Lakásvásárlás előtti random kérdések

Fórumok

Itt jópár sokat látott ember van így gondolom megszondázom a közösséget pár kérdésben :)

Az első, hogy lakás hangszigetelésére látott-e már valaki ilyen megoldást: http://isotexlap.hu/

A megértésem szerint csak fel kell ragasztani a falra, és kész van. Működik? Nem várok csodát, csak annyit, hogy mondjuk felezze a szomszéd zaját. Még nincs meg a lakás, év vége felé várható, és csak gyűjtöm az ötleteket.

A második pedig pénzügyi: lakáskasszára járó éves állami támogatás felhasználható-e úgy, hogy a fundamentától folyósításra kérem az összes befizetett tőkét és a ráadott állami támogatást, ha egy az egyben lakáscélra fordítom, és azt visszaigazolom nekik? (pl. lakáshitel önereje, és/vagy vásárlás utáni felújítás, bővítés, bútor- gépbeszerzés). Vagy az állami támogatás fordítva van, nekem kell magamat hiteleznem, és stimmelnek a számlák, kiutalják a támogatást?

Idén ősszel jár le a harmadik év, a negyedik csak jövő ősz lenne, és négy évesre kötöttem meg. Emiatt lehet, hogy bukik az egész történet sajnos. Tudom, megkérdezhetem a fundamentától, el is olvashatom, meg is fogom tenni. Azonban a személyi bankárom, ha nem is állít hamis információkat, biztosan a saját érdekeivel vegyíti majd az enyémet. Egyelőre az infógyűjtős fázisban vagyok, és mindenfajta opció az asztalon van.

Köszi előre is.

Hozzászólások

Tarsashaznal (foleg, ha panel) nem hiszem, hogy tudnal barmit szigetelni a belso zajok ellen. Ha 3 lepcsohazzal arrebb furjak a falat, azt hallani fogod. Kulso hangok ellen er a szigeteles, ha becsukom az ablakot, akkor nem hallom a szirenazo mentot, mert az ablakok es a falak kulso szigetelese is eleg jo. Viszont ha a szomszed kalapal, azt igen, mert kozvetlenul a falakat rezgeti be.

Nincs ezzel a ragaccsal tapasztalatom, de szerintem itt a belso annyit jelent, hogy belulre ragaszthato, mert az esot/havat/fagyot nem birja, es nem azt, hogy a szomszed zajat fogja tompitani (vagy nem nagyon).

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

LakiTaki több is volt (mind OTP), felhasználását tekintve:

1.) Hitelt vettünk fel (OTP), hogy kb. egy év múlva lejáró lakitakit fel tudjuk használni (új lakás volt, így felújítás, korszerűsítés nem játszott). Ebben az esetben szimplán betolták költségmentesen a tőkébe kompletten és gyakorlatilag lezártuk a hitelt. A pénzt itt nem te kapod meg.

2.) Lakásfelújítás esetében kiutalják a pénzt neked (vagy akinek akarod) és 4 hónapon belül számlákkal kell igazolni a felhasználást. Számla nélküli munkákat fel lehet becsültetni (külön díjért) és úgy fogadják el. Gyakorlatilag mindent elfogadnak, ami tk. eladáskor a lakásban marad (konyhabútor, zárbetét, redőny, etc.).

A Fundamentánál is hasonló lehet a szitu, de szerintem fel is tudod őket hívni.

Persze beszélek velük (van személyi bankárnak nevezett kapcsolatom), de ő olyat nem fog mondani, ami nem áll az érdekében. Gondolkozom rajta hogy ne a funda adja a lakáshitelt hanem sima piaci/banki lakáshitel legyen, de a fundához fizetett pénzzel és az arra kapott állami támogatással.

van személyi bankárnak nevezett kapcsolatom

Haha, imádom őket, pl. januárban is felhívott, mondván látta, hogy bónuszfizetés volt, segítsen-e befektetni. Mondom nem kell, el fogom költeni kokóra. Azóta nem hív. :(

Előtte olyan volt, akinek saját tárgyalója volt az egyik fiókban, és tele volt a fal mindenféle sales jutalommal, gold értekesítő oklevél, mittudomén. Állandóan valami nyugdíjbiztosítást akart rám sózni, úgyhogy egyszer mondtam neki, hogy nekem egy silver okleveles értékesítő is elég lenne. Utána ő sem keresett. :(

ne a funda adja a lakáshitelt hanem sima piaci/banki lakáshitel legyen

^ heavily recommended