Lenovo ThinkPad E14/E495 vs. Dell Latitude 5400

Sziasztok!

Új gép vásárlását tervezem és a segítségeteket szeretném kérni a választásban. A felsorolt három közül ti melyiket ajánljátok? Van konkrét tapasztalatotok velük? A mire használnám kérdés annyira nem lényeges, mindhárom teljesíti az igényeimet (egyébként hobbi programozás).

Elsősorban ezek a gépek érdekelnek, de ha esetleg mást ajánlanátok hasonló kategóriában azt is szívesen veszem. Keret 350.000 Ft körül van rá, használt, régi gép nem érdekel.

Előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 26., p – 03:20

Lenovo ThinkPad E595-ot hasznalok mar masfel honapja es meg vagyok vele elegedve. Ujabb kernel kell hozza az AMD APU miatt.  A T seriaval ellentetben itt meg van SATA is meg M.2 port is. Az AMD-s verziot valasztottam, mert a Ryzen GPU jobb az Intelnel. Ha van konkret kerdesed, szivesen valaszolok.

Dell pro: next-businiss-day helyszíni garancia.

Szerkesztve: 2020. 06. 26., p – 09:10

-A Ryzen miatt a 495-öt vinném.

Máskülönben az új TUF **Asus-ok Mil-STD-810G-t tudnak. Egy Ryzen alapú gép megvan 350 körül - 400e körül már 4600-es R7-el. Iszonyatosan merev cucc, verekedni lehetne vele. Mármint a mai viszonyok között merev, szóval a régi ThinkPad T-ket azért nem éri el ez sem.

** Azért csillagoztam meg az Asus-t, mert a Samsunghoz hasonlatos fóbiám van tőle. Emiatt nem volt egyszerű leírnom, hogy ez bizony kurvajó lett mind 15.6-mind 17.3-ban. Ha nem lenne a WASD kiemelve, simán el tudnám képzelni business classként is. Én most ezen töröm a fejemet, lehet meglepem magam az egyikkel. A szerviz a HRP szerviz a'ka Fixdirect, ők nagyon rugalmasak és segítőkészek, ráadásul ha bajod van futár jön a cuccodért a következő munkanapon. Még a csomagot sem kell megcímezned, azt is a futár csinálja.

Szerk: elfelejtettem mondani a TUF mellett, hogy a 144Hz-es matt kijelző a szokásos ThinkPad kijelzőkhöz képest elég nagy előrelépés. Le szokták fikázni, de nekem nagyon tetszett a képe, igazi felüdülés volt az egyre romló szememnek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

HP Probook 445/455 G7 esetleg?

(sz)Tomi

Dell Latitude 5400-es notim van (céges). Korábban egy HP Elitebook 840-et nyúztam 5 évig, azt sokkal jobban szerettem.

Ami tetszik benne:

  • bitang gyors az nvme ssd
  • a kamerának van egy eltolható fedője
  • csak 3 USB portja van
  • alapból a média billenytűk aktívak, és FN mögé dugták a funkció billentyűket, szerencsére ez cserélhető

Ami nem tetszik benne:

  • rohadtul melegszik, a proci pillanatok alatt fel tud menni 99 C fokra
  • rohadtul hangos a hűtése
  • nem szeretem az enter billentyűjét (függőleges, keskeny, és már "nyikorog" két hónaposan)
  • jó nagy az akkuja, alapjáraton nagyon sokáig lehet vele dolgozni
  • van rajta HDMI port (végre)

 

Nem ismerem a másik két versenyzőt, de ha lett volna választásom, maradtam volna HP vonalon.