Furcsa vágólapi működés: nincs váglólap

Sziasztok!

Olyan érzésem van sokszor pár hónapja már, hogy a vágólap önálló életet él, és akkor működik, amikor akar. Az alapértelmezett qlippert lecseréltem diodonra, és ott is jelentkezik az a furcsa jelenség, hogy gyakran többször is el kell végeznem a ctrl+c, vagy a ctrl+ins kombinációkat, hogy az aktív vágólapra kerüljön a kijelölt szöveg. Mivel a qlipper és a diodon is nehezen kapja meg a vágólap tartalmát, így máshol sejtem a hiba forrását.
Milyen tippetek van, hol keresgéljem azt?
A rendszer egy Ubuntu LXDE környezettel.

Hozzászólások

Ez a téma Windows-on sokkal jobban van megoldva, ott mindig működik a vágólap, még a programból való kilépés után is ott van a kimásolt anyag a vágólapon.

Pedig azt hinné az ember hogy ez nem egy csoda dolog, de linux alatt tényleg döcögősen megy.

Nekem akkor szokott gondom lenni Linuxon a ctrl-c és ctrl-v kimásolással és beillesztéssel, amikor azt a laptopot használom, amibe az asszony vizet borított pár éve. Sajnos a c és a v gomb (meg kb. 2-3 másik) nem érintkezik stabilan.

Mondjuk általában egér bal gombbal jelölök ki valamit és középső gombbal illesztek be, szóval ez csak ritkán zavar.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

CTRL+INSERT, SHIFT+INSERT

Ezek a gombinációk nálam mindig működnek, akkor is ha eltérő alapokon van a két program, amiből és amibe illesztek, legyen az  gt, gtk, kde, konzol, stb... alapú. CTRL+C, CTRL+V sosem használtam.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.