Index: "Újbuda polgármestere összekeverte Mengelét és Mandelát"

Fórumok

László Imre, a XI. kerület polgármestere az Adolf Hitlerről kifejtett gondolatai után újabb kínos bakiba futott bele, közölte a Hír TV

A DK-s politikus a Heti TV reggeli műsorában zavarodott bele mondandójába, amikor azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miről szólt a vita a képviselő-testületben egy közterület átnevezése ügyében.

A polgármester a műsorban tévesen azt magyarázta, hogy az előterjesztés szerint Josef Mengeléről, tehát az auschwitzi haláltábor kegyetlen orvosáról akartak volna elnevezni egy parkot a XI. kerületben.

Link: Újbuda polgármestere összekeverte Mengelét és Mandelát

Hozzászólások

Kevesebbet kellene nácikkal foglalkozni, DK-s bohóc!

trey @ gépház

Seggfejek előfordulnak minden pártban mint látjuk akár magas pozícióban is.
A seggfejek aránya az ami nem mindegy, no meg az, hogy az ez az aktuális seggfej meddig marad mérvadó pozícióban?

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A seggfejek aránya az ami nem mindegy, no meg az, hogy az ez az aktuális seggfej meddig marad mérvadó pozícióban?

A pártok között vándorló seggfejek-kel kalibrálod a mérleget? :) Nem triviális követni őket. Pláne amikor egy-egy időszakban általános népvándorlás mint jelenség fordul elő..

Ha a Fidesz, Mi hazánk etc. téveszt, azt is kiteszed?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A "ti" ez esetben az olvasók. Mint említettem, ha megszűnik a részetekről (olvasók), megszűnik a részemről is.

Valami a témához egyébként? Mennyire tolerálható az ilyen nyílt nácizás a közéletben? Vagy ez a DK egy nyíltan botránypárt? Félbolond vezetővel, faszverő szóvivővel, nácizó polgármesterrel, fehér heterókat gyűlölő bajuszos bohóccal?

trey @ gépház

Szerintem gáz, mint ahogy a „félbolond vezetővel, faszverő szóvivővel, nácizó polgármesterrel, fehér heterókat gyűlölő bajuszos bohóccal” jelzőegyüttes is.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

-De kurva budoset fingott xy! Nah, most epp ezt kell szagolni!
-Nade amikor zx fingott *valaha*, az majdnem olyan budi volt, az *eppen* miert nincs itt?

^^ komcsi tempoo, meg a mai Oroszorszagban is csettintenenek raa. De ha megfelel, tegye ki mas zx bunet: nem szokott belole baj lenni, sokkal inkabb valami meretes eegees ahahah

Ellenzek? Eeehehhenehehhehe hehhehe hhhheeheh eheheh hat meg a nyugdijasokat is megvettek eloluk muhwhahaha micsoda veletlenek vannak!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igazából "mangrove" a kérdéses fa neve (vö Hacsek és Sajó).

Egy másik balfasz meg Karigerit keverte össze Szálasival. ¯\_(ツ)_/¯

De egymás után kétszer besétálni nyitott szájjal a faszerdőbe? ¯\_(ツ)_/¯

Ez már komoly mértékű ostobaságot vagy szándékosságot vet fel.

Egyébként, mi szükségünk van nekünk Nelson Mandela térre? Hol kapcsolódik a mi életünk, történetünk a dél-afrikai apartheiddel vagy későbbi munkásságával?

trey @ gépház

mi szükségünk van nekünk Nelson Mandela térre?

csak egy ugrás a BlackLives matter :). Szükségünk? nincs. Lehet belőle sajtóhír, meg hozhat néhány szavazatot.

Lényeg, hogy előtte-utána legyen egy két gyors felszopó cikk az illetőről. Mondanám, hogy olyan ami kifehérítené / tisztára mosná, de az említett mozgalom miatt a "white-wash" mint kifejezés ugyancsak tiltólistán van, ezért a szabadszájú és pontatlan "felszopó" kifejezés...

