"Kéretlenül irányított át partnerlinkekre a Brave böngésző"

A cég plusz bevétel reményében nyúlt az affiliate linkekhez, azóta elnézést kért a felhasználóktól.

A 2016-ban megjelent, Chromiumra építő, nyílt forrású Brave böngésző elsősorban az adatvédelemre helyezett kiemelt hangsúlyával igyekszik megkülönböztetni magát a piacon - emiatt különösen fájdalmas a szoftver frissen napvilágot látott fiaskója, ugyanis mint kiderült, a böngésző egyes kriptovalutákkal foglalkozó weboldalak URL-jeit automatikusan partnerlinkekre irányította át, mintegy bevételkiegészítés gyanánt.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 09., k – 13:52

lol

A funkcionalitás egyébként több hónapja jelen volt a Brave-ben, és ahogy a vezérigazgató is igyekezett kiemelni, miután nyílt forráskódú szoftverről van szó, azt eddig is bárki láthatta.

Mókás ezt így látni :) nesze neked opensource ;)

Mit "nesze neked"? Én úgy emlékszem, pont az opensource miatt derült ki, valami jólfésült arc (nem tudom, twitteren vagy akárhol) habzott és mutogatott kódot.

szerk: na itt van -> https://twitter.com/cryptonator1337/status/1269201480105578496

Mindenesetre, ha ilyesmihez kell folyamodni, akkor benne van, hogy anyagilag problémás a project.

Szerkesztve: 2020. 06. 09., k – 16:02

Először a JS feltalálása, most meg ez? Van még lejjebb, Brendan? :D

It's a very brave thing! :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Számolja még egyáltalán valaki, hogy hányadik ilyen "botlása" volt már ez a Brave-nek?

Valamelyik előző topicban írták, hogy jajj de jó, meg vagyok vele elégedve. Tökéletes. :D

"Sose a gép a hülye."

Az ilyen review-ket (szerintem) robotokkal íratják. Árgép / Árukereső és tsai-n olvasom a véleményeket, és olyan ostoba beírásokat látok 1 termék alatt h. : "Tökéletes" meg "Meg vagyok vele elégedve" és hasonló értelmezhetetlen baromságok. Vagy másik, h. "Gyorsan ideért". Érted, a termék értékelésénél azt méltatja, h. a meg nem nevezett futárcég a meg nem nevezett címre meg nem nevezett időn belül képes volt kiszállítani a megrendelt szarját. A termékről még csak véletlenül sem ír, h. amúgy az 1 kalap szar! De legalább a kalap szart express gyorsan kivitték neki a küszöbje elé, és ezért ő nagyon hálás! Más kérdés, h. a szállítást is ő fizette általában.

Aki ennyire hülye, az -én úgy remélném- az ahhoz is elég hülye h. eltaláljon ide a véleményíró webform-hoz, ilyeneket írkálni bele. Szóval őszintén remélem, h. ezeket nem emberek írkálják, hanem 1 robot.

Hehh. Pont par honapja zengett valaki nekem odakat arrol, hogy milyen jo, meg mennyivel biztonsagosabb, mint a Chrome, mert a nagy testver nem tud figyelni, meg stbstb. Hat, en tovabbra is megengedem a nagy tesonak, hogy tudja, eppen milyen szinu polokat rendelek.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

ismét megerősödött a hitem a Firefoxban :D jó van az nekem.