[Megoldva] HDMI-n pixeles kép.

Eddig d-sub kábellel volt összekötve az asztali gépem és a monitorom. Mivel mind a kártyán mind a monitoron van HDMI csatlakozó lecseréltem a d-sub kábelt HDMI-re. Ekkor jött elő 2 hiba. Egyrészt a kép kilógott a kijelzőből, de ezt a monitor beállításai között ki tudtam küszöbölni. A másik hiba pedig, hogy iszonyú kontrasztos és pixeles a kép.

VGA kártya:

VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar [Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series] (prog-if 00 [VGA controller])                                
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. [MSI] Device 2120

Monitor: Samsung SyncMaster P2470HD

Ubuntu 14.04.6 LTS

Mit kell beállítani, hogy HDMI-n is jó minőségű legyen a megjelenített kép?

Hozzászólások

Szia!

Ugyan a megoldasom agyuval ve'rebre (sic!) modszer, am en ott kezdenem (ha birja a vas es lehetoseged van ra), hogy a 14.04-et lecserelnem mondjuk egy 20.04-re, de legalabb egy 18.04-re, tiszta telepitessel, mivel az upgrade ilyen tavolsagokon minimum kockazatos.

Amennyiben azert nem frissitettel ujabbra, mivel nem ertesz egyet az Ubuntu altal kepviselt ujabb dontesekkel, akkor egy Manjarot megprobalnek a helyedben. Ugyanolyan felhasznalobarat mint az Ubuntu, es MATE/Cinnamon/LXDE/stb. felulettel villamgyorssa teheto. 

Amire ki akarok lyukadni:

A friss kernelekben fantasztikus a beepitett AMD driver, tennek vele egy probat a helyedben!

Remelem tudtam segiteni!

Udv.

Elso korben kapcsold ki az overscant. Azt nem tudom megmodani, hogy ezt milyen menupontban/konfigfileban kell, de ez meg fogja javitani a kilogo kep problemat.

sub, jó tudni!

Mondjuk akkor hívhatná a samsung "HDMI for PC" input-nak is helyette, mindenképpen beszédesebb lenne mint a HDMI (DVI)-ba elrejteni a mögöttes jelentést. A HDMI (STB) = SetTopBox az mire lehet optimalizált? Van még egy HDMI ARC felíratú is az én samsung TV-men.

Bakker, szerintem szüleimnél ugyanez a probléma. nVidia conifgban kiigazítottam a képet, de a pixelességgel nem tudtam mit kezdeni.

Na, ha vége ennek a karanténdolognak, akkor megnézem ezt a menüpontot!