Drága olvasók!

"Mennyire terjed el Magyarországon a koronavírus? Mit lehet tenni, hogy ne kapjam el? Mikor hívjam az orvost? Meddig tart ez a járvány? Mi lesz utána a gazdasággal, a munkahelyekkel?

És egy ilyen járvány kellős közepén miért kér támogatást az Index?

Nem csoda ez a sok kérdés, amely mindannyiunkban megfogalmazódik. Rendkívüli napokat élünk: a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, lezárták a határokat, bezártak az iskolák, óvodák, egyetemek, be kell csukniuk a moziknak, színházaknak, szórakozóhelyeknek, a nyilvános rendezvényeket betiltják.

Ilyen helyzetben rengeteg kérdése van minden egyes olvasónknak és persze nekünk is.

Mi, indexesek minden helyzetben azon vagyunk, hogy a kérdéseinket feltegyük az illetékeseknek, és azokra a legpontosabb, leghitelesebb válaszokat kapjuk a lehető leggyorsabban.

Az olvasottságunk és a visszajelzések alapján sokakban, egyre többekben merülnek fel hasonló kérdések. És továbbra is azon leszünk, hogy ezekre a kérdésekre nálunk találjon mindenki választ.

Csak az olvasóink vannak.

Éppen ezért fordulunk önökhöz, hozzátok támogatásért abban az időszakban, amikor leginkább szükség van arra, hogy lehetőleg minden kérdésünkre választ kapjunk, és ugyanígy, sőt, még jobban folytathassuk.

Dull Szabolcs
főszerkesztő"

és

" Az Index támogatásával nemcsak a független újságírást, de a demokráciát is véded. "

 

Source

Hozzászólások

Mocskos szarházi undorító banda. Basszák meg lóháton a kurva anyjukat. És most nagyon finoman fogalmaztam.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Szerkesztve: 2020. 07. 22., sze – 20:24

Es az index tamogatasaval elerheto, hogy adozas utan ne legyen minuszos, ennek koszonhetoen ki lehessen emelni belole 40 miskat, ahogyan 19-ben. Rosszul tudom ezt a tortenetet?

Szerk: megvan, ilyesmire mertem celozni. Kamu lenne a lentebbi linken? Komolyan kerdem.
 

https://szamokadatok.hu/Post/1274/Az_Index_tarhal_de_kozben_osztalekot_fizet

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha a természetesen bármiféle cél nélkül eltitkolt részleteket nem tekintjük hazugságnak, akkor nem.

A kiegészítő melléklet szerint 40 millió forint osztalékot vett ki a cég tulajdonosa.

...

Az Index egyedüli tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány.

Az pedig egy egészen elhanyagolható apróság, hogy az alapítványnak köze nincs a szerkesztőséghez, illetve annyi, hogy rajtuk keresztül szerzett befolyást a kormányzat a szerkesztőség felett (2017-ben alapították az alapítványt, amibe besöpörték az részvényeit [1], aztán 2018-ban az alapítói jogokkal rendelkező cégen keresztül bevásárolták magukat Oltyán József és Ziegler Gábor, előbbi egy KDNP-s kötődésű vállalkozó). Ezek közül egyik sem újságíró, viszont gyakorlatilag bármelyik kirúghatott volna akárkit, ahogy ezt most megtette az alapítvány kuratóriumának egyetlen tagja (Bodolai) a főszerkesztővel.

[1]: https://magyarnarancs.hu/belpol/en-vagyok-a-biztositek-103785
[2]: https://444.hu/2018/09/18/az-index-meg-szabad-de-nagyon-kiszolgaltatott…

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

"Kamu lenne a lentebbi linken? Komolyan kerdem."

Igen, legalábbis egy elég erős csúsztatás.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a Magyar Fejlődésért Alapítvány, az Index tulajdonosa tartozik az Indamédiának, és ezt a tartozását törleszti a kivett osztalékból.

Tehát nem jön valaki, aki kiveszi a 40 milliót, amit az emberek adtak, és elkokózza, hanem ezzel csökkentik az index tartozását, tehát arra költik, hogy a index működhessen.

Csak így nem hangzott volna olyan jól :)

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem ez lejarato szoveg. Hogyan irna ilyet, ha kirugtak a embert...

Megfelelo korokbe atkerult a gyeplo egy resze, es most szalamiznak, foszerkesztonek ugytunik mar sikerult egy bologato bohocot szerezni. Megfelelo zsotik beszerzese majd kovetkezoleg.

Legalabb majd csokken a zaj, origot iden ketszer nyitottam meg, legfeljebb index is odakerul. Megvagyok sot talan jobban is, miota rtl tv2 barmi tvcsenol legfeljebb hazalatogataskor er el. Akkor is leultem seggemre a primitivsegtol ami omlott.

Sokkal kellemesebb ha kimesz es kiulsz egy parkba vagy elmesz bringazni. Ott legfeljebb az utak tragedia allapota ut meg, egesz addig amig at nem leped az orszaghatart lassan ahogy nezem barmerre...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

> Drága Olvasók! 

Stilisztikailag kérdem, hogy a bugris-skálán (1-10) mennyit ér, amikor a tarháló írásban az olvasót - akitől a pénzt várja - nevezi drágának a főszerkesztő? Felteszem, h kulturált és intellektuális olvasótáborral rendelkező portál hasonló helyzetben a bizalmaskodó formula helyett mondjuk  nagylelkűként szólította volna meg az olvasóit!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A mai vilagban az a disznok ele gyongyot kategoria lenne...
Lasd az elso hozzaszolast :D

Élvezettel nézem végig a vergődésüket. Where is the popcorn?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2020. 07. 23., cs – 08:57

Lassan de biztosan beelőzi a Hungarian Unorthodox Politics! :D 

Vihar a biliben.

 

"Az Index támogatásával nemcsak a független újságírást, de a demokráciát is véded. "

Ilyenkor mit kell érteni a demokrácia alatt? Amikor az úgynevezett demokraták a többség torkán lenyomják a kisebbség (ide értve a modern földesurakat, oligarchákat, privatizációból meggazdagodottakat is) akaratát, a szokásos kommunista módszerekkel, miközben a rendőrség a politika csicskása (bizonyítékok eltűntetése, vegzálás, politikai perek), lásd szabad demokraták, demokrata fórum, szociáldemokraták, demokratikus koalíció, fiatal demokraták, vagy esetleg most az, amit jelent, azaz az ellenkezője? 

Például: A demokrácia egyik ismérve az, hogy a választók informáltan döntenek (érthető okokból). Ezt segíti minden olyan újság, ami megírja azt, amit a közmédiának nem szabad, vagy csak nem mer. Az index pl. ilyen.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Leírták már a vihar a biliben közepette, hogy ki, mikor, mit tiltott meg nekik, amit nem írhatnak le? Mert eddig Dull homályos célozgatásain kívül - "veszélyben van" - nem nagyon tájékoztatta az Index az olvasóit erről. Tehát, még várná az olvasó azt, hogy "megírja azt, amit a közmédiának nem szabad, vagy csak nem mer", vagyis álljanak elő, hogy miben korlátozták őket, mikor és kik.

Mert ez addig, amíg ez nem történik meg, valóban csak vihar a biliben.

trey @ gépház

A közmédiának eleve pártatlannak kellene lennie. Sajnos nem az és az Index sem. Egyébként ha nem a szerencsétlen, 50 ismerősös Facebook huszárokat vinnék be Covid álhírterjesztésért és pánikkeltésért, hanem az Indextől pár embert, jogosan, akkor menne másnap a tüntetés a demokráciáért. 

Ott a pont!

Gyalázat az a pánikkeltés és rémhírterjesztés, amit a nátha kapcsán leműveltek! Több tízezer ember vesztette el a munkáját miattuk és a hozzájuk hasonló szaralakok miatt és még van pofájuk ezek után pénzt tarhálni. A karma visszanyalt.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Ha ez igaz, és ennyire egyszerű, hogyhogy senki a szakemberek közül - akik tényleg értik, hogy működnek a járványok - vagy a kormánypártból - akik ugyan kevésbé, de cserébe jobban szúrja a szemüket az Index -   közül nem jelentette fel őket rémhírterjesztésért? Valami gyanús itt nekem... pedig ez tényleg jó alkalom lenne odaszúrni az Indexnek... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem véletlen a bedarálásukra tett időzítés. 

