A ZFS társalapítója olyan patchet küldött be az OpenZFS-hez, ami eltávolítja "a rabszolgaságra való szükségtelen utalásokat"

Az egykori Sun berkeiben volt a ZFS egyik társalapítója Matt Ahrens, aki a héten egy olyan patchkészletet küldött be az OpenZFS projekthez, ami eltávolítja a kódbázisból "a rabszolgaságra való szükségtelen utalásokat". Pontosabban a commit eltávolítja a kódbázisból a "slave"-re való lehetséges összes  hivatkozást. Ahrens motivációja:

The horrible effects of human slavery continue to impact society. The casual use of the term "slave" in computer software is an unnecessary reference to a painful human experience.

A gyakorlatban:

The zpool.d/slaves script is renamed to dm-deps, which uses the same terminology as dmsetup deps.

References to the /sys/class/block/$dev/slaves directory remain. This directory name is determined by the Linux kernel. Although dmsetup deps provides the same information, it unfortunately requires elevated privileges, whereas the /sys/... directory is world-readable.

Pull reqest itt, commit itt.

Hozzászólások

Ok. Az elmúlt pár év nagyon óvatossá tett azzal kapcsolatban, hogy ki mit vesz komolyan. Pláne amerikai politikai tartalmak kapcsán.

Valahol ott volt a töréspont, amikor pár évvel ezelőtt megkérdezték az utca emberét arról, hogy Brüsszel kötelezően elő akarja írni az EU-s tagállamoknak, hogy arab számokat használjanak. Nyilván a leghülyébbeket vágták bele a videóba, de így is fájdalmas volt.

ja,  és óvodában veszélyben a fekete pont és "Fekete Péter" kártyát már elő sem szabad venni - feketézni se lehet már a piacon - arról nem is beszélve, hogy nem mondhatom: "hogy megmondtam fehéren-feketén" . Boltba nem lehet majd negrót venni...

For Whites Only meeting room!

"Boltba nem lehet majd negrót venni..."

Jó pár évvel korábban nálunk jár egy fekete afroamerikai (talán) rapper. Betért az egyik boltba és kiszúrta a negrót. Gyorsan posztolta is, hogy mekkora itt a rasszizmus és fajüldözés, hogy a boltokban akasztott négeres cukorkát árulnak.

Az "eltávolítás" filozófiai hátterének megvilágítására: (u.ez az ok az "Elfújta a szél" Netflix listáiról való levétele esetén...)

https://www.origo.hu/nagyvilag/20200612-alain-finkielkraut-a-fehernek-l…

https://www.nytimes.com/2013/12/03/world/europe/anti-racism-of-the-left…

(Bár az Origó sokak szemében nem "szalonképes", - mert az "Index" mennyivel profibb má(!), - de Alain Finkielkraut miatt érdemes elolvasni a cikket, vagy fentebb eredetiben is.) - bár gyors tájékozódásra talán itt egyszerűbb az Origó.)

A témával kapcsolatban még egy informatív link is:

https://www.theguardian.com/world/2019/feb/24/alain-finkielkraut-winds-…

Belegondolhatunk "jobbról" és "balról" is, hogy hová vezet ez...!  :( - szerintem ideje lesz nagyon összezárni, mert pár évtizeden belül a fehérnek írmagja sem marad.

"Fontos, hogy az érzelmek inspirálják a válaszokat, de nem válthatják ki a tényeket. Itt vannak ugyanis a számok, mondja Finkielkraut, és a Washington Post napilap adatbázisára hivatkozik, amely szerint 2015. január 1. óta a rendőrség kétszer annyi fehér ember haláláról tehet (2416), mint feketéről (1263). Bár azt is hozzáteszi Finkielkraut, hogy kevesebb a fekete ember az Egyesült Államokban, mint fehér."

Pontosabban negyedannyi.  Nem véletlenül nem írta le, mennyivel is kevesebb a néger, csak fölöslegesen összezavarná az olvasót ha egyenesen leírná, hogy arányaiban kétszer annyit lőnek le, így sokkal szebb a mondat, hogy ez nem derül ki, és úgy tűnik, hasonló az arány... :D 

Ha már valaki a tényekről szájal...

