Monitor+TV milyet érdemes venni 2020-ban?

Szisztok!

Nemrég akartam egy ~ 8 éve vásárolt Samsung LT22D390 monitor+TV típushoz hasonlót vásárolni. Ekkor szembesültem vele, hogy ilyen tudású monitor beszerzése finoman fogalmazva megugorhatatlan akadályba fog ütközni. Amit tud a jelenlegi és ebből szeretnék minél többet megtartani:

22" - lehetne nagyobb, de mivel monitornak használnám, szerintem már a 32" is nagyon határeset
DBV-T/C CI+ - vagy monitor kellene TV tuner-el vagy TV amit monitorként lehet használni
1920x1080 - sajnos mostanában mintha spórolnának a felbontással elég sok TV/montior csak 1366x768 felbontású
2db HDMI + CEC - a listákat böngészve nem mindig sikerült kiderítenem adott tipusnál van-e CEC
1db VGA(DSUB) + hang bemenet - ha ez nincs, akkor megfelelne +1 HDMI is
fülhallgató kimenet - főleg LG típusok esnek ki miatta, mert inkább nincs rajtuk és mellé 1x HDMI :)
PIP - úgy tűnik ez már "kiment a divatból"

Végig nézegetve az interneten a kínálatot, olyan készüléket nem találtam, ami mindenben megfelelne a fenti típusnak. Egy-két hasonlót találtam:

GABA GLV-3205: egyrészt 32"-os, másrészt nem találtam arról információt, hogy HDMI-CEC támogatott-e
JCV LT22VF52L: elvileg nincs CEC
Hyundai FLR 22TS200: szintén kérdéses van-e HDMI-CEC
Allview 25ATS5000-F: 3 hdmi bemenet, de csak szlovákoktól rendelhető
Orava LT-615: 2 hdmi viszont elvileg nincs VGA/hang bemenet, talán van CEC
Finlux 22FWDC5161: 2hdmi, nincs VGA, elvileg van CEC
LG 32LM6300PLA: 3 hdmi, nincs VGA és nincs fülhallgató kimenet sem

Ezeket találtam ami legjobban megközelíti a fenti típust. Valaki tudna ajánlani ezek közül, ha van tapasztalata velük vagy teljesen más típusnak is örülnék, ha elkerülte a figyelmemet.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 26., k – 18:02

Kifejezetten a 60eft alatti modeleket keresed?

LG 43UM7450PLA UHD HDR webOS SMART Televízió

115 eft körül, 43-as 4k-hoz pont ideális monitor méret, 32-őn kicsit aprók a dolgok natív felbontással. Nem rossz dolog hogy függőlegesen is elfér rajta sok infó. Mintha 4db 22es monitor lenne egyben. Persze a pécét érdemes megnézni, hogy jól kezeli-e. Integrált intel lehet csak 30Hz-en viszi hdmi-n át, előny ha van displayport vagy typec csatis displayport a gépen és arról olcsó kínai aktív dp->hdmi2.0 adapterrel 4k 60Hz is mehet intelről is. Nekem egy thinkpad t430-cal megy rajta a munka, igaz ez 8 évesen csak 30Hz-en tud hajtani 4k monitort.

3 hdmi, fejhallgató. Mindenféle tévés dolgot tud és önmagában is kezel előfizetéses szolgáltatásokat is (netflix, amazon prime, hbo go).

A dvb-t kapcsán gondolom tudod, hogy t2-re átállás van hevc-vel, szóval ha mindigtv extrához kellene, akkor az általad sorolt modelleknél nézz utána, hogy képesek -e rá. Egyébként új előfizetést már júliustól lehet nem lehet kötni kártyával, lehet muszáj lesz a boxukat használnia az új előfizetőknek, 29én jön ki az ászf változtatás a konkrétumokkal. 

A TV upc kábelhez lenne használva (DVB-C és CI+).

Gondolkodtam ilyen megoldáson is, csak akkor BPB kellene, mert több gép több monitor felállásban a többi monitor is kiváltaná. Az meg nem a legjobb, hogy van egy 43" monitor az egyik kimenetnek, mellette meg egy 22" a másiknak. Ez vagy úgy volna használható, hogy mindkettő kb egyforma méretű vagy egy szélesebbel kiváltani a monitorokat, csak akkor meg a BPB funkcióval feloszthatónak kellene lenni a képnek a bemenetek között.

Azt a funkcionalitást nem akarom feladni, hogy egymás mellett két gép kimenetét meg tudjam jeleníteni.

Az a gondom, hogy van ilyen, pl.: LG 32ML600M-B vagy Philips BDM4350UC csak ezekből a DVB tuner hiányzik. Amiben van DVB, abból meg a PIP/BPB maradt ki.

Azt tudom, mit ne vegyél. Sharp-ot (32HI3222E), agyf@szt kaptam a képétől. Gyárilag nagyon erős a háttérvilágítás, a színei meg mintha nem is 8 bites panel lenne, csak 4, valamint a piros lámpa rózsaszín volt a youtube videóban. Visszaküldtem, mert webshopból rendeltem (hiba volt) valamint már bevizsgálták, de nem utaltak, mert a "kedves" ügyfélszolgálatos csajszi leplezetlen őszinteségnek megmondta, hogy 14 nap áll rendelkezésükre és ők bizony addig rajta is ülnek a pénzen.