Milyen jogon kér a Facebook, profil törléskor, személyi azonosító iratot a tovább lépéshez?

......... Ha nem azt az elsődlegesen felkínált opciót választom. Miszerint az Ők általuk felkínált 5 személyből 3-al küldessek magamnak egy megerősítő üzenetet. Ez utóbbival csak az a bajom, hogy pont 5 olyan személy, akikkel soha nem kommunikáltam. Csak hozadékként a kapcsolati hálón keresztűl ott vannak az ismerőseim között.

A dolog apropója az, hogy több, mint 1 éve töröltem a profilom.
Viszont kényszerből csinálnom kellett egy only messenger accountot telefonszámmal. Mostanában vettem észre, hogy a lehetséges kapcsolatok közt feltűnt a régi törölt profilom. Hogy a francba van ez? A két profil név különbözik és az előbb törölthöz a mostani telószám nem volt párosítva.

Rápróbáltam a belépésre az e-mail cimmel és jelszó pótlást kérve el is küldték a biztonsági kódot. Na akkor csak nem törölték a fiókot. (nem léptem be)
Utána jártam a végleges törlésnek és a felfüggesztésnek. Amit anno elnéztem és csak felfüggesztettem a fiókot, vagyis úgy tudtam, ha záros időn belűl nem lépek be, akkor utána törlődik.

Direkt linken a delete account-ra léptem, ott ismét kértem egy biztonsági kódot a belépéshez és jelszó cseréhez. Beléptem közvetlen a törlés opcióhoz, ahol a kérdésben vázolt szituáció adódott.
1: Abból az 5 emberből egyiket sem akarom zargatni,
2: Az hót ziher, hogy nem töltök fel semmilyen személyes igazoló okiratot.
3: Logout majd rendes belépés az új jelszóval és ugyanott vagyok, mint az előbb.

Mert még ha válaszhatnék 3 embert akivel amúgy is van kontatktom, de így?

Hozzászólások

Ird at a neved, torold az ismeroseidet, tolts fel kamu kepeket, jelolj kamu profilokat . A vegen valtoztasd meg a belepesi emailcimet valami ideoglenesre es torold a telefonszamod is. Talan igy megoldodoik...

Kommentelj egy olyat, hogy ők dobjanak ki :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Manapság nagyon rápörögtek erre az amerikai polgárháborús uszításra, tehát ha azzal kapcsolatban egy nem túl PC kommentet esetleg nem balliberális hírügynökség cikkét osztod meg akkor garantált a BAN... a a söpredék horda támadásai, rombolása sem megtűrt fotó téma a facen, aminek  a logója fekete is lett ezek okán a napokban :S

Szerintem jó ötlet a mocskos komment, de azt valakinek jelentenie kellene hozzá, hogy töröljék a fiókot... vannak ötleteim témára ha kérsz. :-)

Ha ezen múlik, akkor szivesen segítek azzal, hogy

A; felvesz ismerősnek, és hàtha engem is feldob az 5 fő közé.

B; felvesz ismerősnek, és jelentem a mocskos kommentet.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Évekkel ezelőtt töröltem magam, többen mondták jöjjek vissza. Nincs miért. Csak a világ szemete van ott, az emberek alulmúlják önmagukat.

Posztolj ki pár horogkeresztet/vöröscsillagot, és kiraknak ők. :D

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Törlöd az ismerőseidet, és csak azt az 5-öt hagyod meg akiktől nem problémás visszaigazolást kérni?

Nem tudok belépni, ha csak nem a fentebb vázolt 2 lehetőség közűl valahogy igazolom magam. Ez b.......a a csőröm, hogy nem tudok 3 közeli ismerőst vagy családtagot én kiválasztani. Továbbá mi az annyjukért a személyi okmányom kérik, miért nem pl. másodlagos e-mail címet?

Ez utóbbival csak az a bajom, hogy pont 5 olyan személy, akikkel soha nem kommunikáltam.

Gondoltál már arra, hogy törlöd őket?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez utóbbival csak az a bajom, hogy pont 5 olyan személy, akikkel soha nem kommunikáltam.

Akkor mi a fészkes fenéért ismerőseid az FB-n?

Ó, haggyuk már. Te is meg gee is a lényegnél fogtátok meg a problémát. Ne hogy azt mond, hogy nektek csak olyan van a kapcsolati listában, akikkel kommunikáltok is. Gyerekkori, szülőhelyi régi ismeretség még nem indokolja, hogy trécseljetek is.