Eh :(

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akkor meg is erkeztunk oda, hogy a fekete lakossag kozott sokkal tobb a bunozo.

 

Vagy most azt akarod beadni, hogy lakossagaranyosan kellene agyonloni az embert?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Akkor meg is erkeztunk oda, hogy a fekete lakossag kozott sokkal tobb a bunozo."

Őőőő .... nem. 

Oda érkeztünk el, hogy gyakrabban lövik le őket a rendőrök.

"Vagy most azt akarod beadni, hogy lakossagaranyosan kellene agyonloni az embert?"

Érdekes ötlet, biztosan sokat gondolkodtál rajta, de nem.  Úgy általában nem kellene embereket agyonlőni, fura hogy ezt magyarázni kell valakinek.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Who's killing who, by race and gender, FBI statistics.

Ez egy két és fél éves videó, de nem hiszem hogy sokat változott volna a helyzet.

Lényeg 5:14-nél:

Nonetheless, if you combine the murder rate for the african-americans, it's about five times that of their white counterparts

Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe?
- Pina.
- Hát azt hiszem a probléma egyértelmű. Maga túlságosan sokat gondol a nemi életre.
- Ééén??? Hiszen maga rajzol folyton pinát!

trey @ gépház

:))

ennél szemléletesebben nem tudtam elmagyarázni, mivel ilyen negatív gesztusokat más nem igen csinál.
leginkább senki semmilyen gesztust nem tesz.

viszont ezek a gesztusok v. épp elutasítása fontosak, ezek fejezik ki az ember(ek) érzéseit egy bizonyos dolog iránt.

Mi lesz a biliarddal? A feher golyo utogeti a szineseket, hmmm?

Sok munka van még az ideális világ megteremtéséig:

a zongora fekete és fehér billentyűit át kell festeni
a fekete-fehér filmeket betiltani
a "fehérlófia" nem kerülhet bele többé mesekönyvbe
a receptekből ki kell hagyni a feketeborsot
természetesen feketekávét sem árulhat egyetlen presszó sem
fehér kenyér - barna kenyér - fekete kenyér: üssük agyon a sok rasszista péket
fehér cukor - barna cukor: bezárni a cukorgyárakat
a fehér csokitól is el kell búcsúzni
meleg fehér fény: rasszista és homofób egyszerre
a feketerigó és a fekete párduc színét génmódosítással meg kell változtatni (a sárgarigó is problémás!)
fekete fűz - fehér fűz: kivágni az összeset
és végül ott a White House !!!  Erre nincs mentség, le kell bontani! :)
 

Tenyleg mindenhol megbolondulnak???

Van egy csomó ember, akiknek megfelelési kényszere van.

Ez se kizárt, de lehet egy másik olvasata is a dolognak: egyszerű marketingfogás.

Annyira az, hogy marketinggel foglalkozó könyvekben tanítják. Én olvastam olyan - egyébként kimondottan jónevű angol egyetem logójával feldíszített - könyvet, amiben a szennyező vállalatok környezetvédelmi mérnökeinek nagyon hosszan és alaposan azt ecsetelték, miként értsenek egyet a környezetvédőkkel.

Más téma, azonos módszer.

Biztos én nem értem a marketinget, de ki a célpont? Melyik az a normális ember, akit érdekel, hogy termék forráskódjában van-e "fasz", "bazdmeg", "szar", "néger", "szolga" szó? Gondoltál már arra valaha, amikor kezedbe fogtál mondjuk egy okostelefont, hogy "Uram isten! Ennek az Androidnak a forrásában mennyi fertő lehet!". Vagy láttál-e már olyat, hogy úgy reklámoztak egy terméket, hogy a dobozára rá volt írva: "politikailag korrekt forráskód" mint feature?

Ki nem szarja telibe? Megmondom őszintén, engem ez az erőltetett képmutatás inkább taszít mint vonz. Ha így nézzük, nem hiszem, hogy egyedül vagyok. Ha pedig így van, akkor ez egy kétélű dolog. Nem lenne inkább jobb, ha nem foglalkoznának ilyesmikkel?

trey @ gépház

a marketingnek nem az az egyetlen célja, hogy használd a terméket, az a reklám (annak sem csak az amúgy, de inkább). valid marketing cél, hogy forogjon a név, terjedjen, hogy létezik, hogy aktuális dologról van szó, ami körül történnek a dolgok. itt most több szakmabeli a ZFS kapcsán cserél eszmét, még akkor is, ha az apropója egy fasság. ez szerintem marketing szempontból eredmény, még akkor is, ha nem ez volt az eredeti cél.

