Windows 10-et használok és ...

   Úgy hallani, hogy a Microsoft egy frissítéssel leszedi a Paint-et és a Notepad-et a Windows 10-ekről. Érdekelne, hogy a HUP-on hány érintett van eddig.

A Paint eltűnt a gépemről.
1% (3 szavazat)
A Notepad eltűnt a gépemről.
0% (2 szavazat)
Mindkettő eltűnt.
5% (22 szavazat)
Egyik sem tűnt el.
94% (459 szavazat)
Összes szavazat: 486

Hozzászólások

buildver: 19041.388 <- (egyik se tunt el)

Szerkesztve: 2020. 07. 27., h – 20:59

Nálam mind kettő megvan, de azt azért hozzátenném, hogy az általam kezelt eszközök WSUS alá tartoznak.

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Hasznalok W10-et is masodlagos OS-nek, de en arra hasznalom, amire valo (windowsos jatekok futtatasa). Ehhez nincs szukseg sem Paintre (ott a GIMP), sem Notepadre (erre gyakorlatilag csak jobb van), szoval fene tudja. Majd egyszer atbootolok, megnezem frissitett-e mar, es fent van-e ez a ket progi.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ja, ezt használom Paint helyett már. Egyébként eddig feature szempontjából a Shutter a kedvencem (Linuxon; vagyis volt, amíg fejlesztették), aminek van egy csomó screenshot módja és még egy szerkesztő is, hogy nyilakat meg karikákat tehessek a snapshotra a szerencsétleneknek, akik az én leírásaimat követik. 

Ez olyan, mint amikor valaki a sarki kisboltba is kocsival megy. Lehet, csak fölösleges és csak elbaszod az időt. Ahhoz, hogy kimásolj valami szöveget, amit az ótvaros egy elemes Windows clipboard egy véletlen kijelöléssel felülírna, ahhoz melyik idióta tölt be egy VS Code-ot? (VS Code meg minek, ha van IntelliJ? :)) Gimpet se indítok azért, hogy clipboardról beillesszek egy képet. 

Szokásosan itt csak azt nem írják le a redmondi idióták, hogy:

1) legalább 1809-es windows10 kell hozzá (ez az átka h. 5 éve minden release-t windows10-nek hívunk, tehát ha a support article azt írja h. Applies to: Windows 10, akkor megbaszódsz mire kinyomozod h. és a Windows10 vajon melyik mutációjában kelt életre először?)

2) manuálisan engedélyezni kell a Gépház -> System -> Clipboard alatt, mert default persze hogy OFF-on van

3) nem is működik alapesetben jól, nekem pl. restartolnom kellett a Windows Explorer-t h. észhez térjen ez a szar.

Ezek elvégezték a házifeladatot ingyen a redmondi fizetett dokument gyártó trógerek helyett:

https://windowsreport.com/fix-windows-10s-clipboard-history-is-not-work…

Amire a Paintet használtam, arra a GIMP/Photoshop ágyú a verébre. :) Mondjuk az is igaz, hogy idejét sem tudom, mikor indítottam el, mert ha screenshoton kell bekarikázni valamit, arra ott a Metszet és Vázlat nevű lightweigth cucc. Jegyzettömb helyett meg nem is tudom, milyen régóta Notepad++-t használok.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Egyik se tűnt el. Mondjuk az is igaz, hogy a Windows 10-et nem indítottam el pár hónapja.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

nincs olyan opcio h wint hasznalok de igy is leszarom?

Teljesen jogos! Ez egy kimondottan hiánypótló lehetőség lenne.

Én úgy oldanám meg, hogy a HUP-nak eleve lehetne egy az általad kért funkcionalitást megvalósító módja, a Leszarom mód. Ide ugyanúgy lehetne eljutni, mint a szokásosba, de a felhasználónevet nem a "Bejelentkezés" hanem a "Leszarom" mezőbe kellene begépelni, jelszó pedig nem is szükséges.

Az ebben a módban bejelentkezett felhasználó minden hozzászólást és szavazást automatikusan leszarhatna, komoly emberi erőforrást megspórolva ezzel a teljes magyar IT szektornak, ami jelenleg a megfelelő menüpontok keresgélésére megy el, nyilvánvalóan teljesen értelmetlenül.

