Video streaming szolgáltatóm a ...

Címkék

A legnagyobbak kaptak helyet, az "egyik sem", "torrent rox", "nem nézek semmit, mert kiszívja az agyam", "szomszéd Petike streamjét nézem" mind mehet az "Egyéb, leírom"-ba.

HBO Go
13% (113 szavazat)
Netflix
31% (273 szavazat)
Netflix+HBO Go
29% (255 szavazat)
Egyéb, leírom.
27% (235 szavazat)
Összes szavazat: 876

Hozzászólások

Nagyon sokan nem tudják, akinek van hbo előfizetése a Telekomnál annak alapból ingyenes a hbg go.

Az Amazon Prime Video (Az Expanse, Man in the High Castle, Jack Ryan, Star Trek Picard, Battlestar Galactica ... stb. otthona) nem számít nagynak? :)

A nagyok koze az Amazon prime meg befert volna

Amazon Prime + Disney+ (Nemetorszag, Disney plus a gyerekek miatt - Marvel..., mi szulok persze ritkan jutunk hozza, hogy legyen egy szabad estenk)

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 10:07

Torrent (sajt vagyok)

[x] Kedvenc influenszereim termelnek heti néhány rövid videót, de még azokat sincs időm néha hetekig megnézni...

Prime-ot es Youtube-ot felvettem volna meg kulon szavazatnak.

Ha van jó sorozat akkor felkunyizom magám kollégám előfizujára leecherkedni amíg megnézem és cserébe kap 2 doboz sört.

Igazából az F1 sorozat amit mindig végignézek, más nem nagyon érdekel netflixről. Ja meg volt ez a párhuzamosan jövőben/jelenben játszódó dokumentumfilm + kis kaland jellegű Marsra szállós történet.

Amennyire elkapott az elején a sorozat boom, annyira leálltam róla, pedig eleinte nekem is volt saját netflix accountom. House of Cards nagyon tetszett, az utolsó évaddal azóta se tudom hogy mi van, de valahogy nem is érdekel, Kevin Spacey féle Frank nekem nagyon adta karakterben, kár hogy a valóságban beütött neki ez a pedofil sztori ami vagy igaz, vagy nem, annyira nem érdekelt hogy utánajárjak. Meg még az elején a breaking bad is nagyot ütött.

Más netflixes sorozat nem is nagyon volt talán ami megfogott volna, viszont egy van amit mindenkinek tudok ajánlani: Californication. Viszont nem tudom hogy az melyik streaming platformon van fent ha fent van egyáltalán.

Amíg nem lesz normális felirat szolgáltatás nincs mit megvásárolnom. Szinkron nem játszik, eredeti hang + felirat a nyerő nálam és ezt nem csak régiónként hanem általánosan elérhetővé kellene tenni. Ha pl. Németországban fizetek elő a szolgáltatásra, akkor is tudjak eredeti hangot meg szívem szerinti feliratot kiválasztani. Nem azon a havi 8 eurón múlik, hanem azon amit a pénzért cserébe kapok. Amíg a feltételek nem teljesülnek, addig marad a szürke zóna.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Milyen nyelvre van nalad allitva a fiok? A netflix tartalomkinalatat elso korben befolyasolja a terulet, amelyrol nezed majd masodsorban a profilnal beallitott nyelv. Ha a nyelvet magyarra allitod a profil modosito oldalon (https://www.netflix.com/profiles/manage), akkor csak azokat a tartalmakat mutatja, amelyhez a beallitott nyelven felirat vagy szinkron elerheto. Ezenkivul, nem minden regioban erheto el minden nyelvu felirat :( (tehat hiaba letezik japan vagy koreai felirat valamihez, az nalunk egyaltalan nem erheto el)

Regionkent valamint liszenszenkent is valtozik, hogy milyen feliratot illetve milyen hangsavot latsz :( Mi itt jo helyzetben vagyunk, mert latunk tartalmat angol, nemet es olasz hangsavval. De pl. UK oldalrol nezve, karacsony kornyeken, hianyzott az osszes magyar film (BUEK, Kolcsonlakas) a kinalatbol es csak elvetve volt magyar hangsav illetve felirat a tartalmak mellett (olyanok mellett is, amelyeket Magyarorszagrol nezve ugyonazzal az accounttal megtalalsz magyar hangsavval es/vagy felirattal). 

