elementary OS 5.1.5

Címkék

Megjelent az elementary OS 5.1.5-ös kiadása. A karbantartási kiadás leginkább "életminőséget" javító fejlesztéseket hoz, főként AppCenter és Files területeken. Ezen kívül kisebb javításokat tartalmaz. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Nagyon tolják a fiúk. Kíváncsi leszek, hogy a 6.0-val kijönnek-e idén.

Gyors kérdés: Úgy tudom elementary-nál nincs dist upgrade. Ez változott vagy még mindig nagyobb verziófrissítéseket külön kell telepíteni?

Múlt héten valamelyik frissítéskor szökött a szemembe a maya google plugin. Nosza, állítsuk csak be lám működik-e tudniillik a Google nem nagyon szereti a 3rd party cuccokat. Megadtam a felhasználót és a jelszót, gond nélkül letöltötte a kalendáriumot. Szépen mutatja is az eseményeket, de 2 óra késéssel jelzi őket :)

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szimpi a cucc egyébként, főleg a GUI miatt. Megtaláltam a legjobb fícsört is benne: állítható, hogy automatikusan tiltsa le a touchpad-ot, ha egér van a laptop-hoz kötve.

Nem tudom mi az a mágikus kombó, amivel gmail levelek írásakor törlődik az egész addigi nyomtalanul, főleg Windows alatt tud előfordulni, de ez az opció mesés, ezzel itt találkoztam először az összes op.rendszer közül.

Régen próbáltam már ki, tegnap felraktam Virtualbox-ban. Egész pofás, egyszerű, gyors. Régebbi vasakra szerintem tökéletes. A bionic alap kicsit öreg, de legalább stabil.

Jogos ;-)

Szerk.: délután unalmamban raktam egy SSD-t a párom őskövület laptopjába, mondom akkor kipróbáljuk rajta az Elementary-t. Szépen megy vele minden. A wifi szarakodott, de kihajítottam a régi Ralink kártyát, most az is megy. Meglepően gyors, ez egy régi Core2Duo, 4GB RAM, nVidia 9300, most már SSD-vel. Szerintem marad a rendszer, egy Xubuntu volt rajta előtte, azzal sem volt amúgy semmi gond.

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 12:39

.