Bounty program, hogy a GCC tovább támogassa az 1977-ben bemutatott VAX architektúrát

A GCC csapata egy jelenleg $1335 érő bounty programot indított annak érdekében, hogy a jelenlegi VAX backend-et valaki felkarolja és azt CC0-ról MODE_CC-re alakítsa át, hogy a VAX támogatás a jövőben is megmaradjon, mert ha senki nem vállalja azt, akkor dobják a támogatást.

Sok értelme nem nagyon van a támogatásnak, hiszen nem hiszem, hogy manapság bárki új programokat készítene ezen ősi gépekre, viszont a NetBSD csapata blogján kéri a fejlesztőket, hogy valaki karolja fel a projektet, hogy a jövőben is tudják szállítani az új NetBSD kiadásokat VAX-re.

Hozzászólások

Van ennek bármi gyakorlati "haszna" vagy "értelme"? Azon túl hogy N+1 dolgon is elfut majd a NetBSD ?

persze hogy van értelme a múzeumoknak.

de ez egy kicsit üti ezt :

hogy a jelenlegi VAX backend-et valaki felkarolja és azt CC0-ról MODE_CC-re alakítsa át, hogy a VAX támogatás a jövőben is megmaradjon,

Szóval akkor valaki világosítson fel. :) 

Mert egy adott GCC verzióval teljesen támogatott a VAX* rész nem? Akkor miért nem maradhat fenn a jövőben ? Egy régebbi GCC-vel? Tényleg nem értem. A múmiákat se balzsamozzák újra..

Vélhetően az újabb GCC verzióval újabb lehetőségek nyílnak a fejlesztőknek, amely lehetőségek a régebbi GCC verzióval már nem fordulnak le. Ez azt is maga után vonhatja, hogy a VAX -- mint támogatott, Tier II. architektúra ([1]) -- kiesik. Ez viszont szembemegy azzal a céllal, hogy a NetBSD minél több architektúrán legyen minél hosszabb ideig használható.

[1] A NetBSD által támogatott architektúrák: http://netbsd.org/ports/

"Share what you know. Learn what you don't."

A VAX és a korabeli processzorokból kézzel is lehet(ne) NYÁK penelt gyártani. ... szóval a hobbi/barkács katégóriában talán meglenne a piaca is. Másrészt meg ha az ipar valami kataklizmán menne keresztül (háború, nyersanyaghiány, technológiai szingularitás, vagy valami gazdasági spekuláns huszárvágása miatt), akkor erről a szintről talán még újraindulhatna az informatikai ágazat.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.