Mert nem néz(nél) japán filmeket a japán netflixen. Sajnos a többségükről még az alap angol is hiányzik. Egyébként én angol profillal használom, sajnos még mindig elég sok a hiányzó magyar feliratos sorozat/film.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Mert nem néz(nél) japán filmeket a japán netflixen."

Szerintem erre viszonylag kis igeny van, nem eri meg vele foglalkozni. Egy szinkront/feliratot elkesziteni is ido/penz valakinek, nem hiszem, hogy csak ugy az egbol potyognanak. Az angol profil is abbol indul ki gyanitom, hogy angolul jol beszelo emberek hasznaljak, nekik meg minek a magyar felirat?

De szerintem megteheted, hogy fogod az angol/japan feliratot, leforditod es melle rakod magadnak egy .srt-ben. Esetleg feltoltod egy feliratos oldalra, hogy mas is oruljon neki, ahol lehet, hogy haverokat is talalsz, akik kesobb neked is forditanak. :)

"Az angol profil is abbol indul ki gyanitom, hogy angolul jol beszelo emberek hasznaljak, nekik meg minek a magyar felirat?"

- nem. Az angol profil angol nyelvű nézők miatt angol, de a felirat a lokalizációról függ - ha helyileg magyar területről (magyar ip-ről) nézed, akkor (és magyar az elsődleges beállított nyelv), akkor lesz magyar feliratod (vagy nem lesz - lásd pl Németország). 

"De szerintem megteheted, hogy fogod az angol/japan feliratot, leforditod es melle rakod magadnak egy .srt-ben. Esetleg feltoltod egy feliratos oldalra, hogy mas is oruljon neki, ahol lehet, hogy haverokat is talalsz, akik kesobb neked is forditanak. :)"

- NINCS angol felirat - semmilyen felirat sincs (japán se), csak japán hang. :) az srt-t pedig nem tudod  betölteni a netflixbe.

"Szerintem erre viszonylag kis igeny van, nem eri meg vele foglalkozni"

- csak mondjuk az egész angol nyelvterületről érdeklődők a világon. Ennél nagyobb penetráció gyakorlatilag nincs is. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ertem.

"az srt-t pedig nem tudod  betölteni a netflixbe." - Ez nem mukodik? https://chrome.google.com/webstore/detail/subtitles-for-netflix/oddfihdjoneffhjjlpgdjaefeklefmdi?hl=en

"csak mondjuk az egész angol nyelvterületről érdeklődők a világon" - En ugy ertettem, hogy magyarok akik japan filmeket akarnak nezni magyar felirattal, de okes.

Mit csináljak a chrome kiegészítővel az android tévén? 

"En ugy ertettem, hogy magyarok akik japan filmeket akarnak nezni magyar felirattal, de okes."

- ráadásul én angolul szerettem volna nézni, de esély nincs rá. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nézettségi idő szerint rendezve:
1. Twitch
2. Netflix
3. YouTube
 

Igaz a Twitch csalóka, mert az sokszor csak háttérzajnak megy, mint anno ahogy a rádiót szokták az emberek erre használni, hogy szóljon valami...
Netflixen esténként 1-2 sorozat rész
YouTube-ról kedvenc videósok és zene. Ez utóbbi megint csak háttérzajként szól.

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 11:40

Volt netflix+hbo go is, de jelenleg hbo go van azt is dobom majd. Egyszerűen a Trónok harca óta semmi nem érdekel, a filmek meg még annyira sem, ha majd kell valami maradok az ncorenál, az évi 1 sorozat + 2-3 film mellé nem éri meg előfizetni. Egy jó könyvet többre értékelek.

