We are back!

Hozzászólások

amig nem megy sielni alfonso addig jo...

Mindig lenyűgöz gyermeki rajongásod ami sztársportolók és élpolitikusok felé irányul :)

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Hogy én is mindig rácsodálkozok pl. informatikusok autizmust súroló rajongására számítógépek irányába :) Nincs itt semmi látnivaló.

A politikust nehéz lehetett iderángatnod, ugyanis ritkán írok politikusokról, inkább bizonyos politikai irányvonal az, világnézet ami nekem tetszik. Hogy mögötte éppen ki az ember, az szinte lényegtelen.

trey @ gépház

Én csak azon csodálkozom, hogy ezt a (nem túl PC jelző, censored) hogy rajonghatják felnőtt hetero férfiak (kislányok és homik még rendben is vannak). Jó sofőr, de egyébként egy önelégült pukkancs. Sumi sem volt nagy jellem, és az F1 sem a gáncsnélküli lovagok társulata, valamint kicsit még rá is játszanak, na de akkor is, számomra egy elég ellenszenves figura (volt, amíg jobban figyeltem az F1-et).

Ja, láttuk a sportteljesítményből lesznek a nagyarcú bukott polgármesterek és helyesen írni nem tudó köztársasági elnökök, legalább is itthon. Az meg nagyon sportteljesítmény, ülni és vezetni. Lehet, hogy veszít vizet meg kalóriát, de a teljesítmény nagy részét az autó adja. Akkor inkább egy nagyarcú doppingolós biciklisért rajonganék, mint egy spanyol bohócért, aki annyira nem is volt sikeres, mint amekkora az arca.

nem ertetted meg se te, se tray..

az atletika egyeni sportag. az eredmenyert csak te vagy felelos. amikor kezdodik a verseny, utana mar nincs edzo, ha kicsit szarabbul megy nincs csapat, aki segit menetkozben hogy csinaljon par mp-et, csak magadra szamithatsz.

ez a lenyege az atletikanak, nem az hogy ki hany mp alatt futja a szazat (az csak a futoatletaknal szamit).

Amit te csinálsz, az nem más, mi a lovagolás a semmin. Egy szónak nem csak egy jelentése, hanem átvitt értelme is lehet:

atléta főnév ..tát, ..tája (régies írva: athleta is)

1. Az atlétikát művelő, űző sportoló, kül. férfi. Kiváló atléta; az atléták edzést tartottak. A magyar atléták szép sikereket értek el.  Kitartó gyakorlattal irányítani lehetne a gondolatokat …, mint az atléta az izmait, vagy a zongoraművész az ujjait. (Karinthy Frigyes) || a. (történettudomány) <Az ókori Görögországban és Itáliában> a nemzeti, ill. cirkuszi játékok küzdelmeiben részt vevő személy.  [Euripidészt] atyja először athletának nevelte. (Péterfy Jenő) Szép fiatal legény volt s oly csudálatosan szép, mint egy görög atléta. (Móricz Zsigmond)

2. (átvitt értelemben, régies) Magas termetű, izmos, vállas, erős férfi.  Bátrabb vagyok mindnyájatoknál – szólt a férfias tekintetű athleta. (Jósika Miklós) || a. (régies) <Cirkuszban> hivatásos erőművész.  Valamikor vásári atléta voltam … puszta ököllel megöltem négy legényt. (Kuncz Aladár)

3. jelzői használat(ban) Ilyen személyre jellemző <testalkat>. Atléta termet.  Egy magas, athleta termetű … ember lépett be. (Tolnai Lajos)

trey @ gépház

a kocsiban már az f1-es is egyedül ül és ha nem lenne technikai kommunikáció (meghibásodás miatt előfordul), akkor egyedül kell boldogulnia.

az élsportoló atléta a pályán egyedül van (de nem kell cipőt cserélni és az edző ugyanúgy bekiabálhat hogy most húzd meg vagy 2-es terv), de lehet sokan működnek közre: edző, segédedző, dietetikus, masszőr, edzőtárs, ott is van szponzor, beszállító (pl Carl Lewisnak is készített a Nike könnyebb cipőt).

nincs aláírásom

Valószínűleg azért vagy ilyen tudatlan, mert akkor voltál atléta, amikor még James Hunt-félék versenyeztek. Tájékozódj, hogy milyen edzésmunkát és F1-en kívüli sporttevékenységeket végeznek, hogy azt a szintet tudják hozni, amit ma az élen elvárnak.

trey @ gépház

Alonso biciklizésben is elég jó.

https://www.technogym.com/int/newsroom/training-formula-one-driver/

https://www.sebastianvettel.de/index.php/en/fitness-2/1427-what-kind-of…

 

>ülni és vezetni

nem tudom ki nyilatkozta, de ezen a szinten már nem élvezet a vezetés, hanem kemény munka.

nincs aláírásom