Ha hiányzik a Windows XP ...

Címkék

Néhány nyílt forrású összetevővel (Linux, KDE Plasma desktop), és néhány témával, ikoncsomaggal (WinXPconcept téma / Windows-XP-master ikonok) egész otthon érezheted magad!

Hozzászólások

Szerintem az xp volt a windows design történelmi mélypontja. Mindig a win2k-s témára állítottam.

Szintén zenész. Amikor még XP-t használtam, mindig az első dolgom volt, hogy az unalmas ződdomb helyett normális kinézetű és felbontású háttérképet rakjak fel (akkor még tipikusan az interfacelift.com oldalról szedtem ezeket), és az émelyítőkék, hányinger bumszli Luna témát is azonnal átcseréltem klasszikus (Win2k) témára. Plusz az áttetsző kijelölésen és asztalra vetett árnyékon kívül minden effektet kikapcsoltam, ClearTpye-ot állítottam még be teljesre, és bekapcsoltam az Asztalon a Sajátgép és Lomtár megjelenítését, meg kitettem a Vezérlőpult ikonját, meg a többi nekem kellő ikont a Gyorsindítás eszköztárba. Ez szinte reflexből ment, ezekkel kezdtem mindig friss telepítés után.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy a legmélyebb pont volt. A Win8-10 szerintem ×4rabbul néz ki, az XP-ben legalább át lehetett lőni a témát normálisabbra.

A legjobban a Windowsok közül a Windows Vista és 7 nézett ki.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Hájblézer where are you ? Ja hogy ez kde az meg bloat :D

Nem, de manapság eléggé fapadosnak hát a felülete a modern operációs rendszerek felületéhez képest. Xp volt a munkahelyi gépem oprendszeren olyan 2015-ig.

Utána Windows 7 idén tavaszig. Most Windows 10-et nyűvök. Persze a win xp-s gép egy célszoftver miatt még megtartottuk, de a win7 ment nyugdíjba.

 

Bár való igaz, használtam win2003-at egy időben, de az egy átparaméterezett xp.

Szereted a Ferrarit? Akkor nesze, itt egy Fiat 126P!

:)

Nekem desgin szempontjából abszolút a vista volt a nyerő.

"Sose a gép a hülye."

Én az xpt mindig classic nézetre állítottam, azt szerettem. Azóta nekem nem jöttek be a win kinézeteg, de a 10 az OK.

Az az egy nekem még be is jön, hogy az ablakoknak nincs kerete, ezért szeretem a tiling WM-eket, mert azokban is kikapcsolható, bár sok stacking WM-ben is.

De abban igazad van, hogy kéne lennie opciónak, hogy aki meg akar keretet, az vissza tudja kapcsolni, meg rendesen testre lehessen mindent szabni, témázni, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

bpos-re fel lehet rakni?

8-)