I repeat, Mandela did great things. But many of his more radical supporters in the West now use that greatness to wash clean his record of political violence - and his support for dictators who'd used it.

That is dangerous.

forrás: https://www.heraldsun.com.au/news/opinion/the-dark-side-of-nelson-mande…

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/2868102766622270

A külföldi médiumok, amelyek a magyarországi belpolitikáról rendszeresen tájékoztatják és félretájékoztatják a nemzetközi közvéleményt László Imre felháborító nyilatkozatáról mélyen hallgatnak. Nincs ez másképp a DK európai szövetségesei, az európai szocialisták körében sem. A mai napon levélben hívtam fel az európai szocialisták frakcióvezetőjének figyelmét a DK-s polgármester vállalhatatlan szavaira.

Tisztelt Elnök Asszony,
Az a tapasztalatom, hogy az európai politikusok, így az Önök frakciójának tagjai is különös figyelmet szentelnek a magyar belpolitikának. Ebből kifolyólag szeretném felhívni szíves figyelmét László Imre kijelentésre, aki a legnagyobb budapesti kerület polgármestere, a DK elnökségi tagja. A DK-t a hazugságbeszédéről ismert volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti, európai parlamenti képviselőik az Önök frakciójában ülnek.

László Imre, a kerületi testületi ülést vezetve, június 25-én Adolf Hitler eredményeit méltatta: " '36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után."

Bízom benne, hogy az Ön pártjában Adolf Hitler méltatása nem elfogadható. Gondolom, azért nem reagáltak rá eddig, mert az Önökhöz hazánkról érkező elfogult tudósítások nem tartalmazzák a magyar baloldal vállalhatatlan kijelentéseit.

Most azonban, ismerve a történteket, várom, hogy a megszokott nyilvánosság és határozottság mellett ítéljék azt el. Mivel mindkét magyarországi tagpártjuk nyíltan együttműködik a szélsőjobboldali Jobbikkal, talán ideje megkérdezni, hogy meddig tűri még ezt a szocialisták és demokraták frakciója?

Üdvözlettel:
Novák Katalin

trey @ gépház

> Adolf Hitler méltatása nem elfogadható

Sztem egyre képtelenebb helyzet ezt evidenciába tartani! Végül is csak a történelem [egyik, ha nem a] leghíresebb személyiségéről van szó! Akinek harca máig hatóan tömegeket inspirál (pl a Mein Kampf a legjobban fogyó könyvek közé tartozik a világ nem kis részén), dacára minden deheroizáló és démonizáló manipulációnak.  Tetten érhető, h még az ellenségei is ösztönösen hajolnak meg előtte, pl a zsidó irányítást nyögő amerikai filmipar produktumaiban is, mint a manipuláció csúcstermékeiben, a filmes szakma minden fortélyával lejáratni igyekszenek magát a Führert, a Wehrmachtot  vagy az SS-t közben mégis nagyon jól kiérezhető tisztelet a "fritzek" iránt - több példát is tudnék említeni. De elég csak összevetni fritzek és az amerikai katonák ábrázolását az amcsi filmekben. Előbbiek fegyelmezettek; jól szervezettek; hősiesek; kifogástalan megjelenésűek; elhivatottak - míg az utóbbiak irritálóan lazák, mi több: hanyagok; rágógumit rágnak, buzilöttyöt isznak és látványosan fogalmuk nincs miért is lődöznek egy másik földrészen, ahelyett, h otthon a ranchen terelgetnék a marhákat. 

