[MEGOLDVA] Invitel FTTH hiba

Sziasztok!

Szüleimnél a múlt hét szombati vihar után elment az internet és a tv (optika). Modemen az látszik, hogy nincs optikai link. Mivel a vihar elég nagy kárt okozott a környéken, ezért valószínű a vezeték szakadás. Szépen be is jelentették vasárnap a hibát. Itt jön a csavar a történetben: az elmúlt 10 napban semmi érdemleges nem történt a hiba elhárításával kapcsolatban. Pénteken kijött egy szerelő, aki megállapította, hogy - váratlan fordulat - nem nálunk van a hiba, hanem központi gond van.

A kérdésem, hogy az ÜF napi hivogatásán kívül milyen lehetőségek vannak, hogy meggyorsítsuk a hibajavítást? Van ilyenkor lehetőség a szerződés felmondására? Természetesen hűségidőben vagyunk még...

Köszönöm előre is a válaszokat!  

 

Update: 16 nap kellett a probléma megoldásához. Azért az elég durva, tekintve, hogy több ügyfelet is érintett. Lehet segített a múlt hét pénteken elkdüldött panasz az NMHH felé cc-zve.

Hozzászólások

ticket legyen. aztan (altalaban 72 ora). utana ketyeg a kotber. (ami jovairassal szokott rendezodni). imho.

Ha nem teljesítik az SLA-t akkor jogosult vagy felmondani (is). Az mondjuk másik kérdés, hogy adott területen nem hemzsegnek az FTTH szolgáltatók, azaz kicsi eséllyel tudsz költséghatékonyabbat venni...

a hibát 72 órán belül el kéne hárítani (az esetek 80%-ban (?)) ha ez nem sikerül, akkor kötbérrel élhetsz (sőt, elvileg automatikusan jár(na))
amennyiben nem reagálnak, javasolom írj nekik emailt és másolatban CC-zd az NMHH-t is (info kukac nmhh pont hu) ide írd le, hogy először x majd y napon jelentetted, nemhogy 72 de 168 óra is eltelt már, stb.

+1 "CC-zd az NMHH-t is "

A szolgáltatók szeretnek "vis maior"-t kiáltani ha picit is köthetik a hibát valamilyen időjárási dologhoz. Jártam én is hasonlókép (más szolgáltató), érdekes módon amint szóba került az NMHH, nemsokkal később már csörgött a telefon, hogy sikerült erőforrást felszabadítani így megkezdték a munkát, holott előtte még napokban beszélgettünk.

Köszi, az NMHH-s témát még kipróbáljuk. Igazából van DIGI a környéken, csak a ház kábelezéséhez jobban igazodott az invitel IPTV szolgáltatása, ezért nem érte meg váltani. De azért ez eléggé kiverte a biztosítékot, hogy több mint egy hete nem történt semmi érdemleges.

Pár hete apósomnál (tanya) ment el a modem. Bejelentette, majd rá egy napra kapott egy sms-t, hogy kijavították a hibát. Mivel továbbra sem működött semmi, öt nap elteltével szólt nekem, kimentem, megállapítottam, hogy a modem kuka. Bejelentettem én a hibát, megadtam az én telefonszámom, mert arra hivatkoztak, hogy nem érték el a megadott személyt (nem igaz, nem is keresték, de ha így van, akkor miért küldtek sms-t, hogy kijavították, amikor nem érték el a személyt?!.), a üsz-s szerint az sms csak egy általános üzenet, nem feltétlen tükrözi a valóságot. Másnap aztán kijöttek (a tanyára) és megtörtént a modemcsere. Egyébként hihetetlen egy társaság, kérés nélkül kiiktattak egy a modem utan berakott routert, mondván "arra nincs szükség", majd otthagyták awifit nyitottan. A modem wifijének a térereje ráadásul kisebb mint a routeré. Invitel...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hát, úgy látszik, ez egy általános tendencia. Hasonló ügyben hadakozok most a UPC-vel (bocsánat, most már Vodafone-al).

1,5 hónapja volt egy vihar, ami kinyírta a UPC ConnectBox kábelmodemjét nálunk. Ezt kicserélték, de azóta folyamatosan szakad a netünk. Aztán még egyszer cserélték a modemet, majd cserélték a kábelek csatlakozóit is. A 4. szerelő tudta kibökni, hogy hát úgy tűnik, náluk van a hiba. Ennek is már több, mint 2 hete. Még mindig szakadunk. Tegnap ismét felhívtam őket, most már panaszt tettem.... Kíváncsi leszek, mikor lesz eredmény.