Horizon GO > Vodafone TV

Fórumok

Aki már átesett a váltáson. Miben más a Vodafone TV appja? 

Jobb? Rosszabb? Elvben vannak még inaktív funkciók, amik a Liberty hálózatán még nem működnek. 

Hozzászólások

Magát az appot nem ismerem, UPC előfizetőként érint engem is a változás. A napokban felhívtak a Vodafone-tól hosszabbítás ügyben (UPC régi szokása volt, hogy évente hosszabbítottak határidős szerződést, a 'listaár' horror volt, ehhez képest a határidős szerződések jók voltak.

Sajnos, ahogy látom, a szolgáltatás - számomra - rosszabb irányba megy. A UPC minden TV csatornát beküldött a koaxon, és amire volt előfizetés, azt dekódolta (CI+ modul vagy Horizon box), amire nem, nem. A Vodafone TV klasszikus IP TV, vagyis külön settopbox nélkül eleve nem működik. És hiába van nálam elosztva a koax több helyre, ahova nem megy Ethernet, oda nem fogok tudni TV-t tenni. A UPC az alap csatornakínálatot kódolatlanul is elküldte, ezt eddig ki is használtam, az egyik szobában korlátozott csatornaválasztékkal, de lehetett nézni az adást, ennek várhatóan a jövőben vége (az ügyintéző még nem tudta megmondani, hogy mikortól). Amikor megkötöttem az előfizői szerződést a UPC-vel, a csomagban volt vezetékes telefon is (tudom, idejétmúlt szolgáltatás), ráadásul úgy, hogy minden belföldi vezetékes számot lehetett ingyen hívni. Ezt azóta is kihasználjuk, vidéki rokonokkal kapcsolattartás ingyen van. Ahogy nézem a Vodafone választékát, a vezetékes telefon nincs közte, tehát ez is ugrik.

UPC felvevős Horizon Box helyi HDD-re mentette a felvételt, addig tartottam meg, amíg jólesett. Vodafone TV esetén a megőrzés központilag van (ha nincs net, nincs visszanézés sem), viszont 90 nap után mindenképpen törlődik. (tény, általában nem tartottam meg ennyi ideig a felvett műsort, mégis korlátozás)

Sajnos Digi nincs azon a környéken, ahol én lakom, a T-hez meg végképp nem szeretnék visszamenni, de úgy érzem, nem jártam jól a Voda felvásárlással.

Persze, hogy megy mert nálad még nem történt meg a váltás. 

Olyan viszont nem lesz, hogy majd lecserélik az eszközeidet megkapod a Voda tv hozzáférést de azért használhatod tovább a Horizon Go-t ha az jobban tetszik. Olyan sem lesz, hogy megkérdezik melyiket szeretnéd. 

Az egyik legrosszabb változás, hogy állítólag az új vodás boxokhoz kell rendelni a Voda tv appokat. Így nem is értem ennek mi értelme, ha még magán a Voda box-szon sem lehet menteni az adást csak központi szerveren. 
Ráadásul innentől állandó Voda box operátori állásban lehet foglalkoztatni a nagymamát nyaralást alatt, arra az esetre ha szétregisztrálna a tableten levő Voda tv app és a voda box. 

szegeny nagyi, elkepzeltem, amikor beolvassa neked a QR kodot te meg lerajzolod egy papirra hogy utana le tudd majd fotozni az appal:

 

"A bejelentkezés jóváhagyásához szükséges a Selfcare alkalmazáson belül a Készülék hozzáadásánál a TV képernyőn megjelenő – bejelentkezésenként generálódó egyszer használható - QR kód beolvasása a Bejelentkezett mobil eszközzel. "

/offtopic

:) A nagyi ne szóljon semmit.. UPC* "szereldmagad" csomagra váltottunk anno. (mármint a nagyinál :) mert így is olcsóbb lett az egész mint külön a telefon, külön a TV, net nem volt, lett az is, így is olcsóbb volt mint a TV+Teló együtt)

Régi CRT TV.. Koax/SCART only.. Nem is volt gondom ezzel. Szereldmagad csomag is egész jól sikerült, bár a telefon aktiválás beletelt egy ~30percbe.

Nem is ezzel volt a gondom, hanem hogy egy T* IPTV után szembesültem a UPC csoda BOXával és annak minden egyes horrorisztikus elemével ... :/ Katasztrófa volt IPTV-s box után. Lassú is volt, meg kb átláthatatlan.

Szegény Mamát kellett tanítgatni hogy mi hogy megy :) Meg mire felprogramoztam (csatorna ügyileg.., mert IPTV-s T* -nál simán kikapcsolom ami nem kell azt kész, itt valahogy ez nem ilyen egyszeru) ... rémálom volt ...

