A OnePlus One mellett számos más készülék kapott Android 10 támogatást a LineageOS 17.1-gyel

Címkék

Az Android 10-re épülő LineageOS 17.1 tavasszal érkezett meg, indításként jó pár készülékre. Azóta folyamatosan bővül a támogatott készülékek listája. A mostani etapban olyan készülékek jutnak Android 10 támogatáshoz a segítségével, mint például a hat éves OnePlus One.

OnePlus have evolved significantly from what they were in 2014 when they announced the OnePlus One. Launched with CyanogenMod based on Android KitKat 4.4.4 as the official operating system, OnePlus One received its final update OS upgrade to Android Marshmallow in 2016. Thanks to unofficial developments, the phone was earlier upgraded to Android 9 Pie, and can now run Android 10 with LineageOS 17.1 support.

Letöltés: LineageOS 17.1 for OnePlus One

Részletek itt.

Hozzászólások

Természetesen frissíteni fogom a OnePlus One-om, beszámoló várható arról, hogy hogyan kap egy 6 éves készülék 2020-ban naprakész, legújabb és legfrissebb Android rendszert.

trey @ gépház

Én is a héten fogok frissíteni egy Oneplus One-t. A múlthét folyamán új akkumulátort is tettem bele és azt kell, hogy mondjam, hogy a telefon teljesítménye még mindig kiváló (!játszani használják, bár GTA3 és a Vice City gond nélkül meggy :) ).

Ez egyik legjobb telefon amivel találkoztam.

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Nem beszélve a napi biztonsági frissítésekről, amit a nightly-t követők megkapnak. Azt hiszem, a LineageOS az egyetlen olyan mobil operációs rendszer, amelyik kínál napi szintű biztonsági frissítést azoknak, akiknek arra igénye van. Én nem tudok egyetlen ilyen mobil OS-ről sem ezen kívül.

trey @ gépház

Csak sajnos a bináris blobok nem frissülnek a 6 éves készüléken.

A Lineageos megjeleníti a 

"Vendor security Patch level" -t

Ami pl az én máig támogatott (Zuk Z1) készülékemen 2016-os.

Szóval hiába az Android Security Patch Level 2020-as, a bináris kernel blob-ok, kamera driverek és egyéb zárt komponensek tele lehetnek hibákkal.

Így is több mint a semmi.

Raneztem. Nincs.

 

Ugye nem kevered a telefon tokkal? A oneplus one hatlapjara van ragozolve az antenna. Ami tok konnyen bezoldul, es akkor meg annyira sincs terereje, mint azelott volt.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Elnézést, most ránéztem és én sem találok egyet sem (mentségemre legyen néhány hónappal ezelött tényleg volt egy 3-4000 Ft közötti árral).

Ha eloxidálódik akkor én megpróbálnám ecettel és szódabikarbónával megtisztítani, régi elektronikáknál mindig ezzel kezdem (pl. SNES kazettáknál bevált).

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

A csatlakozopottyok rendben. Maga az antenna zold, ami megvaltoztatja az ellenallasat meg miegyebet.

Szoval regota keresek hozza hatlapot (talan 3 eve, de lehet 4). Csak nem kapok.

Olyan felevente ra szoktam nezni az ebayre. Hatha.

Mondjuk a mostani telefonomhoz meg mikrofont keresek, ami az alaplapon van a hatlapi kamera mellett....:)

Mind1, bluetooth headset meg kihangositas.

 

 

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szia!

Sokat járok Ebay-re ha látok egyet szívesen szólok neked vagy megrendelem (nem nagy pénz)!
Egyébként is sokat járok Ebay-re és Banggood-ra (épp egy Floppy Raid 5-ös megoldáson dolgozok, persze csak saját szórakoztatásra).

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Szerkesztve: 2020. 07. 27., h – 11:52

Az a baj, hogy idővel a Kugli ki fogja lövöldözni a custom romokat: https://www.xda-developers.com/magisk-no-longer-hide-bootloader-unlock-…

Illetve létezni fognak csak

- nem teszel rá gapps -t -> bukod az alkalmazások jórészét

- teszel rá gapps -t -> bukod a banki alkalmazásokat és minden olyan egyéb alkalmazást ami a safetynet ellenőrzést használja

- teszel rá microg -t, ha egyszer használható szintre fejlődik -> időről időre szopni fogsz vele, mert mindig a google mögött fog loholni a projekt évekkel

Igényfüggő, nálam pl. a dualboot ki van zárva egy telefon esetében (de máshol is. Kényelmetlen.) Limitet szoktam időnként állítani a pénztárnál állva, és meg kell hogy történjen maximum 30 másodpercen belül, hogy ne tartsam fel sokáig a sort. És ez egy rendes telefonon, a banki alkalmazással működik is.