Vivaldi 3.1

Megjelent a Vivaldi webböngésző 3.1-es kiadása. Egyik főbb újdonsága a Notes Manager. Elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekre. A fejlesztők egyebek mellett gyorsabb elindulást ígérnek újdonságként. Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 11., cs – 16:03

A képről ugrott be: kicsit túltolódott megint valami a világban. Ezúttal ez a #BLM izé. Értem én, hogy most mindenkinek nyilatkozni, blogolni, tweetelni, DJ-zni, nyilvánosan jajgatni, influencerkedni, állást foglalni, Facebook, Insta, Tik-Tok, Fisz-Fasz postot kell róla tolni, mert aki lemarad, az szégyenben marad, de azért könyörgöm. A Vivaldi bejelentésben is bele kell tenni? Tényleg?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 06. 12., p – 09:30

Lee tábornok, Cristoforo Colombo szobra is veszélyben van..

Katonai támaszpontok és hajók nevének megváltoztatását már megszavazták..

Minden ország - nemzet csak lehajtott fejjel járhat:

németek II. világháború, USA rabszolgatartás miatt.

valakik nagyon nyomják és újra előveszik ezeket a dolgokat..

For Whites Only meeting room!

"valakik nagyon nyomják és újra előveszik ezeket a dolgokat.."

Pont hogy eltüntetik. A szobrok voltak mindig mindenki előtt.

Egyébként remélem kreatívak lesznek a hajók elnevezésében, annyi jobb név van, mint a klasszikus, nevezzük el valakiről... https://theculture.fandom.com/wiki/List_of_spacecraft_in_the_Culture_se… (de sajnos nem hiszem, hogy így lesz :( )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pont most van erejük végre szembenézni, és eltakarítani a piszkot.

Nem feltétlenül értek egyet a szoborrombolással, de szerintem teljesen érthető nézőpont, hogy morálisan nem nagyon oké embereknek ne legyen szobruk köztereken. Ettől nem kell félni, épp ellenkezőleg, a szent tehenek érinthetetlensége baj.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A szobrokat mindig a győztesek állítják, és ugyanazok rombolnak is. Ahogyan a történelem értelmezését is ők végzik. - A "moralitás" csak humanoid, valóságtól távol élő ideákban és fejekben létezik. (És az erő alkalmazása szempontjából a kutyát nem érdekli...)

Azert alljunk meg itt egy pillanatra. Azhogy ledontenek egy szobrot, ami politikailag nem korrekt teljesen mas, minthogy egy tobb ezer eves csodalatos, emberek altal epitett epuletet agyuznak szet. 

Ha szerinted egy Sztalin/Kossuth szobor ledontese egyenlo mondjuk a Forum Romanum/Colosseum/Akropolis felegetesevel, akkor azt hiszem feleslegesen is irtam barmit is. :D 

"ledontenek egy szobrot" - ami egy szobrászművész alkotása. Lényegében az ábrázolt személy aberrációitól független művészi érték, ha az. - Jellemez egy kort, emberi társadalmi fejlődési szakaszt. - Még a szocreál szobrok rombolásával sem értek egyet. (A felállításának helye, már más tészta.)

ma szobrot döntenek - holnap könyveket égetnek - és majd embereket - ja nem , azt már csinálták, hogy gyújtogatnak egy rendőrt benzinnel locsolták le...

csőcselék mind  - vagy fizetnek nekik, hogy balhézzanak -- köztörvényes bűnözést, ami megy és ehhez asszisztálnak politikusok, cégek csak nehogy kilógjanak a sorból..

For Whites Only meeting room!

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/itt-alltak-egykor-a-szocializmus-s…

Teljesen megértem, ha valaki egy konkrét szobron vitatkozik, hogy kint legyen-e az illető az utcasarkon, vagy nem.

De úgy általában félni a szobrok ledöntésétől tényleg nem kellene, sőt.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Általában nagyon nem érdekelnek a szobrok, de azért volt egy meghatározó szobordöntés az én életemben is:

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1mij%C3%A1n-v%C3%B6lgy

A híradóban láttam ahogy az 1500 éves buddha-szobrok megsemmisülnek és megdöbbentő volt az a vandalizmus:

"Talibán Iszlám Emirátus Legfelsőbb Bírósága 2001 márciusában rendeletet adott ki, amelynek értelmében az országban található valamennyi szobor elpusztítandó. Ugyanabban a hónapban a nemzetközi tiltakozás ellenére kezdetét vette és március közepére le is zárult a Bámiján-völgyi szobrok lerombolása."

És ezek nem csak szobrok, hanem a buddhisták számára fontos... hát végül is szobrok.

Semmi különvélemény, csak egy személyes.

Ja és a szerzeteseket megkínozták és agyonverték.

Oké, akkor ha már a feketék ezt ennyire a szívükre veszik, akkor hol vannak az olyan mozgalmak, mint a Navajo Life Matters, Cheerokee Life Matters...stb, mert szerintem Amerikában nem a négerek jártak a legrosszabbul. (Az indián kifejezést hagyjuk, mert az egy Kolumbusz-féle agymenés volt, és a natív amerikaiak sem szeretik. )