A Windows 10 eltűnt a gépemről, már jó ideje, pedig legálisan frissíthettem rá.

 

ocd-s lelkemet zavarja, hogy van megválaszolatlan szavazás a főoldalon. de sajnos (?) nincs w10-em, és a közeljövőben nem is tervezek, így nehéz olyan választást pötyögnöm, amivel így igazság lenne a vége

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Mi lesz így pl. a HP-nál a logó designerekkel?

"Sose a gép a hülye."

Most frissítettem 10 2004-re. Több, mint 2 órát p@csölt, mire újra talpra állt. De az említett 2 program nem tűnt el. Igaz, hogy a Notepad felett igencsak eljárt az idő, a paint is lassan felnőtt korba ér - szóval lehet jobbat találni.

Nekem a W10 VB-ban van, mert az alaprendszer Linux, nem is minden nap indítom el. A paint-ot már nem emlékszem, mikor indítottam el, a notepad meg valami szemetet tesz a fájl elé, ezért leszoktam róla.

Registered Linux user #46079

Notepad, Notepad2 és Notepat++ is van de csak az utolsót használom. Paint és paint.net is, de itt is csak az utolsót használom.

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 09:12

Mi itt a cél? Miután nem sikerült "megmagyarázni", hogy az előző tavaszi frissítés azért törölheti le a notepad-et egyes felhasználóknál, mert a következő őszi frissítésben az ms kiszedte a paint-et és azt az insiderek már megkapták...így most következik a "szinte senkit nem érint" szintű bagatellizáció, mert a hupon szavazó 2-300 ember biztos reprezentatív minta egy egymilliárdos felhasználói bázissal bíró OS esetén? Hát biztos nem érint senkit sem, ha a nagyobb techportálok is foglalkoznak vele... :)

így most következik a "szinte senkit nem érint" szintű bagatellizáció, mert a hupon szavazó 2-300 ember biztos reprezentatív minta egy egymilliárdos felhasználói bázissal bíró OS esetén? 

Hol lehet reprezentatív felmérést találni? Imho sehol.

Hát biztos nem érint senkit sem, ha a nagyobb techportálok is foglalkoznak vele... :)

Amúgy ha ránéznél a szavazás eredményére, akkor látnád, hogy nem igaz, hogy senkit sem érint. :)

> Hol lehet reprezentatív felmérést találni? Imho sehol.

Persze, hogy nem. Éppen ezért felesleges itt is felmérni.

> Amúgy ha ránéznél a szavazás eredményére, akkor látnád, hogy nem igaz, hogy senkit sem érint. :)

Ha ránéznél még egyszer a posztom szövegre, akkor látnád a "szinte" szócskát, amit pont azért biggyesztettem oda, mert ránéztem az eredményre. :) (Nem, szavazni nem szavaztam.)

Feltettem egy teljesen targyilagos kerdest, mindenfele felhang vagy celozgatas nelkul. Hogy te mit kepzelsz bele, senkit nem erdekel.

> mert a hupon szavazó 2-300 ember biztos reprezentatív minta

ellenben az 1-10 panasz az answers.microsoft.com-on, meg a "some", "several", "many" users, "in some cases" a linkelt cikkeidben, az bezzeg reprezentativ es idorol idore szilard alapot biztosit egy kis windows fikazashoz. 

> Feltettem egy teljesen targyilagos kerdest, mindenfele felhang vagy celozgatas nelkul. Hogy te mit kepzelsz bele, senkit nem erdekel.

A te vergődésed sem érdekel senkit. Beégtél a szerecsenmosdatással a másik topicban, mert nem tudtál olvasni és most megy a butthurt terelés, hogy na, jelentkezzen, akit ez érintett, mert ha itt háromszáz emberből lesz három, akkor biztos ez a globális arány is.

> ellenben az 1-10 panasz az answers.microsoft.com-on, meg a "some", "several", "many" users, "in some cases" a linkelt cikkeidben, az bezzeg reprezentativ es idorol idore szilard alapot biztosit egy kis windows fikazashoz.

Én hol állítottam ilyet, hogy akármi is reprezentatív? Idézd be, vagy fejezd be a hazudozást.

