OTP és a hajnali SMS küldés

mindegy mi a bank neve, nem az a fő problem.

hanem az, h. mióta azonnali átutalás van, van h. hajnalban kapjuk meg az SMS-eket, korábbi utalásokról, vagy rendszeres átutalásokról.

ügyfélszolgálatot már másodjára kerestem fel emiatt h. hajnalban ne küldözgessenek SMS-t, mint ahogy azt régen is képesek voltak megtenni.

ne keltsék már fel a családot hajnalban :D normális? és ezt eljátszák az x millió ügyfelükkel?

csak annyit reagáltak hivatalosan h. így jártam, állítsak be limitet h. adott összeg felett jöjjön csak SMS

más is ilyen szerencsés?

Hozzászólások

Április 15-től változott, sajnos. Előtte - bár már március óta volt azonnali utalás - de a 21:00 - 07:00 intervallumban nem küldtek SMS-t, csak másnap 07:00 után.

Én azóta átirányítottam a számlakontrollt az SMS szerverünkre, ahonnan továbbjön e-mailben.

Én ezt úgy oldom meg, hogy éjjel automatikusan némul a telefon. 22.00 és 07.00 között csendes órák vannak, semmi értesítésnek nincs hangja. Cserébe nem zavar az éjjeli email, messenger, sms. Ha valami miatt mégis fontos, akkor átmenetileg kikapcsolom kézzel a szabályt. Vagy repülő üzemmód éjjelre és akkor az akksi sem merül annyira.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Munkaügyben is (SMS riasztás)

Már a honvédségnél sem kedveltem, amikor mi adtuk szolgálatban az ügyeletes alegységet, de ahhoz valami iszonyú pénzt kellene fizetni, hogy civilben elvállaljak ilyet.

meg magánügyben is (hozzátartozó esetleges egészségügyi problémája)

Ez valamelyest legitim, sokan hivatkoznak is rá, csak azt nem értem, amikor még nem voltak elterjedve a mobiltelefonok Magyarországon - tehát nagyjából a '90-es évek előtt -, hogyan volt ez. Pedig bőven a mi életünkben volt, mégis kaptunk arról információt, amiről kellett, de nem annyit, hogy ez a magánéletünket és a pihenésünket is veszélyeztesse.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ahhoz valami iszonyú pénzt kellene fizetni, hogy civilben elvállaljak ilyet.

Nézd, a HUP-on nagyobb valószínűséggel fogsz infrastruktúra-üzemeltetőkbe botlani, mint egy főzőklubban.

csak azt nem értem, amikor még nem voltak elterjedve a mobiltelefonok Magyarországon - tehát nagyjából a '90-es évek előtt -, hogyan volt ez

A mobiltelefónia használata sok előnyt és hátrányt rejt, de a segítségkérés lehetősége egy csodálatos előnye. Én még zuhanyzáshoz is viszem magammal a telefont, mert estem már igazán becsületesen hanyatt a vizes padlólapon.

Mindenki maga dönti el, hogyan használja, csak akkor éljen együtt a hátrányokkal is. Én kikapcsolom éjjelre, reggel 6-kor ébreszt, addig alszom. :) Egy picit szokatlan nekem ez a túlhasználat. Még, hogy zavar a telefon... akkor le kell némítani, ki kell kapcsolni, ki kell dobni, meg kell semmisíteni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Telefonon lévő kikapcsoló gomb hosszan nyomva tartása álomba szenderülés előtt? Engem bárki bármikor kereshet. Ha elér, akkor jókor keres. Ha nem, akkor nem vagyok épp call centeres hangulatomban, legyen akár éjszaka, akár nappal. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nemazért, de melyik telefon az amiben nem lehet 1-1 kontakthoz kapcsolódoan mute-olni a jelzéseket? Vagy csak simán silent.mp3-at bekötni a kontaktnak? :P

Ha feature phone-od van, és nem tervezel váltani, akkor lehet, egyszerűbb onnan megközelíteni a kérdést, hogy biztosan szükség van-e az OTP-s SMS-ekre. :)

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 06:27

A CIB vagy 2-3 éve kezdte és azzal magyarázták, hogy nem akarják terhelni a rendszerüket és a mobilhálózatot az aktív időben. Akkor lett kikapcsoltatva minden. Drága is, és teljesen felesleges. Napi 1-2x pár perc ránézni a netbankra, hogy megnézd/beírd/lekönyveld magadnak hogy mivan.

Egyébként a prüttyögő szarokra meg tényleg a notifycation némítás a megoldás, nekem automate csinálja 21:30 és 6:30 között.

"Sose a gép a hülye."

https://hup.hu/comment/2492738#comment-2492738

A CIB vagy 2-3 éve kezdte és azzal magyarázták, hogy nem akarják terhelni a rendszerüket és a mobilhálózatot az aktív időben

Mondjuk ebben az esetben tényleg full értelmetlen az SMS értesítés, ha megjön nap közben a lóvé, de megvárjuk az éjszakát, nehogy túlterhelődjön a renccer. :)

Igen, pontosan ez volt, hogy a napközben beérkezett és elutalt dolgokról, illetve a kártyás vásárlásokról is éjszaka jött értesítés. Volt hogy mondjuk délelőtt tankoltam, kártyával kifizettem, aztán majd hajnali 1:42-kor jött az SMS róla.

"Sose a gép a hülye."

Én nem igénylek ilyen felesleges szolgáltatást, de ha használnám, azt várnám el, hogy közvetlen akkor küldjék az SMS-t, amikortól költeni tudom a befolyt összeget. Ha éjjel, akkor éjjel, ha nappal, akkor nappal – mivel ez az SMS-értesítő szolgáltatás lényege.

:)

Nem ismerem az OTP appját de nem lehet SMS helyett push üzenetet kérni és akkor azt tudod szűrni hogy 22:00-7:00 között NE - vagy némán...

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 12:21

iOS rendszer funkció: "Ne zavarjanak"

https://support.apple.com/hu-hu/HT204321

Itt beállíthatod pl, hogy a kedvencekbe soroltak bármikor hívhatnak.

A többieknek a beállított időn kívül nem csöng ki, csak egy foglalthoz hasonló jelzést ad.

Nekem éjszaka néma a telefonom. Reggel látom, ha hívott valaki. A skype, stb. is figyelembe veszi.

Androidra külön program telepíthető.