A GitHub lecserélné a "master"-t valamilyen alternatívára, mert ... a rabszolgaság

Címkék

A ZDNet szerint a GitHub vezérigazgatója múlt pénteken közölte, hogy azon dolgoznak, hogy lecseréljék a "master" szóhasználatot valami olyan semleges alternatívára, mint például a "main". De nem a GitHub az egyetlen. Az OpenZFS, Android, Go programnyelv, PHPUnit, Curl projektek már szintén hoztak ilyen döntést.

Részletek itt.

Hozzászólások

Az hiszem, hogy érik az ész nélküli "find & replace"-ből fakadó bugok éve!

trey @ gépház

Ez főleg akkor jó, amikor mondjuk a változók, tömbök, bármik nevében is benne van, mappa struktúrát is kéne módosítani de persze nem teszi meg a programozó, viszonylag ismert problémakör az agyatlan honosítások témakörében is.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Két dolog:

  1. most komolyan? újbeszél? gondolatbűn? ha átnevezik az duplapluszjó? a totál hibbant nyugati világban kötelezővé tenném az Orwell regények olvasását, és vizsgáztatnék belőle. Nálunk a "Tropico" játékot kellene...
  2. eleve mi a francnak kellett így elnevezni, szerintem roppant félrevezető volt hívni az alapértelmezett branch-et (igen, van ahol "default" a neve), sok helyen nagyon nem arra használják, amire a neve is utalna (nem, nem a rabszolgaság)
Szerkesztve: 2020. 06. 15., h – 18:26

Talán, ha azt hiszed, hogy minden, ami "slave" a feketékre vonatkozik esetleg te vagy a rasszista? A "master" meg legfeljebb indirekt utalásnak vehető. A "chaint" nem kéne kivezetni, mert a rabláncra is érthető? Javasolnám pl a "blockchain" helyett a továbbiakban a "blocksequence" megnevezést. Csak el ne írd, a "blacksequence" nagyon kínos baki lenne. Talán a biztonság kevéért a "block" is "blacklistre" kerülhetne. Ohpárdon!

A cyber szobordöntögetés zajlik - még ezer másik mellett itt is: http://mails.dpdk.org/archives/dev/2020-June/170240.html

Mindezt úgy, hogy a balcklist kifejezés eredete semmilyen kapcsolatban nincs senkinek a bőrszínével. Ez már nem csak ijesztő de félelmetes is, mármint az amerikai ostobaság ilyen foka. 

Q: "Főnök! Akkor most a MySQL Master -> Slave replikát is le kell bontanom, mert nem polkorrekt?"
A: "Igen és a spamassin -t is töröld le gyorsan, mert kijön az Egyenlő Bánásmód Hatóság és még a műanyag lakat is ránk rohad, úgy lecsuknak"

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Levonhatjuk a következtetést: a koronavírus eteti/szaporítja az agyrágó bogarakat...

pp

Azt javaslom a teljes angol nyelvet cseréljék le globálisan magyar nyelvre. 

A rabszolgatartó angollal szemben a magyar nyelvet nem terheli bűnös múlt. 

NA!

A Negró cukorka miatt mikor lesznek tüntetések? A negro latin szavakat mikor festik át a kódexekben írásjavítóval?

A magam részéről szorgalmazom a mester fokozatok eltörlését, helyett az Überfasza Csávó/Csaj elnevezést szorgalmazom. Hová küldjem vissza a diplomámat?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Űberfasza Támadóhelikopter :DDDDDD

De ha már ennyire magasról teszünk a megmásíthatatlan tényekre akkor miért is ne dönthetnék úgy hogy én nem vagyok ember?! ;) ennyi erővel... aztán bogarászhatják a nyomorék jogászok az összes idióta törvényt évekig mire rendet raknak hogy most akkor kire / mire is vonatkoznak :DDD

A Csillagok háborújának is rezeg a léc?

Basszus, ezen most nagyon felhúztam magam.
Az idióta tudatlanság.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nevezzék úgy a dolgokat hogy:

master -> főnök

slave -> beosztott

A beosztott-tal nem is lesz semmi baj, a főnök esetén meg kínlódjanak azzal, hogyan tudják előcsalogatni az ő-betűt...

Abba nem egyezem bele hogy főnök helyett "boss" legyen, mert az nagyon hasonlít a "basz"-tőre, s ez sérti az én jóízlésemet, egyben nagyon szexista.

De amúgy szerintem érik egy nagy frissítés a magyar nyelvre is. A magyar is nagyon szexista. Pontosabban, hímsoviniszta. Minden a "kan" körül forog.

KANizsa, sőt, NAGYKANizsa! Miért nem Nőstényizsa, és NAGYNŐSTÉNYizsa?!

De a magyarok hímsovinizmusára a legkirívóbb példa a KANca név. Könyörgöm, az nőstény lovat jelent, mi köze van annak a KAN-okhoz?!

További szörnyűséges példák:

—KANóc. Nyilván amiatt nevezték el így, mert lóg petyhüdten mint a hímek kókadt férfiassága.

—KANtár. Holott van az a nőstény lovak számára is. Esetleg a férfi lovasok esetén meg lehetne hagyni e nevet, de ha nő lovagol, akkor amit ő használ az NŐSTÉNYtár lehetne. Vagy CSAJtár. Vagy valami hasonló.

—KANdalló. Feltehetőleg amikor kitalálták csak a férfiaknak volt engedélyezve hogy melegedjenek mellette.

—KANári. Követelem a nőstényeknek a NŐSTÉNYári nevet, sőt a kis „kan”áriknak a KÖLYÖKári név bevezetését! Ha meg interszex madárka születik, tessék rá használni a NEUTRINOári elnevezést, hiszen az a madárka kicsi és semleges!

Végül egy kivétel:

—KANcsal. Ez kifejezetten remek szó, mert bár nő is lehet kancsal, de ezt nem illik mondani rájuk. A nők minden tekintetben egyenjogúak a férfiakkal elvégre, de KIVÉVE épp akkor amikor mégse, mert előnyük származik belőle hogy nem!

A fentiek csak példák, még sok más ilyen iszonyatos baj is van ezen felül a magyar nyelvben!

A KANcsal ráadásul a férfiakkal szemben is sértő, elvégre azt feltételezi, hogy a férfiak nem becsületesek. De maga a feminizmus is sérti az alapvető emberi jogokat, mert csak férfi-nő viszonylatban gondolkodik, és teljesen figyelmen kívül hagyja azokat akiknek Pl. 1.673452-tel kezdődik a személyi száma.

Nincs semmi baj a feminizmussal, csak ki kell mellé találni a MALEizmust is...