A "szilárd alapot egy kis windows fikázáshoz" meg nem "1-10 panasz" szolgáltatja, hanem az a bugtömeg, ami win10 néven keseríti meg nap-mint-nap a jóég tudja hány ember életét. Nem az ujjamból szopom ezeket a dolgokat, hanem kb. minden rohadt napra jut valami epic win10 fail hír; hát nem tudom véletlenül úgy felütni az internetet, hogy ne jöjjön szembe megint három szarság is, hogy megint mi mindent kúrt el az ms a win10-ben és ezek a hírek nem csak mindenféle linukszpistike blogokon jelennek meg, hanem a mainstream tech sajtóban is. Azok biztos foglalkoznának vele, ha 1-10 panasz lenne összesen. Vagy már a fősodratú tech média is csak azért számol be a win10 mizériáiról, mert ms-ellenesek? Még a pcforum is?

A felmeres pontosan annyira ertelmes es relevans, mit a fikazo cikkeid.

En is szeretek hallani a problemakrol, marmint az igaziakrol, mert esetleg tudok rajuk keszulni. A te cikkeid viszont semmi mast nem szolgalnak, csak hangulatkeltest. Sut roluk, hogy nem hasznos infot akarsz kozolni, hanem ocsarolni egy jot. Vastag jelzokkel ellatott cimek, vekony tartalommal.

Biztos vagyok benne, hogy problemak amiket idehozol, azok valosak es kellemetlenek x ember szamara. En baromira szerencses lehetek, mert folyamatosan windows 10-en dolgozom, meg csak nincs is domain-ben es gyakorlatilag semmit nem tapasztalok ezekbol a "sulyos hibakbol". Amennyire a jelen nem reprezentativ felmeresbol kovetkeztetni lehet, a felhasznalok 96%-a is igy van ezzel.

Az hogy van 4% eselyem arra, hogy paint eltunik a geprol, az szerintem maximum neked sulyos problema.

> A felmeres pontosan annyira ertelmes es relevans, mit a fikazo cikkeid.

Az én cikkeim? Te tényleg nem tudsz olvasni? Külföldi techportálok cikkeit linkeltem be, nem én írtam őket. Vagy a topicra gondolsz? Az nem cikk, hanem fórumtopic. Szimpla mezei fórumtopic, aminek az információcsere a célja.

> En is szeretek hallani a problemakrol, marmint az igaziakrol, mert esetleg tudok rajuk keszulni. A te cikkeid viszont semmi mast nem szolgalnak, csak hangulatkeltest. Sut roluk, hogy nem hasznos infot akarsz kozolni, hanem ocsarolni egy jot. Vastag jelzokkel ellatott cimek, vekony tartalommal.

Tényleg? Ezek a problémák nem igaziak talán? Mondd kovinak, aki beleszaladt az egyik win10 szarságba és mérésekkel igazolta, hogy a SSD elhalást a win10 baromsága okozta. Nem tudom mennyibe kerültek neki a tönkrement SSD-k, de nem két fillér volt, az biztos, ahogy a hiba megosztásának köszönhetően megmenekült SSD-k megspórolt ára sem. Volt haszna, hogy megosztottam? Volt. Akkor mi is a bajod? Hiába vernyogsz, hogy csak direkt báncsák a mikiszoftot, meg ezek csak hangulatkeltést szolgáló álproblémák, mert ez egy ordas hazugság, ahogy a mellékelt szál is mutatja.
Ami meg a vékony tartalmat illeti, még mindig analfabéta vagy: én nem cikkeket írtam, hanem linkeket osztottam meg egy fórumtopicban, a tartalom eléréséhez még egyet kattintani kellett volna.

> Biztos vagyok benne, hogy problemak amiket idehozol, azok valosak es kellemetlenek x ember szamara. En baromira szerencses lehetek, mert folyamatosan windows 10-en dolgozom, meg csak nincs is domain-ben es gyakorlatilag semmit nem tapasztalok ezekbol a "sulyos hibakbol".

