Mi fut a Crew Dragon-on?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 16:28

A gui Chromium+JS, szóval Electron. Esetleg CEF.

Az egesz folyamat automatikus, ahhoz meg nem kell GUI. Maga a Dragon egeszen palyara allasig csak egy "rakomany" (payload) a raketa tetejen, utana a dokkolas, kidokkolas, es palyarol visszateres az, ahol onalloan kell manovereznie.

Ami ebbol manualis (az is csak biztonsagi tartalekkent), azt nehany gombbal (abort modok aktivalasa), meg ket joystickkal (manualis dokkolas), el lehet intezni.

A csilivili kepernyo meg jol nez ki, de kb ennyi.

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Egyrészt végig monitorozza a személyzet az automatikusan végrehajtott manővereket is, ehhez szükség van valamilyen kijelzésre. Másrészt teljes manuális vezérlés elérhető nem csak az abort scenariokhoz, hanem szükség esetén manuális pályakorrekciókhoz is. Ezt demonstrálták kétszer, lásd pl. itt 5:50:44 - 6:15:49 között, de később élesben is szükség lehet rá.

That completed the manual piloting demonstration, I only had to twist Doug's arm for two or three minutes to get him to allow me to deactivate the piloting controls.

6:16:36

Hát, egy "A Windows új hardvert talált: egy darab űrhajó - kérjük helyezze be a az eszközkezekő programokat tartalmazo floppy-t az A:\ meghajtóba" kicsit hülyén venné ki magát a max q körül, a kékhalál meg egyenesen káros az egészségre :)  

Ugyan értjük, mit akart mondani a költő, de a Linuxot nem C++-ban írták, továbbá C/C++ nyelven aligha fut bármi, mert ezek nem interpretált nyelvek. C-ben illetve C++-ban írták, ami hihető.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE