Jónak tartanád-e, ha a HUP-on nyilvános lenne a +1-ezők listája?

Címkék

Jónak tartanád-e, ha a HUP-on nyilvános lenne a +1-ezők listája?

Igen
32% (240 szavazat)
Nem
20% (148 szavazat)
Közömbös
42% (317 szavazat)
Csak az eredmény érdekel, egyéb leírom, sajt vagyok stb
6% (49 szavazat)
Összes szavazat: 754

Hozzászólások

FYI: a szavazást egy olvasó és nem a HUP írta ki. A szavazás eredményét a HUP magára nézve nem tartja kötelező érvényűnek, max. figyelembe veheti jövőbeli fejlesztési igényként.

trey @ gépház

A közönbös és a "csak az eredmény érdekel" között mi a különbség? :D

NE!!!

Az egy pocsék szar. A HUP fórum motorjában a legjobb, hogy látom az általam még nem olvasott hozzászólásokat.

Egy nagyobb, 100+ bejegyzéses beszélgetésben ez kifejezetten jó.

HWSW -n egy 100+ bejegyzéses beszélgetést gyakorlatilag újraolvasol. hogy lásd, melyik volt az az az 5, amit még nem láttál, ez több 10 perc.

Itt egy perc alatt átgörgetem, és csak az új beszólásokat (meg azt, hogy mire válaszolt) olvasom el, ez egy baromi jó találmány.

Nem tudom, hogy ki fejleszti, de ha találkozunk egy alkalommal, fizetek neki egy sört. Halihó, ezt veheted ígéretnek! :-)

Szóval Disqust azt ne. Az egy konzumer szar, látszik rajta, hogy nem mérnök fejleszti.

Plusz a disqus-nál nem biztosított a hozzászólások megmaradása, mert kikerül egy 3rd party köcsög amerikai székhelyű profitorientált pénzcsináldához. Amíg a hup-on magán fut a fórummotor is, addig éri meg posztolni értékes kontentet. Utána én már biztos nem fogom használni. Hwsw-t is szétbaszták vele.. kár érte, remek ügynök volt.

https://markosaric.com/remove-disqus/

Nem halt le, jó egy éve bezárták, és csak read onlyban elérhető. Azóta én részemről szándékosan bojkottálom a hwsw-t, nem nyitom meg az oldalukat, sose olvasom el a cikkeiket.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Csőd közelben vannak nélkülem is. Sokat süllyedt a színvonal az évek során, egyre kevesebben olvassák őket. Talán -1 embertől nem fognak csődbe menni, de még pár ilyen berágott emberkéből nem is kell sok, hogy megtörténjen. Azért ahol tud segíteni az ember, ott megpróbál.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egyértelműen igen, tőlem már kérdezték meg itt, hogy én +1-eztem- e egy kommentet, ezzel a funkcióval nem kellene ilyen idióta kérdésekkel szórakozni :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Te tényleg odairod minden kommenthez, ha egyetértesz vele (de nem akarod kiegésziteni semmivel) hogy "Igen, én is igy gondolom"?

Én nem, és olvasni sem szeretnék ilyen hozzászólásokat. Ellenben a +1-el lehet jelezni ezt az információt. Ettől még nem lesz igaza senkinek, de az látszik belőle, hogy hányan értenek vele egyet. Aztán ezzel a plusz info-val mindenki azt kezd amit akar.

Szerkesztve: 2020. 06. 17., sze – 11:42

Nem is értem, hogy miért kellene, hogy nyilvános legyen? Sokkal jobb az anonim, nem ösztönöz "virtue signalling"-re. A userek nem mernének +1-ezni a vicces, de megosztó dolgokra.

Jó kérdés. Alapvetően az ember a reakciói előtt meggondolja, hogy hányan látják. Nem feltétlenül ugyanazt a véleményt mondom el anyámnak, a feleségemnek a gyerekeimenk és a TV-ben nyilatkozva. Ha nyilvános lesz, akkor lehet, hogy mások lesznek a reakcióim.

Például én szeretem a durvább vicceket, azokat is amiket nem illik mondani. Nem is mondom, de ha más mondja akkor jót szórakozok rajta, és akár +1-ezek is.

A véleményem ugyanaz, de nem ugyanannyit és ugyanúgy adok át belőle. Nem ugyanaz, ha megmondom kerek-perec, vagy kicsit eufemisztikusabban fogalmazok, vagy kussolok inkább. A véleményem attól még ugyanaz, de nem ugyanazt adom elő belőle. Figyeld meg a világot, nyugatabbra elég régóta ott tartunk, hogy a publikus megnyilvánulásaid miatt sokat lehet veszíteni. Nálunk ez még sokkal enyhébb, de az Internet ugye nem felejt, és ki tudja mi lesz a jövőben?

Például a master/slave szálba adott reakciók tipikusan ilyenek: el tudom képzelni, hogy az USA-ban egy woke MS HR-es simán az ottani kommentek alapján kirúgna embereket. Le merem fogadni, hogy odaát az emberek egy része megerőszakolja magát és mást mond publikusan, mint a saját véleménye egyszerűen azért, hogy megtarthassa a munkáját, amiből él és amit akár szeret is csinálni.

Nem véletlen az, hogy a usernevek anonimitásának mértékén és a moderáción nagyon sok múlik, hogy milyen hangulat és milyenfajta kommunikáció alakul ki. A +1-ek anonimitása ugyan nagyon minimális mértékben, de szintén ilyen. Nem mondom, hogy a legfontosabb kérdés, de szerintem maradjon így ahogy van anoníman.