Volt netflix, de annyira silány volt a választék, hogy fél év után lemondtam, mert senki se nézte a családból. Pedig van itten négy teenager gyermek, de úgy tűnik, az ilyen kommersz izék őket se érdeklik. 

Csaba

Annyira gazdag a tartalom, hogy amióta megvan az előfizetés (2016 óta), azóta gyakorlatilag a híradón kívül nem nézünk tévéműsort. :) ehhez képest pont a magyar tartalom az, ami kurvára nem hiányzik róla, ami van az is kb csak folosleges/ciki stb.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Alapvetően a Netflix szerintem akkor jó (Magyarországon, legalábbis), ha nem egy-egy konkrét tartalmat keresel, hanem szeretnél nézni valamit. Tök jó saját filmjeik, sorozataik vannak, iszonyú jó saját gyártású doku-sorozatok vannak, de ha arra akarod használni, hogy minden körülmények között az Operában voltunk ezt és ezt a filmet akarod nézni, akkor az vagy fent lesz, vagy nem.

Erre mondtam, hogy nezpont kerdese. Szamomra mind az amerikai, mid a magyar tartalom szegenyes, de ez en vagyok. Akkor is, ha konkret dolgot szeretnek nezni (ebben ugye a leggyengebb), meg akkor is, ha csak "ugy neznek valamit". Kinek mi, nekem valo video-streaming szolgaltatast meg nem talaltak ki, de varhatoan nem is fognak.

Én is így vagyok vele. Amíg volt, addig kb a "nézzünk valamit ma este" célra szerettük volna használni, de sosem találtunk jót, amit meg mégiscsak megnéztünk "ha már fizettem érte, jobb híján" felkiáltással,az meg nem tetszett. Többször volt olyan érzésem, hogy nem is filmet nézek, hanem ideológiai továbbképzésen veszek részt, arra meg nincs nekem igényem, éltem eleget az ántivilágban. 

Csaba

Nem tudom mi az elvárás. Biztosan van olyan, ami nem tálalható meg a Netflixen (pl. a hazai gyártású gagyisorozatok), de arra meg úgyis ott van az rtl klub. A netflixen inkább azt kell keresni, amivel nem találkozol a hazai tévék műsorán.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csak kulfoldi filmeket/sorozatokat nezunk, itthoni tartalom hirbol sincs meg. Amikor amerikai Netflix-hez szereztem hozzaferest, talalomra rakerestem 5 filmre, ami eppen erdekelt volna. 4 nem volt fent. Amikor lett magyar Netflix, megcsinaltam ugyanezt (nyilvan akkor mar mas filmekkel, ahogy eszembe jutott), az eredmeny gyak. ugyanez volt, 3 vagy 4 film nem volt fent.

Szamomra ennyi eleg, nagyon nem azt a modellt nyujtja a Netflix, amire en vevo lennek, de ezt mar elfogadtam, nincs vele baj. En azt akarom nezni, amihez eppen hangulatom van (ez toöbbnyire konkret filmet jelent, kevesbe mufajt), ezrrt azt varom, azt tudjam elinditani, a rendszer pedig ezzel teljesen ellentetes. Nagyjabol olyan video streaming-re vagynek (ami sosem fog eljonni, erre irtam ezt korabban), mint ahogy az Apple Music, a Spotify es a hasonlok mukodnek - hallgatom/nezem, ami eszembe jut, mert "minden" fent van - minimalisan elnagyolt a pelda, pontosan tudom, hogy, milyen szerzodesi modellekkel dolgoznak ezek a cegek, de az esetek donto tobbsegeben atfedes van a hallgathato allomanyok kozott, meglehetosen ritka, hogy valami csak X szolgaltatonal van fent, a peldat erted szerintem, hogy mire gondolok.

Na ezert nem valo nekem sem a Netflix, sem a hasonszoru tarsai.

