Érkeznek a fejlesztőkhöz az első 2020-as Developer Transition Kit-ek

Címkék

Az Intel -> ARM átállást elősegítendő jelentette be az Apple a 2020-as Developer Transition Kit-et (DTK), ami egy ARM-alapú, kereskedelmi forgalomban nem kapható Macintosh prototípus. Nem hivatalos leírása szerint "egy iPad egy Mac Mini házban". Benne A12Z processzor, 16 GB RAM, 512 GB SSD.

A hírek szerint az első 2020-as DTK-k érkeznek a fejlesztőkhöz.

Hozzászólások

Nagyon kíváncsi vagyok erre az ARM mac vonalra, végre picit felpezsdül majd a piac. Meg alapvetően egy 12'-es macbookra várok rendes billentyűzettel már egy ideje, ARM alapon hibátlan lesz. MacOS, esetenként final cut (nem profi, családi videók), amúgy meg mindennapos használatra tökéletes lesz. Passzív hűtés, frankó üzemidő, összes iOS-es appom egy rendes billentyűzettel.

Sokadik éve az első olyan irány amire azt mondom hogy "rákívántam", pedig már régóta nincs meg ez az "apple féle instant get feeling". Tervek szerint első generáció kivárós, aztán ha ráéreztek az ízére almánál is akkor a második szériába már lehet belefeccölök majd.

Ilyeneket azert "nem merek varni", mert felek hamarabb fogjak a macOS-t "eliOS-esiteni" (meg a hosts file-t sem editalhatod), mint forditva (sudo iOS-en garivesztes nelkul)

Maradjon ez a ketto kulon platform, amig nem akarnak rendes terminal + su jogokat adni iPadOS-hez.

Az ARM-os Mac-ek bootloaderere leszek kivancsi. Azt mar megigertek hogy regi ala nem irt macOS elindithato lesz rajta. 2018 utani Inteles Mac-en Linux pl. mar csak ugy indithato, hogy kulso lemezrol es a fo SSD-t nem latja, mert az ugye encrypted T2 chippel (kikapcsolt Filevault 2 mellett is)

Maradjon ez a ketto kulon platform, amig nem akarnak rendes terminal + su jogokat adni iPadOS-hez.

Szerintem itt lenne értelme annak, hogy élesebben elváljon a consumer (iPad) és prosumer/professional vonal (Macbook). Ez ugye azért nem fog megtörténni, mert rengeteg pénz van abból, hogy a logó miatt megveszik az entry-level Macbookot, és az így kiesne.

Ha ok ezt legbelul igy gondoljak, csak kifele marketing es profitmaximalizalas celokbol mas dolgokat hazudoznak, az meg rendben is van.

Viszont egeszen a nemregi WWDC-ig meg a szinten nemreg visszarakott Esc gombig joggal volt a Pro userek erzese egy ideje az, hogy le vannak ok szarva magasrol az Apple altal.