Hitachi márka szégyene

A gyerekeim lezúzták az egyik tv-t véletlen, ezért csere vált szükségessé :(
Nézegettem, Hitachi márka eddig nekem megbízgató volt, most 5 év garit vállalnak, hasonló áron mint mások 2-3 év garival, így jó vásárnak tűnt.

Tűnt.

Most egy oda-vissza szervíz után derült ki, hogy amúgy egy rakás török fos, upc wififel megy, telekommal nem. (???)

A szervíz szerint ez ilyen, ne várjak csodákat, örüljek hogy a folyamatos újraindulást wifi helyett Lan kábellel (amit a 12 éves fiam próbált ki) megoldottuk (szerintük minden jó mert ott upc van), hiába küldjük ez van.
Ritkán vagyok morci, sok mindent szívtunk be, de azért kemény amikor a szervíz azt mondja, hogy ez egy török fos, és ez ilyen.....

Szerintetek megáll egy becsomagolás, és ráfizetés egy LG-re Emagnál?

Hozzászólások

"Szerintetek megáll egy becsomagolás, és ráfizetés egy LG-re Emagnál?"

A vasarlast koveto 14 napon belul barmikor, indoklas nelkul elallhatsz a vasarolt termektol.

Udv.

Hitachi... Az is valami második dzsunka balról matricaragasztgató cég, ha jól tévedek...

Ettől függetlenül nem példa nélküli hogy egy nagyobb cég valamelyik üzletágát úgy adja el, hogy a vásárló megtarthatja a márkanevet, pl. a Philips is adott így el ezt azt úgy tudom. És a kínai vásárló vitte tovább a márkát, úgy, hogy semmilyen köze nem volt ezek után a két cégnek. Szóval fingom sincs a Hitachi tévéket most tkp ki is gyártja, de lehet hogy nem az, akire gondolunk. :)

Szerkesztve: 2020. 09. 10., cs – 00:00

Lg, Panasonic, Samsung és Sony eredetiek. A többi márkanév (Telefunken, Sharp, Grundig, Philips, Blaupunkt, stb.) mind egy török cég tulajdona, semmi közük azokhoz a cuccokhoz amiket gyerekkorunkból ismerünk.

Erre nekem is itt a HUP-on hívták fel anno a figyelmemet.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Érdekes dolgok vannak a wiki-n. Philips nem tudom mi, de

In June 2017, Sharp sued its Chinese licensee Hisense for damaging the reputation of its brand, seeking an exit from its licensing agreement. Sharp accused the company of producing "shoddily manufactured" televisions under the Sharp name, including products they believed were in violation of U.S. safety standards for electromagnetic radiation, and the subject of deceptive advertising over their quality.

Utána visszavásárolták. EU-ban nem tudom mi a helyzet, de valami dereng..

Látod, érdemes lett volna ennek is utánaolvasni a HUP-on, ahol kibeszéltünk TV témát is, de nem azért, hogy menőzzünk, hogy nekünk ilyenre is futja (????), hanem azért, hogy ne sétáljunk így be nyitott szájjal a faszerdőbe.

Ennyi értelme van itt megbeszélni más témákat - autó stb. - is.

trey @ gépház

Nemcsak utanaolvastam, kommenteltem is. :)

Emlekeim szerint hitachirol ott nem esett szo.

Itt hogy kerek legyen a sztori, arrol volt szo, hogy ev elejen a gyerek kitalalta hogy sorozatozni szeretne a sajat szobajaban, ezert kapott valami alap cuccost, amit a huga a kutyank hathatos segitsegevel levert es kuka lett.

Meglattam egy emagos hirdetest hogy 5 evet vallalnak ra, a tobbinel szokasos 2-vel szemben es instant megrendeltem.

(Igen tudom, Lg-nel volt akcio Oledre, es asszem nanocellre, a nagyszobait azert mertem megvenni anno :) )

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Mindenki csinál már mindent. Azt kell venni mindenkitől, amiben jó. A hitachinak a szerszámai jók.

"Sose a gép a hülye."

amikor az utvefuro utvefuro resze muanyagbol van akkor az nem tervezes....

 

De felolem mindenki azt vesz amit akar. En leirtam, hogy aki direkt gagyit is gyart es ugy is hirdeti, attol en mast se veszek.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Dehogynem tervezes. Nagyon komoly mernoki munka ez am.

Nem csak a felhasznalasnal letezo muszaki szempontok leteznek egy termeknel. Hanem mondjuk arszinvonal (hogy legyen piaca, mert egy hobbi barkacs nem akar szazezreket fizetni egy evente 2x hasznalt termekert(, megterules (hogy az adott vasarloi reteg arszinvonalanal is megerje gyartani).

Turbomotorbol sem csak az F1-es autok technikaja letezik, tudni kell gyartani olyan turbomotort gyartani, amire van fizetokepes kereslet. Ez kompromisszumokkal jar, a mernokok feladata ezen tervezesi korlatok mellett megtalalni a mukodo megoldast.

Írják minden ütvefúró manual-jában, h. magát a fúrót a fúráskor NE nyomd erősen neki a fúrandó felületnek, mert rövid úton kb. szétbassza a fúró mechanikáját. Ha betont kell fúrni, sajnos kell a fúrókalapács. Amit előtte 10-15 percig kínzott az ember ütvefúróval és még el is égette a fúrószár hegyén a vidiát, az fúrókalapáccsal kb. 5-10 másodperc könnyed laza mozdulat, és a fúrószár is életben maradt.