Nem nagyon érdekelnek ezek a dolgok. Ha amiatt kell egyszer McDonalds-ban dolgoznom, mert volt egy véleményem és az számított, nem az, hogy mit dolgozom, akkor baszódojon meg az a HR-es, amelyik így áll a világhoz ;)

Jaj, mit mondtam! Megyek is a Mekibe megnézni, van-e felvétel takarító pozícióba. Ezek után már oda is csak azért kellek. :D

trey @ gépház

Szerinted a meki HR-eseit nem ugyanott "képezték", mint a többi cégét? Takarítónak talán felvesznek egy széljegyzettel az aktádon, hogy "Szélsőséges. Előléptetés tilos."

Ja, és természetesen a családodra is kiterjeszthető lesz az ilyesmi, ugyanúgy ahogy a kulák identitás is ragályos volt. Volt ilyen hír is emlékeim szerint: egy USA-ban játszó külföldi focistát (soccer) a _felesége_ Internetes megnyilvánulása miatt rúgtak ki.

És akkor mi van? Inkább becsicskulsz?

Mondjuk igazad lehet, mert meg kell nézni azoknak a kommentjeit, akik itthonról külföldi multikhoz mentek. Érdekes mód, az összes befogadó, diverzitáskedvelő, alkalmazkodó, nyitott stb. lett. Mert egyébként mit tudna csinálni? Ha nem ilyen lenne, felnyomhatnák és jönne a HR ami jól megbassza.

:D

trey @ gépház

Jó, hát ezért is kezelem helyén azoknak az ilyen kommentjeit, akik tudom, hogy külföldi multinál dolgoznak. Biztos ellenőrzik náluk a kimenő forgalmakat :D

Biztos van egy havi elvárt minimum, amit teljesíteniük kell :D

trey @ gépház

> És akkor mi van? Inkább becsicskulsz?

Mérlegelek :-). Bevallom van az az eset, amikor becsicskulok. Nálam az élet törvénye a legfontosabb, fontosabb mint az igazságérzet, vagy ilyesmi. Ha a létezésemet, pláne ha a családom létét veszélyezteti a véleményem, akkor inkább kussolok. Ahogy a kommunizmus alatt is sokan csinálták, hogy bizonyos rendszerkritikus véleményeket megtartották maguknak, illetve az ismerőseik egy szűk körének.

Ja, és még egy kiegészítés: a legtöbb emberben elég erős az, hogy önmagát őszinte embernek akarja tartani, és ezért a kamuzás, de még az elhallgatás is kognitív disszonanciát okoz. Fájdalmas hosszútávon az alakoskodás. Ezért végül előbb-utóbb bemagyarázza magának, hogy ő egyébként is úgy gondolta. Emiatt ezek a kényszer alatti vélemények előbb-utóbb képesek internalizálódni. Mindez természetesen anélkül végigfut, hogy a tudatig eljutna a folyamat mikéntje, mert az önreflexió úgyszint disszonanciát okozna, és önvédelemből inkább nem foglalkozunk ezekkel a dolgokkal.

Nekem sem esik jól bevallani ezeket magamnak, pláne nem nektek :-)

Mondjuk igazad lehet, mert meg kell nézni azoknak a kommentjeit, akik itthonról külföldi multikhoz mentek. Érdekes mód, az összes befogadó, diverzitáskedvelő, alkalmazkodó, nyitott stb. lett.

Az nem lehet, hogy ott nem kapja nagy töménységben azt a gyűlöletpropagandát, amitől pl. te is kifordultál magadból?

nyugatabbra elég régóta ott tartunk, hogy a publikus megnyilvánulásaid miatt sokat lehet veszíteni

Keletebbre pedig még inkább, és még régebben. A ruszkiknál kritizáld nyíltan putyint, Kínában micimackó elvtársat, vagy akár csak fogalmazd meg a véleményed bármilyen témában, amiben nem egyezik a hivatalosan elvárttal....

Közömbös, mert nem zavar ha látszik de nem is igénylem.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Jo de mondjuk +10 internetpont utan random bannolhassak egyet egy orara

Vagy esetleg keverhessem ossze a ram valaszolok betuit a kommentben

Miért ne szavazhatnám le azt amivel nem értek egyet?
Ostoba példa: Ha valamit használsz és tetszik, de valaki rossznak állítja be. Azt a hozzászólást miért ne lehetne miniszeggyel értékelni.

Ne +1 és -1 legyen, hanem [támogat] és [nem ért egyet]   Így mindjárt "szakmaibb" szerű a pontozás.

+1 névvel, és +1 név nélkül is? Vagy lehet jobb, ha a profilban be lehet állítani a saját +1-ek láthatóságát? Bár ez lehet overkill.

És mire akarnád használni ezt az információt?

Nem állítottál ilyet. Én állítom rólad hogy troll vagy. Amiatt amit korábban írtál. És hogy troll vagy azt az is fényesen bizonyítja hogy itt játszod az értetlen hülyét ezzel a kérdéseddel is, holott senki nem állította rólad hogy te azt állítottad volna hogy én troll vagyok. De te úgy teszel mintha ez megtörtént volna, megpróbálva így mellékvágányra terelni a diskurzust, azaz még jobban szétbaszni a témát.

Mindenesetre ebben én nem leszek a partnered, úgyhogy a továbbiakban e topikban nem szólok hozzá a postjaidhoz, bármit is írj, mert elmondtam amit akarok, és ezt is csak azért hogy rámutassak, te kezdtél itt trollkodni nem én, mert én hozzá se szóltam addig amíg te be nem nyögtél egy tökéletesen offtopik ráadásul kiváltképpen gusztustalan beszólást!

Szégyellhetnéd magadat!

Sokkal fontosabb lenne, hogy egyes fórumtagok hozzászólásait és az általuk nyitott topikokat ki lehessen iktatni. Legalább a flame és az off kategóriákban.

> Sol omnibus lucet.