papirfecnit alairatott par arab orszaggal. foleg olyanokkal akik eddig sem voltak vereszajuak izraellel szemben.

majd ha iran, torokorszag, libanon vagy epp a palesztinok alairnak es nem csak alairnak, de nem is tamogatjak a hatterben a terroristakat, na majd akkor...

de a demokrata-huszárok már kínjukban bozóttűzről stb. beszélnek

Ezen most felröhögtem. :D Igen, carlcolt hírhedten a legnagyobb demokrata-huszár itt a HUP-on. Ő volt az, aki felhasználva ezt az igen ritka, de pozitív külügyi eredményt, egyből megpróbálta mosdatni Trumpot, hogy a saját hazájában dúló katasztrófákról nem tehet, szegény Trump, csak egy low-level covfefe-boy a fehér-házban. :D

Tehát, most, hogy már volt minden tőled

Így zavar, ha kiszúrom mások tereléseiben a hülyeségeket? :)

A békemegállapodáshoz: első körben én örülök neki, hiszen benne van hogy "béke". Második körben meglátjuk mit hoz közép/hosszútávon, mert a Közel-Kelet igen bonyolult egy térség. Bahrain és UAE a szaúdiak szövetségesei, akik meg szunniták. Ezzel szemben a síita Iránt meg ott támadja, ahol éri. Kezdve a sok év alatt összehozott atomalku egyoldali felmondásával, aminek most az lett a következménye, hogy Irán elkezdett ismét urándúsító centrifugákat üzembe helyezni. A környéken meg nem fogják csak úgy hagyni, hogy Iránnak nukleáris fegyvere legyen. Ezért is próbálják az európiai felek ismét rendezni valahogy a dolgot. Bár ameddig Trump elnök marad, nem sok esély lesz rá. Egészen más lenne a helyzet, ha Trump közbenjárásával most Irán és Izrael kötött volna valami békemegállapodás-féleséget.

Arról azonban már ő tehet, hogy a sorozatos bénázásai, szándékos elbagatellizálása és nemtörődömsége miatt így elszállt a járvány az országában

https://www.theguardian.com/world/2020/sep/15/sweden-records-its-fewest-daily-covid-19-cases-since-march

Na most akkor kinek van igaza?

Kicsit off ide, de en nem ertem azokat, akik meg mindig nemlokalis intezkedesekben gondolkodnak.

Ha teszem azt Szabolcs megye 500 fertozott, de Zala es Baranya 0, miert kene Zala es Baranya megyet lezarni?

Aztan ezt lehet fokozni: "Osszeuropai megoldas kell, 2022 novemberere ossze is hivunk ra egy ulest", meg "Trumpnak le kellett volna zarnia mar reg egesz USA-t" es tarsai. Az USA egy 300 millios szovetseg, kb allamok egyenkenti statisztikait kene az EU tagallamaihoz hasonlitgatni.

Eljutottunk oda, hogy trey már indexet olvas, kiváló.

Trump: Beszélgessetek már
Izrael: ?
Bahrain: Miről?
Trump: Mindegy, lécci
Izrael: Ok
Bahrain: Na jó
Trump: Áttörés!!

Melania Trump Miss Universe-kent csak annyit mondott: "vilagbeke". Aztan jott egy csavo, aki elvette felesegul, es az USA elnokeve valt csak azert, hogy teljesitse ezen evtizedekkel azelott publikusan kifejtett vagyat: alairatta a "vilagbeke" dokumentumat. :D

Hat nem romantikus? :D

En már azon is meglepődnék, ha tudná, hol van Bahrain...

“Any book worth banning is a book worth reading.”