Amúgy komolyra fordítva a szót, a feminizmus eredeti formájában tulajdonképpen jó dolog. A nőket tényleg rengeteg igazságtalanság érte a régi korokban, sőt a nem is olyan régiben is. A baj azzal van, hogy egyesek akiket igazából a dolog nem is érdekel, meglovagolják ezt, és igyekeznek képtelenül kitágítani e fogalom értelmét, azért hogy pillanatnyi politikai vagy figyelmi tőkét kovácsoljanak belőle.

Ez épp olyan, mint az LMBTQ téma. Azzal szerintem nincs semmi baj, amíg arról szól, hogy két felnőtt ember azt csinálhasson a szobájában amit akar, és hogy emiatt ne legyenek kiközösítve a munkahelyükről, stb. Akkor azonban már baj van amikor a maguk nyilvánvalóan kisebbségi ízlését rá akarják erőszakolni a többségre, és CUKKOLJÁK őket a szivárványos felvonulásokkal, stb!

Szóval egyik esetben se az alapeszmével van baj, hanem a túlzásbavitellel. A túlzás mindenben káros.

Én egy darabig nyiltan hirdettem is magamról hogy férfi létem ellenére is feminista vagyok, de aztán hamar abbahagytam mert rájöttem, amit én tekintek feminizmusnak az messze elmarad attól amit manapság értenek e szó alatt a legtöbben, és olyan dolgokat kötnének emiatt a nevemhez amit nemcsak nem vallok, de amitől élesen elhatárolódom inkább.

 CUKKOLJÁK őket a szivárványos felvonulásokkal

Jujj, de szomorú, hogy ezt leírtad. Mert eddig a pontig szimpatizáltam veled. 

Gyerekek, de most komolyan, tényleg annyira rohadt nehéz utánanézni, hogy pontosan miről szól a Pride? Hogy nagyon nem a megbotránkoztatásról, vagy a "kisebbségi izlés ráerőszakolásáról" van itt szó? Hol láttad azt, kérdem én, hogy bárki rád akarná erőszakolni, hogy te a lányok helyett a fiúkat szeresd? Nem pont fordítva van, a többségi izlést próbálják ráerőszakolni a kisebbségekre, és ez ellen tiltakoznak a vitathatatlanul látványos felvonulásukkal?

És még valami. "Azzal szerintem nincs semmi baj, amíg arról szól, hogy két felnőtt ember azt csinálhasson a szobájában amit akar". Pontosan azzal van a baj, hogy az LMBTQI mozgalmakat a heteroszexuális többség bele akarja kényszeríteni ebbe a skatulyába, bármi áron. 

Gondolj bele. Neked, gondolom, van barátnőd. Eljártok ebédelni együtt, szórakozni, moziba, néha elutaztok vidékre vagy külföldre, kivesztek egy hotelszobát franciaággyal. Megfogjátok egymás kezét a tömegben, hogy ne veszítsétek el egymást. Csupa átlagos, cuki, mégis jelentéktelen dolog. 

Na, a melegek ezt mind nem tehetik meg. Franciaágyas szoba két férfinak? Páros mozijegy két nőnek? Meg egyáltalán, két férfi megfogja egymás kezét hosszabban, mint egy kézfogás? Boldogan egymásra néznek? Hát a melegeknek csak a szobájukban szabad azt csinélni, amit akarnak, egyébként meg viselkedjenek "rendesen"!

Na, erről szól a Pride. Hogy a melegek ne legyenek a szobájukba kényszerítve, mintha valami rossz dolgot tennének azzal, hogy szeretik egymást. De ahhoz, hogy ezt belássuk, utána kell olvasnunk, érdeklődést kell mutatnunk, nem pedig kívülről megmondani, hogy _szerintünk_ mi lenne a jó nekik. Felnőtt emberek, van saját véleményük, és ha elég érettek arra, hogy cigarettát vegyenek a boltban, elég érettek arra is, hogy eldöntsék, nekik mi a jó. Lehet, hogy a szoba négy fala nem elég jó.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Na, a melegek ezt mind nem tehetik meg. Franciaágyas szoba két férfinak? Páros mozijegy két nőnek? Meg egyáltalán, két férfi megfogja egymás kezét hosszabban, mint egy kézfogás? Boldogan egymásra néznek? Hát a melegeknek csak a szobájukban szabad azt csinélni, amit akarnak, egyébként meg viselkedjenek "rendesen"!

Ne haragudj, most melyik országról beszélünk? 

Én naponta látok kéz a kézben férfiakat, vagy nőket. Az ő dolguk, hol érdekel engem? Teljesen elfogadom. De ne lógassa elém a hímtagját - bemutatva - nekem senki (itt kivételesen nem csak a hímtagról van szó, hanem a női nemi szervről is). Ezzel ártanak ezek a megmozdulások a megítélésnek szerintem a legtöbbet.

Arab országokban lehet, hogy NEM - de EU-ban igen - mindent csinálhat...

Ennyi és kész el van fogadva engem k. nem érdekel ki kivel mit csinál.. DE én se megyek fel egy platóra a feleségemmel csókolózni feszülő gatyában kereszttel a nyakamban..

EZ már beteges magamutogatás - ha bárban csinálják, az jó mert show elem és az megy oda akit EZ érdekel...

For Whites Only meeting room!

Gyerekek, de most komolyan, tényleg annyira rohadt nehéz utánanézni, hogy pontosan miről szól a Pride? Hogy nagyon nem a megbotránkoztatásról, vagy a "kisebbségi izlés ráerőszakolásáról" van itt szó?

xclusiv te vagy az?

A libsi agymosoda teljesen meggátolta a valóság érzékelésedet?
 

Kieg: Nagyjaink valamelyike olyasmit mondott, hogy "egy normális homoszexuális tudja ... nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak".

Vajon ha én a rondabajszúakról mondanám ugyanezt, az is teljesen oké lenne? Ha mondjuk az lenne a szabály, hogy ha kilép az utcára, akkor az arcszőrzetét kendővel illik eltakarnia, hogy ne provokálja a bajusztalanokat?

Egyrészt nincs szabály most sem. Másrészt, ha a legszúvasabb fogúak mutogatnák nekem a fogukat, akkor azt mondanám, hogy ez izléstelen. Miért kell? 

Vagy a "mosómedvékkel a hónuk alját megharaptatók" mutogatnák a sebeiket, azt sem érteném, hogy miért kell mutogatni.

Az idézett Nagyjaink (nem tudom ki volt, kérlek pontosíts, de ha igaz akkor is valószínűleg a XIX. században élt) szerintem pontosan tudta, hogy ez aztán végképp nem számít.

https://topszotar.hu/angolmagyar/pride

• önérzetbüszkeség

• dacgőgdölyfkevélységfennhéjázáshivalkodáskérkedésfitogtatás

• tetőfoktetőpontcsúcspontvalaminek a tetejevalaminek a netovábbja

• pomparagyogásszépség

• tűzhevesség

Maradjunk a büszkeségnél.