Szerkesztve: 2020. 08. 09., v - 23:33

Amiket itt irtok az szamomra horror kategoria. TV jojjon koaxon a net meg utp vagy optika ha nem ugyanazon a koaxon. Dobozt etesse arammal a szolgaltato helyben max a routert vallalom es az is lehetoleg sajatot. Aki ezeknek nem felel meg az nekem nem szolgaltat. Ha senki akkor senki. Passziv ellenallas. Oreg e vagyok vagy aszom kivan, hogy azt hiszik ar szolgaltatok, hogy azt csinalnak amit akarnak ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Tök megértem ezt a koaxos érvelésed, mert - ha az ember egyáltalán TV-zni szeretne - sokkal egyszerűbb a kezelése. Viszont én a másik irányba mozdulok: Miért van még egyáltalán 2020-ban koax tuner _minden_ TV-ben és miért nem lehet Smart TV-kkel direktben használni az IPTV szolgáltatásokat?

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Gpon a szó amit keresel :) Ez szál optika megy be a házadba, mégis duplex mert különböző lézer frekiket használ. A Gpon boxból kapsz UTP gigabitet, koaxon DVB-C adások mellett egy rakat analógot is. 

Ez a fejlett technológia nem tudom mennyire lesz elérhető a nyugati világban azoknak akiknek még nincs. Normális gpont csak a Huawei tudott csinálni, de most meg a szájtépés mert az USA-NSA nem szereti a konkurenciát. 

Alapvetően egyetértek, jól működik a kábeles szolgáltatás. Nálunk most ősszel fog sajnos megváltozni.

Műszakilag valószínűleg van egy olyan vetülete is a jelenségnek, hogy maximalizálni szeretnék az internetre kiadható sávszélességet, ez pedig csökkenti a tévére kiosztott sávszélességet, holott a HD-vel ennek is több kellene. Mivel tipikusan egy adás megy egyszerre, felesleges sok tucat adó jelét egyszerre fenntartani, gazdaságosabb azt az egyet átvinni, amit éppen néznek (lakásonként/házanként 2-3-mal több egyidejű adás valószínűleg nem várható).

Hosszú távon szerintem két megoldás lehet üdvözítő:

a) a tévé lebutul (csak hang és kép), emellé keletkezik egy "távirányító szabvány", amivel tévét és mindenféle mellékes dobozt lehet irányítani (okostelefon alkalmazás?)

b) a tévé platformja egységesedik, alkalmazásokon keresztül lehet tévét nézni (most is vannak tévé szolgáltató alkalmazások), de ehhez is fejleszteni kellene a távirányító API-t (okostelefon alkalmazás?). Mert a szolgáltatók által adott doboz nem más, mint egy hardveres alkalmazás, amit akár a tévé is tudna futtatni, ráadásul helyi tárhellyel szabadabban lehet gazdálkodni a felvételekkel (lásd korábbi navigációs kütyük, a szoftveres megoldások meglehetősen átvették a helyüket)

Nálunk is Vodafone lesz, de gondolkodom abban, hogy tőlük csak internetre fizetnénk elő, a tévé szolgáltatást pedig IP alapon fizetnénk elő (akár hardverrel, akár anélkül). De ez még felmérés alatt van, még nem térképeztem fel az alternatívákat.

"Mivel tipikusan egy adás megy egyszerre, felesleges sok tucat adó jelét egyszerre fenntartani, gazdaságosabb azt az egyet átvinni, amit éppen néznek (lakásonként/házanként 2-3-mal több egyidejű adás valószínűleg nem várható)."

Ez még multicast esetén sem feltétlenül igaz. Mert ha egy területen különböző csatornákat néznek, azok mindegyikét át kell küldeni multicasttal is. A csatornák legalább 80%-át nézik valamelyik tévén. A multicast treenek idő kell mire felépül, ezért csatornaváltásnál egy ideig unicastban megy a tv stream. Ezért ha valaki ide-oda váltogat a csatornák között, ez elég gyakori, akkor az unicast forgalom kell hozzá amíg multicastra tud váltani.

Ha multicast sincs és unicasttal megy a teljes tv rendszer, akkor egyértelműen nagyobb sávszélességre van szükség, mert abban az esetben is ha mindenki ugyanazt a csatornát nézi egy területen, tévénként annyi-szoros stream sávszélt kell átküldeni. 

Persze lehet pofozni innen is és onnan is a koax szart, csodát nem lehet tenni vele. Digi optikai hálózatán rendesen elfér egymás mellett a gigabites internet és mellette rakat digitális DVB-C tv csatorna sőt még 30-40 analóg tv adó is. Illetve még telefon ami nem igényel nagy sávszélt, csak minimál lagot. 

Amíg Vodafone-nál coax kábel van, addig csak parasztvakítás fog menni. Papíron gigabites net valójában legfeljebb éjjel 3:00 körül fogja elérni ténylegesen a gigabitet. Napközben lehet még a korábbi 500mbit-es plafont sem éri el így.