Puzsér szokta provokatívan mondani, hogy Hitler Jézus Krisztussal látszik egy ligában. Utalva arra, hogy miként Jézus a keresztény kultúra megteremtője [is], úgy a Führer is egy kultúrát kívánt megteremteni -  ami lehető leggrandiózusabb feladat, amire vállalkozni lehet egyáltalán. Azok a művészeti törekvések amik ehhez a grandiózus tervhez csatlakoztak, a legmagasabb esztétikai nívót képviselik: Arno Breker szobrai vagy Leni Riefenstahl filmjei kultúrtörténetünk megkérdőjelezhetetlen és nagy hatású alkotásai között számon tartottak. De megemlítem személyes kedvencem is Luis Trenker Tékozló fiúját - ami igen sokrétű véleménynyilvánítás a világról, és amiben spiritualitás, a pogány és keresztény kultúra, és mindezt átfogó erkölcsi és szellemi tisztaság oly elementáris erővel van jelen. 

Szerencsésnek tartanám, h egy ilyen ócska politikai kutyakomédia részeként, ami most DK-Fidesz között zajlik végül annak kéne szégyenkezve elkullognia, aki szájkosarat akar rakni a másikra, és tabuként próbál kezelni dolgokat. A Fidesz stratégái sztem nagyon melléfogtak ezzel kreált és izzadságszagú botránnyal. Tejesen vállalható amit az illető DK-s mondott, de a magam részéről ezen túlmenően is legitim beszédnek tekintem Hitler méltatását. Szóval Novák Katalin bölcsebben tette volna, ha nem repül rá ilyen ócska botrány-kreatúrára, mert csak a saját tekintélyét rombolja vele elég erősen! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

tedd fel nyugodtan Sztálint is a polcra mellé, hasonlóan "zseniális"-volt végülis hiszen ő is hatalomra jutott. Sőt "kultúrát" is "teremtett" (inkább csak tovább fejlesztett), hisz az eszetlen tömeg mészárlás már meg volt honosítva, ő csak a méreteken és módszereken fejlesztett.. ebben is hasonló az általad elismert figurához.

Amit te erénynek tartasz (fegyelmezettség, szigor stb.) az bármely félelem vezérelt véreskezű diktatúrában megtalálható hozadék jellemző.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_év_embereinek_listája

'38 - Hitler

'39 - Sztálin

'40 - Churchill

Nem, Sztálin nem teremtett kultúrát. A szocialista világhatalom helyett a saját személyi kultuszát kezdte építgetni, ezért került összetűzésbe a háttérhatalom egyébként nyakig véres kezű ügynökével bizonyos Davidovics Bronsteinnel (alias Trockij), aki Mexikóba húzta a belét és ott Frida Kahlo zsidó származású, kommunista felforgató festő és férje házában várta be míg '40-ben az NKVD beleállította a jégcsákányt a fejébe. De ez most mellékes! Lényeg h Sztálinban - szemben Hitlerrel - semmi emelkedett és csodálni való nincsen. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kevered a fogalmakat. A híres meg a hírhedt egészen mást jelent, egy ilyen förmedvényre a híres jelzőt nem használhatod, legfeljebb csak az teheti ezt, aki nem ismeri a hírhedt szó jelentését, vagy az, aki szándékosan tesz úgy, mintha nem lenne épeszű. Az az eszement DK-s is bocsánatot kért azért, amit mondott, még te is megteheted ezt a fenti írásod miatt.

Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem.

Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.

Szerintem ez a szerencsétlen gyökér összekeverte a beszédeit, azt se tudta, hogy hol van és véletlenül egy Harry Potter idézetet szedett elő:

Azt hiszem, nagy tetteket látunk még magától, Potter úr. Elvégre Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén ugyancsak nagy tetteket vitt véghez – borzalmas, de nagy tetteket.

Garrick Ollivander
 

Ugyanaz a ketto, csak a negrid tipusnal nagyvonaluan elfelejtettek a koritest.

Ja bocs megsem, mert az egyik kommunista a masik meg nemzetiszocialista volt.

Jah meg feher es mint tudjuk negrid nem lehet rasszista es vagy tomeggyilkos/terrorista sem, mert szegeny hatranyos helyzetu ezert ez fogalmilag kizart.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.