Munkahelyi víz- és ütésálló telefon

Sziasztok!

 

A munkahelyemen vásárolni kellene a kollégáknak 3 víz- és ütésálló telefont. 

A nyomógombos megoldások kiestek, mert van egy belsős webes app, ami nincs optimalizálva kicsi kijelzőre.

Van tapasztalatok a témában, ötletetek a megoldásra?

 

Köszönöm! 

Hozzászólások

Nekem két ismerősöm is van, aki próbálkozott vele, mindkettő a sohatöbbet állásponton van. Egyik az első héten sikeresen összetörte, a másiknak pedig egy év rendeltetésszerű használat után használhatatlanul lassú lett. Saját tapasztalat nincs, csak láttam mennyire elégedetlen volt mindkettő aki próbálta.

Csaba

Nos nekem egy s30 volt egy ideig vegyes érzelmekkel. Nagyon lassú volt, de ha csak webezni meg telefonálni kell akkor vállalható. de ami idegesítő volt, hogy időnként eltüntek telefonszám bejegyzések.

De mechanikailag nagyon birta. Kétszer vágtam földhöz, de úgy rendesen. Nem lett igazán semmi baja, talán csak annyi, hogy eltekeredett a váza, mert ha letettem az asztalra billegett.

Én 2 éve vettem egy Blackview 6000s-t. A mikrofonja gyári hibás, de egyébként elpusztíthatatlan, valószínűleg Blackview lesz a következő is.

Nekem is Blackview-m van. Egyetlen gondom van vele, hogy az USB csatlakozójánál van valami kontakt probléma (egyik úszás óta, akkor kiszívtam a vizet és jobb lett, lehet, hogy van még benne valami nedvesség). Amúgy annyira jó az akkumulátora, hogy mindig elfelejtem tölteni.

Ha vízbe is viszed, olyat kell  venni, amihez van USB dugó.

Amit nem árt tudni: hosszított USB-C dugasszal működnek csak.

Szintén nem árt tudni, hogy elég nehéz, emiatt guggoláskor sokkal könnyebben kiesik az oldalzsebből. Elég sokat zakózott már, jól bírja.

A kieséshez annak is lehet köze, hogy elég nagy, ezáltal nem veszik el a zsebben. Más ilyen méretű telefonom nem volt, így nincs viszonyítási alapon (a korábbi 5" alatti volt, sokkal könnyebb, az is hajlamos volt kiesni, de ritkábban).

Nehéz = 262g mérlegen mérve, specifikáció szerint 268g (BV9600).

A víz alatti felvételek parádésak.

Nekem is Blackview van. Fé méterről esett le amikor csúszott ki a kezemből, ripityára törött. Vittem is garos javításra.

Má jónéhány fajtát kipróbáltam (Cat, Blackview, Evolveo, stb...) és biztosra mondhatom, hogy mindegyik egy kalap szar. Pont annyira ütés- és vízállóak mint bármelyik natúr telkó. Azaz semennyire. Cserébe ordenáré lomhák.

Egyedül a kis kézi, nyomógombos maroktelefon kivitelű strapatelefonok azok amik tényleg azt nyújtják ami a gyári promócióban is szerepel.

Nekem már méterről is esett le aszfaltra, semmi baja nem lett (gumi sarkára esett). De nyilván eshet úgy, hogy baja származik, például kiálló dudorra képernyővel telibe.

Nem is lomha, vízben többször használtam fényképezni, nem ázott be (az USB dugaszhoz ment víz, ami kontakt hibát okozott, újabbakhoz van USB dugó, gondolom emiatt).

Túrázáshoz is szeretem használni, nagyon praktikus, hogy GPS és térkép esetén nem kell külön fityegő powerbank.

mi van ott nálatok? sárbirkózás?
:{Đ

Nekem Ulefone Armor 7 van. Szoftveresen hulladék (értesítések nem jönnek meg, az Outlook nem frissül csak ha újraindítom a telefont), ezen kívül egyben van (víz, ütésállóssága már többször tesztelve volt)

Kár érte mert a hardver erős, nem olyan mint a többi rugged phone-nak. Gondolkozom hogy rárakok egy LineageOS-t, de még nem volt kedvem ezzel szarakodni

Nezz bele a beallitasokba, es kapcsold ki az akkukimelo modot! (ha lemerul mondjuk 15% ala, hajlamos rakerdezni bekapcsolja-e, hogy ne meruljon csutkara, es ez ugy tud maradni)

Az akkukimelo mod pont ezt csinalja: korlatozza a hatterben futo appokat, ami ilyen tuneteket okoz.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Fiamnak is ilyesmi van, Ulefone Armor X7 Pro 5.0 inch. Sajnos minden telefonját összetörte, vízbe ejtette, ...
Hosszú távú tapasztalat még nincs vele, még csak 1 hónapos, de eddig minden rendben.

Nagyon olcsó telefon (25e Ft), így a kamerája azért nem nagyon briliáns, de azért elfogadható.

Samsung xcover?

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

Szerkesztve: 2020. 06. 23., k – 10:44

Egy ismerős virágboltos hölgynek a párás helyek és a por miatt egy Cubo Quest /e régebbi verziója a King Kong3-as / IP68 ,nagy 4000-es aksi / javasoltam azóta is szereti és jól el van vele:)

Gyakran evezek, dagonyázok sárban, de egyébként sem szeretek különlegesen vigyázni a dolgaimra ezért egy évtizede már biztosan "strapatelefonokat" használok.

Kettő Cat-tel kezdtem, az akkuidő kivételével meg voltam elégedve velük. Lassulás annó tényleg érezhető volt, csináltam a cacheclean-t, app-letiltásokat meg hasonló mágiákat, de igazából a factory reset meg a bloated socialmedia appok száműzése tartotta használható sebességen őket. Még két éves koruk előtt megérettek a lecserélésre. 