A normál heterónak nem azzal van baja, hogy megcsinálják azokat, amiket írsz. Azt leszarja. Azzal van baja, hogy mára már mindenhonnan ez ömlik. Szivárványszínű a céges slack, szivárványszínűre váltanak a cégek, és unos-untalan a pofádba nyomják, hogy LMBTQ.

Code conductok kellenek, véresszájjal tiltakoznak, lassan érinthetetlenek, mert LMBTQ. Ott tartunk, hogy egy LMBTQ pride-ot nem mernek kirúgni, ha rosszul végzi a munkáját, mert biztos diszkriminálják, így inkább kirúgják azt, aki nem LMBTQ.

Túltolták, ez a baj.

Maradjunk a büszkeségnél.

Angol wiki 2. mondat: "Pride, as opposed to shame and social stigma...". Nem biztos, hogy ez a legjobb kifezejés (akár magyarul, akár angolul), de ha meg átnevezik akkor meg azon megy a hiszti, lásd ez a topic :)

mára már mindenhonnan ez ömlik

Ezt sokan mondják, de én nem igazán érzem - persze lehet hogy én csinálom rosszul. Nem nézek TV-t (mármint műsort, a készüléken általam választott tartalmat szoktam), nem hallgatok rádiót (podcast-et, általam választott zenét szoktam), a neten pedig ha elég kerül egy olyan tartalom, ami nem érdekel, akkor arra nem kattintok rá. Sztennyi. Nem érzem, hogy több "meleg" téma "ömlene" rám mint mondjuk 1 hónapja, fél éve vagy épp 10 éve. Ami nem érdekel, az nem érdekel.

A slack színe nálam nem változott, és ha valamilyen okból a vezetőség szivárványosra festené a céget, azt is leszarnám. Egyszerűen nem érdekel, én továbbra is elvégzem a munkámat becsülettel és megkapom érte a fizetésemet.

Most már ott tartunk hogy egy egész hónap van erre dedikálva. Tavaly ebben a hónapban voltam Angliában egy hetet, leginkább Londonban. Nem tudtam úgy végigsétálni egy utcán hogy ne futottam volna bele legalább egy szivárványos zászlóba, rosszabb esetben egy cég szivárványos logójába. De nem is kell ilyen messzire menni hogy belefuss, elég rákeresned bizonyos kifejezésekre Google-lel.

Egyébként azzal, hogy ez a szimbólum marketingcélokra van használva, elveszti eredeti értékét, amivel pont azok járnak a legrosszabbul, akiket eredetileg képvisel.

Most már ott tartunk hogy egy egész hónap van erre dedikálva.

Szörnyű. Akkor én egy egész hónapig nem foglalkozok a témával, mert nem érzem érintettnek magam. Se azért mert az LMBT* (nem tudom és nem is akarom követni, hogy miket pakolnak a végére) témában érintett lennék (leszámítva a biszex lányokat), sem azért, mert másként bánnék velük, mint a heterókkal.

Amúgy meg Ámerikában (mert ugye onnan indult ez a téma) sok dolognak van egy egész dedikált hónapja. Ott pl. az április a költészet hónapja, az október pedig a mellráké. Pontosabban a mellrák elleni küzdelemre, a szűrés fontosságára próbálják felhívni a figyelmet, akkor egy NFL meccsen kb. nem találsz olyan játékost, edzőt vagy akár kommentátort, akin nincs valami rózsaszín, amivel erre próbálja felhívni a figyelmet (mert ugye ez a színe).

Nem tudtam úgy végigsétálni egy utcán hogy ne futottam volna bele legalább egy szivárványos zászlóba, rosszabb esetben egy cég szivárványos logójába.

Szörnyű, remélem azóta már kiheverted. De most komolyan, ez tényleg akkora probléma? Ha van valahol egy fehér apple logó, az nem zavar, de ha van egy szivárványos, az már igen? Vagy mittomén, Adidas vagy Ford, érted.

De nem is kell ilyen messzire menni hogy belefuss, elég rákeresned bizonyos kifejezésekre Google-lel.

Hát ezt se tudtam, és ennek több oka is van. Pl. mert eszembe se jutott ezt beírni a keresőbe, valamint (a hupon kívül) nem olvasgatok olyan fórumokat, ahol ezen hőbörögnek. De ez se tud egy kicsit se zavarni, hol nem szarom le?

Egyébként azzal, hogy ez a szimbólum marketingcélokra van használva, elveszti eredeti értékét, amivel pont azok járnak a legrosszabbul, akiket eredetileg képvisel.

Aha, akkor ezért tiltakoznak tömegesen a meleg (és stb.) közösség tagjai tömegesen ez ellen... vagy mégsem?

Nem arról van szó, hogy ezek engem felháborítanának (nem), csak arról, hogy igenis a képedbe tolják, ha érdekel, ha nem. Nyilván semmi összeesküvés nincs a háttérben, ez csak egy olcsó marketingfogás a cégek részéről, csak egy pár százalékos kisebbség kedvéért nem biztos, hogy ekkora felhajtást kellene ennek csapni.

És ez a mű elfogadósdi, erőltetett udvariskodásodi (lefordítom: marketing, lájk és bekövető-vadászat) nem eszkalálódott elég gyorsan onnan, hogy hadd vonuljanak a buzik, mi baj lehet belőle, oda, hogy basszuk agyon az informatikát IS.

A következő mi lesz? Kötelező lesz cégeknél belépni a buzi védegyletbe, mert ha nem, akkor a gyökér HR fekete rossz pontot ad és könnyen az utcán találhatom magam?

trey @ gépház

Nézd, egy ilyen másságot teljes mértékben elfogadó cégben dolgozom. Ott tartunk, hogy aki nem hetero, az minden szinten szivárványokat gyárt. Szivárvány van a neve mellett mindenhol, folyamatosan olyan képeket küld, ahol szivárvány látható, meg ő, ha elmész ebédelni, szivárványkoalíció van, szivárványos pólókkal, meg faszom.

Semmi bajom azzal, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de ezt már gusztustalanul túltoltnak érzem.

Én már azzal nem értek egyet, hogy a szeretett anyanyelvem szavait megpróbálják kisajátítani. Ezért a büszkeség, szivárvány, meleg, homokos (stb) szavakat és fogalmakat csakazértis az eredeti értelmében használom és úgy csinálok, mintha nem érteném min kuncognak az okostojások ha a tengerparton azt mondom "lezuhanyzok, mert homokos lettem".