Az amerikai netflixen pont most nézem pl. az American Horror Story-t, de jópár olyan content van fent, ami itthon máshol sem elérhető. Olyan nem lesz, hogy minden fent van ami érdekel, ez nem torrent, jogilag sem lehetséges. Speciel a Netflixnek éppen az az lenne az érdeke, hogy mindenhol ugyanaz a tartalom legyen elérhető, ez nem az ő saruk, ha jelenleg nem így van.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Akkor harmadjara is, ideznem magam: " ezt mar elfogadtam, nincs vele baj "

Egyszeruen nem azt nyujtja, ami nekem kell, de szerintem nem toporzekoltam, vagy hasonlo, miatta. Nekem nem az kell, amit ad, hanem azt adja, ami nekem kell, szerintem az igeny maga teljesen ertheto, tudomasul vettem mar jo regen, hogy nem lesz gy, mint a peldanak hozott zenevel. A Netflix akkor jo, ha felmesz es azt latod, na, itt az AHS, ezt megnezem, nem akkor, ha felmesz ugy, hogy meg akarod nezni X filmet/sorozatot - mert ugy valoszinuleg nem lesz meg (nem ugy, mint a zene-streaming eseteben).

"... meg akarod nezni X filmet/sorozatot - mert ugy valoszinuleg nem lesz meg "

- a régi tartalmak eleve nehézkesen érhetők el az ilyen szolgáltatásokon, tehát ha eleve úgy mész fel, hogy konkrét dolgot keresel, akkor persze nem feltétlenül van fent (más kérdés, hogy miért akarna valaki bármilyen régi cuccot megnézni, amikor van új is, ugye?..) Az új tartalmakat pedig eleve úgy készítik el, hogy kiszolgálják vele a fogyasztói preferenciáit (tudják, hogy mit nézel, mi érdekel, ergo olyan tartalmat fog készíteni, ami jó eséllyel tetszeni fog), tehát pár év és megváltozik ez az elméleted, hiszen ami most új, az később már régi lesz, és ha arra keresel rá, az már fent lesz... :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Elnézést, 4 sör után már nehezen egyeztettem a nyelvtant.

Ahogy fentebb leírták, a Netflix erőssége nem a videotéka, hanem a saját gyártású sorozatok. Szinte bármilyen témában lehet találni kurva jó sorozatot. A sorozat alatt nem feltétlen filmet, sitcom-ot, hanem doku sorozatot értek.

Akit ez nem érdekel, inkább N+1-edik Marvel faszember katyvaszt akar nézni CGI-shitstorm közepette, mert neki ez adja, annak inkább ott a torrent. Annál ráadásul ott az a melengető érzés is, amit sok magyar szeret: kurucvérű betyárkodással jutottunk hozzá.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 12:24

5 és féle éve 0/24 megy nálam egy Banana Pro, rajta először egy Sickrage, aztán a jogok körüli hercehurca után Sickchill. Sokáig nagyüzemben ment a torrent, de mostanra belefáradtam (a kényelmessége ellenére még ebbe is) és egyszerűbb a Netflix és HBO GO párost nézni. Illetve amikor nincs magyar felirat a Netflixen valamihez. akkor töltök le hozzá valahonnan és megnézem Kodival. Amivel csak annyi bajom van, hogy idióta a lejátszó rész kezelése számomra és nem egyszer sikerül beletekerni a filmbe egy jó nagyot.

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 12:41

Most van netflix, de a torrent a legjobb. Ugyanis lassan az lesz, hogy kell vagy 4-5 streaming szolgáltató ha "mindent" nézni akarsz, mert ez itt az ott megy stb. Torrenten meg ott van minden ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Felváltva Netflix, Amazon Prime, YouTube. Nem tudom, mi az az HBO Go, de úgy hangzik, mint valami 30 napos trial kezdőcsomag.

En jo ha havonta egyszer eljutok oda, hogy nezzek egy filmet.

Akkor mar annyira mindegy hogy hogyan kerul az az egy film a kivetitore.

