Nikkelmentes evőeszközöket honnan?

Amazon-ról már vettünk két készletet, amiről azt állították (igaz angol nyelven már nem ez volt írva :D )

De sajnos nem jött be.

Nikkel allergia van a családban és a kérdés az lenne, h. tud-e bárki (és ami fontos: tapasztalat alapján, tehát letesztelve) olyan helyet (bárhol a világon), ahol tényleg nikkelmentes fém evőeszközöket lehet rendelni?

Hosszú távon nem buli a műanyag evőeszközzel való evés.. jó lenne már egy tényleg nikkelmentes evőeszköz készlet.. de az se jó h. azt állítják h. az, közben kipróbálva előjönnek a tünetek.

Hozzászólások

a hadtápkészlet/kanálgép elméletileg rozsdamentes acélból készül, nem vagyok metallurgikus, da akkor ezek szerint csak krómot tartalmazó acélötvözet(?)

A rozsdamentes acél ötvözetek is gyakran tartalmaznak nikkelt. A rozsdamentes sebészi acél pl. 10%-ban is tartalmaz Nikkelt. Érdekesség, hogy a nikkel úgy változtatja meg a fém szerkezetét, hogy elveszti a ferromágneses jellegét és csak enyhén ferromágneses lesz - bár ez ebben az esetben indifferens.

https://en.wikipedia.org/wiki/Austenitic_stainless_steel

https://en.wikipedia.org/wiki/SAE_316L_stainless_steel

https://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

A kerámia nem jó irány?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha az ötvözetmegjelölések ennyire problémásak, akkor nézz körül szerintem az ezüst evőeszközök környékén...

Mivel nem egy komplett garnitúra kell, nem hiszem, hogy megfizethetetlen lenne.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

A tiszta titán meglepően puha tud lenni. Például mágneses környezethez készült titán kulcsok és csavarhúzók sérülékenyebbek, mint a szokásos acél készletek.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

köszi, EU-ból megrendeltük.

meg is jött.

a fogós részén levő kilyukasztásokat nem értjük miért van rajta, kicsit zavaró az emberi szájnak.

a kanál mélysége kicsit kicsi.

de amúgy allergiás tünet nem jött még elő, KIRÁLY.

köszi.

+esetleg vigyázni kell vele, mert volt már h. a porcelán tányért összekarcolta :D wow.. tényleg keménynek látszódik a titán

Nekem is ez volt az elso gondolatom, titan evopalcikam raadasul meg van is (alirol rendeltem, nem volt extrem ara).

BTW, nekem is van/volt nagyon gyenge nikkel allergiam, amiota nem hordok orat, tunetmentes. Nem tudom hogy mukodik, de ha nem vagy vele kapcsolatban egy ideig, akkor eszre sem veszed (pedig ettem epret, elvileg abban sok van, ereztem is anno).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szinte mindenben van nikkel, nehéz elkerülni. Esetleg a másik irányból is meg lehetne közelíteni a dolgot: nagyon lassan adagolva hozzászoktatni a nikkelhez. Ezt próbálták a sokkal súlyosabb mogyoróallergia esetén is (még nagyon fiatalon) és el tudták érni az esetek jelentős részében, hogy ne legyen súlyos (ez esetben például halálos) következménye. Ahol például a gyermektápszerben van mogyoró ott szinte ismeretlen a mogyoróallergia. Vendégségben, étteremben is érintkezhet nikkellel, még csak evőeszköz sem kell hozzá, csak az elkészítés legyen mondjuk nikkeles eszközökkel.

Szerkesztve: 2020. 06. 02., k – 13:29

hali, nekem van Nikkel allergiam, Alessi etkeszletek bevaltak nincs nikkelmentesnek feltuntetve (sot elvileg18/10) de ezekkel nincs bajom, kinabol mar egeszen emberi aron be tudsz szerezni titan etkeszleteket vagy fa etkeszleteket, ilyenjeim is vannak, alu volt, de az a baj, hogy hiaba van eloxalva elkezd szepen lassan rohadni

Ha felveszek egy nikkelezett nyakláncot, kb két óra múlva már piros kiütések formájában megjelenik a bőrömön a nyaklánc lenyomata.

csak 316l acélból vagy titánból lehet órám/ékszerem mert a kiütések hetekig viszketnek, a legtöbb 925ös ezüst cucc nem üt ki, de van amelyik órákon belül, aranyat nem próbáltam mert a színe se tetszik. A szemüveg vagy titán vagy műanyag mert különben begyullad ahol hozzámér. Evőeszközzel eddig a legrosszab az a bepirosodott enyhén duzzadt nyelv volt, de pár óra alatt elmúlt.