A kormány így készül az un. "második hullámra" ( első se volt persze, de ez itt OFF ), nem engedhetik meg, hogy leálljon a gazdaság, tönkremenjen az ország pár erősen véleményformáló müzlihipszter miatt.

Természetesen egy szakmai, népszerűség vesztést is simán bevállaló kormányzás lenne az igazi. De sajnos nekünk nem a svéd politikusok jutottak, hanem ilyen orbán,fletó,momentumos hülyegyerek stb. söpredék.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Mondjuk a BLM hírdömping eléggé érthetetlen az Index részéről egy olyan országban, ahol az egy lakosra jutó néger rabszolgák száma a 0 darab körül mozgott amióta világ a világ.

Unikumként érteném, hogy megjelenik egy-két cikk, de azért amikor arról olvasok, hogy Hubba Bubba néger-szerű autóversenyző egy kapunyitó hurkot nézett éppen - egyébként be - akasztófahuroknak, akkor azért elgondolkodok azon, hogy ez-e a minőségi újságírás.

trey @ gépház

Szerintem meg jó, hogy az index nem úgy ír, ahogy te az újságírást a fotelből elképzeled, de hát nem vagyunk egyformák, na :D

Remélem találtál jobbat, és azt megelégedéssel olvasod \o/

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Muszáj vagyok ezt olvasni, ha képben akarok maradni azzal, amit napi szinten idehánytok. Én nem olvastam egyébként, úgy 2-3 éve kezdtem el, amikor elkezdődött itt a politizálás a RÉSZETEKRŐL és lépten-nyomon Index cikkeket hivatkoztatok.

trey @ gépház

Micsoda véletlen benézés jaja, már egy évvel előtte is ott volt a "kivégzőeszköz". Biztos elfelejtette szegény. Aztán miután híre ment a hangulatkeltő hazudozásnak, gyorsan kellett egy terelés a TVben, miszerint "én csak hurkot mondtam, mást nem". Jeah.

Ui még vagy két ilyen húzás amúgy, és biztosra veszem a valódi célzások megjelenését is a garázsban. Nincs itt semmi látnivaló: ha nincs valódi rasszizmus, majdcsak csinálnak oda-vissza például a fenti technikákkal.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

legjobb a legvégső comment hozzá:  

*Új infó szeptember 4-én: a blikk szerint a férfi nem a családhoz tartozott (a cikk nagyobb részén ez nem változtat, amin meg igen, azt frissítettem ennek megfelelően.)

-szerintem- lett volna még mit tennie, hogy tisztázza a helyzetet, bár lehet, hogy ha korrektül jár el még be kellett volna vallania, hogy *elkrtuk, nm kcsit* .. a hibák beismerése valahogy hiányzik a "hiteles & átlátható & független &[..] tájékoztatás védőangyali"-tól.. ..is.. azokkal együtt akiket pont ezért szoktak tetemre hívni..

eredetileg nem ezt írta a kedves tollász, érdemes a az archive org-on megnézni mi is történt eredetileg bocsánat kérés alatt:

 

https://web.archive.org/web/20160529000111/https://lvnte.blog.hu/2015/0…

vs

https://lvnte.blog.hu/2015/09/03/akkor_ez_a_foto_most_hazudik

No rainbow, no sugar

Te miről beszélsz?

Ez már a kiderülés utáni mosdatás:

Akkor ez a fotó most hazudik?

Dehogy is.

Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as they wanted to run away at the railway station in the town of Bicske.

A fotó egy több képből álló sorozat része, ahol látható az is, ahogy a férfit 6 rendőr próbálja lehámozni a pár hónapos csecsemőt ölelő anyáról, de még egy olyan kép is van a kiadásban, ahol az egyik rendőr gumibottal áll az anya felett, miközben 5 másik a férfit teperi le (ezt a fotót már végképp nehéz volt távolról megérteni, nem is közöltük le, amikor beszámoltunk a jelenetről az Index percről perce tudósításában). Ha valahol hiba csúszott a gépezetbe, az ez a pont. A képaláírás és a leközölt képek mást sugallnak, mint ami valójában történt.