Az is belefer, hogy plusz 2 perc es pendrive-on kerul oda. Vagy ha van plusz 20 perc akkor elugrunk moziba.

 

Nincs nekem ido ilyen kommersz hobortokra, mint netflix vagy hbo go.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyik sincs. Ncore + synology 916+ 4x4gb merevlemezzel.

Természetesen némi szarkazmussal, a 4K lenne a "legjobb", (40-50GB!) viszont natív formájában a filmválaszték igazán csekély, ráadásul azok is a "látványfilmek" közül valók. A lényeg: Ha egy film érdekes, leköt, soha nincs időm foglalkozni azzal, hogy milyen felbontású, akár 400 MB-tól 50 GB-ig bezárólag. (Lehet látványos a Thor, ha faszság az egész úgy ahogyan van. Hiába a 4K!) - Pl., a mai napig egyik legkedvesebb filmem (2260 "moziként" megtekintett filmből,) az " Ilona az esővel érkezik", latin-amerikai és borzalmas technikai minőségben értem el. - A képeit, a történetet még sem tudom feledni. (Bár fellelhető lenne HD-ben, azonnal vevő lennék rá! Még az Amazon-nál is csak DVD-n található meg. Biztonságos elérhetőségként szinte nincs is máshol.- Legalább is, amikor kerestem nem találtam sehol.) De így vagyok a "Nell a remete lány" című filmmel is. Sajnos a szerzői-jogi hercehurcák mellett a "BLM", a "Metoo" is sok mindent elmos a világról, ezek értékek és az ilyen "PC"-re törekvő "sztréming"-szolgáltatóktól soha nem lesznek elérhetők. (Ha az itt jelzettek mégis, akkor majd a szolgáltatást jobban ismerők itt megüzenhetik nekem, és rötön rámozdulok!  :)  )

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 13:52

Netflix es HBO Go. Regen csak torrent volt, de ez kenyelmesebb... Ami itt nincs akkor ncore...

nagyon kevés filmet nézek. sorozat nulla. erre a torrent tökéletes.

Egyéb:

Mindenekelőtt, nekem nincs időm mindenféle divatos sorozatokra vagy akármire. Nagyon kevés filmet nézek, ha mégis, akkor majdnem mindig David Attenborough valamelyik filmjét. Az szép, érdekes, tanulok is belőle valamit, ráadásul az öreg úgy beszél angolul, hogy 90+ százalékban megértem felirat nélkül is.

Nagy ritkán van csak hogy elcsábulok valami másra, majdnem mindig az is valami természetfilm vagy tudományos film, jellemzően a youtube-on látom őket, valami részletet belőlük vagy egy részét egy ilyen sorozatnak. Ilyenkor azt szoktam tenni, hogy letöltöm torrenttal, és jobban belenézek. Hamar kiderül, tényleg elég jó-e. Ha nem: letörlöm. Ha igen: MEGVESZEM DVD-n, az Ebay-en vagy az Amazontól. Ezután legrabbelem de úgy, hogy ráégetem az angol feliratot is. (A torrentről letöltött változaton nincs rajta a felirat, vagy van rajta felirat de spanyolul vagy máshogy ami nem jó...). Ezután megnézem offline, akárhányszor csak akarom...

Szerintem ez még becsületes módszer is, hiszen MEGVESZEM.

Régen volt Netflix de rövid ideig és lemondtam. Teljesen zagyva, áttekinthetetlen a kezelőfelülete, tele olyan filmek reklámjával amik engem nem érdekelnek, ami meg érdekel azt képtelenség megtalálni. A felirat is gyakran hiányzik. Márpedig nekem kell a felirat. És nem is a magyar hanem az angol. Kifejezetten zavar, ha magyar felirathoz hallok angol hangot. Ráadásul így az angoludásom is növekszik.

Számomra ez eddig egy tökéletes módszer.

Nincs, és soha nem is volt DVD lejátszóm. Van azonban számítógépem... Igaz már abban sincs DVD egység, régesürég nincs, de fillérekért lehet venni külső USB-csatis DVD egységet házz, vettem egy ilyet, szóval azt csinálom ha veszek egy DVD lemezt abba beteszem, aztán jön a grabbelés... A fájl meg aztán átkerül egy külső 2 terás lemezegységre...

Hogy min nézem? Természetesen a laptopom képernyőjén. 1600x900 a felbontása, tudom ezen sokan közületek szörnyülködnek majd hogy kicsi meg nem ultra-hd vagy miatököm ennek a neve, nem foglalja el a képernyő a szoba egyik teljes falát, nem ívelt meg a francsetudja mi... __NEKEM__ tökéletesen megfelel így is! Most jöhetnek a trollok hogy kijelentsék, igénytelen vagyok. Lehet. Nem nkövetem mindenáron a mainstreamet...

Különben még így is ritkán nézek filmet. Olvasni jobban szeretek. Utóbbi időben egyre inkább angolul azt is... PAPÍRKÖNYVEKET, hehehe...

Visszatért a gyermekkorom... de már „angolosan”, hogy úgy fogalmazzak...

Emlékszem gyermekkoromban csak fekete-fehér tévé volt, képzelem annak is milyen lehetett a felbontása, ahhoz képest az én monitorom (akarommondani laptopom) egy szuper valami. Gyermekkoromban mindenki képes volt szórakozni a fekete-fehér ócska tévén adott műsorokon is, nem látom be miért kéne mindig a legmodernebb akármit megvennem drága pénzért.

És hogy miért nem mégis tévén nézem? Nincs tévém. Nem is akarom hogy legyen. Felesleges porfogó, plusz lehallgatókészülék (az okostévék...) és reklámokkal zaklatna állandóan... kell a halálnak!

Nem fogok szornyulkodni es szerintem nekem sincs 4K/8K/16K fetisem, de konyorgom, a DVD-t kepcsoves TV-kre fejlesztettek ki. A felbontasa is arra van optimalizalva. Borzasztoan szutyok mar mai szemmel azt nezni. En sem vagyok mar mai gyerek (40+) ezert olyan erzes, mintha a DVD-t tegnap talaltak volna fel, de legalabb ilyen gyorsan el is jart felette az ido. De hat ahogy erzed, te tudod.

En amugy semmilyen plasztik korongra irt dolgot mar nem szeretek vasarolni: ha streamingen van, azt nezem es orulhetnek a jogvedok, ha nincs, akkor torrent es igy jartak a jogvedot. Blu-rayt nem veszek koszonom. Draga, helyet foglal, kornyezetszennyezo. Arrol nem is beszelve, hogy a legtobb film 1x nezos, felesleges archivalni.

Papirkonyveket en is preferalom. Mindennel jobban kikapcsol.

Egyáltalán nincs TV a családban, és nem nézek semmilyen sorozatot.

hbo go + netflix + apple tv+. az utóbbi csak amiatt, mert sok apple kütyüt veszek, amihez ingyen jár. igazából ott semmi nincs

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Egyelőre még elő vagyok fizetve a Netflix HD-re, de mondom le ebben a hónapban. Az oka, hogy meguntam a pofátlanságukat. Eleve lekorlátozzák, hogy milyen eszközökön, milyen OS-ek alól max. mekkora felbontásban nézhetem a videókat, Linux alól szándékosan 720p-re van korlátozva, androidos telefonomon 480p-re, akkor is, ha az OS és az eszköz, kijelző, netsávszélesség simán tudna 1080p-t is. Linuxon néhány böngésző addonosai megcsinálták, hogy menjen 1080p-ben, de a Netflix mindig rájön a trükközésre, és átvariál valamit a rendszeren, hogy ne menjen. Plusz többet fizetek érte itt a UK-ben, mint egy amerikai, mégse nézhetek egy csomó sorozatot, ami csak a US-ben érhető el. De nem is ezekből lett igazán elegem, hanem mostanában hete óta azt játssza, hogy telóra letöltöm előre a sorozatokat, amiket ingázás közben szeretnék nézni, és mikor úton vagyok, akkor indítanám a lejátszást, de behány ilyen Error 1023 Service not available hibaüzeneteket, mert túlterhelt a rendszerük és emiatt azokat a sorikat se nézhetem, amik MÁR le vannak töltve. Ilyen szutyok, szar, szemét bandát nem pénzelek a jövőben, lúzer nem leszek. Amazon Prime-ra fogok helyette előfizetni. Meg mellette torrent, public és nMag.