Ha nincs más, hívd le a WORKSFORME kártyát, az mindig működik. Vagy bagatellizálj, hogy csak x ember. Akkor is, ha az az x olyan nyolcszázmillió körül mozog (azaz, ha tényleg egymilliárd felhasználója van a win10-nek, akkor ez egy olyan laza 80%-os penetráció). Neked megy, másoknak meg nem. Csekkold le ezeket az "ócsárlós" topicokat, hányan panaszkodtak benne, hogy hol szopatta őket le a win10. Nem tudom neked feltűnt-e, de nekem igen, hogy a win10-et védő 3-4 emberrel szemben legalább 15-20 ember oszt meg ezekben a topicokban valamilyen őt-vagy-kollégát érintő horrorsztorit a win10-ről... Vagy ők nem számítanak? Akinek nem megy a win10 az menjen a devnullba, mert az csak is PEBKAC lehet?

> Amennyire a jelen nem reprezentativ felmeresbol kovetkeztetni lehet, a felhasznalok 96%-a is igy van ezzel.

Vajon abból a 96%-ból hányan kattintottak rá a linkedre (amit a "csak ócsárlásra" létrehozott topicomból emeltél át) és olvasták el, hogy melyik frissítésről is van szó? Tudniillik, te basztál leírni, hogy a 2004-es frissítés érintett, csak annyit kérdeztél, hogy kinél tűnt el; eredményeképpen többek között lent is írták ketten, hogy a 19xx-es frissítéseknél ők ezt nem tapasztalták, de még jó, hogy a 2004-esről volt szó. Vajon annak a 96%-nak, akinél nem tűnt el, hánynál van fent a 2004-es frissítés? Na látod, többek közt ezért sem reprezentatív ez a "tárgyilagos" "felmérés".

> Az hogy van 4% eselyem arra, hogy paint eltunik a geprol, az szerintem maximum neked sulyos problema.

Nekem? Az, hogy a te gépedről eltűnik a paint, az nekem probléma? Jól vagy? Egyébként is, mint a másik topicban ki lett vesézve, nem a notepad-en és a paint-en van a hangsúly, hanem, hogy ez a szar win10 már megint önhatalmúlag döntött a júzer helyett.

[x] Egyik sem tűnt el.

Windows 10 Version 1909 ;-)

Nem tűnt el egyik sem. De el fognak, ha átmigrálják Store-os App-ra.

A Calc-al már eljátszották ezt. Az nem sikerült valami jól.

A store-os appok rákbetegségét a legegyszerűbben az újonnan elbaszott calc-on lehet a legegyszerűbben és leglátványosabban demonstrálni. 16GB RAM mellett elindítom a calc store-os szart. Összeadok 2 számot, kijön az eredmény. Ezt még helyesen meg tudta ugrani. Majd átváltok egy másik programra és azt használom. Pár perc múlva visszaváltok a calc-ra, és ekkor 1 pillanatra felvillan az összeadás amit az előbb elvégeztem, majd hirtelen kinullázódik és az üres calc-ot kapom vissza. Mintha most indítottam volna el frissen. 16GB RAM, amiből kb. 12GB volt használva, és 2 kibaszott szám + egy összeadás művelet és az eredménye nem fért el benne.

Ugyanez már 7 éve (2013 őszi Win 8.1 óta) beépített gyári Xbox Movies (videólejátszó) appal ugyanez: néztem rajta valami videót. Majd pause, szüneteltettem a lejátszást. Átváltottam egy másik futó programhoz (az a másik v. store-os volt v. vmi natív w32-es, teljesen mindegy). Pár perc múlva visszaváltottam a Movies-ba, hogy folytassam a lejátszást ott ahol abbahagytam. Egy pillanatra felvillant hogy hol jártam a videóban, majd szónélkül visszabaszott a program főképernyőjére, ahol a lejátszáshoz fájlt kell kiválasztani. Na itt ítélte magát és az egész sztóros salakgyűjteményt a mikroszoft halálra.

Őszintén remélem a sztóros notepad  is pont ugyanígy fog viselkedni. Beleír az ember egy valag szöveget, alt-tab valami másra, aztán mikor megint visszavált, az egész begépelt szöveg egy villanás és huss volt-nincs. Paint-ben egy kép módosítása dettó.

Nice.

Bár feltételezem, ez nem amiatt van, mert Store-ból lett telepítve, egyszerűen csak vagy szarul írta meg valaki, vagy az OS ügyesen elhatározta, hogy akkor most felszabadít egy kis memóriát.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ebbol a topicbol mindent megtudhat az ember, amit valaha akart tudni a szovegszerkesztesrol es a kepmanipulalasrol. Kar, hogy nem ez volt a kerdes.

Amugy nekem nem tunt el eddig, de tekintettel arra, hogy masfel hete kaptam meg a 2004-es buildet, kesobb meg megnezegetem. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

nem használom napi szinten Paint/Notepad -ot, DE:

- csináltam screenshot -ot és körbe kell vágni vagy lementeni file-ba, akkor jól jön bármilyen primitive prg.

- valaki diktál egy jelszót vagy csak fel akarok írni valamit, akkor ott a notepad - nem szoktam konfigot szerkeszteni benne -  arra notepad++ használom, project workplace stb.. 

For Whites Only meeting room!

Az első use case-re nagyon régóta a Metszet és vázlat nevű cucc a hivatalosan támogatott.

A másodikra a Sticky Notes (Cetlik) nevű store-ból telepíthető alkalmazás van.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Windowson nincs rendes beépített screenshot vágó? Linuxos DE -ken és telefonos OS-eken ez csont alap ma már.

Start gomb -> screensho... enter -> crop area -> kijelöl -> kész.

Nem kell hozzá megnyitni képszerkesztőt.

De még az iphone -on is kb ennyi: home gomb + felül power egyszerre megnyom -> tapi -> crop -> save.

Windows 10?

KDE alatt néztem. Gyuszk kommentje, amire válaszoltál, arról szólt, hogy Linuxos DE alatt hogyan éri el ezt a funkciót. Bocs, nem jött le, hogy hogy valamiért egy windows-os billentyűzetkombinációt írtál be.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Azt hiszem, a hivatalkos neve egyébként K menü, de kb. Win95 óta mindenki* minden hasonlót start menünek hív.

* mindenki = akiket hallottam ezekről a menükről beszélni, nem a bolygó összes embere.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az ilyen kommenteknek egyébként mi értelme van?

Tisztázza a félreértést.

Megkérdezhetném, hogy a te kommentednek mi értelme van, de látszik, hogy semmi, mert nem is tudod, hogy mi volt a thread-ben, amire válaszoltál.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Úgy emlékszem, a snipping tool tudja ezt, bár egy ideje azt magyarázza, hogy deprecated és valami más van vagy lesz helyette. Nem törődtem vele annyira, hogy utánanézzek, a snipping toolt használom a mai napig.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Mondjuk én nem utólag szoktam vágni, hanem kijelölöm az egérrel, hogy melyik terület kellene.

De most megnéztem, és KDE alatt a beépített screenshot utilityvel nem tudom az elkapott screenshotot utólag szerkeszteni. Nem csak crop nincs, de még annyit se tud, mint a Windows-os Snipping tool, ahol utólag lehet legalább rá firkálni a képre.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A régi, 4-es KDE-ben egy nagyon profi screenshot utility volt, az tényleg tudott mindenféle földi jót. De mikor újraírták az 5-öst, akkor ezt a minimalista fost tették bele. Használj helyette Shuttert. Én grim-et használok, de a Wayland miatt (a scrot azon nem működik, csak X.org-on), igaz screenshot sem nagyon kell, mert mindenre terminálos, TUI, CLI programokat használok, azokról meg nem kell screenshot, mert plain textbe ki lehet belőlük exportálni mindent. Szökőévenként egyszer van rá szükségem, hogy screenshotot csináljak, arra meg jó a scrot vagy a grim, terminálban felparaméterezve.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nekem a gépemről 15 éve eltűnt mind a 2... addig sem használtam, azóta sem hiányzik egyik se.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

mondjuk csak ceges gep, aminek a frissiteseit is mi manageljuk es meg nem telepult az erintett frissites

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k – 14:09

Már hogy a fenébe tűnhetne el, amikor a W2004-es a köreimben valamikor egy év múlva lesz esedékes, ha lesz egyáltalán... (Adni kell nekik időt a javításokra, az eddigi gyakorlatom alapján plusz egy év általában elég szokott lenni egy funkciófrissítés használhatóságának javulásához.)

Nem frissítek már hónapok óta, mert otthonról dolgozok. Félek, hogy frissítés után kidob a domainből és többé nem tudok bejelentkezni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Nálam is ugyanez a helyzet, Win10 Pro 64 bit, v2004, relatíve friss telepítés, van Notepad és Paint is. Szerencsére, mert egyiket se használom, igaz Win10-et is csak kb. 1-2 havonta egyszer. A Paintet egyébként sokan használják, a Notepad meg haszontalan, de kicsi, ezért elfér, így nem is értem, hogy a MS miért távolítaná el.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

El tudom képzelni, hogy új telepítésnél nem lesz már benne, és a boltból lehet ingyen telepíteni, sőt, az is lehet, hogy a frissítés eltávolítja és visszatelepíti a boltból, csak ez néha nem sikerül.

Pont ezért írom, hogy a legutóbbi v2004-es verzióban, amit frissen telepítettem (nem, nem upgrade, hanem rendes, legális licenchez tartozó termékkulccsal USB-ről történt offline telepítés üres partícióra) még benne van. Az viszont lehet, hogy a jövőben tényleg kiszedik, a Paint eltávolításával a MS már több mint egy éve fenyegetőzik. Én értelmét nem látom ennek a szélmalomharcnak, ha kiszedik mindhármat, Paint, Notepad, Wordpad, akkor a 16+ GB-os Win10 telepítés épp úgy 16+ GB marad, de legalább sokan sírnak, hogy az ingyenes kedvenc programját a gonosz profitmultik elvették, brühűű, most dobhatnak ki 900 trillió gépet, meg tehetik rá vissza az XP-t, mert az jobbésszebbvó't.

Írom ezt úgy, hogy nekem egyik sem hiányozna még Windows alatt sem. Wordpad-et utoljára Windows 3.1 és 3.11 alatt használtam, akkor is csak akkor, ha az adott gépen nem volt fent Word. Notepad-et sem használok már vagy 10 éve, mióta Windowson átálltam anno Notepad++-ra, Linuxon meg mindenféle text editort megjárva a vim-nél kötöttem ki, olyannyira, hogy már Windowsra is GVim-et teszek fel a Notepad++ helyett. Paintet meg a legtöbb felhasználó screenshothoz használ, de 99%-ban feleslegesen, mert arra a Windows Képmetsző való, meg a PrnScn-nek a különböző billkombói, amit sokan rosszul használnak, mert egész képernyős screenshotot vagdosnak Paintban ablakméretre, meg gányolásnak jpg-ben mentik, mikor ezt Alt+PrnScr-nel kéne csinálni, vagy Képmetszővel, és png-ben menteni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem ez a lényeg.

A msft store 8 év alatt nem bírt elterjedni, kb. inkubátorban van a csecsemő azóta is. Holott már iskoláskorú lenne.

Kitalálta az MS, hogy akkor 'sszátok meg, a core 3-4 alkalmazást is kigyomláljuk a w32 részből, és sztórost kaptok helyette. Ugye az emberek nagy része írtózik a sztóros regisztrációtól is (sok céges gépen le is tiltják amennyire MS hagyja, nehogymár az irodista paraszt kendikras szarokon játsszon munkaidőben!!). Ezért nem is MS fiókkal telepítenek. Játsszák az emberek és az MS ezt az oda-vissza szopatást, mert ha van a gépen élő internetkapcsolat, akkor a mocsok MS nem enged offline local useraccountot létrehozni windows installkor. Muszáj vagy kihúzni a gépből az utp kábelt, hogy engedjen helyi fiókot létrehozni.

Nade ha nincs a gépen MS akkóunt használatban, akkor addig bizony updatet sem enged egy sztóros appra sem. Legyen az beépített vagy sem  Tehat h. up-to-date legyenek, muszáj astore-os fiókbelépése. Na ez a nagy szokasos mikroszoft geciség.

A linuxos GUI képszerkesztőknek és rajzolóprogramoknak általában van natív windowsos változata, még WSL sem kell. Ezzel a fizetőssé tétellel csak a nagyon fogalmatlan usereket akarják lehúzni, akik inkább kifizetnek érte pár dolcsit, csak a megszokott szoftvert használják, lusták alternatívát keresni és megszokni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem vettem észre semmi különöset, ha csak azt nem, hogy egy gépen Windows 10 Pro 1909-en még mindig nem frissül automatikusan az Edge a Chrome alapú Edge-re.