Jótanács: fúrókalapácsba csak SDS-plus (azaz bedugáskor reteszelt!) foglalatos fúrószárat szabad dugni, a simán összeszorítós (szimpla ütvefúróba való) fúrószárat TILOS! beletenni a fúrókalapács tokmányába. Mert pár perc fúrás után úgy beleszorul, hogy az életben ki nem szeded belőle. Saját tapasztalat. Szerencsére a szervíz volt olyan jófej, h. kiszedte belőle (for free), pedig írtam nekik az 1. sorban h. igen elismerem én voltam a barom.

Nem gagyi/nem gagyi, hanem barkács illetve ipari. Barkács termékre rövidebb (2 év) garancia van, illetve kevesebb üzemórára, rövidebb terhelési ciklusokra vannak tervezve, gyakorlatilag ennyi a különbség. (Tehát pl. a barkács (zöld) készülékbe kerülö csapágyak tervezett élettartama nagyjából egy nagyságrenddel alacsonyabb, mint az ipari (kék) készülékeknél - merthogy a barkácsot nem használod évi 200+ napon keresztül...)

Nomostan megkérdezlek, hogy notebook-ot milyet vennél? Mert a legtöbb olyan gyártó, amelyik üzleti kategóriás nótost gyárt (elekromos kéziszerszámra "lefordítva" kék Bosch), tart a termékpalettán "belépő szintű"/otthoni használatra szánt (ez meg megfelel a zöld Bosch termékeknek) modelleket - ugyanúgy, ahogy a Bosch az elektromos kéziszerszámoknál.

/me elégedett LG okosTV ügyfél

trey @ gépház

/me csinált magának A poszt irása óta már okosabb is lett, van rajta RetroPi (Sega, Nintendo, Nintendo 64) egy rakás játékkal, a TV-t is ezen nézem már PVR-el. Twitch, Youtube, Netflix, HBOGo pluginek. Mindennel együtt került kb 40k-ba.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Egy ideig (évekig) én is szenvedtem a Kodi/HBO-társai témával, működött, de ahogy változtattak/frissítettek az api-n, rendszeresen eltört. A frusztráció meg rajtam csapódott, amikor hetente azzal hívogattak otthonról, hogy ez vagy az ment gajjra éppen. Nagyobb a béke Android TV-vel, amire amúgy szintén van rendes Kodi a play store-ban lokális tartalmakra. Kettő is van belőle. Az Rpik meg pihennek.

Nálad mennyi ideje működik ez és mennyire üzembiztos?

Nekem a Viasat History az új favoritom. Nagyobb a rotáció (kb másfél hetente ismétlődik), van akinek hátrány, hogy tematikus napok vannak, tehát egész nap pl Pompeii / ókor / középkor / Hitler WW2. És ami a legfontosabb, nem kereskedelmi csatorna, ergo nincs semmilyen reklám (csak saját műsor promók, még sima Viasatos cross reklámok se).

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

2018. 02. 02 -óta nem telepitettem újra. A kodi nem tört el soha, az update rendszeresen lefut. HBO-go egyszer volt törött, de váltottam plugint kb 3 hónap után, azóta semmi gond. Stabil még, bár egy kártyacsere már ráférne. 0/24 megy.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2020. 09. 10., cs – 09:41

A beépített wifik sokszor igen gyengék a smart tv-kben (LGről és Samsungról is hallottam beszámolót), így a wifijét inkább felejtsd el. Amúgy igen, az LG -k jók. De nekem egy 10+ éves plazmám van Android TV-s eszközzel, szóval csak mások véleményét közvetíthetem :)

Ha az igények nem nagyok, valamikor április környékén vettem egy (talán) 32"-os kínai Orion tévét alváshoz, arról tudok mesélni, ha érdekel. Buta, de a fontos dolgokat tudja.

Egyes Vestel belü Technika TV-knek sorozatos hibája volt, hogy a "beépített" USB-s Wifi kontakthibás volt gyárilag, és hol volt vétel, hol nem. 

Na ja... Innentől meg lehet, hogy mégis igazam van, hogy matricagyártás van? Jön a sorról a "bulk" készülék, aztán épp amilyen matrica/doboz/doksikupac van, olyan néven kerül forgalomba. Jobb esteben azért a kávában van eltérés, hogy ne legyen annyira feltűnő a dolog :-P

Szétszedtem, vestel a belseje, a wifi egy ráforrasztott rtl valamicsoda chip.

A dönerhez jobban értenek :)

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Amerikai öreg rutinos TV-szerelőt kérdeztem, hogy milyen TV-t? Azt válaszolta, hogy csakis Panasonic, minden más márka ipari hulladék. Itthon is utánaérdeklődtem, azt mondják, hogy a Panasonic belül török Vestel. Valószínű, hogy az adott piacra a legközelebbi összeszerelő sufniból szállítanak. Kávát, matricát bárhol tudnak készíteni, és a márkatulajdonos tudtával ez még csak nem is hamisítás.

Nehez ugy ez.

A lanyomnak egy 8 eves samsungja van, tobbszor borult, kapott mindenfele itokat, semmi baja.

Magamnak vettem eloszor egy fullhd lg oledet, de valahogy nem volt az igazi, valtottam 4k-ra, 2-3 eve, ez rendben van, tokeletes.

Koltozes utan kiderult hogy az 55col tul kozel van hozzam, ezert az atkerult a nagyszobaba, magamnak vettem egy alap 4k lg-t, abszolut minden ok vele.

Itt az 5 ev gari bolonditott meg, ezert vettem a fiamnak egyet es furdobe egy 32-est.

 

A tapasztalat az, hogy soha tobbe, inkabb kesobb/dragabban lg...

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"