FSFSE: "25 éves a Hackers című film!"

Címkék

Negyed évszázados lett a Hackers című film, emlékeztetett a Free Software Foundation európai szárnya. A film az FSF egyik kedvence. Az alapítvány reméli, hogy mindig DRM-mentes marad és további embereket inspirál majd.

Hozzászólások

Bevallom, nekem ez kimaradt. Megéri megnézni?

trey @ gépház

Én töredelmesen bevallom, hosszú ideig amikor valaki a Hackers című filmet említette nekem a Sneakers jutott eszembe és egy idő után már én is rosszul hivatkoztam.

De amúgy igen, a Sneakers sokkal jobb alkotás szerintem is.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze - 10:40

Igen, még így 25 év múltával is. Angolul érdemes, a magyar szinkron nagyon nem jó.

debian -> linuxmint -> osx ;)

Abszolút megéri! Csak néha kapcsold ki az IT agyad és fogadd el :) Inkább a történetre érdemes figyelni, nem a megvalósításra.

mess with the best, die like the rest.

 

alapfilm.

GPLv3-as hozzászólás.

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze - 14:58

Talán ezt a filmet kölcsönöztem ki legtöbbet VHS-en, végül meg is vettem, mert a tékás azt mondta, ennyi erővel meg is vehetném. Ilyet lehet??? :D Naná.

Szupermodellek játszanak hekkereket és persze blőd az egész, de az életérzés, főleg, ha 14 vagy, akkor betalál. Dade Murphy vádlott, az Ön által írt vírus 1507 rendszert tett tönkre, köztük a Wall Street rendszerét is. Vagy valami ilyesmi nyitás... Jolt kóla, phreaking, ronda rózsaszín inges könyv, Gyilkos Zabpehely, alias Bűzli, "Rosszalkodhatom ma nálad?", Bunk a The Wire-ből. Crash override és Acid burn és persze Prodigy, meg a város ami sohasem alszik...

Ha valaki tényleg igazi hekkeres filmre vágyik, akkor ajánlom a "The KGB, the Computer and Me"-t, ami fent van youtube-on és egy asszem fizikusról szól, aki egy pár centes eltérés okán visszanyomoz egy kelet németországi hekkerhálózatot. Saját magát alakítja a dokumentumfilmben.
https://www.youtube.com/watch?v=hTx9h3Sm29I

Ugyanennek a történetnek a másik oldala a német 23 című film:
https://youtu.be/I4nAmrCqgAc

Nezd meg, ha nem lattad, erdemes kicsit limonade de a sztory  jo.
Van egy masik hacker-es film, ami nem bollywoody hanem europai, nemet film - Who Am I - Egy rendszer sincs biztonsagban. Hulyere veszik a nemet titkosrendorseget es az interpoolt.