Apple Event - 2020. szeptember 15.

Címkék

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 09:01

TL;DW:

  • nincs új iPhone
  • fele Apple Watch
  • mindenki meghal, akinek nincs Apple Watch-e fibrillációban, mert nincs ami jelezze
  • másik fele iPad
  • kurva sok szivárvány

Minden idők legunalmasabb Apple Event-je.

trey @ gépház

Mármint számodra. Aki mondjuk várta az új Watch-ot annak nagyon izgalmas volt. Én spec nem vártam, szóval én csak nyugtáztam, hogy ok, van új óra, meg új iPad. Azért mert neked nem volt semmi fontos még nem kell lehúzni. Bár tény, hogy nem ez volt minden idők legjobja, szerintem csak hozták a kötelezőt. 

Mármint számodra

Hát, nem is az öreganyám számára ... Nyilvánvalóan a magam nevében kommentelek.

még nem kell lehúzni

Értem! A szólásszabadság nevében elhúzok a sarokba bekussolni!

Ha érdekes nem is volt, nézzük a jó oldalát: a szivárványoknak köszönhetően legalább színes volt!

Megnéztem mit írnak máshol:

Ha az elmúlt évek eseményeinél is lényegesen unalmasabbra sikerült bemutató termékeiből ki kellene emelni a legérdekesebbet, akkor

Hát, ez ilyen lett.

trey @ gépház

Nemár, hogy szólásszabadság kérdést csinálj belőle, mint a hópihék. Persze, hogy elmondhatod a véleményed én is elmondtam. Sok dologban egyet is értettük, csak arra bátorkodtam felhívni a figyelmedet, hogy van más nézőpont is, bár azt én sem osztom. Ennyi történt. 

Amúgy előre lehetett tudni, hogy ez az event a Watch/iPad vonalról fog szólni, októberben lesz az iPhone bejelentés. Szóval ezen kár meglepődni. :)

Azt meg nem tudom, hogy unalmas volt-e, gondolom aki éppen iPadre várt, annak nem, aki meg nem akar sem terméket, sem részvényt vásárolni, annak meg igen.

Nincs Apple Tile

Nincs lossless AirPod Studio (over ear)

Nincs Silicon-os (ARM-os) Macbook

Van helyette Apple One service

Nincs tolto az Apple Watch dobozaban (ez annyira nem gaz, mert annak tenyleg eleg a szabvanyos 5W USB, kabel meg van a dobozban)

 

De egyetertek: egyik legrosszabb Apple event volt. Ennel mar csak a 4 uj service bemutatasa volt rosszabb ket eve.

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 10:57

A kötelező Apple-utálást félretéve, pl. azok a technikai újdonságok, amiket a Watch 6 tartalmaz, beleértve ebbe mind az EÜ cuccokat, mind az új, saját SoC-architektúrát, szerintem nagyon érdekesek voltak, ha lehámozzuk róla a marketing bullshit-et.

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 10:57

LK:

Szingapúr fizet az állampolgárainak, hogy viseljenek Apple Watch-okat. Állítják, népegészségügyi célzattal.

https://www.theregister.com/2020/09/16/singapore_apple_watch_deal/

Kérdésként merülhet fel, hogy Szingapúr egészségügyi minisztériuma köthet-e ilyen versenykorlátozó szerződést egy darab céggel, miközben tucat másik kínál olyan eszközt, ami ilyen egészségmegőrzést célzó funkciót kínál.

Valóban az egészségmegőrzés volt a cél? Vagy valakinek csurrant-cseppent ebből a deal-ből? :D

Mondjuk az efféle tracking device-ok ily mértékű elterjesztését Szingapúr nemzetvédelmi és hírszerzési hivatala minden bizonnyal lájkolja.

trey @ gépház

Kérdésként merülhet fel, hogy Szingapúr egészségügyi minisztériuma köthet-e ilyen versenykorlátozó szerződést egy darab céggel, miközben tucat másik kínál olyan eszközt, ami ilyen egészségmegőrzést célzó funkciót kínál.