Így van. És ha félreteszem a politikai indíttatását e jóembernek és pusztán technikai oldalról nézem az ilyen ámokfutást, az is káros. Teszem azt, ha egy 1000 éve használt program paraméterei csak azért változnak, hogy az ilyen "szabadságharcosok" jól érezzék magukat, amiatt is kiosztanék már nekik egy faszkorbácsot. Ki az az elmebeteg, aki összehozza a számítógépes környezetben a master-slave jelentést a cukornád ültetvényen dolgozó rabszolgákkal? Senki, kivéve a semmirekellő jogvédőket. Ha pedig szakmai oldalon senki, akkor mi a fasznak kell egy történelmileg kialakult rendszert bolygatni?

trey @ gépház

Lentebb olvasva ez csak a kezdet. Nem menekül a blacklist/whitelist, sőt úgy tűnik még a whitespace sem.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg mindegyikünk felmenői között voltak "slave"-ek bőven, de az európai jobbágyság sem volt sokkal jobb. És a probléma az, hogy nem tudják mit is akarnak.

Most tiltsuk be magát a slave szót? Erre megy ki az egész? Találjunk ki neki valami mézes-mázas nevet, hogy "unpaid worker"? Majd 100 év múlva azt is tiltsuk majd be? És a legjobb az egészben, hogy általában nem fekete szervezetek szoktak ezek ellen szót emelni (szerintem tudják hogy röhejes), hanem a hipokrita SJW-k.

Persze a Kolombusz szobrok döntögetésének korában mire számítunk (ne essék félreértés, nem szimpi az alak, de akik ledöntik, azok sem éppen). Meg az 5G tornyok felgyújtásakor... Üdv újra sötét középkor!

úgy vélem, van korreláció a hírhedtség és az ismertség között.

Hogy ne lenne, de az ilyen képmutatóknak nem az a céljuk valószínűleg, hogy hírhedtséget szerezzenek maguknak. Ők kétségbeesetten vágynak az elismerésre, ezután a tett után is egy buksisimogatást várnának.

PS: Köszi a tippet, de a 190 cm körüli magasságomhoz elég faszul mutatna egy póni, így teljesen megfelel a ló mérete.

trey @ gépház

Nekem erről a szépkártya webes regisztrációm jut mindig eszembe: ott a captcha szövege a következő volt: gecihu - a screenshot-ot elraktam, mert azt mondtam,hogy na ilyen állat nincs... :-) Egyébként meg röhögtem rajta egyet, begépeltem, és sikeres regisztrálás után használtam/használom a webes egyenleglekérdezést, amihez szükség volt erre :-D

A falkához tartozás érzése, vagy legalább annak látszata.

Ha környezetszennyezőként egyetértesz a környezetvédőkkel, magad is környezetvédő leszel, függetlenül attól, hogy valójában te magad vagy a probléma. És ha jól csinálod, mindenki be fogja szopni. Egyszerűen így működik az ember: a többséget az érzelmei vezérlik az esze helyett és még ha szokott is gondolkodni, akkor is csak egy lépést halad előre, tehát bármely legalább kétlépéses stratégiával te vagy a nyerő. Ennyiben merül ki a marketing lényege.

Ha a falkatagok látnak egy ilyen fasza gyereket, soha az életben nem fognak belegondolni abba az egyébként triviális dologba, hogy ha van ezen a Földön olyan dolog, aminek az égvilágon semmi köze nincs a rabszolgasághoz, az a ZFS.

Csak szeretni fogják, aztán hogy abból neki mi haszna lesz a jövőben, az már rajta múlik. Az a második lépés.

Remélem, kielégítő volt a magyarázat.

