LED-s billenytűzet

hello

tud valaki ajánlani LED-s billentyűzetet ahol a betűk világítanak a sötétben és nem csak körben világit az eszköz?

bónusz, ha van rajta multimedia vezérlő gombok is...

Hozzászólások

Logitech G15 Best deal ever.

Hivatásos pitiáner
neut @

nekem tul halvany volt. kicsereltem benne a led-eket, ugy kicist javult, de nagyon maceras, es 5V led szalag kell.

(nem a gombokban/alatt vannak a led-ek, hanem egy gravirozott plexi van a gombok alatt es annak az ele van ledekkel megvilagitva)

vegul inkabb lecsereltem egy G213-ra.

Mechanikus, membrános, rubber dome? Vezetékes, vezeték nélküli, Bluetooth-os? Ha vezetékes, fix vagy kivehető vezeték? Ha mechnanikus, milyen típusú és márkájú switch-ek? Forrasztott vagy hot swappable? Lapos vagy normál magasságú? ANSI vagy ISO? RGB LED vagy egy színű? Fn Key a multimédiának vagy dedikált? Teljes, TKL, 65% vagy még kevesebb gombos? Műanyag vagy fém házas? 

Épp ezt akartam írni én is, hogy az RGB LED szerintem majdnem a teljesen legutolsó szempont egy billentyűzetnél. Azok, amiket soroltál, lényegesen fontosabbak, kiosztás, működési elv, switch, ha mechanikus, stb..

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Nekem ilyen van:

https://www.bestmarkt.hu/cougar-deathfire-ex-hybrid-gaming-billentyuzet…

Már sehol nem találom, hogy lenne készleten az általam ismert/kedvelt webshopokban.. PCX-en vettem anno, de már nem árulnak Cougar billentyűzetet :-(

- hosszú billentyűutak
- hangos (sajnos, mármint akit zavar, engem nem..)
- több színben is használható, én ciánkéken vagy sárgán használom, az nem gyötri a szememet annyira
- marha erős a fénye, érdemes inkább csak a középső fokozaton használni
- három fokozatban állítható a fényerő
- van teljesen színváltós mód is, de ez inkább csak idegesítő, mint hasznos
- USB-s
- nehéz, van benne anyag
kb 3 éve használom, elégedett vagyok. nem tudom, mit vennék helyette, ha beszarna.. Nehéz lesz helyette masszív, fényerejében is/több paraméterében állítható, hosszú billentyűutas billentyűzetet találni 15 000 HUF alatt.. Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik 15 000 HUF körül vettem. Azért vettem meg, mert egy hagyományos régi billentyűzetre leginkább hasonlító, világító billentyűzetet akartam.

S akkor elgondolkoztam hogy minek akar valaki LED-es* RGB*s billt ?

- több színben is használható, én ciánkéken vagy sárgán használom, az nem gyötri a szememet annyira

Engem nem is annyira az RGB vonzott, hanem az, hogy a nyolc szín közül, tudok/kényelmes kb kettőt használni..
Kerestem olyat, amin állítható hardveresen a ledek színe.. Ebben a hardveresen volt a fontos, mert sajnos sok világítós billentyűzeten csak Windowsra mellékelt szoftver segítségével tudsz állítani bármit is...
Jó sok véleményt/hozzászólást/videót megnéztem, mire ezt választottam.. árban is, meg funkcióban is pont ideális volt..

Ez eddig oké, de még mindig nem látom az értelmét annak hogy "alulról" világítson meg valami. Lehet én vagyok a maradi , vagy nemtudom.

Próbáltam én is ilyen billt, zavart kifejezetten, hogy este/éjjel a kezem alól jött a fény.. a szemembe kb. 

Még mindig a felső "megvilágításnak" vagyok a híve (akár egy ~500ft-s USB-s ledes lófsz lámpa is megteszi) .

De ízlések és pofonok, nekem az alulról világítós bill nem jön be, mivel gépelés közben nem is igazán nézem a billt- magát és csak zavar a fény ami "alulról" jön.

nos nekem az kell, h csendes legyen, szoval ne mechanikus. lassam sotetben - de ne legyen szivarvany szinu, feher szint preferallom -, normalis meretu enter gomb legyen rajta. a kiosztas lehet angol, dedikalt multimedia jobb de az FN+ is egyutt tudok elni.

paranoid szempont a kabeles, de ha csak vezeteknelkuli van akkor az van.

A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Mechanikusból is vannak elég halkak és akár hangtalanok is. Ez a normális méretű Enter gomb mit takar? A fejjel lefelé L alakú ISO Enterre gondolsz?

Konkrét típust nem tudok ajánlani, nekem van egy LED-es, USB HyperX Alloy, de ez kattogós mechanikus (Cherry MX Brown), és multimédiás dedikált gombok sincsenek rajta. Amit ajánlani tudok, Amazonon, eBayen keress rá mit lehet kapni, szűrj a backlight-ra, ha találsz szimpatikusat, akkor YouTube-on ellenőrizd róla a review-kat, ahol megnyomkodják meg véleményt mondanak róla.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Nem erre gondoltam. Természetes gépírással halkabb lesz minden billentyűzet, mivel tapintva vannak a billentyűk és nem kopácsolva van rajtuk. De itt a kapcsoló jellegére gondoltam, hogy nincs klattyogó, meg klikkelő hangja gépírva sem. Igaz teljesen hangtalan billentyűzet nem létezik, de olyan igen, aminek értelmes küszöbszint alatt van a hangja.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Gondoltál már arra, hogy összeválogatod? Akkor olyan fénye, olyan billentyűje lesz, amit akarsz. És a hangerő nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használsz, pl. lehet filléres gumigyűrűkkel, jobb minőségű kapcsolókkal is nagyon halkítani.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Gumiharangosat nehez hazilag csinalni, a mechanikus meg nem a tesco gazdasagos arkategoria. Foleg akkor nem, ha nem a 40-60% van eloiranyozva, hanem valami 100+ gombos multimedias csoda.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Igazabol a gumiharangosat sem, ha nem valami extrem, olajos kornyezetben hasznalod. Idonkent a tisztitas meg belefer.

Amugy ha nagyon hosszu elettartamu kell, akkor leteznek hall meg optikai gombok is.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Onnantol, hogy kulonallo alkatreszek, es nem tudsz egyben kionteni 101 gombot millios peldanyszamban, nem lesz olcsobb, mint a szokasos MX klonok.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Modecom MC-5008?

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Varmilo VA109M CMYK silent red, fehér háttérvilágítás. nem olcsó, de silent red billentyűzet nem nagyon van más.
csodálkozom hogy még van, 1 hete jött és viszik mint a cukrot. annyira ritka.