Gondolom a szingapúri jogalkotók gondolnak erre is. :)

Nem azért fizetnek, hanem ha vesz egy Apple Watchot, felrakja rá a LumiHealth appot és betartja a program által meghatározott dolgokat (eleget mozog, eleget alszik ... stb.), akkor két év alatt kap annyi vouchert, amit levásárolhat a csatlakozott boltokban, ami fedezi az Apple Watch költségének kb. 90%-át (jelenértéken persze kevesebbet).  

Ránézésre ez egy pilot projekt, ha bejön, akkor nyilván lesz más okosórákra is. Ha emiatt a párszáz dollár miatt kialakul a résztvevőkben egy szokás az egészségesebb életre, akkor a befektetett összeg sokszorosan meg fog térülni.

A korrupcióról: elvileg Szingapúr elég jó helyen áll ebben a tekintetben (mármint kevés van belőle :) ), de persze kizárni semmit sem lehet...

Ugyanakkor érdemes megnézni az ottani egészségügyi minisztérium honlapját a magyar megfelelőjével: https://healthhub.sg

Én azt gondolom, hogy sokat tudnánk tőlük tanulni, nem csak a korrupció visszaszorításáról.

Én megnéztem/hallgattam az event-et a reggeli rutin közben, és a végén az jutott eszembe, hogy tudtak ennyit szövegelni két nem különösebben érdekes termék kategóriáról.

Igen, csak az embernek az az érzése, amikor arról beszélnek a 6. event-en is és ez a húzó mondanivaló, hogy az "a-fib detektálástól mindenki hugyozzon maga alá, mert minden életet megment" (igen, átjött az üzenet: akinek nincs Apple Watch-e az reszkessen mert az árok szélén végzi majd fibrilláló bal pitvarral és mivel hard fall detection-je sincs, ott is fog elrohadni, mert senki nem fog értesülni róla). Kicsit olyan az ember érzése, mint az elmúlt évek (mondjuk 6-8) FreeBSD marketing anyagait nézve, ami nem tudott kiszakadni azóta se a ZFS bűvöletéből. Azóta azzal road show-nak és már rohadt unalmas. Mondjuk, ha nincs más említésre méltó, akkor valóban azzal kell főzni, ami van.

A világ minden készpénzét IS birtokló vállalattól ez rohadt kevés.

trey @ gépház

Legjobban ugy lehet aladni valamit ha zsigeri osztonokre alapozod a vasarlasi ingert, jelenleg halalfelelem. Ez gusztustalan.

Masik oldalrol viszont le a kalabbal, hogy medical device-kent hoztak be a legelejen a watch-ba a funkciót - azt hiszem Class B de lusta vagyok utananezni - es fel eva alatt letoltak az FDA-t engedelyeztetest ami nem healthcare cegtol szep teljesitmeny. Ez ugyanis egy hegynyi dokumentacioval es szabalyozassal jar. Gondolom felvettek egy zsak embert aki ert hozza.

Manapsag nagy egetrengeto fejleszteseket nem lehet bejelenteni, mert szerintem kiadta minden gyarto magabol a tole telheto innovacio/kreativitas nagyreszet.
Engem inkabb az zavar, hogy meg sem probaljak.

A sok szivarvanyra:
Engem is zavar.
Maganugy, hogy kit szeret, mit eszik, hova megy nyaralni stb, nem teszek kulonbseget az info kozott. Azert zavar, mert jelen celkozonseg joresze az ertelmiseghez tartozik es itt nem jelentos a homofobia merteke. Nem minket kell meggyozni a toleranciarol, ellenben igy tulzasba viszik es valahol ellentetes hatast is el tud erni. Miert nem lehet ugy mint az okori tarsadalmakban? Senkint nem erdekelt, elfogadott volt, nem kellett hozza kampanyolni.