Szerkesztve: 2020. 06. 13., szo – 20:12

Attól még hogy máshogy hívjuk a fordítás után funkciójában "slave" marad.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerintem eredetileg is téves elnevezés volt, a slave akarata ellenére van rabságban, ezeket én nem tudom értelmezni a programok, IT rendszerek szemszögéből, kontroll kérdésről van szó, de nincs ellenvetés az alárendelt részéről. Nem egy tökéletes szakszót tiltanak be, ez azért nem az, mint amikor a "they" egy egyesszám harmadik személyű személyes névmássá lett nyilvánítva, ha a beszélgetésben a hivatkozott úgy akarja, az hibákra ad lehetőséget, ez én úgy látom nem.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ars Technikán benyögtem, hogy ezek szerint a régi IDE alapú retró rendszereim szociálisan inadekváltak. Úgy rámmozdult az egész karót nyelt banda, csodálkozom, hogy nem bannoltak egyből... Úgy tűnik van amivel lehet viccelni, és van amivel nem. Halott csecsemő öltönyben mehet, másodlagos meghajtó egy 386-osban nem.

Irodisták, celebek kitették f@szbúk profil fotónak azt a divatos lázadást, man in black vagy mi a f@sz, ők lázadnak.
Az a buta fejükbe nem üt szöget, hogy itthon 600e+ ft keresnek és a napjuk nagyjából reggeli, cigi-egyéb és ebéd szünettel telik a munkaidejük, nem termelnek kiemelt pribékek, valójában ők okozzák, hogy társadalmi egyenlőtlenségek vannak.

sudo mount -o ro /hup.hu

A black market-re van mar valami polkorrekt megnevezes?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezek a fontos dolgok. Csatlakozom is gyorsan: Követelem, hogy a "winchester" kifejezést azonnal távolítsák el az Internet minden egyes zugából, mert a gyarmatosítók fegyverére utal, és hangja a számítógép minden egyes indításakor az indián őslakosok kiirtását vizionáló kényszerképzeteket okoz.

Az ilyen patch-eknek a társadalmi megkülönböztetésekre pont annyi hatása van, mint a kód minőségére.

Édes phaszom...na ezért nem szabad Rivotilra fagyállót inni...

ha igy folytatjak nemlesz BlackHat / WhiteHat sem...

marad a RedHat ize a CentOs.

HUP te Zsiga !

Kiváncsi vagyok pl dns-nel minek fogjak becezni a master-?? felallast. Láthatóan marhára unatkozhat az illető.. ..vagy csak a szokásos megfélemlített védjem le magam a sjw-k bosszújától.. (amúgy tökéletesen lehetetlen mert ha akarnak úgyis ledarálnak valamivel amire nem is gondoltál :) )

Ugyanezek az emberek aztán szólnak a buszon, hogy a nem vele egyező alakú szemmel rendelkezők takarodjanak hátra... Annyira jellemző, hogy üres kereteket baszogatnak fölöslegesen, persze így a lényeges dolgok elmaradhatnak.

Már várom, amikor az első feketét kirúgják amiért negros zacskóval a kezében sétált be egy irodaépületbe. itthon. :)

Már csak ezekért a kommentekért megérte lecserélni a "slave"-et :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Skacok, szerintem inditsunk egy peticiot, hogy a MS a GitHubon torolje le az osszes MASTER branch-et!

Aztan doljunk hatra, es cola, popcorn... :-D

Tekintve, hogy egészen a gitig visszanyúlik a kérdéskör, jó eséllyel elég sok projektet fog érinteni.

Mondjuk, engem spec. nem fog túlzottan zavarni, ha felmenő/opt-in rendszerben pl. a main válik elfogadott névvé a master helyett (sosem szerettem igazán amúgy sem, bár nem a topicban szereplő okok miatt), gyanítom, hogy nagyobb cégek/projektek elég sokat fognak emiatt szívni/anyázni. :)

ATA-nál régen tényleg volt Master és Slave drive. Már akkor is furcsálltam ezt a szóhasználatot.

Ezt a marhaságot már vagy 20 éve előszedték, amikor a kis buszos (pl. RS485-ös) kapcsolatoknál a master-slave kifejezést törölték, már nem emlékszem mit javasoltak helyette, de már akkor is hülyeségnek tartottam.