Ezért nálunk nem tiltott a szivárványosszínű játék/ruha, de persze kizárólag csak akkor, ha jószándékú szivárványról van szó, ha bármilyen módon utal a liberális értelmezésre, akkor viszont kuka. Tegnap például gyönyörű szivárvány volt az égen és pont láttuk is a gyerekekkel.

Úgy megmaradt a szivárvány nálunk is, pl. a könyvekben. Csak nincs túltolva. A jelenség amit leírtál engem is zavar. Nem meleg a buksid? *kuncogás a háttérből* Mondjuk a trágár beszéd is zavar, de úgysem tudok mit kezdeni ezekkel a környezeti hatásokkal.

echo crash > /dev/kmem

Code conductok kellenek, véresszájjal tiltakoznak, lassan érinthetetlenek, mert LMBTQ. Ott tartunk, hogy egy LMBTQ pride-ot nem mernek kirúgni, ha rosszul végzi a munkáját, mert biztos diszkriminálják, így inkább kirúgják azt, aki nem LMBTQ.

"Fura", hogy az általános ostobaság, funkcionális analfabétizmus, műveletlenség ellen nem lépnek fel ilyen nagy lendülettel, pedig több értelme volna és úgy sejtem, jóval többeket érintene. Látszólag rengetegen nem tudják, hogy pl. a netet lehetne tanulásra, fejlődésre is használni, nemcsak (anti)social-kodni rajta.

Olvastam egy üdítő kivételt a "kirúgják azt aki nem LMBTQ" elméletre (vagy gyakorlat?). Van az író JK Rowling és az ügynöksége. Rowling korábban egy interjúban beszélt a transzgenderek jogairól is (lényegében nőgyűlőlőnek titulálta azokat akik azt követelik, hogy bárkinek aki nőnek érzi magát, ugyanolyan jogai legyenek mint egy biológialag nőként született nőnek, ha jól értettem).

Rowling kérte az ügynökségét, hogy erősítse meg az elkötelezettségét a transzgenderek ügyében. Az ügynökség ennek ellenére csak annyit nyiltatkozott, hogy támogatják minden ügyfelüket abban, hogy szabadon kifejezhessék a gondolataikat és hitüket ill. hisznek a szólásszabadságban, de nem kommentálják az ügyfeleik egyedi nézeteit. Azt is mondták, hogy nem fogják "átnevelni" a munkatársaikat az ügyfeleik egy kisebb csoportjának követelése miatt. Erre 4 író kilépett tőlük, mert nem tetszett nekik ez az álláspont. Nagyon helyes szerintem ez a hozzáállás az ügynökség részéről.

Követelem továbbá a következő szavak lecserélését is:

—BAKsis

—BAKfitty

—BAKarasz

—BAKtérium

—BAKter

és főleg azt hogy BAKfis! Ez az utóbbi igazán sértő mert a BAK egy hím állatot jelent de a BAKfis ugye egy nagyjából tinédzserkorú LEÁNYT! Micsoda fertelmes hímsovinizmus, ez egyenesen FALLOKRÁCIA!

Ezenfelül ki kell találni valamit a BAKtérítő problémájára is. Az nem egyenjogúság hogy van BAKtérítő de semmi efféle nincs ami a nőkre is utalna! Az sem megoldás hogy a ráktérítőt átnevezzük nősténytérítőre, mert sértené a hölgyeket a gondolat hogy őket TÉRÍTENI kell valamire. Szóval a helyzet úgy szar ahogy van... De ettől még a ráktérítő neve se maradhat, mert rákbeteg embertársainkra nyomasztóan hathat e név olvasása, állandóan a betegségükre emlékeztetné őket. Emiatt lecserélendőek a következő nevek is:

—Rákospalota

—Rákosrendező

—Rákospatak

Sőt, eleve a rák nevű állat nevét is meg kell változtatni, mit gondoltok, nevezzük mondjuk úgy, hogy „páncélollós ízeltlábú”?

Ez az következménye annak, amikor az abnormalitást törvényesítik. Tessék ujjongani, hiszen ez a 'fejlett' nyugat. Ezt kell(ene) majmolni a haladók szerint.

Olvasva a hozzászólásokat... kínunkban viccelődünk rajta, de az ott kinn a 'fellegvárban' véresen komoly. Itt is az lehet nemsoká.

Azon gondolkodtam, hogy hogyan kellene valami értelmes elfoglaltságot találni azoknak akiknek agyukra ment az élet. Valakinek valami ötlet?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2020. 06. 15., h – 20:34

Úgy érzem pár embernek meg kellene nézetni magát. Főleg aki a ezzel a master kifejezéssel kapcsolatban a rabszolgaságra asszociál. Ez már olyan kínos megfelelési kényszernek tűnik, de kinek akarnak megfelelni?

" A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos. " Albert Einstein

Ez az. Sőt, ugye angolul a master urat, úrfit is jelent. Akkor ezután a Batman képregényekben, filmekben sem Master Bruce-ként fogja Alfred szólítani a Bruce Wayne-t?

Várom az első szótárat amelyben fel lesznek sorolva, hogy mit nem szabad használni ha nem akarsz rózsaszín lelkekbe tiporni. Elképzelem ahogy két ember a jövőben beszélgetni próbál, de egy normális mondatot nem tudnak egymásnak mondani, mert a legtöbb szóval lesz valakinek valami baja. Helyette csak hö, hőőő, ööö, őőő, lesz mint az ősembereknél. Esetleg Dömdömdöm, külföldön I'm Groot.

Ez már szerintem most is így van.

Összeszedni is nehéz lenne azokat a teljesen hétköznapi szavakat amiket közösségben nem lehet kimondani anélkül, hogy félreértenék, megbélyegeznének, beperelnének, vagy esetleg azonnal máglyán elégetnének.

Sajnos a világ (újra) bebizonyította hogy megérett a pusztulásra :(( de ami ennél sokkal elszomorítóbb hogy ezt egyre nagyobb gyakorisággal teszi...

Master of science... he?

Gábriel Ákos

Ezeknek az amerikai agyhianyos f*szkalapoknak a kovetkezo lepese a tortenelmuk atirasa lesz, mert egyszeruen nem tudjak leirni a rabszolgatartast. Majd miutan atvette Europa is az agymenst, elkezdodhet itt is az ilyen jellegu konyvek atirasa.

A master-slave módosítása szerintem még talán megbeszélésre érdemes (mert szerintem nem slave, azaz rabszolga a slave szerepkörben levő, szerintem nem jó az elnevezés, a politikát hagyom a hülyékre), de a master, mint mesterkópia, ha jól értem, a GIT-nél eredetileg ezt jelentette, hát abban mi a fene rabszolgatartó?