Mit látunk?

Sínek közé esett egy család, akiket rendőrök állnak körbe.

A rendőrök indokolatlan erőszakkal próbálnak szétszedni egy családot, akik kétségbeesetten próbálnak ellenállni.

A döbbenetes képek után néhány perccel megjelent egy videó is a jelenetről, ami teljesen más megvilágításba helyezi az eseményeket. A felvételen az látható, hogy a férfinél elpattant valami, miután a rendőrök leszállították őket a vonatról Bicskén. Megragadja a családját*, és a sínekre húzza a nőt, ezután a rendőrök inkább a férfitől próbálják menteni a családot, nehogy kárt tegyen bennük (vagy önmagában).

Hogy ez nem derül ki a képekből, az nem a képek hibája, és nem is arról az egyszerű kliséről van itt szó, hogy a gonosz média hatásvadász képekkel akarja sokkolni az olvasókat.

A jelenet megtörtént, ahogy az a képeken is látszik. A fotós valószínűleg csak lemaradt az első néhány másodpercről. Ilyen hirtelen akcióra nem lehet előre készülni, inkább csak egy adag szerencsével lehet pont a jó helyen lenni, amikor megtörténik. A hírkép viszont nem csak arról szól, amit látunk rajta.

Ez a fotó nem azt mutatja meg, hogy a helyzet pattanásig feszült, hanem eggyel tovább lép: a közvetlen következményt. Azt a helyzetet, ahol egy ember már nem bírta tovább, ami körülöte történik, és elvesztette az uralmat.

Nézzük meg újra a képeket. Mi az, amit látunk?

Egy olyan szituációt látunk, ahol elszabadult az értelmetlen erőszak.

Ide vezet a kerítés. Néhány napja láthattunk képeket arról, mi vár a menekültekre a szerb-magyar határon, arról pedig folyamatosan vezető hírek szólnak, hogy mi vár rájuk ezután a Keleti pályaudvaron. Idáig vezet a tájékoztatás teljes hiánya, és a vele járó állandó bizonytalanság. Ezek az emberek felszálltak a családjukkal egy vonatra, amiről azt hitték, hogy Németországba tart velük, aztán leszállították őket Bicskén, ami Szíria-Németország viszonylatban épp a semmi közepén van. Ide vezet az emberi bánásmód teljes hiánya, a kriminalizálás, ami végigkíséri a menekültek útját a Balkánon és Magyarországon keresztül.

Ezek a dolgok biztos képesek felőrölni egy embert, egy olyat pláne, aki a fél világon átvágott már a családjával. Bicskén elpattant nála a cérna, és a saját fejét ütögeti olyan emberek előtt, akik nem értik mit akar mondani, és akik egy szót sem tudnak hozzá szólni.

Ezt mutatja meg ez a fotó a világnak.

No rainbow, no sugar

Szerinted, ha írsz egy cikket, és később rájössz, hogy olyan dolgokra esetleg úgy hivatkoztál ami nem oké, miért lenne jobb :

- úgy hagyni

vagy 

- kitörölni az egészet, hogy nyoma se maradjon az egésznek, mintha meg sem történt volna

az helyett, hogy jelzed, mi volt a gond?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Te tényleg ennyire sötét vagy?

Amit ide bekopiztam az volt az eredeti "bocsánatkérés", ez jelent meg az indexen - persze mert marha ciki volt, miután lehozták "A rálökték az szír menekültcsaládot a rendőrök Bicskén" majd mivel rá öt perce már fent volt a videó az interneten és mindenki rajtuk röhögött.

Erre megírták ezt a mosdatást, ilyen Chewbacca Defense módra, csak mert Ők geci hiteles és ojjektív, független firkászok.

Az, hogy most már ez a bocsánatkérés oldal sem ilyen - érdemes összevetni hogy rákenik utólag a Reutersre, pedig magyar a fotós na meg Bicske bazzeg nem Szíriában van, 1 telefonnal ki lehetett volna deríteni még is mi történt - az meg ilyen szokásos indexes tempó bár jó sokáig így volt fent míg valamilyen ok miatt  kiszépítették, inkább hazudoznak továbbra is össze vissza mint, hogy azt mondják elkúrtuk.

