HP laptopok minősége

Hello

Szeretnék egy laptopot venni. Inkább egy jobb minőségű használtra költenék.

Azt vettem észre, hogy a használt piacon arányait tekintve több a  HP laptop.

Van ennek valami minőségi oka? Köszi

Hozzászólások

Hala,

Nincs minőségi oka. A business class ott is jó, sőt vannak kifejezetten masszív darabok.
A mennyiségi észrevételed legfőképpen a HP marketing generálja, mivel arányaiban új korában is fajsúlyosak. Tehát a contractokban a HP jó, emiatt sok cégnél vannak HP noteszek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 13:14

Szerintem van, de inkabb pozitiv. A hazak tartosabbak mint mas marka. Legtobb brand haza kikemenyedik es torik.

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 16:19

Munkatársam EliteBook G4-es háza elkezdett szétjönni, kb. 1 délután alatt. Levitte az IT-ra, persze az akku púposodott fel. Mondták, hogy sok csere volt (cégnél rengeteg EliteBook volt). Ez volt tavaly novemberben. Én múltkor takarítottam a sajátomat és észrevettem, hogy nálam is elkezdte az akksi, igaz a házat még nem feszíti szét. Nekem 850 G3 van.

Két Dell Latitude-om volt régebben, soha nem volt velük semmilyen problémám (5520, 6440). Soha többet HP. Egyébként azt vettem észre, hogy használt piacon ugyanaz a konstrukció olcsóbb HP-ban, mint Dellben.

Persze inkább egy EliteBook, mint egy Inspiron...

Olyan Vostro hatása volt nálam. Alapvetően ugyanolyan jól (sz**ul) összerakott gép mint az előzők, de:

- a képernyő lejjebb került pár centivel

- a billentyűk útján vágtak az 5490-hez képest

 

A csatlakozók oldalra kerültek (naná, a képernyő rányílik a hátuljára, muszáj volt). A hálózati csatlakozó már nem fért rá teljes méretben, szerencsére a töltőcsatlakozó viszont maradt. Pofás megoldás a kamera takarása és valamivel könnyebb is az elődnél.

 

Egyszerűen spórolnak az akkun. Meg ki akarják sajtolni belőle amit lehet, így biztos túltöltik. Meg alapvetően ezt tudja a polimeres technológia: a kifejlődött gázt nincs hol kitolja mert légmentes a zacskó.

Volt egyébként képük az 5450 és 5470 BIOS frissítésének a changelogjába odaírni, hogy (kb idézem): updated charging algorithm to reduce swelling.

Nalunk egy 2014-es macbook pro nyoszorgott mar egy ideje, hogy "service battery". OK, rendel, szetkap, cserel. Hat olyan szep pupos volt, hogy orom nezni.

Ezek a lapos, "zacskos" akkuk igazabol ugy 3-6 ev utan, hoterhelestol fuggoen puposodnak. Amiben csak az a gaz, hogy hely hijan belulrol feszitik a hardvert, legyen az macbook touchpad vagy meregdraga mobil kepernyo. :(

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 16:34

Én annyit vettem észre (jó ideje kizárólag HP és Lenovo refurbishedeket terítek), hogy a HP-k jobban melegszenek, viszont szemre kedvesebbek a felhasználóknak. Itthon három darab Lenovo T fut, valamint egy EliteBook 8460B, évek óta gond nélkül. 

A refik közül eddig cirka három jött vissza. A hat hónap gariidőn belül két ElieBook (mindkettőnél vgakábel hiba volt, cserével javítható), és két év használat után egy T430s, aminek a billentyűzetét a helyi horgászegyesület - a jó bort és a jó hideg sört meg nem vető - elnöke szétcsépelt. Cserével az is javítható volt.

Szóval én még mindig a T-kre esküszöm, de a HP-kkel sincs komolyabb baj.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

...miért, a dupla futárdíj + hup-os kartársi felár* már nem is játszik? :D

(Egyébként a hasznaltlaptop.hu-ról szoktam berendelni. Azért szeretem őket, mert össze lehet legózni, hogy mit kérsz a belsejébe a gépnek.)