A black-white list-et se értem, a fekete univerzálisan a rossz, égett, elromlott, ... jele volt, vagy ott volt valami történelmi alapja? Mi lesz helyette, red-blue list? Az meg Amerikában a politikai oldalak színe, ..., van egy 7 milliárd emberes bolygó, van rajta párezer szó, és mindegyikre haragszik valaki.

Mesterek tornája, és egyéb rendezvények felkészülhetnek, legalább lesz egy rakás grafikai meló is, pl. logo újratervezések.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem olyan nagy tragédia ez, hogy mindenki ennyit szörnyülködjön rajta. Az infláción érdemesebb lenne.

Jó ég mennyire hatékony ez a vírusmutáció, hogy az emberiség egy részének az agyát (vagy annak helyét) támadta meg.

A történelmet is átírják majd mert az zavaró? (rabszolgaság, képek) A mozifilmek kapnak új szinkront is? Pl. Star Wars, "yes master", helyett mi lesz? :) Azt hiszem sok hasonló lesz még a jövőben. :)

Szijártó Zoltán
Aki tud az alkot, aki nem tud az csak szövegel.

Dark módot egy évtized alatt nem sikerült csinálniuk, bezzeg ilyen lecserélős mmarhaságokra meg az ikonok újrarajzolására jutott idő.

(Egyébként a Firefox egy senkiházi rasszista, mert a "polkorrekt" szót hibásnak jelöli. :D)

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Szerkesztve: 2020. 06. 15., h – 22:08

Because it reminds me of my decade long struggle with my challenges...

...in the physical aspects of manhood,

I demand that MicroSoft is renamed to the more neutral AdequateFirm

https://imgflip.com/i/458edf

| "Whatever you are, be a good one" # Swift1/Arch

Mikor kell majd becserélni az MSc-met? A BSc és a PhD maradhat?

Szerkesztve: 2020. 06. 15., h – 23:55

Senki:

Github: Adjuk el a céget egy világuralomra törő bűnöző bandának! Mi baj lehet?

2020 Github az új vezetés alatt: bevezetjük újbeszélt! Duplapusz jó lesz!

Vicc. Hallottál már róla?

Annyi köze mégis van a Microsofthoz, hogy ezeket a hülyeségeket a normális emberek organikusan soha nem találnák ki, és soha nem terjedne magától. Hanem a gigakorporációk kell hogy pénzzel médiával és az oktatáson keresztül nyomják át. Nyilván nem a Microsoft az egyetlen, lényegében a nagyok között egyik kutya másik eb.

Nem akarok úgy tűnni, hogy alkudozok a terroristákkal, tehát nem védekezésképpen, de érdemes kicsit beleásni magunkat a szó etimológiájába:

https://etymologeek.com/eng/master

English word master comes from the Latin word magester (master, chief, teacher, leader), which is ultimately derived from the Latin word magis (better, more, more greatly).

Hasonlóan amikor a szó vélhetően azonos gyökerű magyar változatára gondolunk - mester - akkor nem egy agresszív elnyomó rabszolgatartó lebeg a szemünk előtt, hanem egy tiszteletreméltó ember, aki a tudása, képességei és az asztalra letett eredményei okán emelkedik ki a többi ember közül. Akitől tanulni érdemes.

És ezzel el is jutottunk ahhoz, hogy valójában mit is akarnak ezek a kultúrmarxisták: minden kiválóságot meg akarnak szüntetni. Minden emelkedett minőséget, minden szépet. Minden munkával bátorsággal, hittel, kitartással elért eredményt. Az egyenlőséget úgy képzelik el, hogy lehúznak maguk közé mindenkit a sárba. Aki pedig ellenkezik, azt nem kímélik...

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 01:17

[Párttagság_öt_alapelve_miatt_inkább_visszavont_Kigondolt-Elmondott-Leírt-Aláírt-ésCsodálkozik_vélemény]

Asszem itt az ideje, hogy kölcsönkérjem a Birodalmiaktól a Halálcsillagot...!

A Föld IQja állandó, csak egyre többen osztozunk rajta...

Fontos a szembenezes a multtal, de ez akkoris baromsag!

Kovetkezo az lesz, hogy a Metallica - Master of Puppets albumat kell atcimkeznem itthon?

Azért ezt a píszískedést nem kellene túlzásba vinni. Ez egy kétpólusú világ. Jó-rossz, fekete-fehér, okos-buta, fiú-lány.
Kivételek persze mindig vannak, de hogy a kivételekhez alkalmazkodjon a többség, az nem normális dolog.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Nem lesz kicsit macerás frissíteni az összes jégbe backupolt repot?

Holnap legyalulom az osszes master-slave replikaciot... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 13:00

Értem én, hogy mit akarnak, csak pár dolgot kérdeznék:

  • Hogy a lényeggel kezdjem, ki fogja mindezt kifizetni? (Ha mindenütt megváltoztatjuk az elnevezéseket, ez sok meglévő kódra hat ki, hova küldhetjük a módosításokkal eltöltött munkaórák után a számlát?)
  • Hol a határ? Mikor mondhatjuk, hogy "eljött már a Kánaán"? (A Kánaánitáknak ez fájó emlék...) Mert ha elég szorgalmasan keresünk, akkor bárhol találunk olyat ami bántó lehet a számunkra.
  • A történelem folyamán a legtöbb rabszolga ugyanahhoz a rasszhoz tartozott, mint a gazdája (lásd, Kína, India, Afrika, Török birodalom, Róma, Kolombusz előtti Amerika, ...), miért nem zavaró az elnevezés ezekben a kultúrákban és miért csak az USA-ban az? (Az USA-t majmoló angolok, franciák, ... nem érdekelnek.)
  • A fenti pont alapján ez egy amerikai belügy, miért erőltetik ezt rá mindenki másra?

Elnézést kérek mindenkitől!

Ez az egész az én bűnöm. Így kezdődött*: https://hup.hu/comment/2492111#comment-2492111

Bocsánatot kérek mindenkitől az interneten.

Ígérem, legközelebb óvatosabb leszek, és nem kérdőjelezek meg olyan dolgokat, hogy mi lesz a felsőoktatásban a Mester képzés új neve?

Basszus, csak kicsúszott. Hát, most már késő. Előre is bocs, ha ezzel sikerült bedöntenem a világ összes mesterképzést nyújtó egyetemét!

 

*: Az időrendiség nem számít, holisztikus világban élünk, illetve egyre inkább kezdem úgy hinni, hogy egy olyan Mátrixban, amit egy Windows 10 futtat, és éppen patch kedd van a valóságban. Húbazz... Ez egy szörnyű gondolat.

