Tokos kérdés

Soha, de soha nem tettem a telefonjaimra tokot. Egyetlen kivétellel. A OnePlus 5T sarkai annyira le voltak kerekítve, hogy folyamatosan kicsúszott az autós tartóból. Muszájból rátettem a gyári, mellécsomagolt szilikont. A képeken az eredménye. A selyemfényű fémházat széjjelbaszta és megmattította a tok és a telefon közé bejutó finom por. Úgyhogy, szerintem ez volt az első és az utolsó, hogy tokot tettem telefonra. A Nord mellé is adtak szilikontokot, ott fog megrohadni a dobozában.

Hozzászólások

A csomagolt gyári tok tényleg szar, viszont 6T-hez például lehetett kapni olyan gyárit, ami belül puha "szőrös". Egyébként az 5T nem üvegházas? 

Átfutottam. Üvegből is van matt, az enyém olyan, ezért kérdeztem. A tok elrejti, ez igaz, viszont az újak üvegből vannak, aminek nem tudom felfogni az ertelmét, mert vezeték nélküli töltés még mindig nincsen, úgyhogy lehetne fémből, de üveg, szóval ha leejted, ripityára törik. 

Mert tetszetős? Ezt az "összetörik" parát nem tudom sehova se tenni. Az iPhone 4-em is üvegből van. A mai napig megvan, nem tört össze. De ha össze is törik... Biztosítás? Már akinek kell? Én nem kötöttem, veszek másikat 75 ropiért. Erre nem fogok havi biztosítást fizetni. De aki töri a telefont, az miért nem köt biztosítást?

trey @ gépház

Ez az első mobil amit összetörtem huszonvalahány év alatt. Ez már a Parkinson kór előszele... ? :)

 

Egyébként véleményem szerint ez is csak azért történt, mert egyszerűen túl nagy. 6-os kijelzője volt. Nem állnak ezek ez már kézre/zsebre normálisan.

De ha össze is törik... Biztosítás?

A biztosítás megoldja, hogy az esés után 3 másodperccel a kezemben egy ép telefon legyen az összes adataimmal?

Egy tok igen.

Szóval még HA a tokba kerülő porszemek miatt karcolódna is a telefonom felülete, egy jó kompromisszum. De egyszerűen csak egy jó minőségű tokot kell venni.

A takarítás azt jelenti, hogy leveszem a tokot, valami enyhe oldószeres oldattal lemosom a telefont, csap alatt kimosom a tokot, majd megszárítom. Különben nem lesz kielégítő az eredmény.

Azért túlzásokba ne essünk. Végül is a telefon van értünk, nem mi a telefonért. :D

trey @ gépház

Soha nem fogom megerteni: a mernokok kemenyen tuloraznak, izzadnak, szamolgatnak, nem alszanak, hogy az a kurva telefon 1 mm-rel vekonyabb lehessen. Erre az emberek beleteszik egy 3-4 mm-t minimum vastagito tokba. Amiben ugyanugy osszetorik, amiben meg szerencsetlenebbul porosodik es karcolodik, es kulon elmeny ha odakerul es beszorul a tok es a telefon koze valami szerves anyag, amire valami eloleny is ramenne, de azon talan a fertotlenitoszeretek meg segit.

Tisztara mint amikor valaki kiker egy autentikus olasz pizzat Olaszorszag legjobb pizzeriajaban, hogy aztan rategye egy vastag szelet szaraz kenyerre, es ugy egye meg.

Masik kedvencem aki a 800-1000 euros iPhone-t 1 euros tokban tartja. Es sajnalja meg a 2 euros tokra is a penzt.

Embere válogatja. Ha sosem ejted le, akkor neked nem kell tok. Én hetente egyszer biztos leborítom az asztalról vagy ágyról vagy bármiről, ezért használok tokot. A tok alatti felület mattulása hidegen hagy, a lényeg, hogy ne törjön, és a képernyő szép legyen.

Nekem az mentette meg a Samsungom kijelzőjét. Nem hittem benne én se, de miután az aszfalton driftelt a telefon és lehúztam róla a régi üvegfóliát, alatta meg a kijelző olyan tiszta és sima volt, mintha új lenne, nem kis kő esett le a szívemről. :D Nekem mindig a legelső amit rendelek új telefon esetén, az a kijelzővédő fólia meg tok, mivel olyan helyeken járok, ahol normális ember csak elvétve. :D

Nálam ez egyszerű. Melóban tok, nem baj ha ronda. Ha pedig a magánéletem élem, akkor tok otthon marad.

De amúgy igen. Ha nem mosom naponta a tokot, akkor a Samsung fém keretét lecsiszolja a por egy idő után.

Nem vagyunk egyformák, én egy telefon életébe beleszámolom a tok miatti amortizációt. Bár eddig egy telefonom utóélete lett eladás....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Mert de. :) Írtam, hogy nem vagyunk egyformák. Más életvitel, más meló.

