14 éves a böszmék beszéde

Fórumok

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

Boldog születésnapot, Őszödi beszéd!

Hozzászólások

Az MSZP azóta is erről koldul.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 05. 27., sze – 08:17

A 15. évfordulót még értettem volna, mert hát csak kerekebb szám...

A Fidesz most nem talált ki mást, hogy mit köpködjön ezért elővették a régi sérelmek lapot? :D A narancs médiából most csak ez folyik mindenhol.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Dehátelmúltnyócév!!!!négy!

És az átlag fidesz-birka a mai napig nem jutott el odáig, hogy végighallgassa a felvételt, ne csak az egy kiragadott részletet, hogy esetleg értse is, miről szól...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Anno, amikor kezdődött a balhé és még csak szellőztették, hogy van ilyen felvétel, rákerestem DC-n (hát ja, az se ma volt :) ) és találtam egy kb. másfél órás mp3-at, benne az egész beszédével. Amíg jöttek a hírek, én inkább meghallgattam, és már akkor is mindenkinek mondtam, hogy hallgassa végig az egészet.

Ha az egészet végighallgatod, egy retorikailag jól felépített (érződik rajta, hogy előre megírt - és szerintem begyakorolt - szöveg volt, jó helyre bedobott retorikai fogásokkal, itt-ott a figyelem fenntartását segítő stílustörésekkel... Fecóra sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy amikor józan és nem kígyóznak a kígyók, ne lenne egy párját ritkító előadó), és igen, az egyik ilyen retorikai fogás a túlzás.

(innen 14 év távlatából írom, eskü alatt nem merném újrahallgatás nélkül mondani!) Ha jól emlékszem, a tényleges kontextus az volt, hogy a 2002-es választási ígéreteiket nem teljesítették (mert azzal voltak elfoglalva, hogy a szarból visszahozzák a kormányzást)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

14 éve először és utoljára mondott igazat politikus. Ugorjunk.