"liberális-középbal"

Nezzuk, melyik:

liberalis: a gazdagnak joga van gazdagnak maradni, es ha nem tetszik neki a savos adozas, joga van offshore szamlat csinalni, vagyonat az orszagbol szabadon kivinni, mert a szabadsagjogai a legfontosabbak.

baloldali: a gazdagok vagyonanak a szetosztasa a legfontosabb. A gazdagok adozzanak tobbet. A gazdagok vagyonat el kell venni, es a kimenekitest a hatekonysag erdekeben meg kell gatolni.

anarchista vagy naiv (bizonyos intelligencia es elettapasztalat folott csak az elobbi lehetseges, utobbi esetben legalabb az egyik hianyzik): a gazdagnak a szabadsagjogai is ervenyesuljenek, de ossza is szet a vagyonat, de lehetoleg ne banjanak vele tul kemenyen a hatosagok, ha netan o ezt nem szeretne, es kiszokne a penzevel.

Melyik vagy? Melyiket ertetted "liberalis-kozepbal" alatt? Liberalist, baloldalit, anarchistat, vagy naivat? Mas valasztas nincs.

Az, hogy ideiglenesen liberalisok es baloldaliak egyutt valahol le tudjak szavazni a jobboldaliak es a konzervativok javaslatait, attol meg ideologiailag szinte semmiben nem fognak hosszu tavon egyeterteni: baloldalisag csak tekintelyelv mellett tud hatekonyan es "valamennyire igazsagosan"(?) mukodni, egyeb esetben egy olyan rendszer szuletik, ahol a legsunyibbak kerulnek a legelore.

"Van még néhány másik."

Melyik masik feltetelezi, hogy nem magikus varazspenzfakrol beszelunk, amin csak ugy terem a penz? Mert konnyu ugy szocialistanak lenni, hogy csak a masok penzenek a koltesevel foglalkozik valaki es hangosan hoborog, ha azt nem kapja meg. De mukodo rendszer abbol nem lesz.

Igen, csak egy atlagos "kozepbal" politikus mar annyi mindenre iger penzt valasztasok elott, amire gulag bevezetese nelkul mar biztosan nem folyik be eleg.

(Jobboldalon is gyakori persze a nemeppen betarthato igeret, idonkent "aljobboldaliak"-tol pont ugyanilyen magikus penzfas termeszetu igeretek hangzanak el)

A jobboldali populista hamis igeret kicsit mas termeszetu. Bar valoban van, hogy latva a balos igeretet, jon egy counterigeret, hogy "ja, azt az x milliot mi sem sajnaljuk az egeszsegugytol".

De a jobboldali populista igeret inkabb arra szokott kihegyezodni, hogy miert lesz eleg kevesebbet adozni. Meg inkabb ott szokott elrugaszkodni az igeret a valosagtol, hogy a betartasahoz meg kene szegni 6 nemzetkozi szerzodest, 2/3 kene also es felsohazban, le kene "cserelni" a birok 3/4-et, es a Dawn korosnal eggyel kevesbe beteg embereknek is dolgoznia kene rokkantsegely helyett, hogy a kemenyen dolgozo ember kevesebbet adozhasson.

Ehhez kepest a baloldali igerethez "csak" szimplan annyi penz kene, amennyi az eletben nem lesz beveteli oldalon. Kevesbe pofatlan esetben legalabb mar a kampany reszekent belengetik, hogy ezt melyik felso- es kozeposztalyt erinto adonemekbol kivanjak fedezni. Zsenialis esetben kiszamolva egy olyan tresholdot, ami a  valasztokepest lakossag 70-80%-at nem erinti.

Mivel egyszer megírtam egy hozzászólásban éppen neked válaszolva, hogy hova sorolom magam, ezt a választ most kihagyom. És mivel te - állításod szerint - többet tudsz nálam, felesleges tőlem kérdezned. Ettől még igazán tanulhatnál, én csak ajánlottam. De ha hülye akarsz maradni, én nem állok ezen vágyad elébe.

Oh, no. A liberális és a baloldali is egy skála egy bizonyos intervalluma (már ha csak a gazdasági résznél maradunk is), te ennek skálának kb. a két szélsőértékét mutatod be, azt is kiforgatva (baloldali alatt konkrétan a komcsit). De a gyakorlatban valamekkora újraelosztás mindig van, és valamennyire a magántulajdont (gyk.: gazdag) is védi minden működő társadalom.

És a skála origója se abszolút az usák politikai színtér alapján nézve kb. minden európai liberális párt baloldalinak látszik.

Ha van rá idejük és lecserélik, nem hiszem, hogy valakinek nagyon ártanak vele. Kár ilyeneken is felcsesződni. Főleg mert valószínűleg, jó szándékkal teszik, hanem is pont ez a leghatékonyabb módja, hogy változásokat érjenek el.

Ha van rá idejük és lecserélik, nem hiszem, hogy valakinek nagyon ártanak vele.

Hát, leszámítva kb. mindenkit, aki valamilyen CI/CD eszközt használ.

Kár ilyeneken is felcsesződni.

Ha lesz hova kiszámlázni az _összes_ extra effortot, amit egy ilyen váltás okoz, akkor valóban.

Elég sokat dolgoztam különféle beszállítókkal, jellemzően az volt a szokás, hogy ha valamelyik szándékosan keresztbe tett a projektnek, akkor kötbér lett a vége, szélsőséges esetben bírósági kereset.

Nyilván azért agyal most ennyit a pontos kivitelezésen a Microsoft/Github, mert ezt tudják ők is. A GH-n nemcsak sandbox projektek vannak free repókban, hanem sok vállalati dolog. Tudok olyan céget, ahol egyetlen projekt miatt hagynak ott 10.000+ dollárt havonta a GH-nál. Ha abba a repóba belepiszkál valami barom, annak garantáltan migráció és/vagy per lesz a vége.

Ha az új repókban a default master branchet átnevezik trunk-re, az valóban a ki a f*szt érdekel kategória, de én nem is arról beszélek. Majd ha valaki akarja, visszanevezi.

Szerintem sacc arról lehet szó, hogy felvetődött tehetnek e valamit és ezt találták. És utána kiadták valakinek, aki épp nincs szénné terhelve, hogy gondolja végig, megoldható e sok szívás nélkül. Aztán majd valamire jutnak. Én sem ezt tettem volna, de ha nem látom, hogy ennyi hozzászólás van, akkor simán tovább pörgetem.

Pedig egyszerű pszichológia mint az 1x1: mennél több hülyeséget erőltetnek rá az átlagemberre, annál megtörtebb lesz lelkileg, és annál könnyebb minden mást rákényszeríteni.

Aki egyszer átnevezte a master branchet, az utána telepíteni fogja a WC-re követő appot is a telefonjára. Nem lesz már lelkiereje tiltakozni.