 

Mondjuk ha a slave jelentése az amerikai angolban egyértelműen rabszolgát jelent, akkor érthető, hogy nyígnak tőle, de ez akkor is túllihegése a dolognak.

Trianonnak nevezné el, pedig az is csak egy név

Elég jelentős különbség, hogy míg Trianon "csak egy név", addig a master/slave nem egy konkrét valaminek a neve.

Egyébként nem különösebben érdekelne, ha a következő Ubuntu neve Trianon Tiger lenne. Mindenki eldöntheti, hogy neki az mennyire sértő, és ennek megfelelően választ majd OS-t.

Az angolban 1904 óta él a köztudatban a "slave" elnevezés olyan eszközökre, amelyeket más eszközök kontrollálnak, tehát hivatalosan elfogadott elnevezés eszközök terén is a master-slave felállás.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Van itthon pár IDE-s merevlemezem még régről, emiatt már kell rettegnem? :D

Ilyen esetben az lenne a korrekt, ha a változtatás költségét az állná aki azt kényszeríti vagy kezdeményezi. Nem vagyok egy nagy nyelvzseni egyik nyelvben sem, de a master/slave helyett mit lehet használni? Esetleg a Cisco terminológia szerint master / member, vagy elektronikai oldalról primer / szekunder amik pontosan másra valók és teljesen más fölé és alárendeltség közti viszony változási lehetősége.

Nem érintett. Á, nem. Nálunk nemrég vezették be az egy éves munkaidőkeretet, hogy megspórolják lehetőleg az összes túlórapénzt, kihasználva, hogy a kormány a veszélyhelyzet miatt megemelte a kollektív szerződés nélküli kerethatárt. De roppant módon örvendek, hogy te jobban tudod.

(mondjuk személyesen nem érint, én eddig se számoltam el túlórát, de sokakat igen)

Szólni kéne neki, hogy ennyi idős korában elvárt lenne, pláne ha már nem csak szakmával foglalkozik, hogy etimológiával is foglalkozzon mert az angolba ez a szó jóval azelőtt érkezett mielőtt még az amerikaiak erre kezdték volna használni. 

Explicit volta miatt ( ie.: a mester közvetlen függésében álló) kezdték használni, mind az emberi rabszolgaság (eredetileg meghódított területen elfogott, elhurcolt, alacsonyrendű státuszra kárhoztatott volt  és eredet tekintetében "szláv" nemzetiségű ... innen a szó) és az IT-ben is (közvetlenül függő)  nem volt kizárólagos kapcsolat a rabszolgatartás és az IT megnevezés közt soha, ugyanarról a tőről származó azt leíró de nem rámutató kapcsolat van, csak és kizárólag a függésre utal. 

Legalábbis ahogy ezt én tudom. Ezért törölni kár, hisz ezzel csinál kapcsolatot igazán a két jelentés közt. (ez a baj valójában)

(legalábbis addig míg a szlávok nem tiltakoznak, mivel akkoriban épp mi voltunk azok akik a legtöbb szlávot elhurcolták)

Ebben a cikkben tényleg minden össze van mosva, ami csak a szerzőnek az eszébe jutott, nemrég olvastam tőle egy másik cikket, ahol nagy beleéléssel és nyilvánvaló csúsztatásokkal azt magyarázza, hogy az USA-ban nincs intézményesült rasszizmus, az sem volt kisebb butaság.

Tényleg nem érdemes elolvasni. Egyiket sem.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Így van, basszuk telibe a fél világ CI/CD megoldásait, a munkaerő ingyen van végülis, majd megoldják az IT-s gyerekek, hogy újra működjön, úgyis ráérnek.

Mondjuk kíváncsi leszek, hogy ezt hogy gondolják kivitelezni, nekem így elsőre az ugrik be, amikor a docler/dotroll/etc. search & replace-szel cserélgette a PHP fájlokban az elérési utakat.

Gondolom valami alias/symlink-szerű megoldással, így nem kell mindenhol átírni, remélhetőleg.

