Forgalommal szemben ...

Szinte minden héten látok friss felvételt hazai osztott pályás utakról.
Miért? Sokaknak új ez az úttipus vagy mi az oka?

https://www.facebook.com/attila.palcso.3/videos/3241231659245554/

- * -

Másik idén nyári eset, amit két furgonos tett helyre:
       https://www.youtube.com/watch?v=DDOsRKg1uaA

Hol hibázik a dolog, hogy fordítva hajt fel és úgy halad tovább?

Hozzászólások

1. Kretén, pánikbeteg, dezorientált, nulla IQjú idióták ülnek a volán mellett. Ezeknél pl. pusztán a kocsijuk gépjárművel történő megközelítése pánikrohamot vált ki. Ha elbasznak valamit, akkor bekapcsol a "jajistenem,jajistenem,jajistenem" és elnyomja a normális létösztönt. Rossz lehajtóra való felhajtás náluk a világ végével egyenértékű, bekapcsol a menekülési reflex és nekik mindenáron a helyes irányba kell hajtaniuk. 
2. Mentálisan alkalmatlan papókák és mamókák kapnak hosszabbítást a jogosítványukra. Ezek egy része erősen filterezve, lassítva nézi a világot. Ha elcsesznek valamit, jön az "ah, úgysem veszik észre", "ez nem olyan nagy gáz", "én vagyok az öregebb nekem van igazam", "majd félreállnak" gondolatmenet mentén oldják meg a dolgot.
3. Telefonbuzi. Belövi a WAZEt és a nyilacskát tartja a kijelzőn, a tábla, vezetési szituáció leszarva. Esetleg közben, az utat nem nézve, elküld 10 üzenetete és likeol 20 facebook bejegyzést.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Bár mindenképpen léteznek ezek a kategóriák, én inkább két esélyes jelöltet mondanék:

- nagyon idős, hétvégi, ritkán autózik, belezavarodott az erős forgalomba és a sok sávba

- nagyon kezdő, -||-, de a tapasztalatlansága miatt, nem azért, mert be van lassulva agyilag

A pánikbetegséget pls ne keverjük ide, összemosod olyan dolgokkal amikhez nincs semmi köze.

Itt van némi statisztika.

Engem egyébként ennek a magyarázata érdekel, vajon hány lehajtó között oszlanak meg az esetek, van-e valamilyen közös pont?

Az összes gyorsforgalmi út közül (amelyeken osztottpályásak lévén előfordulhatnak a szembehajtások) a legtöbb eset az M6 autópályán történt, mindegyik a Tolna megyei szakaszon.

"Milyen egy? Az osszes!"

20 eve ez meg csak egy kibaszott vicc volt es most osszehoztak.

Meg elkepzelem ahogy anyaznak a rendor mogott a belso savban: "jol van, totymorogjel husszal a belsoben es meg villogjal is, ugy van... jaaa, ertem"

A piros Lexus-os meg cukibb, ahogy nem merte jobbrol megelozni a villogo rendort, mert o szabalykoveto lesz, inkabb megallt a masik savban feltartani mindenkit. :D

Minel tobbedszer nezem annal kemenyebb. Mindig van egy uj reszlet ami utos.

Nem értek egyet. A Lexusos azt csinálta amit kell. Segített minél hamarabb megoldani egy vészhelyzetet. A járműnek (a hülyének) meg kellett fordulnia ehhez. Ahhoz pedig hely kellett. Így (a videó tanúsága szerint) 40 másodpercig állt a forgalom. Kurvára nem lehetett kibírni. Képzeld el ha rendőrnek kell kiállni és leállítani a forgalmat. Gondolom Te még őt is elütötted volna, mi a faszt mászkál az autópályán.

A másik videón látszik milyen veszélyes, mikor a hozzád hasonló türelmetlenek, nem képesek gondolkodni, és képtelenek elviselni ha pár másodpercre meg kell állni.

Mióta láttam körforgalomban visszatolatni egy bácsit, mert elvétette a lejárót, már nem csodálkozom semmin.

Az ilyet az önálló gyaloglástól is el kellene tiltani egy életre, nem csak a vezetéstől...