Azért csak óvatosan milyen bannolós kommenteket javasoltok a kollégának! Mert pl. holokauszttagadásért 5-6 éve egy facebook poszt után a mazsihisz titkosrendórsége bíróság elé citált egy panelos nagyit. Végül az idós korára tekintettel nem kapott letöltendőt a véresszájú zs-któl, csak egy átnevelő kirándulásra kötelezték a terrorházába, és bocsánatkérő nyilatkozatot kellett megjelentetni róla. Szóval csak óvatosan.

Milyen jogon kér a Facebook, profil törléskor, személyi azonosító iratot a tovább lépéshez?

Speciel GDPR miatt kifejezetten feladatuk, hogy megfelelően azonosítsanak. Ha a DPO-nak küldesz levelet, az is kérni fogja, hogy igazold valahogy a kiléted, mielőtt bármit csinál (mondjuk egy-másfél éve volt egy cikk, hogy egy faszi a barátnője adataival végigtrollkodta az összes netes szolgáltató DPO-ját, és mivel nincs rögzítve, hogy mi a megfelelő azonosítás, többnyire nem sikerült nekik, megbíztak abban, hogy helyes e-mail címről küldött levelet).

És azért az elv valahol szerencsés, én nem örülnék, ha minden jött-mentnek odaadnák az adataimat vagy hagynák törölni őket...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Szerkesztve: 2020. 06. 02., k – 22:42

Ha ugyanarra a sztorira gondolunk, ott a barátnő felelőssége volt szerintem a legnagyobb. Ha sok esetben nem lett volna felelőtlen, naiv, megfelelő jelszavakat használ, stb, akkor mindez elkerülhető lett volna.

Egyetértek Gusztival. Miért nem te adhatod meg az x darab ismerőst? Az FB felhasználói szokásoknak az a legnagyobb hibája, hogy boldog-boldogtalan bejelöli egymást már akkor is, ha életükben összesen csak 1 bulin találkoztak és váltottak pár szót. Még szép, hogy az ember a fentieket inkább a közeli hozzátartozóival akarná intézni. Nem életszerű, amit a FB csinál. Ha a Google-nek elég a másodlagos e-mail cím, vagy a telefonos megerősítés, akkor az FB milyen alapon hiszi többnek magát másoknál? Az FB is csak egy a sok nagy cég közül az USA-ban. (OK, jelenleg dobogós helyen szerepel, de voltak már lejjebb, és lesznek is.) Az Intel is benne van az S&P 500-ban, mégsem szoktak pl. személyit kérni, ha veszek egy laptopot.

Én Guszti helyében a NAIH vagy az AJBH felé megeresztenék 1 telefont, ők biztosan meg tudnák mondani, hogy merre tovább? De akár valamelyik nagyobb portál is biztosan ráugrana a témára hogy ilyenkor mi a helyzet? Tuti sok olvasót meg tudnának vele szólítani. Nem hiszem, hogy az FB mindenben a magyar jogszabályoknak megfelelően jár el. Még az is lehet, hogy vizsgálat megindítását javasolják a hatóságok. NAIH-nál, ha több ember sérelmére elkövetett problémát jelentesz (szerintem ez az), akkor biztosan nem fizetős, mert ismerősnek már volt ilyen és intézkedtek. Saját, vagy ismerősi körből más tapasztalat nincs.

Ha sok esetben nem lett volna felelőtlen, naiv, megfelelő jelszavakat használ, stb, akkor mindez elkerülhető lett volna.

Nem rémlett, hogy jelszavakat is használt volna, simán e-mailben próbálkozott, úgyhogy megkerestem: simán csinált egy új Gmail fiókot: https://www.bbc.com/news/technology-49252501 (off-topik, de pont a G és a Facebook az, ami ebből a szempontból katasztrófa: a már mindenhol ott levő "Log in with..." izével egy fiókot kell megszerezned, és tied minden. G ráadásul még annyival rosszabb, hogy annál még ha nem is Google azonosítóval regisztrált, ha azt az e-mail címet adta meg, akkor a jelszóemlékeztetőt is megkapja)
És ő is a Tesco-t, ami fényképes igazolványt és a Bad, Bath & Beyond-ot, ami telefonos hívást kér, jól szereplőnek titulálta.

Még szép, hogy az ember a fentieket inkább a közeli hozzátartozóival akarná intézni.