Figyeld meg, hogy a K. vírus után jött ez, hogy "abolish police". A rendőrök letérdelnek a rioterek előtt az UK-ban. Van ennek értelme? Hogy a fenébe veszi be az emberek gyomra mindezt? Úgy, hogy hónapokat töltöttek bezárva az influenza elől (aminek kevesebb áldozata volt, mint az utóbbi évek durvább járványainak), maszkban dugnak a glory-hole-on keresztül, nem látják egymás arcát sem és teljesen megkattantak. Egyszerűen az emberi psziché ennyit bír és nem többet.

Ha már elkezdték, akkor most ütik a vasat, nehogy valaki észhez tudjon térni. Más értelme nyilván nincs, pont leszarja mindenki, hogy mi a kutyafasza a neve a mászter brencsnek. Majd elhiszem, hogy valakit ez tényleg érdekel, haggyanakmá!

Az értelme gondolom az volt, hogy feltették a kérdést, hogy a maguk portáján van e ami megtehető. Más kérdés, hogy nem valószínű, hogy a szimbolikus részen túl van ennek jelentősége. Részemről egy vállrándításnál nem ér többet.

 

Meg amúgy azért sem célszerű ezen így háborogni, mert az pont azt az értelmét is elveszi ami lenne, azt hogy ez egy szép kifejezése legyen annak, hogy fontosnak tartják, hogy a feketéknek is jó legyen.

Nem tudom eldönteni, hogy a macbook-m pillangóbaszó billentyűje azért szar mert fekete vagy azért mert szivárványos lepke

A github csak egy csini git. Es csak az egyik. Egy fecske nem csinal nyarat.

Ha nagyon gaz, ott van a gitlab.

 

BTW, ebben semmi uj sincs, mongo vagy mysql (nem emlekszem pontosan melyik) pl. mar vagy 10 eve lecserelte a master-slave replikacio elnevezest primary-secondary -re, pontosan ezen okok miatt.

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 19:06

Nem mintha nem szarnam tellibe es hasznalnam ugyanugy master nevvel.

majd nyilvan updateljuk a kodot (pl teraform) ezert

mondjuk ez segitett kicsit trampnak szavazatot szerezni

Nem származik véletlenul a slave szó a szláv szóból? Nekem nem tűnt úgy, hogy ez ellen hangosan felszólalt volna bármely szláv nemzet. Végül is a nemec szó, amivel ők a németeket illetik meg némát jelent. Ezt vettük át a magyarba is.. Még Lesbos lakóinak nagy része is elégedett.

Legalább volna valami racionális alapja ezeknek az átnevezéseknek. Sajnos úgy tűnik, hogy olyanok miatt nevezik át a rég bevezetett kifejezéseket, akik ne értik és nem is használják őket.

Csak egy félig színvak férfi vagyok, de nekem a négerek bőrszíne inkább sötét barnának tűnik. Majd szóljon valaki, h mire is "neveztük át" a fekete színt. Aszerint aktualizálom a szótárban a blacklist mellett pl. a black hole-t is.

Úgy gondolom , mivel az ükapám nem rabszolga kereskedelemmel foglalkozott, szépapám nem dolgoztatott rabszolgákat a gyapot ültetvényén, dédapámnak nem volt néger dadusa, szolgái , nagyapám nem volt ku-klux-klan tag, apám nem white only villamoson járt egyetemre --szóval ezek miatt nyugodtan mondhatom azt a szót, hogy néger.

Szerintem amúgy a master szót leginkább azok akarják száműzni, akik nem annyira mesterei a szakmának.

Szerkesztve: 2020. 06. 17., sze – 11:32

Tehát kizárólag szakmai alapon masternek hívni valamit az a rabszolgaság burkolt támogatását jelenti, de a kiszolgáltatott helyzetben, 1 tál rizsen és 1 négyzetméteren tengődő olcsó, távol-keleti munkaerővel legyártatott, 3 évente kidobott, majd újra megvett, márkás üzleti csililaptopon commitolni, az tök rendben van.

Az ilyenekből látszik a legjobban, miért baj, ha egyre inkább multik kezébe kerül egy szakma.

A multik igényeket elégítenek ki, azaz ha úgy tetszik, tükröt tartanak a társadalomnak. Most éppen látszatintézkedésekre van igény, mint a master branch átnevezése, és csilivili kidobható laptopokra. Ha környezetbarát eszközökre és rendes foglalkoztatási körülményekre lenne igény a többség részéről, akkor ugyanezek a cégek lesznek a kínai gyerekmunkások legnagyobb érdekvédői.

Nem a multikban kell ekresni a hibát, mert a multi nem egy intelligens entitás, hanem az emberekben, akik a multiktól veszik meg a gyerekmunkások által gyártott laptopokat.

Nem a laptopok kidobása részre reagálva:

hajbazer-nek teljesen igaza van abban, hogy aktuális problémákat említ, csak bizonyos népcsoportokat ma is el lehet nyomni. A vietnámi/maláj/etc. emberek jogait ma az amerikai feketék is ugyanúgy tiporják ilyen formában, mindenféle együttérzés nélkül. A történelem sokszor megmutatta, hogy mi történik ha egy elnyomott rétegből hirtelen elnyomó lesz... általában nem szép következményekkel.

Ne essék félreértés, US rendőri brutalitások és ezek bias-a igenis probléma, ami amúgy a fegyvertartási mániájukra is vezethető vissza. De a Churchill meg Gandhi szobrok döntögetése pedig ugyanúgy sérti más emberek jó érzéseit. És ha ezt hagyják, akkor nem lehet tudni, hogy hol lesz a határ.

Először is, a multik képzelt, illuzionális igényeket elégítenek ki, illetve célzott pszichológiai manipulációkon keresztül (röviden: reklámokkal) próbálják befolyásolni a piaci igényeket.

Most éppen látszatintézkedésekre van igény, mint a master branch átnevezése, és csilivili kidobható laptopokra.

Nem. Valódi intézkedésekre lenne igény, például annak érdekében, hogy Amerikában a világ legjobban felszerelt rendőrsége szakszerűen tudjon rendet tartani és legalább a multikultit legerősebben propagáló országban megoldott legyen az egyes társadalmi rétegek, etnikumok és kisebbségek közti békés együttélés. Nem megoldott, sőt. Amerikában sokkal nagyobb probléma van a négerek integrációjával, mint pl. Magyarországon a cigányokéval. Pedig több nagyságrenddel gazdagabb ország, mint amennyivel több néger él Amerikában. Ehelyett mi történik? A politikában megy a szokásos egymásra mutogatás, miközben a szélsőségesen idealista babzsákfejlesztők babzsákmenedzsereinek babzsákügyvezető babzsákigazgatója a kényelmes babzsákjából babzsákpolkorrektkedik az open-source fejlesztők és közösségek faszával verve a csalánt, illetve őket véleményterror alá vonva, meglibbentve azt az asszociációs lehetőséget, hogy ha valaki továbbra is masternek hívja a fő branchét, akkor burkoltan támogatja a rabszolgaságot. Tudsz mutatni (mondjuk innen) egyetlen GitHub felhasználót, akinek erre volt igénye, akár látszat szintjén is? Tudsz arra valami épkézláb magyarázatot, hogy az átnevezés ellen indított petíció top kommentjét konkrétan egy fekete férfi írta, aki feketeként érzi sértőnek a GitHub PR-vadbaromkodását? Mert erre valószínűleg a GitHub marketingasztalán sincsen magyarázat.