Cat-ek után találtam rá a "cseh" Evolveo-ra. 
Evolveo StrongPhone Q4, utána G8 most G9.
Ezek -a maguk idejében- közép-felső kategóriás belsővel jöttek, módosítatlan android van rajtuk és akkuidőben erősek.
2-3 év után, a töltőcsatlakozóik váltak megbízhatatlanná.

Egyik korábbi telefonom sem szenvedett még mechanikai sérülést. (Kijelzővédő fóliából mindig a legígéretesebbet rakom rájuk.)

Doogee és Ulefone mobiljaik vannak a hasonszőrű haverjaimnak, ők különböző szoftveres nyűgökkel szenvednek:
-nem jön értesítés (ismert android9 bug)
-pocsék beszédminőség/visszhang
-"időnként belassul"
-"valami gyorsan meríti az aksit"
-"elmegy a térerő"
Valszeg' kínának kémkedésre is kell néha kis erőforrás. :)

remélem segítettem
 

Szia!

Nekem egy Ulefone Armor 6E van mindennapos használatban. Nincs gondom vele és rendszeresen tisztítom szappanos vízzel.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Úgy voltam vele, hogy ha Nyunyóka néni szerint húsz perc szappanos kézmosás elpusztítja, akkor ennyi a telefonnak is elég lehet. Amúgy az Armor 6E tényleg megy két órát víz alatt, mert az előző beázott. Strandon voltunk, bevágtam az úszónadrágba, néha fotóztam a gyereket (szépen úszott) és jól látszik, hogy mikor kezdtek elromlani a képek, meg a telefon. Csak azt felejtettem el, hogy a gyártó max. két órát és két métert ír. Ebből a két órát hozta is a víz alatt.

Banggoodnak visszaküldtem, küldtek másikat.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Arkategoriat nem irtal.

CAT: jo draga, es elegge valtozo. Egyik ismerosomnek volt egy regebbi tipusa, nem volt semmi hely a belso flashen, teljesen hasznalhatatlan volt miatta. Egy masik ismerosomnek egy ennel ujabb van/volt, o szereti (ez az elso infrakameras fajta, jol jott parszor, ha a mechanika surlodasat vagy az elektronika melegedeset kellett debugolni).

Ulefone: Sajat tapasztalatom csak a Power vonallal van (1, 2, 5S), de az Armor es az Armor X eleg jo. Az Armor 7 nagyon durva speckoval rendelkezik (legalabbis papiron, jelenleg ez a flagship termekuk), a 7E ennek egy kisse butitott valtozata. Az Armor X sorozat a low-end, fizikailag talan kicsit meg masszivabb kategoria, egyik magyar youtuber nemreg tesztelte az X7-et. Ha szukosebb a keret, es a kollegak nem hasznalnak ki a kepessegeit (telefonalasra szanjak), akkor eleg jo vetel az a vonal is.

Ha ma valasztanek telefont, az az Armor 7 lenne (Power vonal akkuja a 6-tal visszalepett, a vas az Armorban sokkal erosebb hasonlo akku mellett, es a vizallosag neha jol jonne).

Arban a 7E $330, a 7-es $450, az X7 $110, X7 Pro $130 (tobb RAM es flash van benne), a CAT S61 $730. Ha a munkajuk miatt nem kell nekik infra kamera, akkor utobbit hanyagolnam.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

https://www.unihertz.com/shop/product/titan-39

Van egy ilyen Unihertz Titan telefonom, csak kipróbálási céllal vettem, de eddig kifejezetten tetszik. Tényleg gondoltak a víz alatti kamera használatra, mert ilyen módban a fizikai gombokkal lehet kezelni. A 6000mAh akku tényleg nagyon sokat bír, sok naponta kell csak tölteni napi pár órányi használat mellett is. Cserébe nehéz és vaskos. Nem fogom elsődleges telefonnak használni (maximum motoron navigációhoz, mert arra ideális), de semmi kivetnivalót nem találtam rajta, csak javasolni tudom.

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ami nálunk volt és nem ajánlom: Evolveo Strongphone és Caterpillar. Ami viszont bevált az a Samsung Xcover 3.

Szerkesztve: 2020. 06. 24., sze – 16:15

Mások is írták: Samsung xcover 4-es széria, egyáltalán nem drága.

Bicklizés, sportolás nem tudja megölni, söröskorsóval üthető, sörbe dobható, alkohollal lemosható, miután kiszárad a mikrofonja, azonnal harcra kész.

Nekem Xcover 3-as volt vagy 5 évig, kocsmában földön pár percig fociztak vele, kibírta. Csak az USB töltő érintkező kopott el, azért kellett cserélni, persze xcover 4-esre lett cserélve, ami ugyanolyan strapabíró.

Vigyázat, xcover 4-ből van USB-C csatlakozós is, meg mikroUSB is.  

2-3 évig még jó lesz.
Jelenleg xcover 4 van, magán appok + összes céges Micosoftos app (Teams pl), de jól használható, ritka a belassulás. 

Ja és van az XCover Pro, ami kb 120 eFt, és 4GB emmóriás, 8 magos CPU.
https://www.samsung.com/hu/business/smartphones/galaxy-xcover-pro-g715/…

Sziasztok!

Gondoltam megosztom, hogy mire jutott a projekt.

Rájöttek a kollégák, hogy mégsem kell annyira strapabíró telefon, mert nem elég olcsó.

Most adtam tesztelésre egy Samsung Galaxy A40-et. Meglátjuk, hogy mennyit bír.

Saját céges/privát használatra viszont mindenképpen egy Xcovert szeretnék beszerezni legközelebb.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!