Nálam is úgy maradt minden, amikor anno pár évvel ezelőtt felmondtam a helyi koaxos szolgáltatást. Légkábel behúzva maradt a padlástérben. Majd komplett tető cserét csináltam rá egy évre. Bontottunk mindent, a kábelt én tekertem össze és rögzítettem a karóhoz, jó fejmagasságon felűl és a végét betekertem szigetelő szalaggal. Ügyelve, hogy ne sodorjak össze mindent. A mai napig ugyanúgy lóg az oszlopon.

Másik szolgáltató ADSL bekötését is szintén így szüntettem meg. Feltekertem, felkötöttem jó magasra az oszlopra és be szigszalagoztam. Az is ugyanúgy ott lóg azóta is.

Egyik szolgáltató sem méltatta magát a szolgáltatás felmondása után, hogy a végpontjait normálisan inaktiválja.

UPC-s vagyok, 500/22-es nettel, home premium TV-vel, 2db mediakártyával.

 

Nem szeretem a media boxokat, ha már van egy ketyere a házban távirányítóval, akkor minek mégegy? Annyira nem jól a műsorok a tévében, hogy felvegyem, újra lejátszam, ez valós igényként a háztartásban még nem merült fel.

A Horizon go appot használjuk, vodafone appot még nem, nem sikerült belépni oda még.

Egyébként most járt le a hűség, felhívtak,  hogy hosszabbítanék-e ugyanannyiért hűséget, mint amennyiért hűség nélkül megkapnám? Erre gyorsan lemondtam a filmbox csomagot, mert az elmúlt 3 év alatt egyszer sem néztem egy csatornájukat sem.

Így most 6100 forintot fizetek havonta. A feltöltésem egyelőre csak 3 megabíte/sec, bár lehetne több is, elég. Persze a torrenthuszároknak semmi sem elég, ha lenne 10 gigabites netük, akkor azon akarnának torrentezni, meg elsők lenni a seedben :D

Hello, még UPC-s vagyok, médiabox-szal. Meg tudná mondani valaki, hogy mire jó a médiabox-on az UTP aljzat, mi változik, ha adok neki netet? Ez nem rögzítős. Leggyakrabban a visszanézés funkciót használom, eddig többé-kevésbé működik.

Internetkábel (Ethernet LAN RJ-45) csatlakozó: Az internetkábel (UTP LAN) és csatlakozó segítségével összekapcsolhatja a Wi-Fi Modemet a Horizon HD Media-boxszal. A Wi-Fi Modem használatára az interaktív és a Műsorvisszanéző/Videotár elérése miatt lehet szükség (kizárólag kábelinternet-hálózat esetében).

:)

Valaki használja még rajtam kívül ezt az új, csodálatos Vodafone Médiabox-ot? 

A műsorvisszanéző funkcióban a lejátszás egy idő után (kb. 60 perc) folyamatosan akad, hol a hang, hol a kép áll meg, majd pár másodperc után tovább ugrik. Így ez a funkció kb. használhatatlan.

Szerkesztve: 2020. 09. 05., szo - 16:29

Egy rétegproblémával állok szemben, ami kapcsolódik ehhez a témához. Feleségem szeretne egy TV-t a konyhába a következő funkciókkal: pár főzőcsatorna UPC/Vodafone előfizetéssel, Youtube/Netflix és Apple Airplay/Chromecast. A gond az, hogy elvből nem nézünk TV-t és emiatt nincs szinte sehol koax hozzá a házban, a másik TV-hez is csak egy Odroid van.

Emiatt egy Android OS-el ellátott TV-ben gondolkozom, amire feltenném az alkalmazást és akkor mindhárom igény menne, mert a TV a többi igényt tudná gyárilag.

Kérdések:

  • Használja már valaki a Vodafone alkalmazást Androidon? Mi a tapasztalat vele?
  • Meg tudja nézni valaki, hogy az Android TV-s store-ban fent van-e a Vodafone TV alkalmazás? Sajnos a boltban nem tudtuk megnézni, mert a bemutató darabok nincsennek bejelentkezve.
  • Van valakinek tapasztalata középkategóriás (42 col ~300.000 HUF) Sony Androidos TV-vel? A Bravia modelleket nézegetem.

Előre is köszi.

Szerkesztve: 2020. 09. 05., szo - 19:52

nsandoragy:

Android TV-re nem érhető el a Vodafone TV alkalmazás, sem a weben (nem érhető el Mi Box-ra csak telefonokra a play.google.com-on), sem magán az Android TV rendszeren(Mi Box S, hivatalos Android TV) nem érhető el a tv-s play-ben.

Kép a play.google.com-ról (X-van a Mi Box előtt, azaz nem érhető el az android tv rendszerre):

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=899Vodafone_TV.jpg

https://imgur.com/a/fvM1iDV

A telefonok előtt pipa van, azaz csak telefonokra tabletekre elérhető!