https://ibb.co/7tnKssX

2 év pár hónapos tok az S9+-ra úgy, hogy jellemzően BT fülessel használom. De por, törmelék azért akad. Azért persze a telefon jobban bírná, mint a tok festése, de az előző készülékeim által tapasztaltak alapján, munkában használok tokot. És igen, nem vagyunk egyformák, mert ha kí osan akarnék vigyázni a telefonomra, akkor otthon kellene hagynom. Viszont ahogy írtam, én már vásárláskor is számolok azzal, hogy egy készülék fogyóeszköz, mint akár egy fémcsigafúró, vagy egy jegyzettömb, csak nagyobb életciklussal, ami nálam kb 44+ hónap. Nem féltem túl a készülékeim, de azért nem is akarok pókhálós kijelzővel/hátlappal mászkálni. Így marad a tok melóba, és a fólia minden élethelyzetre. Utóbbit a Note 10 Lite-on most kellett cserélnem Február óta. Egyszerűen nem kapok olyan normális kinézetű nadrágot, amibe a két ekkora telefont el lehet helyezni, és a stílusomnak is megfelel. Így be lett vàgva a táskába, ahol valami ismeretlen dolog betörte pontszerűen az üvegfóliát. Nem tudom mi, de ha fordítva rakom el akkor most új hátlapot kellene vásárolnom. Mert ugye a privát életemben nem hordok tokot... :)

Összegezve: Esetemben a választási lehetőségek munkanapon: vagy pókhálós hátlap, vagy tok által kicsiszolt készülékélek és sarkok, vagy nem viszek magammal telefont. Ebből nincs jó választási lehetőség, csak a kissebbik rossz. A saját buborékomból nézve ez pedig a tok.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

+1, engem kifejezetten zavarna ha tok nélkül kellene használnom a telefonom. Az ujjam hozzáér a kijelzőhöz ahogy oldalt fogom, és akaratlanul is érintésnek észleli azt a telefon. Indokolatlanul vékony,csúszik a kezemben, főleg ha kicsit izzadt. Inkább egy jól markolható kényelmes tok.

Ezek a vekonyitasok leginkabb mar csak marketing cellal meg es kinek nagyobb vagyis kissebb meregetesre szuletnek. De ugyis arra szamolnak a gyartok, hogy tokot teszel ra ezert nem erdekli oket hogy kamerat nem tudjak osszebb nyomni. Hiaba papirvekony a telefon ha kamera kiall a hatuljabol, rateszed a tokot ha felted a telefonod.

Sosem ertettem minek vesz valaki azert telefont, hogy a hatuljat nezegesse. Annak funkcionalisan kellene elsodlegesen megallnia a helyet es csak utana szamit a kinezet. Ha majd arrol beszelunk, hogy a telefon hatlapja hozzasegit a stabil kenyelmes tartashoz, strapabiro, netan nfc/vezeteknelkuli toltes kompatibilis vagy teszem azt segiti a telefont a hoelvezetesben, vagy jaj esetleg nem fog csuszni ugy hogy hacsak nem lehellet finoman teszem le az asztalra akkor vegigcsuszik rajta, meg persze kezbol is kicsuszik, mert ertelmes meretu telefont mar nem tudnak gyartani, akkor lehet szo arrol hogy nez ki a hatlap.

Nekem is ilyen a Xiaomi-m. Sokat volt asztalos műhelyben, az ottani por/forgács nyírta ki ennyire. Érdekes, hogy a céges Samsungom ugyanolyan tokban van, sikeresen egy parkolóban le is ejtettem, de azon semmi ilyen pötty nincs.

Ez az üveg érzésre inkább műanyag. Tudod mi volt az, ami érzésre is inkább üveg volt? Az iPhone 4.

worksforme, telefont venni tudni kell! ;)

A jelenlegi telefonomnak ilyen "üveg" a hátulja. 

The 5G-ready OnePlus Nord is packed with features including four rear cameras, two front cameras, a large 4115mAh with Warp Charge 30T and a 6.44-inch, 90 Hz Fluid AMOLED display. For added durability, both the front and back are designed with tough Corning® Gorilla® Glass 5 to better resist damage from drops.

trey @ gépház

Takarítani kell. Én mindig teszek rá valami brutál tokot, amitől 2x olyan vastag, meg nehéz, meg ronda, de nem érdekel. A minap is betört a tempered glass rajta, pedig nem dobálom, úgyhogy nem tudom, mitől. De 3 éves, ha kiveszem a tokból, akkor full gyári állapotú.

Tudom, én is ilyen vagyok. :) Gondolom a telefon anyagától is függ a kopás. Meg vannak tokok, ami alá könnyebben bekerül a por, míg van, ami jobban zár. A mostanimat kb 2 hetente takarítom, csap alá beteszem, szappanos vízzel kap kicsit. A telót elég letörölni bármivel, én ablakpucoló szeres spricnit használok rá, és törlőkendőt.

Az enyém, valami Samsung, annyira csúszós meg vékony, hogy tok nélkül nem tudom a kezemben tartani.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2020. 09. 03., cs – 19:06

szeretném jelezni, hogy mielőtt bárki elhiszi, hogy egy tok többet árt mint használ, hogy nem minden tok és nem minden telefon ilyen. az enyém pl 1 éve pihen tokban és olyan mint a vadiúj, egy karc és egy kopás sincs rajta. nyilván egy rakás szar tokban ez van, jobb minőségűekben pedig nem.

Ez ilyen. Elso nap beleraktam a "szoros" tokba. 2 evvel kesobb kivettem es teli volt dzsuvaval aka. zsebpiszok :) meg szepen adott konvergencia pontokon gyonyoruen femtisztara csiszolodva. IJ.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Kicsit szeplos lett, szerinem nem gond... de cserebe evekig  nem esett ki az autos mobiltartobol, novelve a tores eselyet (hisz erre valo a tok, igaz nem igy kepzelted, de ha nem csuszik a hatlap, mar megerte) En is szeretek vigyazni a cuccaimra, de a karcok csak nemesitik. Tobb karc, tobb elmeny.