Pfft, hát a dashcam nálam is gyűjtött pár hasonló megmozdulást. Egy darabig a YouTube-ra töltögettem fel ezeket a csemegéket, de aztán meguntam, hogy állandóan filterezni kell a rendszámtáblákat, arcokat, stb., ezért már csak a police.hu-nak küldöm. Kicsit melós eleinte, de aztán úgyis kialakul az 5-6 leggyakoribb sablon, és csak a rendszámot meg a dátumot kell átírni az ePapíron. 

Gondoltam rá időnként hogy elküldöm, van nálunk egy stop táblás kereszteződés ahol a barmok rendszeresen nem hogy nem állnak meg, hanem lassítás nélkül hajtanak be, én érkezem a kocsiajtóba oldalról 50-nel. Azokat szívesen beküldeném, csak úgy jelzésképpen :)

(körforgalom kéne oda, vagy lámpás kereszteződés)

Ez engem is érdekelne. Vettem kamerát az autóba és hogy-hogy nem, már első napon volt egy "kapás". Jól tudom, hogy feljelentést kell tenni online és oda lehet csatolni a videot vagy van más felület is? A feljelentéssel annyi a félelmem, hogy minden adatomat meg kell adni hozzá, azt pedig nem szeretném, ha egy felbőszült szabálytalankodó személyesen szeretné megköszönni a felvételt, ha esetleg valahogyan sikerülne megtudnia, hogy ki volt.

elkuldod a video fajlt a info@police-nek, meg masolatban a 444+telexnek. ez win-win szituacio: majd az ujsagok utana mennek hogy feldolgoztak-e a videot. ha nem, akkor legalabb van cikk temajuk :), ha meg az ujsag nem csinal semmit, akkor te is tudod hogy ennyit er a tarhalas :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

elkuldod a video fajlt a info@police-nek [...] ha nem, akkor legalabb van cikk temajuk :)

Ha emailben teszel feljelentést, akkor a beadványodat (nagyon helyesen, nem kellenek a komoly, géppel írt névtelen feljelentések :)) a /dev/null-ba forwardolják, az alábbi köszönőlevéllel:

Tájékoztatjuk Önt, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) előírásai szerint a Rendőrség, mint elektronikus ügyintézést biztosító szerv [E-ügyintézési tv. 1.§ 17. pont] 2018. január 1. napjától köteles az ügyek elektronikus intézését az E-ügyintézési tv.-ben meghatározottak szerint biztosítani.

A közigazgatás hatékonyságának növelésében elengedhetetlen az elektronikus ügyintézés, amely azonban feltételezi az ügyfelek megfelelő azonosítását.

A fentiekre tekintettel felhívjuk figyelmét, hogy levelező rendszerünkre érkezett e-mail üzenete alapján eljárást nem áll módunkban indítani/lefolytatni, mert ez az Ön beazonosítását nem teszi egyértelműen lehetővé, nem állapítható meg hitelesen, hogy az elektronikus dokumentum valóban Öntől származik.

Ezért kérjük, hogy beadványát személyesen, vagy Ügyfélkapun keresztül nyújtsa be [E-ügyintézési tv. 35.§ (1) bek. b) pont].

Nekem egy csomó kérdésem van... :(

Ott a záróvonal, a forgalomtól elzárt terület, az elválasztó kordon, az elválasztó kordonon a piros-fehér irányjelző, a tény, hogy mindenki egyenesen megy.. mit gondolt itt az illető?

Az hogy x város irányába akart menni és y sikerült az bocsánatos bűn, majd a Waze kitalálja hogy a kövi kijárattól merre kell menni.

2018-ban az M3-as egyenesen ment és az M25 sehol. Áprilisban állt ki az első munkagép a T elágazó kiépítéséhez. 2019 augusztusban a felhajtósáv alapja már megvolt. A régi T elágazó teljesen máshol van, de a pályaív pontosan ugyanilyen. Abban ~30 éve jártam először. Ott a 25-ös főútról lehet felhajtani a 3-as főútra, de az csak sima T kereszteződés. Mindkét főút más nyomvonalon van, de az adott irányokba. Valamint a balra kanyarodáskor hasonlóan hegyesszögben kell kifordulni. Valamint ott az elválasztósáv helyén kanyarodósávok vannak. A balesetet okozó valószínűleg ezeken "lepődött" meg... "A rutin meg az évek"