 

Ilyennek kellet volna lenni a bocsánatkérésnek:

Ez a fotó hazudik?

Igen, mert hamis kényszerképzetet sugall, az események teljesen másként történtek, közük nincs az eredeti címben és cikkben közöltekhez. Sajnos kollégánk túl elfogult/lusta/balfasz volt, hogy jobban utána járjon dolgoknak ezért már nem dolgozik nálunk. Aláírás: a ojjektív index.

No rainbow, no sugar

[..]- úgy hagyni

vagy 

- kitörölni az egészet[..]

A helyes (korrekt) válasz.. dobpergés...

C:

[timestamp] Frissítés + Helyesbítés:

Korábbi tényszerű tévedéseket tartalmazó szöveg

magyarázat a tényszerű tévedésekről és a körülményekről (miért nem szándékos megtévesztés történt pl)

"Új" információk és azok értelmezése.

Szerkesztve: 2020. 07. 24., p – 18:34

Sokkal cikibb, amikor a "MI VIDÉKÜNK" szériát a tarhálással egy időben kezdték el folytatni, hogy a magamfajta vidéki bugris kevésbé érezze magát kirekesztettnek. Innéttől ha akartam volna sem fizettem volna egy vasat se nekik. Ők is, ahogy az UP -féle brigád a szabad, független objektív média szerepét húzták magukra, mit sem törődve azzal, mennyire nem igaz ez. 

Milyen újságírók dolgoztak ott, akik hagyták ezt az egészet idáig fajulni? Akik oknyomozó újságírás címszó alatt saját cégükre se láttak rá, azok mehetnek kapálni.

Mennek a levesbe, a firkászok meg árúfeltöltőnek. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az nem igazi oknyomozás, ha olyat derítenek ki, ami nem jó NER-nek.

Az igazi oknyomozás az, mikor pl. a hír tv kinyomozta, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postafiókban lakik (bővebben eme nagyszerű nyomozásról: https://media1.hu/2020/07/09/a-hirtv-valotlan-tartalmu-riportot-kozolt-… )

De az is durva leleplezés volt, mikor a Figyelő kideríette, hogy Sorosnak zombihadserege van(!) : https://merce.hu/2018/04/12/halottak-is-vannak-a-figyelo-soros-zsoldos-…

Szóval szerencsére van még igazi oknyomozás Magyarországon.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

elősorban a szolgálatoknak kurvagáz, hogy 

a) átment az átvilágításo(k)on

b) külföldi szolgálatoknak kellett szólni, hogy kurvagáz arc van alkalmazásban diplomáciai védettség alatt

c) hivatali gépen -is-(?) tárolta ezeket.. 

[..]

[..]

[..]

külügyminiszternek, hogy ennyire benézte és pozícióban hagyta az illetőt.. gondolom célszerűen hozzá tartozik..

"Mennyire terjed el Magyarországon a koronavírus?"
az általános balfaszsághoz vagy a mindennapos kormányzati propagandához képest? a válságot lehet hívni sokféle képpen, a mesterséges válságot célszerű elkeresztelni. pl koronavírusnak.
(valahol láttam egy rajzot két figuráról: egyiken sincs gatya, így az egyik lábon tudja hugyozni a másikat. ha a másik gatyát húz, akkor is, csak a gatyája beissza, lába ismét hugyos lesz. ha a hugyozó húz gatyát, akkor csak saját magát tudja összehugyozni)

zindex...? tolonganak a zújságírójelentkezők, némelyik még 20 éves is elmúlt! a kibaszott szocikormányok ha nem szopatták volna a fideszt a médiában orrba-szájba, talán nem forgatták volna visszájára a kérdést ezek sem. a kibaszott választópolgár meg budapest gyújtogatása helyett a gyurcsányféle kormánytagokat húzkodta volna fel lámpavasra, kicsit komolyabb világ lehetne itthon. de hízlaljuk csak nyugodtan tovább a lőrincfélék meg az ország vejének a valogát, ettől megyünk előre.

hajrá magyarország, hajrá magyarok.