Ez a lépés egyébként teljesen váratlan volt számomra. A verziókezelők szóhasználatában én még sosem találkoztam "slave" ággal. A master ág itt nem a "rabszolgatartót" jelent, hanem inkább mester-tanítvány viszonyt fejez ki. Amikor létrehozok egy új ágat, az egyedi nevet kap és valami új/kiforratlan dolog kerül bele, ami idővel kiforr és visszakerül a master ágba. Ez egyáltalán nem az a master/slave viszony, mint ami pl. egy adatbázis és replikái között van.

Agyrohasztó, hogy valaki ennyire fogyatékos legyen, ez még tarisznyás szabadbölcsész szinthez képest is aljább. Remélem nem lesz ebből divat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Abban nem érzel legalább egy icipici iróniát, hogy baloldali terrornak hívod azt, hogy lecserélik az édes-savanyú szószon a feliratot, és BLM-hisztinek azt, hogy pár rendőr kivégez az utcán fényes nappal egy földön fekvő embert és fel kell lázadnia a városnak ahhoz, hogy legalább gyanúsítottként őrizetbe vegyék az elkövetőket?

Én nem hívtam semminek, linkeltem egy összefoglalót arról, hogy ott tart a világ, hogy a Netflix és társait annyira becsicskították, hogy mostantól csak Eddie Murphy és a Beverly Hills-i zsaru maradt meg rendőrszerepben.

A "kivégez az utcán fényes nappal egy földön fekvő embert"-hez annyit, hogy most éppen egy néger állt a szopott fasz végén, máskor meg lőttek agyon fehéret is. Amerikában a rendőri intézkedés sokkal keményebb és határozottabb, mint amit errefelé megszoktak. Nem kellett volna négerügyet csinálni belőle, azt kellett volna vizsgálni, hogy a rendőri túlkapásokkal - legyen az feketével, sárgával, fehérrel, zölddel szembeni - fellépést igényel-e. Sajnos négerügyet csináltak belőle.

trey @ gépház

most éppen egy néger állt a szopott fasz végén, máskor meg lőttek agyon fehéret is. Amerikában a rendőri intézkedés sokkal keményebb és határozottabb, mint amit errefelé megszoktak.

Agyonlőni egy dolog, az épp lehet indokolt is, vagy akár egy félreértés egy olyan országban, ahol mindenkiről azt kell feltételeznie a rendőrnek, hogy lőfegyver van nála. Egy másik dolog egy megbilincselt, hasán fekvő ember nyakán 8 percig térdelni, amíg megfullad a szerencsétlen.

Nem kellett volna négerügyet csinálni belőle

Mondja trey Győrből, aki ehhez is annyira ért, ezzel is annyira képben van :D

azt kellett volna vizsgálni, hogy a rendőri túlkapásokkal - legyen az feketével, sárgával, fehérrel, zölddel szembeni - fellépést igényel-e.

Tudnál mondani ilyen esetet, ahol fehér volt a rendőri túlkapás áldozata? Értsd: egy ártalmatlanná tett fehér embert megfojt a rendőr, mert csak? Mert feketével ez többször előfordult az elmúlt években. És igen, pont ezt csinálják, fellépnek a rendőri túlkapásokkal szemben.

"Nem kellett volna négerügyet csinálni belőle

Mondja trey Győrből, aki ehhez is annyira ért, ezzel is annyira képben van :D"

+1

Halvány fingunk sincs róla, hogy mi megy ilyen téren az USA-ban. Egyébként nem nehéz "négerügyet" csinálni belőle, ha jól tudom négy fehér rendőr végzett ki egy fekete embert, hárman nem cselekedtek, egy meg fojtott. Én sem örülök a következményeknek, de ez az USA-ban a rasszista bűncselekmények archetípusa.

Példát akarsz arra, hogy az USA-ban rendőrök ártatlan/lefegyverzett embert lőttek le, aki nem néger? Sok sikert a kereséshez... Igazából pont egy-két nappal a George Floyd ügy után pont volt egy ilyen. Egy-két helyen hozták csak le hírbe. Sajnos a néger ügy annyira nagy lett, hogy meg sem találom, mert mindenhol csak emez van hype-olva...

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

az általános mentalitást jól mutatja a különbség :D. Az USA havi bontás nélkül.. így se triviális.. meg gondolom ez nem egy tökéletes lista..

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_killings_by_law_enforcement_officers_in_the_United_Kingdom

https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_killings_by_law_enforcement_officers_in_the_United_States

sok sikert a böngészéshez.. tűt a szénakazalban..

Azért az vicc kategória, hogy majdnem az összes négerhez csináltak már Wikipedia cikket, viszont kb az összes esetében a hivatalos jelentés szerint késsel, fegyverrel támadt a rendőrökre intézkedés előtt.

 

Amúgy meg az olyanokkal mi van, mint David Dorn? Nyugdíjazott rendőr kapitány, aki szintén afroamerikai? Őt a nagy George Floyd emlék fosztogatás közepette lőtte le egy néger... Valahogy az ilyenek elmerülnek a sok szardobáló híradások között.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

viszont kb az összes esetében a hivatalos jelentés szerint késsel, fegyverrel támadt a rendőrökre intézkedés előtt.

Ebben az esetben pont nem.

George Floyd emlék fosztogatás közepette lőtte le egy néger

A dolognak nyilván semmi köze nem volt George Floyd emlékéhez, szánalmas hazugság összemosni a normális tüntetőket (mert a többség az) a közéjük vegyült csőcselékkel.

A rendőrfőnök halálát pedig nagyon sajnálom, remélem hogy az elkövető élete végéig börtönben fog rohadni.

Igen, jó lenne egy konkrét példa, én ilyenről nem tudok.

Bár az igazán jó az lenne, ha minden ilyen eset rendesen ki lenne vizsgálva, minden körülményével együtt, mert akkor kiderülne, hogy van-e alapja a rasszizmus vádjának. Mondjuk ez eléggé nehéz, mert a rendőrök összezárnak, és a hatóságok se feltétlen abban érdekeltek, hogy kiderüljön az igazság. Bár ebben az esetben tök mindegy, hogy fekete, fehér, sárga vagy lila volt az áldozat, mindenképp elfogadhatatlan ami történt.

Szerintem ez jól jelzi a probléma lényegét:

https://babylonbee.com/news/black-lives-predicted-to-matter-until-november

A politikus ott is csak szavazatok miatt vállal fel adott ügyet, ebből adódóan a történések(tények) adott módon kerülnek szelektíven tálalásra ami a következő választásig hasznos lesz.

A kérdés, hogy októberben, vagy jövő ilyenkor lesz-e az emberek életén érzékelhető hatása ennek a remek menetelésnek. Azon túl, hogy járulékos következményként lehetett  szabadon törni-zúzni és  a github master-t átnevezik. Mert ezek nem segítenek azon, hogy holnap az utcán lődörgő srácok közül lelőjenek/megöljenek megint párat.

Azt a nagyon súlyos tévedést, hogy politikusok érdemben valós ügyeket karolnak fel, vagy épp szolgálnak el kellene felejteni. Ők szavazatokért csinálnak bármit. A legritkább eset az, hogy lehet értelmes jól átgondolt tervet végrehajtani pár gombnyomossal (minimális befektetett erőfeszítéssel). Egy politikust arra tudsz megkérni, hogy ha elvégezted a munka 99%át, összeraktál mindent, garantált a siker és viszonylag kicsi a támadhatósági felület, akkor a maradék 1% tevékenységért meg esetleg némi támogatásért (erkölcsi, vagy esetleg valamennyi $) cserébe bemutathatja magát mint aki ezt az egészet megvalósította :D. Ennyi. Ott sem megy ez másképp

Amúgy a kissé átfogalmazott/értelmezett vélemény részleges forrása:

A siker törvényei

1. törvény: A teljesítmény vonzza a sikert. De ha a teljesítmény nem mérhető, a sikert a hálózatok határozzák meg.

2. törvény: A teljesítmény korlátos, a siker korlátlan.

3. törvény: Alkalmasság x korábbi siker = jövőbeni siker

4. törvény: Míg a csapat sikere a sokféleségben és az egyensúlyban rejlik, a babérokat mindig egyvalaki aratja le.

5. törvény: Ha kitartunk, a siker bármikor beüthet.

https://hvg.hu/kkv.businessmagazin/20190402_A_teljesitmeny_nem_eleg_a_sikerhez