Ez valahol igaz, de ha úgy válogatsz, hogy közeli ismerős legyen, az könnyen visszaélésre ad lehetőséget (családtagok be akarnak lépni a fiókba, összeülnek hárman, benn vannak - hasonlóan ha közeli ismerősök, mondjuk munkatársak a kiválasztottak, egy hosszabbra sikerült felesleges meeting miatti bosszúból a többi résztvevő vissza tudna vele élni :) ).

Én Guszti helyében a NAIH vagy az AJBH felé megeresztenék 1 telefont.

A NAIH szvsz. első körben kérni fogja az adatkezelő DPO-jával folytatott és eredményre nem vezető kommunikációt. Én első körben neki dobnék egy e-mailt, lehet, hogy a személyes kapcsolatfelvétellel engedik megkerülni az automatizmust (vagy legalább rá tud kérdezni, hogy milyen jogalapon és meddig őrzik meg az elküldött okmány másolatát :) ).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ez jogos, és ha írsz a Facebook DPO-nak, esélyesen rá tudod dumálni, hogy vele vegyék fel a kapcsolatot (néhány javasolt szóhasználati tipp: https://www.youtube.com/watch?v=meHvy24i1LU).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Az FB felhasználói szokásoknak az a legnagyobb hibája, hogy boldog-boldogtalan bejelöli egymást már akkor is, ha életükben összesen csak 1 bulin találkoztak és váltottak pár szót.

Úgy érzem, erről nem a FB tehet.

Saját, vagy ismerősi körből más tapasztalat nincs.

Az utolsó bekezdést olvasva, ez látszik. :)

Felejtsd el az email címed amivel regisztráltál, örökre megmaradnak a fotóid de 30 év múlva már nem fogsz hasonlítani...
Különben megérdemled :P
Valaki mesélje már nekem mire jó a f@szbook...
Igen mikor még angol nyelvű volt én is ott virítottam, hogy már nem vagyok iwiwes :D
Fájdalmas az egész, hogy a kétlábú ott próbál kiteljesedni.

sudo mount -o ro /hup.hu

Bármilyen furcsa is neked, vagyunk páran, akiknek jó lehetőség a munkáink reklámozására és komoly lehetőségek vannak a pénzkeresésre. A magam példája, éhenhaltam volna ebben a "vírusos" időszakban, mert csak a faszbúk segítségével tudtam megoldani a munkáimat és annak reklámozását hatékonyan. Az már más kérdés, hogy mennyi szemetet dob elénk minden nap.

Ez így rendben is van, nekem is van profilom 2 ismerőssel akik néha posztolnak a cégnek. PONT
De privát emberek miért osztanak meg minden szart magukról és az elképzelt világukról?
Persze ezután az jönne, hogy nincsenek privát kiváncsiskodók, akkor miért van céges profil?
Nem lenne céges profil és az a szar le lenne húzva. A sok idióta meg az elképzelt világnézetéről nem postolna amiért nem tesz semmit, nem okoskodnának, többet tudnának dolgozni mert gondolkodni nem tudnak.

sudo mount -o ro /hup.hu

Pont azért töröltem, mert meguntam a szart lelapátolni állandóan arról a kevés jóról ami érdekelt volna.

Nem, nem az ismerőseim szarták tele, hanem a random idióták és erőszakos hirdetések. Akiket soha nem kértem.

Minimálisra szűkítettem az érdeklődési körömet, nem követtem-lájkoltam nyakra-faszra minden szart.

Ebből lett elegem.

Most meg azért van felbaszva az agyam, mert a töröltnek tudott vagy felfüggesztett fiók. Mi a pékfaszáért jelenik meg aktív profilként.

Így már érted? Ha ide jöttél jól megmondani, hogy megérdemlem.

Elnézést, az egészből ennyi szólt Neked:

Felejtsd el az email címed amivel regisztráltál, örökre megmaradnak a fotóid de 30 év múlva már nem fogsz hasonlítani... Különben megérdemled :P

A többi az a fb véleményem.

Törlés után van pár hét és ha addig nem lépsz be, azt hazudják akkor törölnek. Valahol le is van írva.

sudo mount -o ro /hup.hu

mert csak a faszbúk segítségével tudtam megoldani a munkáimat és annak reklámozását hatékonyan.

vs

Az már más kérdés, hogy mennyi szemetet dob elénk minden nap.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Küldj nekik képet a kért okmányról, de takarj ki minden adatot, amit korábban nem adtál meg nekik.

:)