 

*FELÁR, nem félár. :D 

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 20:09

10+ éves Compaq-on írom a hozzászólásomat. A Windowsok sorban kihaltak rajta, a vas még mindig tartja magát. SSD-vel még gyorsítani is lehet. Manjaro, Linux Mint szépen fut rajta.

Durvulunk?

Compaq nw8440 mobile workstation, Core (nem-Duo) processzorral). Még megy, de már relatíve nem túl sűrűn, kb 2-3 hetente egyszer szoktam azon eltölteni pár órát mindenféle információ begyűjtésével (közben megy a frissítés :-) ). Hibája, hogy egy lelkes nem-szakszervízben szarul szedték ki a billentyűzetét, így az azt tartó 4 pöcökből 3 elgyengült majd letört - ezzel együtt is elég stabil :-) VirtualBox-szal még VM-eket is futtattam rajta pár (5-6) éve emlékeim szerint.

Ó, csak gondoltam beírjuk, hogy ki mit használ. Valóban, ez erősebb, mint az előző kettő, vagy mint a tiéd, de remélem, ez nem gond. Ez a gép nekem céges gép volt 2011-ben, aztán kb. 3 évvel később, a leselejtezéskor megvehettem. Azóta is napi használatban van, jellemzően Linux megy rajta, illetve ha játszani akarok valami olyan játékkal, ami Linux alatt nem megy, akkor Windows.

Nekem is kellett karbantartani. A ház egyik sarka eltört egyszer, de annak idején az asszonynak is vettem egy ugyanilyen gépet, amit ő nem használ, amióta egy pohár vizet beleöntött és foltos lett a képernyője, szóval a házakat kicseréltem. Meg időnként melegszik. Eddig kétszer volt szétszedve és kitakarítva (egyszer még a HP szakembere által, amikor még garanciális volt), és úgy tűnik, hamarosan újra meg kell tennem, mert néha már túl tud melegedni megint.

Más panasz nincs rá, teszi a dolgát, bár mondjuk egy Half Life 4-hez már túl gyenge. A legnagyobb bajom az vele, hogy 8G-nál nem lehet tovább bővíteni a memóriáját. (meg mondjuk USB3 is jó lenne). Vagy legalább ne törtem volna el az eSATA csatlakozóját (bedugtam egy kábelt, jó volt, kihúztam, és jött vele a csatlakozó bele). Szóval tűrhető sebességű backuphoz NAS kell.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 22:26

Elitebook,Zbook széria nagyon jó, mondjuk én savat izzadok és simán kikezdni a festést 3 év alatt, de alapvetően ez az én hibám.

Probook sokat gyengült, szerintem ott már masszívabb a dell precision széria 2016 -tól, az akksi gond fel szokott merülni, de lehet hozzá kapni akksit, csak vigyázni kell nem mindet fogadja el.
Lenovoból elmúlt években csak P szériával találkoztam (mobile workstation) szerintem a minősége nagyon jó. Idepad mindig belépő volt. Munkára érdemes hanyagolni. LEnovo T szeria "hullámzása" ellenére is megbízható.

Nekünk két elitebookunk van, egy 8540p (~2010) meg egy 2530p (~2009). Az utóbbi 12-es, és hát megpusztult az alaplap vagy a bekapcsoló gomb vagy a GPU vagy valami, nem nyomoztuk tovább, inkább hagytuk csendben kimúlni. Viszont a nagyobbik köszöni szépen húz ahogy kell (igaz, akksija régóta nincs).

Szóval nagy túlélők ezek a gépek, de azért próbálnék ezeknél frissebbeket venni. A zbook -ok is jók, de azért már nem az a military kategória. Ha lenne 2-300 rugóm rá akkor keresnék egy 2016-17 körüli G3-at, eléggé lenyomódott az ára (milla környékéről esett le, csaxólok).

