Új vezetőtestület a GNOME projekt élén

Címkék

A GNOME projekt bejelentette, hogy új igazgatótanács igazgatja ezentúl a non-profit GNOME Foundation ügyeit.

Hozzászólások

Remélhetőleg szakmai döntés nyomán állt össze az új vezetőség.

trey @ gépház

ezek a rasszisták mindenkiről számon tartják a származását?

Arról tudunk valamit, hogy miért cserélték le az egész board-ot?

Szerkesztve: 2020. 06. 30., k – 07:59

This Tweet is unavailable.

Hmm. Úgy látszik a tegnapi nap a tweetek megbánásának és törlésének napja volt. Talán csak nem túl sok flame-et generált a post, aminek a lényege az volt, hogy egy néger is helyet kapott egy vezetőtestületben? Rendkívül fontos részlet volt egyébként ...

trey @ gépház

Ááá, értem! Azért írták le oly' gyakran az "afrikai" szót, hogy fellendítsék a COVID-19 miatt visszaesett afrikai turizmust és nem azért, hogy a világban most folyó bohóckodást meglovagolva mutassák, micsoda haladó gondolkodás van ott!

Bármelyik is volt a cél, baklövés volt, mert nem azért követnek emberek technikai projektek hírcsatornáit, hogy négerekről, Afrikáról, vagy egyéb más propagandáról olvassanak. Sokkal szívesebben vettem volna néhány szót arról, hogy a hölgy miért alkalmas a pozícióra (szakmai előélete / tapasztalatai), mintsem, hogy milyen színű a bőre és honnan származik. Ugyanis az előbbiek a témához tartoznak (jó/megfelelő stb. vezető lesz-e) az utóbbi meg kurvára nem és nem is érdekel.

Valószínűleg felismerték (vagy jelezték nekik), hogy túltolódott a dolog, ezért is törölték az irreleváns tartalommal megtöltött tweet-et.

trey @ gépház

Szerintem nagyon sokan "belelátták", köztük ők is, akik elkövették, mert úgy elkaparták a kérdéses tweet-et, mint kutya a szarát.

Elég egyszerűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa, vagy ne lássa be, hogy ez semmi másnak nem szólt, mint annak hetek óta tartó gyökérkedésnek, amit világszerte szítanak szélsőbaloldali bohócok.

trey @ gépház

Nyilván annak szólt. Hiszen a BLM előtt soha nem volt példa ilyesmire, ugye? :) 

Nem azt mondom, hogy nem létezik a jelenség, és nem mondom, hogy nem zavaró, nem lehet túltolni, de pont ez szerintem nem volt annyira extrém eset, hogy ennyire kiverje a biztosítékot nálad :) 

Szerk: És úgy in general szakmailag miért érdekesebb kérdés ez az egy tag származása, mint hogy miért lett az egész csapat egyben leváltva.

És úgy in general szakmailag miért érdekesebb kérdés ez az egy tag származása,

Valamit te félreértesz. Kurván nem érdekel senkit a származása. Se a bőrszíne. Főleg nem egy technikai hírcsatornában, ahol termékverziók bejelentését várom. Gy.k.: ezért iratkoztam fel rá.

Nyissanak ennek külön csatornát (vannak projektek amik sikeresen vették ezt az akadályt) az ilyen infóiknak és ne a műszaki csatornát terheljék irreleváns információkkal.

trey @ gépház

akkor most a szerecsenek átvették az irányítást a gnómok felett?
vagy hogy?

mi lett volna ha az az afrikai egy búr? /boer - paraszt/
de ha már az ubuntu ubuntu, akkor miért nem lehetne néger/zulukaffer a vezetőségben?

csak kérdezem:)

Látom, hogy kérdezed, de nem értem, miért érdekes ez. De ha ilyen fontos, lehet beleírom a HUP történetébe, hogy fehér (született fehér, nem fehérített) hetero férfi (he) alapította. Haladjunk a korral, egy update-et megérhet. Ha el nem felejtem.

trey @ gépház

Amíg nem napi szinten tették és nem érintett, addig nem érdekelt. Most, hogy "ügyet" csináltak belőle, hogy folyamat ez dől minden csatornán, még tech cégektől is, most már zavar. Mert felesleges ZAJ. Mondjuk arra nem emlékszem, hogy a KDE projekttől, a Microsofttól vagy egyéb tech cégektől azt jött volna, hogy Obama az első néger, aki elnök lett.

trey @ gépház

A feketéké lett a gnome? ...  sebaj, jobban elbaszni már úgyse lehet. A fizika is rasszista tudomány... legalábbis nem sok néger fizikus van.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.