régi szórakoztató elektronika - ti mit kezdenétek vele?

Sziasztok!

Költözés során előkerült néhány régen használt szórakoztató elektronika:

  • Panasonic DVD-S295 DVD lejátszó
  • Sony CDP-311 CD lejátszó (a távirányítóját megtartom, mert az erősítőt is kezeli)
  • Panasonic NV-SD442 videólejátszó (ez legutóbb nem működött)
  • Uniden UST 8008 műholdvevő

Rakosgatni nem szeretném. Kidobni (~leadni Media Marktban hulladékként) sajnálom, de félek, hogy erre a sorsra fog jutni.
Ti mit kezdenétek vele?
Ha esetleg valakit érdekel ingyen, és hajlandó érte dél-pestre eljönni, akkor írjon privátot.

Köszi!

Hozzászólások

Feltenném ebay-re, hátha valaki pont azt a modellt keresi. Aztán amikor nem vette meg senki, elvinném a hulladékudvarba az elektronikai hulladékok konténeréhez.

Feltételezve, hogy ezek nem kellenek, persze. DVD játszót és CD játszót használunk a mai napig. De mondjuk egynél többet nem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Én kb. két hónapja a Vaterán adtam el egy kb. noname DVD lejátszót és egy Samsung videomagnót pár ezer HUF-ért (kidobásnál mindenképpen jobban megérte, volt mit elinni a hétvégén :D ). A videomagnón meg is lepődtem, mert szinte azonnal lecsaptak rá a fix árral. Hacsak nem szentségtörés szóba hozni javaslatként a Vaterát is....

A jófogáson egyszer próbáltam eladni cd-jatszókat, a kutya meg nem kérdezte hogy mi a pálya, viszont az oldal meg sápot akart, hogy feljebb sorolja a hirdetést. Nekem ugyan nem jött össze, de persze másnak attól még összejöhet.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez tény. (Plusz lehetőségként ajánlottam, valamint jelezve, hogy nem teljesen halott a piac)

Cserébe - véleményem szerint - a Vaterán van bizonyos szintű "előszűrő" a megbízhatatlan időrablók ellen, a komolytalan szórakozók kevésbé találják meg az embert. (Ettől függetlenül ott is vannak problémás egyedek). A jófogás viszont... tapasztalatom szerint ott a telefonon érdeklődőkkel érdemes csak foglalkozni, a belső üzenetküldőt használok nem igazán tekinthetők komoly vevőnek, főleg ha csak egy "Kedves Hírdető! Megvan-e még?" üzenetet kap az ember, amiből a megszólítást ráadásul - ha jól tudom - az oldalmotor adja :) "Kezdő" koromban ezekre a "böfögésekre" én balga litániát írtam a hol, mikor és hogyanra, egyszer sem kaptam semmi visszajelzés, és nem is lett semmi a dologból. Manapság már csak a kérdésre válaszolok hasonlóan tömören :), és kb. el is felejtem az illetőt, mert úgysem lesz belőle semmi.

Valamint a Vaterán leütött ár az tény. Nem fog elkezdeni a vevő átvétel előtt még pár száz forinton alkudozni.

VHS-nek (még működőnek) elég jó piaca van mostanában, különösen egy jobb eszköznek (sok-fejes, PAL/SECAM/NTSC-t is ismerő, ...), egyre többen jönnek rá, hogy a családi felvételeket már marhára nem tudják lejátszani...

(alternatív felhasználási javaslat: összerakni még mellé egy capture cuccot, ha meg van értelmezhető minőségben, akkor meghirdetni, hogy VHS-t digitalizálsz... nem túl munkaerőigényes, de kevesen foglalkoznak vele, úgyhogy lehet jóárasítani :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

nem túl munkaerőigényes

Aha :) mikor csúszik a szalag, v. beeszi a szalagot, vagy kell rá utómunka, denoise és a többi trükközés. Ha valaki fizet azért h. a videóit bedigitalizáld, elvárja érte h. végig is nézzed az egész műsorát és kijavítsd rajta a felbukkanó hibákat. Nem pedig egy szar nézhetetlen csúszkáló Audio-video out-of-synch eredményt adj át külső vinyón.

mikor csúszik a szalag, v. beeszi a szalagot

Ez simán elfut a háttérben, amíg nem eszi a szalagot, te csinálhatsz bármi mást :)

utómunka, denoise és a többi trükközés

Akkor ezt vagy hozzácsapod a listaárhoz, vagy extraként felárral kínálod. Akit eddig én leépítettem, hogy hagyjonbékénnincsráeszközöm, az mind kb. annyit akart, hogy ugyanazt az "élményt" visszakapja, amit otthon a saját lejátszójával kapna, ahogy ott nincs utómunka, denoise és a többi trükközés, tippre extrát nem fizetnének érte - és valahol jogosan, ahhoz, hogy a VHS helyett most már egy vinyón porosadjanak, kb. rohadt mindegy [az audio-out-of-sync tényleg deal breaker] :) (aztán egyszer utánaolvastam, hogy mi kéne egy értelmes setuphoz az eszköz és a recording device közé javasolt összes prüntyi - zajszűrő, jelerősítő, kiskutya stb. - listája után, úgy döntöttem, túl sok energiabefektetés lenne :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Én ilyenbe még nem csúsztam bele, mert folyamatoisan szervizerltetem a videóimat és ami fontos, hogy minden nagyobb márkából kell , hogy legyen készüléked. Az egyiken nincs hang, a másikon nincs szín. A legjobb párosítás a panasonic kamerával felvett anyag sony videóval való visszajátszása és fordítva. Érezhetően szarabb a kép.

Videomagnót veszik, mint a cukrot. Vannak fanatikus retró gyűjtők és vagyok én, aki vhst digitalizálok. Mondanám, hogy érdekelne a videód, de már bespájzoltam. Szóval csak akkor jöhetne tartaléknak, ha tök ingyen van.

Hifi Stereókért még adnak 15-20 ezret, pláne ha panasonic vagy sony. Ha nagyon extrém cucc, pl stúdio vagy limitált, akkor 50-100 ezret is. Mindig megcsodálom az olyan embereket, akiki képesek kidobni egy hibátlanul működő valamit, ami nekik már nem kell.

Ami valakinek felesleg másnak még lehet érték. Még egy lestrapált, az eredeti feladatokra alkalmatlan tárgyat is el lehet adni.

 Pl teljesen lefutott abroncsokat, írt cd lemezeket pl madárijesztőnek, vagy csak azért, mert szép színes hátlapja van, dekortárgynak kiváló.

Vaterán pont lehet találni olyan vevőket, akik minden haszontalan szart is megvesznek, kérdés az inkább mennyiért.

Off-topic: van hivatalos árlistád a VHS digitalizálásra? (néha megtalálnak ilyen kérdéssel, ahogy fentebb írtam, el szoktam küldeni őket, de jó lenne, ha ilyenkor tudnék javasolni valakit)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Köszi. Drága vagy. Ilyenekből is keresem a betevő falatokat. VHS, VHS-C, Video8, Hi8-ról. Ezen kívül orsós magnóról és sima kazettáról is digizek.

Az első óra 2500HUF+áfa, utána 800 HUF/óra + nyersanyag + utógondozás. A nyersanyagot én adom.

Fontos! Telefonról nem vagyok hajlandó, az amúgy sem digitalizálás. Elérhetőségeket privátban küldök.

Jófogás, kuka. Ebben a sorrendben.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @