Megérkezett a LibreOffice 7.0!

(A magyar csapat dolgozik a bejelentés élesítésén, amit kinn lesz, linkeljük.)

Hozzászólások

Nézegetve a leírást, számomra semmi érdemlegeset nem hoz, meg aztán a múltkor keserűen megszívtam a túl gyors főverzióváltással, így most maradok a 6.4-en még jó ideig, ami számomra tökéletesen teszi a dolgát.

Ettől függetlenül örömmel látom hogy dolgoznak a fiúk :-)

Szerkesztve: 2020. 08. 05., sze – 17:08

Automatikus frissítés van már? Vagy az még űrtechnológia így 2020 közepén? :D

Linuxon elintézi a csomagkezelő. Az Apple App Store-ban és a Windows App Store-ban fent van a LibreOffice, LibreOffice Vanilla néven. Ez pénzbe kerül ("kényelmi díj"), mely a fejlesztésbe van visszaforgatva. Ezeket nem a TDF, hanem Collabora és a CIB adja ki, mert a TDF, mint német non-profit alapítvány nem akar/tud az app store businessben részt venni. Igazából a sok létjogosultsága nincs a TDF binárisoknak. Linuxon egyáltalán, macOS-en kevéssé, hiszen az App Store a preferált a felhasználók számára, Windowson érdekes, volt is projekt az automatikus update-re, de nem lett kész, és őszintén szólva nem is értek azzal egyet hogy valami ingyen is legyen, meg kényelmes is legyen. Senki nem tesz azzal a projektnek szívességet, ha ingyen használja a terméket és semmilyen formában nem segít.

A kényelmi díj teljesen jó kifejezés:

-vagy frissíted kézzel, ingyen van, de minimális időt igényel részedről

-vagy fizetsz érte minimális összeget és megteszi helyetted a csomagkezelő

Mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a fontosabb. Utóbbi lehetőséggel még támogathatod is a fejlesztést. Fair enough.

Sajnos az a hiányosság, hogy nem tud normális körlevél funkciót csatolt táblázatból, elképesztően visszaveti a használhatóságát normál irodai környezetben. Ennek ellenére használom, és szeretem, de ilyen feladat esetén, elő kell venni a Word - öt.

Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Mitől normális a körlevél funkció - azaz mi nem OK vele? Én most elővettem ezt a 4 évvel ezelőtti bejegyzésemet, és a következők változtak:

- a használt menü elérése Szerkesztés / Adatbázis kicserélése (nem pedig Szerkesztés / Adatbázisok kicserélése)

- a kívánt billentyűkombináció már Ctrl-Shift-F4 (nem F4)

- valamint nem omlott össze a körlevéltündér, igaz használni most sem tudtam.