Szerkesztve: 2020. 07. 29., sze – 11:34

elitebook 8460p/8560p: abszolut problemamentesek, 6 ev utan "megkoptak" (nemely billentyuk is)

elitebook 840 g3: gorbe volt az egesz notebook, mintha vki meghajlitotta volna (de nem ujkent kerult a kezembe, szoval ok...)

zbook g1: a kepernyore gyarilag nem "fekudt ra" szepen a keret, hezagok, blacklight kisse "kilatszott"

elitebook 850 g5: az LCD kerete  kitakart 2-3 sor pixelt a kepernyo also reszebol, garancialis kepernyocsere segitett (de csak 1,5 evvel a vasarlas utan, mivel megsugta vki, h varjunk egy bizonyos ujabb LCD-szeriara)

 

kisse off-topic, HP Probook 455 G7 friss tapasztalat: nvme ssd-t helyen tarto csavart keptelenseg meglazitani. x-edik probalkozasra szetbarmoltam a csavarfejet...

 

PS: kollega zbook 14 Gnemtudommenyi: az egesz LCD az oramutato jarasaval megegyezoen (vagy ellentetesen...) elfordulva, szoval a legszelso pixel es a kava szele kozott a kepernyo egyik felen x mm, a masik felen x+1 mm tavolsag

(sz)Tomi

Mindenképpen elitebookot javaslok, de a probook is remek munkáseszköz. Az oka szerintem egyszerű, ebből többet vesznek a német cégek és többet hoznak használtan konténerszám ide.

Ha megveszed akkor viszont azonnal vegyél hozzá akkut is amíg lehet kapni.

Szerkesztve: 2020. 07. 29., sze – 13:40

A munkahelyemen HP laptopokat kapunk nagy mennyiségben munkaeszközként.

Az első, amihez még hozzájuthatsz használt piacon, HP EliteBook Mobile Workstation 8540w volt, már homályosak az emlékeim, de nem nagyod adódtak velük problémák.

2014 őszén ehelyett ZBook 15-öket kaptunk, ezek már combosabbak voltak, Core i7, 16 GB RAM, ha egy SSD-vel bővíted, kiváló igásló, csak ajánlani tudom. Problémákról ezekkel sem tudok.

Kb. 2 éve HP EliteBook 840 G5 váltotta, ezekkel sajnos vannak nagyobb százalékban gondok. Nem teljes lista, de

- Akkumulátor miatt a gépház felpúposodása, ez sajnos 2 év után viszonylag gyakori probléma. https://support.hp.com/hr-en/document/c05640567 https://www.ifixit.com/Guide/HP+EliteBook+840+G5+Battery+Replacement/10…
- A kijelző szélén a háttérvilágítás a gépek egy részén látszik. Azt gondolom, hogy ez nem HP specifikus, inkább panel típusprobléma, ha személyesen vásárolsz, ezzel a toollal tudsz ellenőrizni: https://www.lightbleedtest.com/  Nem kifejezetten zavaró, de hibának hiba.
- A laptopok egy részénél a kijelző közepes fényerőn sípolt, lejjebb véve elcsendesedett. Ez végülis garanciális probléma lett az érintett daraboknál.
- Utoljára egy szubjektív, de az én példányom szerintem "túlhűt". Azt értem ezalatt, hogy már 30-40%-os CPU terhelés esetén is van, hogy nekiáll durván pörögni a ventillátor. Nem kosz okozza, már új korában is csinálta. A jelenség OS független, Linux-szal és Windows 10-zel is előfordul. A neten keresgélve arra jutottam, hogy van rá esély, hogy BIOS/firmware update meggyógyítaná, viszont azt update-elni nincsen jogom, ezek központilag vannak manage-elve.

Mondj egy budget -et mert így túl széles a választék.

Szerkesztve: 2020. 07. 31., p – 04:17

Tavaly vettem egy nem mai darab HP Elitebook 8770w-t. Szép, "A" kategóriás állapotban, 3. generációs i7 procival. 16Gb-t RAM van benne, 2 SSD és 2 HDD. Féltem a használt cucctól, de az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy messze életem legjobb laptopja.

"Van ennek valami minőségi oka?"

nálam cirka 3 napja halálozott el egy 625-ös laptop, ami idehaza médiatárként funkcionált 3 éve. nyilván ez még a háború előtt készült, ezért működött 9 évet. ez volt a kölköm első laptopja, 2011-ben vettük neki. "kár érte, kiváló ügynök volt!"