Tehát: a multik nem valódi igényeket elégítenek ki, csak úgy csinálnak, mintha igényeket elégítenének ki és ha ez nem tetszik, akkor készek az igényeket pszichológiai terrorral, marketing-hadjáratokkal befolyásolni, ami mellett arrogáns módon fenntartják a jogukat arra, hogy önjelölt prófétákként ők mondják meg, az embereknek valójában mire van igényük.

Ha környezetbarát eszközökre és rendes foglalkoztatási körülményekre lenne igény a többség részéről, akkor ugyanezek a cégek lesznek a kínai gyerekmunkások legnagyobb érdekvédői.

Egyre nagyobb rá az igény, amit idealista látszatintézkedésekkel és manipulációval (ferdítő, valóságot elhazudó reklámokkal és PR-kampányokkal) próbálnak kielégíteni, hogy zöldnek állítsák be magukat. Ahhoz, hogy etikus legyen az elektronikai ipar, minimum olyan reálértékű fizetésen kéne foglalkoztatni a távol-keleti gazdasági rabszolgákat, amilyennel a vásárlóközönség átlagosan rendelkezik, minimum olyan munkavédelmi, környezetvédelmi szabályok betartása mellett, mint a vásárlóközönség országaiban vannak. Persze, így nem lehetne elspúrkodni a gyártási költségeket. Megint csak azt tudom mondani, hogy a társadalomnak ebben a kérdésben is valódi intézkedésekre lenne igénye, de a multi beéri annyival, hogy lehazudja a csillagokat az égről. Persze, gondolom, ez után majd az jön, hogy azért is a társadalom a felelős™, hogy beveszi a multik zöld propagandáját.

Nem a multikban kell ekresni a hibát, mert a multi nem egy intelligens entitás, hanem az emberekben, akik a multiktól veszik meg a gyerekmunkások által gyártott laptopokat.

Erről majd akkor beszélünk, ha a középiskolás gyereked nem kaphat úgy érettségit, hogy ne ment volna el egy kis nyári munkára a Foxconn gyerekmunkásokat túlóráztató gyáraiba, meg kobaltot bányászni Afrikába az akkumulátorokhoz. Erről majd akkor beszélünk, ha legalább annyi dokumentumfilmet lát az olcsó távol-keleti elektronikai gyárak körülményeiről és az ott dolgozók helyzetéről, mint amennyi okostelefon- és laptopreklámot látott a tévében, meg az Interneten. Ha esetleg ezek után is megveszi a legújabb ájfont, vagy egy cég IT-menedzsereként dönt új laptopok beszerzéséről és a régiek kidobásáról 3 év után, akkor magadban kell keresned a hibát, hogy arrogáns, szociopata csúcsragadozónak nevelted.

Valami okosat kéne kommentelni, de csak a KFT dalszöveg jut az eszembe (amíg még szabad idézni):

"Egy négercsókért mindenem odaadom, utólag úgyis az egészet letagadom"

Ez már valóban az őrület szintje.

Mikor fogják az irodalmi műveket elkezdeni átírni újbeszélre? Ott is eleget van a "master" szó említve.

Elérték, hogy olyan félelemteli légkört generálnak, melyben az emberek igyekszenek előre menekülni és túllicitálni a megfogalmazott igényeken is, nehogy rájuk süssék a "nem vagy elég haladó szellemiségű" címkét. Én egy hasonlót (más ideológia kapcsán) megéltem a 70-es, 80-as években. Akkor lecsengőben volt már. Most egy más ideológia nevében próbálják a szavak jelentését is kisajátítani és nagy az elvárás, hogy az emberek önként tegyenek előremutató vállalásokat, mellyel kifejezik ideológiai hűségüket. Hányingerem van....

Megfigyelés, s nem pedig ítélet vagy erkölcsi állásfoglalás következik: csak a szokásos tarhálás megy mindenhol. Sose lesz másképp. Akit lehet, megfejnek. Akit nem, azt megfejik másképp, máshol. Ilyen az emberi létezés dinamikája. (Az utókor kedvéért: azért az "emberi" létezés kitétel, mert jelen pillanatban nem ismerek alternatívát, de fenntartom a lehetőséget, hogy nem minden értelmes, társadalmi rendeződés szükséges és elhagyhatatlan alapelve a véges mennyiségű eszközön/alapanyagon/jelképen osztozás miatti versengés kényszere, ahol a "legszerényebb és legudvariasabb" versenyzők jutalma a pusztulás.)

DMZ-t gondolom a különféle konfliktusövezetek közelében lakók miatt (pl. Korea, Ciprus, közel-kelet, stb.), a hang pedig az akasztófára, akasztásra utal. Ezeket még pont meg is tudom érteni, a man szó kategorikus tiltását kevésbé. Pl. mi a gond azzal, hogy Robert Sumwalt, chairman of NTSB and Katherine Lemos, chairwoman of CSB.

Don't use he, him, his, she, her, or hers in generic references. Instead:

  • Rewrite to use the second person (you).

Hogy beszélhetnek valakiről, úgy hogy "rólad"?

 

Use this Not this
master/subordinate master/slave

Aham... Szóval marad a master... Szemét rasszisták!

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Mi lesz a Buddhistákkal ott is vannak mesterek? Vagy a Star Wars-al a Jediknél meg a Sith-eknél is van mester is meg tanítvány is.

Azon gondolkodtam, hogyan lehetne a hülyeség ellen védekezni.

Kellene csinálni böngésző plugint (vagy proxyt) ami figyelmeztet PC oldalakra, hogy itt valami baj van szürkeállománnyal, csak óvatosan a tartalommal.

Igazi kihívás lenne megcsinálni ha nem listából dolgozna, hanem pl. neurálisan, úgy mint Árpi DeepSpam-je. Aztán ezen az elven lehetne LMBTQ modelt is összetákolni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mi lesz Szlovákiával, Szlovéniával? Szlavóniát is át kell majd nevezni? Mikortól lesz tilos használni a szláv szót?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