VGA -> IP

Sziasztok,

elmélkedek. Létezik olyan, hogy mondjuk egy PC-be usb-s VGA adaptert/kártyát dugok és a jel IP-re kerül és egy második PC-n VLC-vel megnézem.

Hozzászólások

Mit szeretnél? Például x11vnc? Vagy x2goserver, a másik oldalon x2goclient? Amúgy létezik ssh -X -p port user@host parancs is, bár ez picit másra való. Ez utóbbival megteheted, hogy a távoli gépen futtatott program ablakát a lokális géped X szervere jeleníti meg. Aztán úgy általában ssh tunnelinggel titkosított kapcsolaton sok mindent meg lehet csinálni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2020. 05. 27., sze - 23:31

Te ha jol ertem egy KVM over IP switchet keresel.

 

Link

Teny, de az akkor is segit, ha reboot utan pl nem all fol a halozat, vagy kernel panic miatt kene egy restart es all a server? :)

Persze el kell donteni, hogy a kollega mire akarja hasznalni. Tavoli gep eleresre adminisztracio celjabol (nincs "helyben" senki) esetleg valami tavsegitseg miatt (van ott valaki aki ujrainditja ha esetleg kell) esetleg csak a kepet akarja mondjuk egy kivetitore vagy valahova elvinni (erre inkabb valami VGA vagy HDMI over IP cucc a jo)

Google: vga-over-ip (extender)

Eszembe jutott, mit keresek!!! :)
Már régen volt, hogy megvolt az infó, de elveszett, hátha valakinek eszébe jut!
Egy csóka megmókolt egy vga-enthernet-vga extender adót és rájött, hogy nem simán custom jelek mennek benne, hogy IP csomagolt mpeg2 stream és kis módosítással vehető vlc-vel.

[UPDATE]

HDMI megoldást, ezt kerestem, de VGAban nincs, no azt kéne megtalálni még.
https://blog.danman.eu/new-version-of-lenkeng-hdmi-over-ip-extender-lkv373a/

Vannak a témában későbbi postjai is, azokat érdmesebb megnézni (az itt leírtak egy ffmpeg patch óta gyakorlatilag tárgytalanok, később viszont szerzett mindenféle firmware-ket a cucchoz, úgyhogy változatos protokollon és beállításokkal is működik, válogathatsz, hogy alacsony latency-t, jobb minőséget, ... akarsz, és a megfelelő firmware-t dobod rá :) ), én anno azok átolvasása után vettem meg a cuccost.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

De hát ennyi kell csak még hozzá:

https://www.avermedia.com/ga/product-detail/ET11X

:)

Aki tud ehhez hasonlót, ami tud fogadni 100-120 Hz-es VGA jelet, azt megköszönném! Pixel clock/hsync-ben nem kell óriási, 640x480 mellett elég lenne. Sajnos sehol nem találtam ilyesmit.

Ha esetleg 'occo' DIY megoldast keresel kvm over ip-re: https://github.com/pikvm/pikvm

 

Kell egy Pi4 meg egy HDMI input board (Allirol kb 30 dollar) esetleg ha be-kikapcs, meg HDD state is kell, akkor kicsit forrasztani is kell, de nem feltetel, alapbol eleg a Pi meg a board.

 

kb 26-27e bol kijon.

helló!

https://www.aliexpress.com/item/32326595193.html?spm=a2g0s.9042311.0.0…

mi ilyet vettünk, onvif is az eszköz,  vlc-n nézhető a stream állítható bitrate,  fps,  FHD-ig skálázódik a felbontás,  kb 1 sec a késleltetése. faék egyszerűen beállítható egy hátránya, h. nem annyira olcsó.

 

üdv

Balooo

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Szerkesztve: 2020. 05. 28., cs - 16:38

Létezik ilyen:
https://www.avermedia.com/professional/category/avercaster_lite

Egyik végén bedugod hdmi-n a forrást (audio+video), többit megcsinálja hardveresen.
Hálózaton keresztűl másik gépen pedig, akár vlc-vel is megnyitod a stream-t.
Késés kb 2-3 másodperc a forrás és a digitálisan kódolt stream között.

Másik megoldás, te építesz egy ilyen "encoder"-t, amihez kell egy tuner kártya (amin van VGA/HDMI bemenet) + szoftver és erős CPU :)