De pl. a Spotify-t is le fogom mondani. Az oka: szar hangminőség. Nem a 320 kbps-os ogg-val van baj, mert az hifi/CD minőséget tudna, hanem beleerőltetik a hanganyagba ezt a szutyok hangerőnormalizálást, aminek a kikapcsolására van opció, de hiába kapcsolja ki az ember, továbbra is fos, tompa, kásás marad a minőség. És biztosan nem az ogg, mert ha saját CD-ről rippelt FLAC-ot tömörítek be a legfrissebb vorbis-tools-ban lévő oggenc hivatalos encoderrel 320 kbps-ra, oggenc -q9 profillal, akkor simán hibátlan a hangminőség, megkülönböztethetetlen a FLAC-hoz képest. Először azt hittem, hogy a hangfelszerelésem kaka, de pár hónapja vettem egy külső DAC-ot meg normálisabb füleseket, és továbbra sem jó a hangminőség, így le fogom mondani. Helyette először Tidal-ra fizetek elő, de lehet bepróbálom a Quboz-t is, amit drágállok, de nem fogok azért belerokkani, cserébe legalább lossless.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Udemy

Mert szeretem értelmesen eltölteni a szabadidőmet.

Netflixet jelöltem, van amúgy HBO Go is, de asszem a Trónok harcán és a Csernobilon kívül még semmit nem néztem onnan.

mindig tv... néha megnézem a híradót.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Netflix es Infinity. Utobbin olasz filmek meg tevemusorok vannak.

Egy ideig Twitch volt, de amikor a kedvencemet toroltek, en is toroltem a regisztraciomat (vagy legalabbis otthagytam, nem emlekszem mar).

Bitchute-on es Youtube-on eleg sok erdekes tartalom van.

Plusz filmekre ott a torrent. Bar egyre kevesbe hasznalom, mert egyre hosszabb a todo listam, amit meg kene nezni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Foleg Netflix, de a magyar nyevu gyerekfilmekert a HBO Go is, es magam miatt az Amazon Prime. Mindegyikre elofizetek.

"nem nézek semmit, mert kiszívja az agyam"

Komolyan mondom, ez az igazság. Aki nézi, annak a véleménye nem számít, mert ki van szívva az agya :-)

HBO Go + Disney plus + Amazon prime

HBO Go + Netflix = az HBO Go-n elérhető tartalom közelebb áll hozzám (ide értve a szinte csak itt elérhető magyar és európai gyártású filmeket és sorozatokat) 

Netflix volt. Nekünk semmi bajunk nem volt vele, még a parental control is tök jó volt. Azért lett lemondva, mert a gyerek problémázott rajta, hogy már unja azokat rajta, amik az age restrictionbe beférnek. Aszondtuk jó van, akkor lekapcsolunk róla, neked úgysem kell annyi TV (TV amúgy sincs a háztartásban). Azóta gyerek alvóidőben van csak bármilyen filmnézés torrentről. Már ha van ilyesmire idő és energia még lol. Úgyhogy a két gyerek megjelenése után szép lassan visszamondtuk a netflixet, hiába volt apának meg anyának jó, a gyereknek problémaforrás volt.

Netflix+HBO Go+PrimeVideo (Utóbbi a Picard miatt volt fontos)

Gondolkozom a YouTube Premiumon, és ha nálunk is lesz Disney+, azon... De egyik sem biztos még.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods