GIMP 2.10.20

Címkék

Megjelent a GIMP 2.10.20-as kiadása.

Újdonságok:

  • Tool-group menus can now expand on hover
  • Non-destructive cropping now available by cropping the canvas rather than actual pixels
  • Better PSD support: exporting of 16-bit files now available, reading/writing channels in the right order
  • On-canvas controls for the Vignette filter
  • New filters: Bloom, Focus Blur, Lens Blur, Variable Blur
  • Blending options now built into filter dialogs
  • Over 30 bugfixes

Részletek a bejelentésben. Forráskód és Windows telepítő elérhető a bejelentés időpontjától, macOS build remélhetőleg hamarosan követi őket.

Hozzászólások

A gimp nagyon jó képszerkesztő, csak kár, hogy már nekiálltak szétbarmolni a GUI-ját :(

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Szerencsére még csak apró kellemetlenségek. A csúszkák nehezebben használhatóak lettek, a szövegszerkesztőablak már nincs, mentés/exportálás nyűg (korábban csak mentés volt, ha xcf-et írtál kiterjesztésbe akkor mentett, ha mást akkor exportál abba, amilyen kiterjesztés íródott)

15 éve használom, elégedett vagyok vele, csak tartok tőle, hogy előbb-utób szétgányolják (mint pl. gnome, firefox, audacity, sodipodi/inkscape)

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Azért véleményem szerint ez még nagyon messze van a szétbarmolástól. Bár nekem meg azzal volt gondom, hogy előfordul (igen, nem jelentettem, nem tudom, hogy tudom-e reprodukálni) hogy ha a gimp-ből copy-paste-lek pl. libreoffice-ba, akkor a gimp meghal úgy, hogy elveszik az ott szerkesztett tartalom (és a beillesztés nem történik meg). 

A vágólap beállításainál be kell pipálni a képek figyelmen kívül hagyása opciót és akkor nem dől össze a Gimp amikor képet másolsz ki vagy be. A múltkor futottam én is vele pár kört mire rájöttem.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

?!?!?! ---- ... nekem gyün elő :( ... Akkor úgy jártam, mint az Audacity-vel... ott meg nem akar előjönni 2.1.* óta ez EQ curve szerkesztő, pedig lövik a screeshotokat, hogy van! (abból is inkább a 2.0.3-at használom) Akkor most hülye vagyok? :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.