CentOS 8 kickstart, %post

Sziasztok

A problémám a következő: centos 8 alatt kickstart alatt a post részben szeretném beállítani a hálózatot statikusra, de szöveges konzolból, ami megkérdez egy hosztnevet, ip címet, prefixet, es gw-t.

eddig

ctty=`tty`
exec < $ctty > $cctty 2> $ctty

volt rá a megoldás, de most a 8-as alatt azt mondja, hogy 'not a tty'. (chroot -ol a %post, de magat a chroot -ot nem én hívom, nem tudom miként lehet egy pre-post -ot meghívni, ahol becsatolom a /proc /sys ... -t)

viszont igy a scriptben használt read/echo/whiptail nem nagyon működik.

Tud rá valaki valami megoldást, ami nem az, hogy használjunk default telepítőt/dhcp stb?

Hozzászólások

Nem a %post-ban allitod be, hanem meg elotte:

network  --device=eno1 --onboot=on --activate
network  --bootproto=static --ip=12.34.56.7 --netmask=255.255.255.0 --gateway=12.34.56.1 --nameserver=8.8.8.8,1.1.1.1 --device=eno1
network  --hostname=localhost.localdomain

Innen olloztam: https://unix.stackexchange.com/questions/352156/static-ip-addresses-with-kickstart-installation-of-centos-7

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Nem az igazi.

Ezt ismertem és használom is.

Csakhogy az összes zöldel jelölt változó kéne hogy legyen, mert ebből az image-ből meg lesz vagy 100 másik is. Sajnos azonban minden szervernek egyedi címek kellenek, és nem használhatnak az operátorok dhcp-t és nem telepíthetek hozzá PXE szervert sem, de ugyan így nem használhatok minden géphez külön-külön imaget sem.

Jelenleg úgy látom számomra vagy a %pre szakaszban definiálhatom valamilyen input formában vagy marad a %post szakaszban történő "utó-definiálás".

Természetesen lehetne a console-on boot elején az ip definíció, de tapasztalatom szerint ez sok hibát eredményezne. 

Nem tudom, a centos 8-hoz még én is csak most fogom majd kezdeni a KS migrálását, de nekünk centos 7-hez a hostnév bekérés van ezzel megoldva, és működik szépen:
 

exec < /dev/tty3 > /dev/tty3 2>&1
chvt 3

echo Ide teszed amit akarsz
read sajt

chvt 1

Próbáld meg így.

"Sose a gép a hülye."