exim+courier+mysql???

Fórumok

A probléma: az hogy olyan dolgot kell két napon belül elvégeznem amiröl gőzöm sincs, hogy hogyan kell, :( tehát a konkrétan nem sok mindent tudok a unix rendszerekröl, és meg kell csinálnom debian alatt egy mail servert, feltelepíteni sikerült az exim-et a courier-t és a mysql-t is, de ebböl csak a mysql fut, csak azt tudtam belőni. A másik kettővel nem is tudom mit kezdjek, csak lefuttattam a telepítőt (apt-get install ...) és ennyi. Tudom hogy nem szép dolog, hogy azt kérem valaki más oldja meg a problémámat, de nagyon fontos lenne hogy ezt megcsináljam Csütörtökig, a neten uttánna néztem HOWTO-nak de nem sok mindent értettem belőle biztos van fent de én ahogy mondtam amatör vok ebböl. A segítséget előre is köszönöm ;)

Hozzászólások

100+afaert barmikor... ne haragudj, de ez meg annal is pofatlanabb, mint mikor idejon valaki, hogy oldjuk meg helyette a shell script programozasi zh feladatat.</off>

Szerkesztve: 2020. 09. 20., v – 19:50

Google segit talalni konkret HOWTO-t, en is az alapjan csinaltam...

Itt mi volt a kérdés?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Köszönöm.

off
Valóban nem a legszerencsésebb, de mindenki szorulhat sarokba. Ha nem rendszeres a kérés, egy-egy hozzáértőben lehetne annyi nagyvonalúság, hogy segít. Másfelől az is elég ügyetlen dolog, hogy elbizonytalanodik a kérdező egy leoltás után, s törli a kérdést. Miért? Egyáltalán nem volt agresszív, vállalhatatlan.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valóban, lehetett volna kérdezni a kérdezőt. Ha már nem tudott egy normális topiknyitót összehozni...

Az első hozzászóló felfogta, hogy sürgős megoldani valamit, amiről a kérdezőnek nulla fogalma van, ezért felajánlotta, hogy elvégzi a feladatot a kérdező helyett. A második hozzászóló pedig elmondta, hogy internetes kereső segítségével lehet találni segédletet.

Te szeretnél olyan entitással emailezni, aminél két nap alatt egy hozzá nem értő csapta össze a levelezést?

:)

Az első hozzászóló felfogta, hogy sürgős megoldani valamit, amiről a kérdezőnek nulla fogalma van, ezért felajánlotta, hogy elvégzi a feladatot a kérdező helyett. A második hozzászóló pedig elmondta, hogy internetes kereső segítségével lehet találni segédletet.

Az egyik racsapta az ajtot, a masik autodidakta hozzaallasra probalta ravenni. Utobbival meg eppen semmi gond, de nem mindenki kepes ra abban a korban/elethelyzetben amiben eppen van.

Te szeretnél olyan entitással emailezni, aminél két nap alatt egy hozzá nem értő csapta össze a levelezést?

Ez csak egy feltetelezes ... lehet hazi volt, valami szakkepzesen.

Nem az lenne egy ilyen fórumnak a célja, hogy megosszuk a tudást és a véleményeket? (Mármint a normálisabbját, nem pedig a szektásabbakat.) 

Persze órákat senki sem szeretne ingyen dolgozni egy idegennek (sem rokonnak :) ), mondjuk ez is érthető.

A kérdező nem reagált egyik hozzászólásra sem, nem részletezte a kérdését, nem számolt be az időközben általa elért előrehaladásról. Annyira szófukar volt, hogy az is lehet, hogy igénybe vette a fizetős felajánlást, vagy masszírozta még egy kicsit a kedvenc internetes keresőjét, és megtalálta a megfelelő leírást. Nála volt a labda, de nem kezdett vele semmit.

Szerintem alapvetően a két napos határidő miatt nem kaphatott segítséget. Határidő nélkül lépésenként lehetett volna segíteni. Ő őszintén leírta, hogy fingja sincs róla, de két napja van rá. A többiek meg korrektül hallgattak, mert két nap alatt reális időbefektetéssel nem lehetett őt kitanítani.

:)

Az első válasz egy árajánlat, olyan szövegkörnyezettel, hogy "leköplek ha kérni mered".

A második lényegében csak annyit mondott, hogy "gugli". Ez rendben lenne, ha legalább egy kulcsszót, vagy keresési kifejezést odatett volna. Még jobb fej lehetett volna, ha egy linket ad, hiszen ő is szedte valahonnan amit tud.

A 3. válasz (kérdés) 13 évvel később jött, ami a 2 napot nyilván meghaladta.

Ezek miatt nem kérdeznek a hupon kezdők. Azok a kezdők, akiknek az itteni összintelligencia sokat tudna segíteni. Csak csak sajnos az összintelligenciát a HUP-on űbereli az össz-arrogancia, és az össz-felsőbbrendűségtudat. (Külön-külön is.)

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Kíváncsi vagyok, mi lett a vége. Szerencére nekem mindig csak azt adták ki, mi legyen a végeredmény, de sose fogtak fejemhez fegyvert, hogy nulláról kell, szigorúan adott eszközzel/disztróval/nyelvvel. Többször próbáltam levelezőrendszert nulláról, de egy NethServer pl tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés (Zentyal nekem mindig elhasalt valamin). Most meg O365 és nyugodtan lehet Sydney (vagy melbőrn :) ) a Microsoftot.

Szerkesztve: 2020. 09. 06., v – 09:04

(dupla, befagyott a szerkesztőfelület)

Soha nem csináltam ilyet, csak egyszer megakadt rajta a szemem: iRedMail?